Προς το περιεχόμενο

Back to windows....

DrChaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τελευταιο καιρο ειχα ελευθερο χρονο....και περναω πολυ ωρα στο pc....Χαζευοντας στο Insomnia αρχισα να διαβαζω posts στο linux section και σκεφτομαι....ΛΕΣ????

Το πηρα αποφαση λοιπον....διαβασα guides, howtos κριτικες και γενικα εβγαλα τα ματια μου και ξεκινησα....

Κατεβαζω το live CD του Ubuntu και ξεκιναω γεματος ενθουσιασμο!!!

Η εγκατασταση για dual boot δεν με δυσκολεψε καθολου....ολα ευκολα και προβλεψιμα...το hardware αναγνωριστηκε μια χαρα και πριν καλα καλα το καταλαβεις κατεβαζεις προγραμματα ,αν και τα ηδη υπαρχοντα ειναι σχεδον αρκετα για το μεσο χρηστη....Ολα καλα μεχρι εδω

Λεω στον εαυτο μου ομως....για να παρεις την αποφαση οτι θα ασχοληθεις με αυτο το λειτουργικο πρεπει να σου προσφερει κατι περισσοτερο απο τα windows...ΣΩΣΤΑ??

Ξεκιναω λοιπον την κριτικη μου-και αναφερομαι στην κριτικη που εκανα για προσωπικη καταναλωση- σε καμια περιπτωση αυτο το ποστ δεν εχει συμβουλευτικο χαρακτηρα!!! σημειο-σημειο αναφερομενος σε κοινες καθημερινες μου ασχολιες καθως και τομεις οπου τα LINUX ειναι καταξιομενα

1. Προστασια απο ιους....στα 4 χρονια που χρησιμοποιω τα windows με ενα free antivirus και "μαμισιο" firewall δεν ειχα ποτε προβλημα παρολο που το download εχει πεσει συννεφο!!! 0 κερδος

2. Ταχυτητα - κολληματα .Οντως το ubuntu φαινεται παρα πολυ σταθερο αλλα και παλι τοσα χρονια με λιγη προσοχη και μερικα maintenace tools ,defrag κλπ δεν χρειαστηκε ποτε να κανω φορματ....για να μαι ειλικρινης εκανα αλλα μαλλον απο βαρεμαρα και σχολαστικοτητα....ειμαι λιγο μανιακος με την ταξη :-) 0 κερδος

3. Ειναι δωρεαν!!!!κακα τα ψεματα!!! +1 κερδος

4. Η απολαυση του να μαθαινεις ενα νεο λειτουργικο (νεο για σενα ) +1 κερδος

5.Games ....πιστευω οτι και ο πιο φανατικος linuxας θα συμφωνησει οτι εδω χανουμε.... -1 κερδος

6. Η δυνατοτητα να φουσκωσεις σαν βατραχος σε περιοδο ζευγαρωματος απο την περηφανια σου στους φιλους σου και να πεις οτι πλεον ξερεις να δουλευις linux και οτι συμμετεχεις στο σπασιμο του μονοπωλειου της σατανικης Microsoft +++++++++ :devil:

7. Ξεκιναμε με καθημερινες ασχολιες μου....Messaging...καλο το pengrin αλλα αισθητικα κατωτερο και μειωμενες λειτουργιες...δοκιμασα και αρκετα αλλα χωρις τυχη -1

8.Skype .... κλασσικος γκαντεμης μαγνητης των bugs....το skype (που χρησιμοποιω καθημερινα για ειδικους λογους) κανει reset το μοντεμ μου!!!!Ξερω οτι δεν θα το πιστεψετε αλλα με ενα googlarisma θα με πιστεψετε (speadstream 4200) -1

9.Webcam...η εικονα ειναι "upside down" ----ωρες γκουγκλαρισματος ακαρπες....γνωστο bug στα φορουμ αλλα καμια λυση

10.Media Players....αξιολογες εφαρμογες οπως το XMMS αλλα τα Looks και την ευχρηστη library του media player δεν τα βρηκα .... -1

11.Video....VLC=VLC ... ισσοπαλια!!!!

12.Browsing & Mail.... Firefox+Thunderbird=Firefox +Thunderbird ....ισσοπαλια

13. Εμφανιση....Εχω δει πανεμορφα Ubuntu αλλα ανεπεξεργαστα και σε

συνδιασμο με τις φτωχες σε εμφανιση εφαρμογες... -1

14. Ευκολια χρησης....Δυσκολο να εχεις αποψη σαν παιδι της Microsoft (οπως ειμαστε σχεδον ολοι αλλωστε) αλλα το να συνηθισεις τη χρηση της κονσολας και γενικα της φιλοσοφιας των linux μπορει να ειναι εξισου διασκεδαστικο οσο και ενοχλητικο...οταν ομως θελεις απλα να κανεις τη δουλεια σου και οχι να εκπαιδευτεις χανεις....Πρεπει να δωσεις στον εαυτο σου απλετο χρονο εκμαθησης

Τελειωνω το ποστ γιατι αφου κουραστηκα εγω φανταζομαι φιλε μου ποσο κουραστηκες εσυ να διαβαζεις (και χρησιμοποιω ενικο γιατι αν διαβαζει καποιος μεχρι εδω δεν εχω απαιτηση να τον ακολουθησουν και αλλοι)

Συμπερασμα : Αντιο Linux.... δεν μου προσφερεις τιποτα οσο και αν σε θαυμαζω σαν προσπαθεια και οσο και αν καταλαβαινω οτι σαν λειτουργικο βαζεις γυαλια σε ολους...Τα ξαναλεμε οταν εισαι ετοιμο για -οχι και τοσο προχωρημενους - χρηστες σαν εμενα η οταν ειμαι εγω ετοιμος για σενα ...Xp recovery CD ...partition magic και πισω στα παραθυρακια

PS1 Αν με ρωτησει καποιος γιατι ακριβως εγραψα αυτο το ποστ δεν ξερω να του απαντησω....μαλλον απογοητευτηκα γιατι ημουν ενθουσιασμενος και ηθελα να τα πω

PS2 Αν εφτασες ως εδω πραγματικα θαυμαζω την υπομονη σου!!!

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πιστευω οτι πρεπει να διαβασεις το παρακατω αν δεν το εχες ηδη κανει

http://linux.oneandoneis2.org/LNW.htm

Αποψη μου ειναι οτι αξιζει να διατηρησεις μια επαφη ακομα και αν τελικα δεν σε κερδισε. Δεν ξερεις τι γινεται στο μελλον ουτε με ποιο τροπο θα σου φανει χρησιμο. Κnowledge is power.

Δημοσ.

Καλή η προσπάθεια αλλά λίγη:

1. +++++++++ Η κοινότητα η βοήθεια της οποίας δεν έχει καμμία σχέση με τις κ@βλες τις οποιαδήποτε m$

2. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Σε debionοειδή μιας κ έβαλες ubuntu το μαγικό apt-get που ξεχνάς ατελείωτο ψάξιμο σε warez sites για να βρεις το πρόγραμμα που θα κολλήσεις στα win. Αντίστοιχα υπάρχουν εντολές για να αντλείς προγράμματα από τα repos σε όλες τις διανομές

3. + εις την ν: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

4. κλπ, κλπ

Υ.Γ.: Τα Desktop Environments που μπορείς να παίξεις είναι πάμπολα. Το ίδιο και οι διανομές. Την επόμενη δοκίμασε κ KDE

Δημοσ.
1. Προστασια απο ιους....στα 4 χρονια που χρησιμοποιω τα windows με ενα free antivirus και "μαμισιο" firewall δεν ειχα ποτε προβλημα παρολο που το download εχει πεσει συννεφο!!! 0 κερδος

Καλά εντάξει...έχεις αυταπάτες...ξεχνάς πόσα κακόβουλα προγράμματα είναι γραμμένα για win σε σχέση αυτά για *ΝΙΧ συστήματα...επέτρεψέ μου να μην σε πιστέψω...

για να μαι ειλικρινης εκανα αλλα μαλλον απο βαρεμαρα και σχολαστικοτητα....ειμαι λιγο μανιακος με την ταξη 0 κερδος

...το χρόνο που αφιερώνεις για τον υπολογιστή σου σκέφτηκες να τον αξιοποιούσες με τη κοπέλα σου...να βγεις απο το σπίτι ρε παιδί μου για κανα σινεμά διάολε.

Ειναι δωρεαν!!!!κακα τα ψεματα

Και όχι κλεμμενα...να συμπληρώσω.

*

δυστυχώς δεν προλαβαίνω να σχολιάσω άλλο ίσως να το συνεχίσω αργότερα.

Δημοσ.

εγω παντως χωρις να μπω στην διαμαχη linux - win πραγματικα απολαυσα το ποστ ... Φιλε γραφεις πολυ ομορφα και με αρκετη δοση χιουμορ!!

και για να γυρισω στο θεμα οπως ειπωθηκε και ποιο πανω κρατα επαφη η διαφωρετικα ... ασε ενα παρτισιον ευκαιρο στον δισκο σου .. ποτε δεν ξερεις

Δημοσ.

Παιδια για να προλαβω το thread γιατι βλεπω και εμφανιζονται οι πρωτοι κακοβουλοι...Δεν προκειται για διαμαχη win-linux....αν διαβασετε χωρις προκαταληψη αυτα που γραφω περισσοτερο κρινω τον εαυτο μου που δεν προσπαθισα να προσαρμοσρω παρα τα linux....

...το χρόνο που αφιερώνεις για τον υπολογιστή σου σκέφτηκες να τον αξιοποιούσες με τη κοπέλα σου...να βγεις απο το σπίτι ρε παιδί μου για κανα σινεμά διάολε.

Τα περι κοπελας και cinema θα προτιμουσα να μην τα διαβασω καθως φροντισα το ποστ να ειναι σε υφος που να μην προκαλει τετοια σχολια....δεν με ξερεις και δεν σε ξερω....τωρα πως συμπερανες απτο οτι σε 4 χρονια που εχω τον υπολογιστη εκανα φορματ μια φορα ,οτι δεν αφιερωνω χρονο στους αγαπημενους μου ανθρωπους και στο να βγαινω πραγματικα διαφευγει ακομα και της δικης μου-διεστραμμενης κατα γενικη ομολογια- φαντασιας!!!!

PS Εννοειται οτι στο μελλον θα ξαναπροσπαθισω....ισως οταν εχω περισσοτερο χωρο στο σκληρο μου και το κοστος ενος 2ου λειτουργικου ειναι αμελητέο

Δημοσ.

Ρε... είσαι με μας ή με τους άλλους;

Πραγματικά παιδιά κάποιοι από εσάς δεν είστε για κουβέντα. Παντού βλέπετε αφορμή για καβγά και επίδειξη.

Είναι παράλογο αυτό που έγραψε το παιδί; Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και για μένα. Να πάμε στο διάολο δηλαδή εμείς και να μην γράφουμε την άποψη μας;

Δημοσ.

Συμφωνώ μαζί σου μόνο στο κομμάτι ότι το linux δεν είναι ακόμα user friendly αλλά από ότι φαίνεται είσαι και εσύ ένα από τα παιδάκια που έμαθαν σε windows και δεν έχουν την κρίση να καταλάβουν ότι τα παιχνίδια δεν είναι λόγος για να κρίνεις το linux σαν λειτουργικό.Δεν είναι τυχαίο που μεγάλες εταιρίες σαν την Νοκια κάνουν επενδύσεις πάνω σε αυτό το λειτουργικό ούτε ολόκληροι δημόσιοι οργανισμοί αλλάζουν σε περιβάλλον linux απλά για να λειτουργεί το σύστημα τους.Είναι ανώφελο να προσπαθείς να μάθεις έναν χρήστη όταν αυτός δεν θέλει να μάθει τίποτα παραπάνω από το πρόγραμμα που δουλεύει .Κρίμα γιατί έτσι απλά δεν λειτουργεί τίποτα σωστά και χαρίζονται χρήματα για να πάνε κράτη χρόνια πίσω απλά επειδή είναι άχρηστοι να ανοίξουν τα στραβά τους και να κάνουν την ζωή τους λίγο ποιο εύκολη .Είναι και άλλα που πρέπει να σου πω αλλά σε λίγα χρόνια που θα καταλάβεις ότι το 90 % των χρηστών δεν γνωρίζουν από υπολογιστές και ότι να κάποιος τεχνικός απλά τροποποιούσε το σύστημα τους απλά να λειτουργεί (πράγμα δύσκολο γιατί δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι ποια προγράμματα χρησιμοποιούν ) θα έκλειναν πολλές εταιριουλες που ζουν για να βγάζουν προγράμματα δήθεν για την προστασία μας και αλλά πολλά βέβαια .

Ps: Ο μέσος χρήστης δεν καταλαβαίνει την διαφορά της Επιφανείας εργασίας

με το Desktop και το πίνακας ελέγχου με το control panel....(Αυτό βγαίνει από την κλασική ηλίθια απάντηση του χρήστη (που είναι αυτό????)όταν του λες να κάνει κάτι από τηλέφωνο η όταν προσπαθείς να τον βάλεις να τα κάνει αυτός για να μην σε πρήζει όλη την ώρα .

Ps: Ο πατέρας μου 67 χρονών λειτουργεί το Debian άψογα μετά από τροποποιήσεις που του έκανα στα πράγματα που τον ενδιαφέρουν .Εδώ και ένα χρόνο....

Δημοσ.

Αν έπαιζε το pro evolution στα Linux δεν θα είχα κανένα μα κανένα λόγο να έχω και xp ή vista.Σε όλα τα άλλα με καλύπτουν απόλυτα τα linux.Κάθε φορά που βάζω windows θέλω μια ώρα να βρω και να βάλω drivers ενώ για τα linux δεν ψάχνω τίποτα.Μονο με την κάρτα γραφικών είχα ένα μικρό πρόβλημα που λύθηκε.Οπότε όλοι καταλήγουμε το συμπέρασμα ότι τα win είναι μόνο για παιχνίδια.Και φυσικά υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν να τα δουλεύουν και λένε - έλα μωρέ ποια linux? -

Η MS κοιτάζει ΜΟΝΟ την τσέπη και τίποτα άλλο.Εχω κάρτα ήχου που στο ubuntu παίζει και στα vista όχι.Ούτε με τους drivers του Daniel_k.

Δημοσ.
7. Ξεκιναμε με καθημερινες ασχολιες μου....Messaging...καλο το pengrin αλλα αισθητικα κατωτερο και μειωμενες λειτουργιες...δοκιμασα και αρκετα αλλα χωρις τυχη -1
κοίτα το kopete είναι σούπερ ;) κάνει σχεδόν τα πάντα πολύ καλά
Δημοσ.

Φανταζομαι οτι τα σχολια και η κριτικη ειναι αποδεκτα. Ετσι δεν ειναι?

Τον τελευταιο καιρο ειχα ελευθερο χρονο....και περναω πολυ ωρα στο pc....Χαζευοντας στο Insomnia αρχισα να διαβαζω posts στο linux section και σκεφτομαι....ΛΕΣ????

Λες τι? Ομολογω δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο που διαβασες στο Insomnia forum (ή οπου αλλου διαβασες για ΤΟ Linux) και σε εκανε να πιστεψεις οτι μπορεις να αντικαταστησεις την ηλεκτρονικη σου καθημερινοτητα και να περασεις απο win σε linux διχως διαβασμα και αλλαγη νοοτροπιας.

Λεω στον εαυτο μου ομως....για να παρεις την αποφαση οτι θα ασχοληθεις με αυτο το λειτουργικο πρεπει να σου προσφερει κατι περισσοτερο απο τα windows...ΣΩΣΤΑ??

Λαθος! Για να ασχοληθεις με το linux πρεπει να εχεις θελεις να ανακαλυψεις νεα πραγματα. Να μπεις πιο βαθια και να σκαλησεις σημεια, που αλλα λειτουργικα δεν σου δινουν την δυνατοτητα. Να σταματησεις να επιπλεεις στην επιφανεια των πραγματων και να βουτηξεις στα βαθια επιθυμοντας να φτασεις στον βυθο των πραγματων.

Ξεκιναω λοιπον την κριτικη μου-και αναφερομαι στην κριτικη που εκανα για προσωπικη καταναλωση- σε καμια περιπτωση αυτο το ποστ δεν εχει συμβουλευτικο χαρακτηρα!!! σημειο-σημειο αναφερομενος σε κοινες καθημερινες μου ασχολιες καθως και τομεις οπου τα LINUX ειναι καταξιομενα

Σε κανενα απο τα σημεια που αναφερεσαι δεν ειναι καταξιωμενο το linux. Η υπαρξη αντιστοιχων εφαρμογων που αλλες φορες κανουν τον κοσμο να τις θεωρει λιγοτερο ή περισοοτερο ευχρηστες (ή ομορφες, ή λειτουργικες ή οπως θελετε πες τε το) και η συγκριση των εφαρμογων αυτων καθεαυτων δεν ειναι σε καμια περιπτωση η δυναμη του linux. Εκπλησσομαι πραγματικα που μεσα απο το φορουμ του insomnia δεν ανακαλυψες τους τομεις που πραγματικα το linux ειναι καταξιωμενο!

Τελειωνω το ποστ γιατι αφου κουραστηκα εγω φανταζομαι φιλε μου ποσο κουραστηκες εσυ να διαβαζεις

Ενα βασικο χαραστηριστικο των ανθρωπων που αγαπουν (η ενασχοληση δεν σημαινει απαραιτητα και αγαπη) το linux ειναι οτι διαβαζουν! Πιστευω οτι αυτο ειναι περισσοτερο απο εμφανες!

Σαν τελικο συμπερασμα νομιζω απλως οτι κακως ασχοληθηκες με το linux. Δεν ησουν καταλληλα ενημερωμενος για το τι πραγματικα προσφερει το λειτουργικο και πιο πολυ παρασυρθηκες απο καποια posts (ιδιαιτερα των φιλων του Ubuntu) που ομολογουμενως κανουν τον νεοεισερχομενο να νοιωθει οτι θα bootαρει ενα διαφορετικο windows και θα "φουσκωνει σαν βατραχος σε περιοδο ζευγαρωματος". Το link που δινει ο Bspus τα λεει ολα!

Και σαν προταση προς εσενα, μην ξανασχοληθεις ποτε με Linux με την ελπιδα οτι καποια στιγμη οι απαντησεις στα σημεια που εθεσες θα ειναι διαφορετικες. Οι ιδιες θα ειναι παντα. Οταν και αμα αποφασισεις να ξανασχοληθεις με αλλο λειτουργικο εκτος των win να το κανεις γιατι θελεις να μαθεις νεα πραγματα.

Δημοσ.
Το κακό είναι ότι αν δοκιμάσεις μια φορά linux δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναγυρίσεις :P

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό.Την πρώτη φορά που έβαλα linux (ubuntu 7.4 , suse 10.2)τα είχα πάρει στο κρανίο γιατί ως άσχετος έκανα πολλά λάθη και δεν μου έπαιζε η κάρτα γραφικών.Ομως τα ξανά έβαλα γιατί είναι άλλη φάση.

Το κυριότερο πράγμα στην μετάβαση win -> linux είναι να μην τα συγκρίνεις.Αν το κάνεις έχασες την μπάλα.Πρέπει να ξεκινήσεις απο το 0 και να ανακαλύψεις το νέο λειτουργικό.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον chek2fire. Το έχω πάθει μερικές φορές, μέχρι τώρα που έχω εγκαταστήσει linux , μόνιμα, σε ξεχωριστό δίσκο.

Διαφωνώ με τον trizoni. Πιστεύω ότι αν ήταν έτσι τα πράγματα, με linux θα ασχολούνταν μόνο αυτοί που έχουν αφιερώσει την ύπαρξή τους στο ελέυθερο λογισμικό. Ευτυχώς ή δυστυχώς, είμαστε πάρα πολλοί εμείς που ασχολούμαστε με το linux χωρίς να έχουμε ταχτεί στον άγιο Linus...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...