mike^^ Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Εχω ενα προβλημα με την hd3870.Οταν αυξανετε η θερμοκρασια δεν δουλευει το ανεμιστηρακι της...Εχω κατεβασει και το Rivatuner και παλι χτες που επεξα δοκιμαστικα το crysis κανενα 20λεπτο πηγε η θερμοκρασια στους 90 βαθμους και το ανεμιστηρακι δεν αυξησε στροφες που κανονικα με την ρυθμιση auto που του εβαλα επρεπε να δουλευει 100%.Οταν ομως το βαζω fixed 100% δουλευει κανονικα.Ξερει κανεις γιατι δεν δουλευει αυτοματα;
John-lamia Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 το atitool σου δουλευει κανονικα? αν ναι μπορεις να κανεις ενα προφιλ με τις στροφες του fan της καρτας απο κει.... σιγουρα πρεπει να το εχει κ το Rivatuner αυτο ψαξε το λιγο....
mike^^ Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Το ati tools δεν το εχω.Το προφιλ που λες το εκανα, αυτο ειναι που δεν δουλευει.Δεν αυξανονται οι στροφες αναλογα με την θερμοκρασια
John-lamia Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 οταν το δουλευεις τερμα 100% πεφτει η θερμοκρασια?
John-lamia Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 ;););) δοκιμασες με αλλους drivers?ποιους εχεις επανω τωρα, αν ειναι να δοκιμασεις να βαλεις τους εργοστασιακους. δεν πρεπει να στο κανει σε ολα τα παιχνιδια, γιατι θιμαμε μια τετοια περιπτωση που το εκανε σε μερικα, κ ηταν κ ΑΤΙ η καρτα τι μητρικη εχεις? ξερεις παιζει ρολο κ αυτο!!! γιατι ειχα μια που δεν ελεγε θερμοκρασια στο everest της καρτας γραφεικων κ οταν εβαλα αυτη που εχω τωρα διχνει κανονικα τις θερμοκρασιες κ απ την καρτα κ απ το υπολιπο σιστιμα μου.... σου το κανει απ την αρχη αυτο? ποσο καιρο εχεις την καρτα αυτη? βαλτην κ σε κανεναν φιλο σου να δεις που εχει αλλη μητρικη αν δεις οτι σινεχιζετε αυτο το προβλιμα κ σε αλλους υπολογιστες σιγουρα εχει προβλιμα η καρτα, αλλαξε την αν σε καλιπτει η εγκιηση
mike^^ Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 απο τους εργοστασιακους drivers μεχρι και τους τελευταιους 8.3 το ιδιο πραγμα.Το δοκιμαζω συνηθως στο crysis και την εχω απο τα χριστουγεννα.Η μητρικη μου ειναι η Asus p5k.Τωρα εχω βαλει το rivatuner fixed στο fan control στο 50% και δουλευει idle στους 38-40 βαθμους παρα με 55 που δουλευε πριν.
EddieObscurant Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Είναι θέμα bios της κάρτας, πολλές βγήκαν με αυτό το πρόβλημα. Να καεί η κάρτα σου δεν καιγεται, καθώς απο τους 90 βαθμούς και πάνω αρχίζει και ανεβάζει στροφές το ανεμηστηράκι και δεν ξεπερνάει τους 105 υπο φυσιολογικές συνθήκες. Τώρα οτι θα δουλεύει η κάρτα στους 105 θα δουλεύει, (την έχω πάει μέχρι 115, χεχε), το θέμα είναι για πόσο? Οπότε οι επιλογές σου είναι οι εξής: α) με κάποιο πρόγραμμα ελέγχεις τις στροφές του ανεμηστήρα, πχ rivatuner το βάζεις fix στο 50-60% και οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπερνούν τους 80-85 βαθμούς και ούτε θα ακούγεται ιδιαίτερα το fan, και φυσικά θα βάζεις αυτό να γίνεται με την έναρξη των windows αλλάζεις το bios της κάρτας σου με κάποιας άλλης που δεν έχει αυτό το πρόβλημα και ταιριάζει στη δικιά σου. Είναι πιο περίπλοκο και αν δεν έχεις γνώσεις δεν θα στο συνιστούσα. Ετοιμασου για blind flashing, checksum error fix με hex editor, κλπ. Για να στα αναλύσω αυτά εδώ είναι δύσκολο, ψάξε στο ίντερνετ να καταλάβεις για τι πράγμα ακριβώς πρόκειται και αν έχεις μικροαπορείες εδώ είμαστε. Φυσικά μπορει να μην χρειαστούν τα παραπάνω και το bios που θα δοκιμάσεις να δουλεύει κανονικά , χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις τπτ εσύ, αλλά καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις αποθηκεύσει φυσικά κάπου το αρχικό bios της κάρτας σου. edit: ή μπορείς να κατεβάσεις απο εδώ http://www.computerbase.de/downloads/treiber/grafikkarten/ati/computerbase_ati_bios-editor/ το προγραμμα και να αλλάξεις ρολόγια και λέει ότι φτιάχνει και το fan. Για το fan δεν το χω δοκιμάσει αλλά τα ρολόγια τα φτιάχνει και σου διορθώνει απο μόνο του το checksum error οπότε λογικά ξεμπλέκεις με αυτά τα προβλήματα. Ωστόσο επειδή κάτι μπορεί να πάει στραβά έχει και το οriginal bios σε μια άλλη δισκέτα. Α, και το flashαρισμα του bios κάντο απο γραμμή εντολών και όχι απο τα windows.
mike^^ Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Αν πειραξω ομως το ΒΙΟS θα χασω την εγγυση?Γιατι κριμα ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.