Προς το περιεχόμενο

Albatron 9800GX2 ή MSI 3870X2 OC;;;

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω αύριο κιόλας μια από τις δύο αυτές κάρτες!!! Ποια από τις δύο προτείνετε να προτιμήσω και για ποιους λόγους;;; Αν πάω σε 9800GX2, προτιμώ βέβαια Asus από Albatron αλλά για 50 ευρώ διαφορά που έχουν (470, 520 αντίστοιχα) αξίζει να πάρω Asus κατά τη γνώμη σας;;

Απεναντίας αν μου προτείνετε 3870Χ2 (362 ευρώ την έχω βρει), τότε πάω ασυζητητί για την MSI που είναι η κορυφαία 3870Χ2 κατά τη γνώμη μου (OC και στην ίδια τιμή σχεδόν με τις άλλες, τις μη OC!).

Please help γιατί επείγομαι να αποφασίσω!!! (Αλλιώς θα μείνω μέρες χωρίς κάρτα γραφικών, οπότε και χωρίς PC(!), αφού πουλάω και τη τελευταία παλιά κάρτα που έχω στη κατοχή μου αύριο!)

Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω στην άμεση βοήθειά σας!

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
http://www.guru3d.com

δες τα review που έχει για την 9800GX2 και την HD3870x2 και αποφάσισε αν αξίζει ή όχι η διαφορά τιμής...

Έχω βαρεθεί να βλέπω συγκριτικά, ζαλίστηκα! Άσε που το κάθε συγκριτικό τα δικά του νούμερα γράφει και κάποιες φορές σε μπερδεύουν χειρότερα από το να σε βοηθάνε να αποφασίσεις.

Θέλω τη γνώμη των Insomniacs λοιπόν, με το "χέρι στη καρδιά" που λέμε!! Και με λίγα, σύντομα ("κοφτά" που λέμε!) και σωστά επιχειρήματα! Έτσι μόνο θα καταφέρω να καταλήξω αν αξίζει να πάω σε 9800GX2 ή να προτιμήσω απλά την MSI 3870X2 OC αυτή τη περίοδο.

Ευχαριστώ και πάλι και please help, όπως ζήτησα και νωρίτερα! :)

• Super Moderators
Δημοσ.

σε επιδόσεις 9800GX2>3870x2

σε τιμή υπερτερεί η 3870χ2...

δεν νομίζω να ακούσεις κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους...

Δημοσ.
Έχω βαρεθεί να βλέπω συγκριτικά, ζαλίστηκα! Άσε που το κάθε συγκριτικό τα δικά του νούμερα γράφει και κάποιες φορές σε μπερδεύουν χειρότερα από το να σε βοηθάνε να αποφασίσεις.

Θέλω τη γνώμη των Insomniacs λοιπόν, με το "χέρι στη καρδιά" που λέμε!! Και με λίγα, σύντομα ("κοφτά" που λέμε!) και σωστά επιχειρήματα! Έτσι μόνο θα καταφέρω να καταλήξω αν αξίζει να πάω σε 9800GX2 ή να προτιμήσω απλά την MSI 3870X2 OC αυτή τη περίοδο.

Ευχαριστώ και πάλι και please help, όπως ζήτησα και νωρίτερα! :)

ετσι πιστευω κ γω, οτι αν δεν την παρει ηνσομνιανιτης στα χερια του κ να πει εντιποσεις

δεν προκιτε να πιστεψω τους ιδιμονες του καθε site που στιριζει την καθε εταιρια!!!!

οσο ανα φορα την αγορα σου θα προτινα μια 9800gtx, καλη-δηνατη-κ μονοπιρινη=σιμβατη σε ολα τα games!

Δημοσ.

Πάιρνεις μία X2 και σου μένουν 250 ευρώ στην άκρη. Η GX2 βγήκε μόνο και μόνο για να πάρει την πρωτιά από την Χ2... το οποίο το έκανε βέβαια, άλλα στα 500 ευρώ και σε 2 μήνες που θα βγει off, δεν ξέρω...

Αν είχα 500 για gpu, θα τα έδινα σε 2χ Χ2 (quad CF).

Δημοσ.
Πάιρνεις μία X2 και σου μένουν 250 ευρώ στην άκρη. Η GX2 βγήκε μόνο και μόνο για να πάρει την πρωτιά από την Χ2... το οποίο το έκανε βέβαια, άλλα στα 500 ευρώ και σε 2 μήνες που θα βγει off, δεν ξέρω...

Αν είχα 500 για gpu, θα τα έδινα σε 2χ Χ2 (quad CF).

1*3870χ2=340+ αρα 2*3870χ2=680

πρως το παρον....

Δημοσ.

Απαντώντας αντικειμενικά επί της ερώτησης 9800GX2 > 3870 X2.

Θα φανώ off-topic όμως...

Προσωπικά δεν θα αγόραζα καμία από τις δύο - εκτός και αν έχω την ανάγκη να "νιώθω πλούσιος ... (εισπνοή)(εκπνοή) ... 10 ευρώ ... (εισπνοή)(εκπνοή) ... άλλα 10 ευρώ". Πήγαινε πάρε μια Albatron GTX 512 ρίχτης και ένα καλό overclocking (που παίρνουν με αέρα) και θα 'σε πασάς. Το καλοκαίρι πάλι βλέπουμε (αν αξίζει να την αλλάξεις).

Δημοσ.
Eγώ αγόρασα χθες 2 9800gtx SLI .Noμίζω ότι ήταν καλή επιλογή τη δεδομένη στιγμή..:-)

Αυτό δεν μπορώ να το κάνω λόγω Crossfire motherboard (Asus Maximus Formula X38).

Αν κοιτάξουμε το θέμα καθαρά από πλευράς επιδόσεων φαίνεται η 9800GX2 να ρίχνει πάρα πολύ στην 3870X2:

http://www.legionhardware.com/document.php?id=732&p=3

Και ιδίως με τους τελευταίους drivers καμία σχέση:

http://www.legionhardware.com/document.php?id=731

Για να λέω την αλήθεια ήμουν έτοιμος να παραγγείλω την MSI 3870X2 OC, μέχρι που είδα και αυτό το τελευταίο bench! Έτσι σκέφτομαι πιο πολύ την Albatron 9800GX2 τώρα και λόγω τιμής (470) που είναι καλή σχετικά για GX2. Θα είναι τόσο χειρότερη ποιοτικά από την Asus λέτε αν την προτιμήσω (την Albatron) εντέλει;;

• Super Moderators
Δημοσ.
Eγώ αγόρασα χθες 2 9800gtx SLI .Noμίζω ότι ήταν καλή επιλογή τη δεδομένη στιγμή..:-)

not really...imho δεν ήταν...

περιμενουμε specs!!!! :shifty::shifty:

specs? τα βλέπεις και στο site του Πλαισίου που λέει ο λόγος...

Δημοσ.

Σαν απόδοση 2x9800gtx είναι ελάχιστα πιο δυνατές από μια 9800GX2 και σαν τιμή είναι περίπου ίδιες με μία ακριβή "όνομα" 9800GX2. Σε γενικές γραμμές μια η άλλη (μιλάμε πάντα για stock ρολόγια και νορμάλ κάρτες). Σαν λύσεις, ακριβές και οι δύο.

Αν όντως θέλεις 9800GX2 πήγαινε για Albatron μην κολλάς στο όνομα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων και στην πραγματικότητα το μόνο που αλλάζει είναι ένα sticker επάνω στο reference cooler της NVidia και ίσως ένα game στο bundle.

Υγ. ThReSh αποτελέσματα ή scores μάλλον εννοούσε ο ποιητής :)

Δημοσ.

Πάντως βλέπω ότι κανείς δεν προτείνει την MSI 3870X2 OC. Αναρωτιέμαι γιατί. Είναι τόσο κακή σαν επιλογή σε σχέση με την 9800GX2, ή ακόμη και σε σχέση με την 9800GTX;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...