Προς το περιεχόμενο

Νέο PC περίπου γύρω στο χιλιάρικο...

snowtrap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας insomniacs,

Το θέμα είναι το εξής. Σκέφτομαι να πάρω καινούριο μηχάνημα χωρίς οθόνη μέχρι ένα χιλιάρικο (1000Euros) ή εκεί κάπου. Άρχισα να ψάχνω λίγο από μόνος μου αλλά απογοητεύτηκα γρήγορα γιατί υπάρχουν άπειροι παράγοντες να λάβεις υπόψιν και δεν είμαι και πολύ hardware freak.

Το μηχάνημα το θέλω στιβαρό. Η χρήση του θα είναι κυρίως για coding (Windows Vista + Visual Studio 2005/2008 or Ubuntu + gvim + gcc).

Για τον επεξεργαστή μάλλον καταλήγω στον Core 2 Duo 8400 s775/3,00 Tray οπότε θέλω να μου βρείτε καμιά χαμηλού θορύβου αλλά αποδοτική ψύκτρα. Καλός δεν είναι;

Τα παιχνίδια δε με ενδιαφέρουν γιατί σπάνια παίζω αλλά παρόλαυτά μου αρέσει πολύ η ιδέα της 8800gtx :devil: αν και θα προτιμούσα κάποια silent λόγω θορύβου.

Από RAM θα βάλω 2GB γιατί είμαι 32bitos τύπος και μάλλον θα την ήθελα DDR3 στά 1333 για να είναι χρονισμένη με τον επεξεργαστή αλλά θέλω γνώμες.

Motherboard δεν έχω καταλήξει πουθενά. :confused: Ακούω καλά λόγια για τις ASSUS και προσωπικά έχω μείνει υπερ-ευχαριστημένος από τις MSI. Οπότε για πείτε καμιά ιδέα;

Επίσης θέλω απόψεις για κουτί, τροφοδοτικό, DVD-RW, soundcard (κάπου έχω μια 24bit audigy PCI καλή είναι; ) Ελπίζω να μην κεχνάω κάτι, αλλά και να ξεχνάω θα μου το υποδείξετε αμέσως είμαι σίγουρος. :) :-)

Ευχαριστώ πολύ πολύ! B)

Δημοσ.

αυτο απο εμενα

case

cpu με ψυκτρα

psu προτημισα αυτο διοτι ειναι αρκετα αξιοπιστα τα zalman και

αρκετα αθορυβα. (εχω και εγω αυτο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο μερια θορυβου.)

M/B

ram

gpu

hdd

dvd

ακριβως 1000ευρω οπως ειπες

μονο που σου εβαλα 9800gtx αντι 8800gtx διοτι την θεωρω καλυτερη

ελπιζω να βοηθησα:-)

Δημοσ.

Αυτό είναι μια δεύτερη επιλογή για μητρική Mobo

Συμφωνώ για την κάρτα γραφικών (9800GTX) αλλά προτείνω αυτή την υλοποίηση.

Για τροφοδοτικό αν θέλεις μπορείς να κοιτάξεις και αυτή την λύση, για να είσαι και μελλοντικά άνετος

Δημοσ.

Μήπως να σκεφτώ για κανένα modular psu?? Επίσης πώς θα ξέρω αν είναι συμβατό με την κάρτα γραφικών; Ένας φίλος την πάτησε άσχημα πολύ πρόσφατα με 600Wt και μια 8800 και ακόμα το φυσάει... Δεν έδινε αρκετό ρεύμα στην αρχή για να bootarei η κάρτα και δεν δούλευε... :-(

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/basket.aspx?rctl=23&rctg=69978261

Εγω κατι τετοιο το θεωρω καλο μηχανημα για τις δουλειες που το θελεις.

Γνωμη μου ειναι να παρεις UPS για να εχεις σταθερη ταση, και σε περιπτωση

διακοπης ρευματος να εχεις κανα 5λεπτο για να κανεις ασφαλη τερματισμο λειτουργιας.

Να κοιταξεις το UPS να ειναι Line Interactive

Δημοσ.
http://www.plaisio.gr/basket.aspx?rctl=23&rctg=69978261

Εγω κατι τετοιο το θεωρω καλο μηχανημα για τις δουλειες που το θελεις.e

Φίλε malen καλύτερα να βάζεις screenshots από το καλάθι αγορών σου, καθώς το session ανήκει μόνο στον δικό σου browser και μπορείς να το δεις μόνο εσύ :fear:

• Super Moderators
Δημοσ.
αυτο απο εμενα

case

cpu με ψυκτρα

psu προτημισα αυτο διοτι ειναι αρκετα αξιοπιστα τα zalman και

αρκετα αθορυβα. (εχω και εγω αυτο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο μερια θορυβου.)

M/B

ram

gpu

hdd

dvd

ακριβως 1000ευρω οπως ειπες

μονο που σου εβαλα 9800gtx αντι 8800gtx διοτι την θεωρω καλυτερη

ελπιζω να βοηθησα:-)

δεν αξίζει hybrid motherboard και δεν αξίζουν οι συγκεκριμένες ddr3...χίλιες φορές ddr2 1000mhz 5-5-5-15...καλύτερες επιδόσεις έχουν...

Δημοσ.

Ναι αλλά δεν είναι καλύτερα να είναι DDR3 στα 1333 για να είναι χρόνισμένες με τον επεξεργαστή; Δε θα πηγαίνει πιο γρήγορα το όλο σύστημα;

• Super Moderators
Δημοσ.

οι ddr είναι double rate...667χ2

το fsb του Core 2 είναι quad rate...333χ4

άρα δεν είναι 1:1...

αλλά και πάλι όπως είπα ddr3 κάτω από 1800 ΔΕΝ αξίζει...καλύτερα ddr2...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...