Προς το περιεχόμενο

Αγορά Samsung 22"

dr lag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω monitor Samsung 22", όμως η ύπαρξη 3 μοντέλων με παρόμοια χαρακτηριστικά (226BW, 226CW και 2232BW) αλλά και όλη αυτή η ιστορία με τα S, C κλπ panels με έχει μπερδέψει. Διάβασα κάποια reviews αλλά και το σχετικό thread, χωρίς να έχω βγάλει άκρη. Υπάρχει κάποιος με προσωπική άποψη να βοηθήσει;

Δημοσ.

Φίλε μου πρώτα από όλα καλό είναι να δείς τι τύπο panel εχει δλδ TN (που δεν στο προτείνω) , MVA-PVA είναι οι αξιόλογες ψάξε και σε άλλες

Δημοσ.
Σκέφτομαι να αγοράσω monitor Samsung 22", όμως η ύπαρξη 3 μοντέλων με παρόμοια χαρακτηριστικά (226BW, 226CW και 2232BW) αλλά και όλη αυτή η ιστορία με τα S, C κλπ panels με έχει μπερδέψει. Διάβασα κάποια reviews αλλά και το σχετικό thread, χωρίς να έχω βγάλει άκρη. Υπάρχει κάποιος με προσωπική άποψη να βοηθήσει;

ο ηχος κ η εικονα ειναι καθαρα εγκεφαλικα ερεθισματα, ακομα κ 2 ανθρωποι αν εχουν τις ιδιες οθονες θα τις εχουν σε διαφορετικο σιμιο του σπιτιου τους αρα διαφορετικος φωτισμος δοματιου κ με διαφορετικες ριθμισεις οσο αναφορα τα χρωματα,

τραβα σε ενα καταστιμα πχ πλαισιο πιγενε στα ραφεια κ οποια σου γεμιζει το ματι περισωτερο ρωτα για αυτην τα βασικα περι χρονου αποκρισης κ κοντραστ, κ αμα σου αρεσει παρτην...

εγω παντος προτινω αυτη γιατι ειναι κ 22αρα κ εχει 2ms χρονο αποκρισης κ εχει κ 3000:1 (διναμικο) κ ειναι κ σαμσουν....

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168192

• Super Moderators
Δημοσ.

well αν δεν είναι κάποιος τυφλός δεν νομίζω να μην μπορεί να διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα σε TN και στα υπόλοιπα panels από την στιγμή που είναι καλά ρυθμισμένα...

Δημοσ.

σιγουρα!!!

κ για οθονη αξιζει κ το τελευτεο ευροπουλο, την περνεις μια στα 3 με 4 χρινια μεσω ορο....

αλλα το θεμα ειναι μεχρι ποσα ειναι διατεθιμενος να πληρωσει ο καθενας!

Δημοσ.
well αν δεν είναι κάποιος τυφλός δεν νομίζω να μην μπορεί να διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα σε TN και στα υπόλοιπα panels από την στιγμή που είναι καλά ρυθμισμένα...

Ευχαριστώ για τις καλές προθέσεις, αλλά είναι σαν να ρωτάω πιο μοντέλο της FIAT είναι καλύτερο και μου απαντάς να πάρω BMW. :rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.

ζήτησες 22αρι...δεν έδωσες πληροφορίες για το μέχρι πόσα euro δίνεις όμως :P

πάντως η Samsung ανακοίνωσε στην Cebit 22αρι monitor με S-PVA Panel... :-)

anyway dr lag ρίξε και μια ματιά εδώ http://www.behardware.com πολύ καλό site για monitor reviews :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

υπάρχει ένα της Lenovo και ένα της Samsung που το παρουσίασε στην Cebit 2008 όπως έγραψα πιο πάνω :-)

Δημοσ.

Ξεκίνησα αυτό το thread αναφέροντας 3 συγκεκριμένα μοντέλα της Samsung,

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=953423

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1019171

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168191

όχι γιατί έχω κάποιο κόλλημα με τη μάρκα, ούτε φυσικά επειδή θεωρώ κορυφαία τα ΤΝ panels. Απλά μετά από πολύ ψάξιμο που συνδύαζε επισκέψεις σε καταστήματα, ανάλυση τιμών στα διάφορα e-shops και μελέτη αρκετών reviews, κατέληξα στα παραπάνω monitors. Οι λόγοι; τεχνικά χαρακτηριστικά, design και αξιοπιστία μάρκας - service, σε συνδυασμό με την τιμή τους (280-350€, ανάλογα το μοντέλο). Το πολύ ψάξιμο όμως, συχνά μπερδεύει. Από τη μια τα ονομαστικά χαρακτηριστικά τους δεν διαφέρουν στη πράξη τόσο ώστε να δικαιολογούν την ύπαρξη 3 διαφορετικών μοντέλων με διαφορά τιμής που φτάνει τα 70€ και από την άλλη πολλά reviews έχουν βγάλει κόκκινη κάρτα στη Samsung που εξοπλίζει monitor με διαφορετικής ποιότητας TN panel, από άριστα (S) έως μετριότατα (Α), πουλώντας τα με τον ίδιο κωδικό και φυσικά την ίδια τιμή, χωρίς να ξέρεις τι παίρνεις, γιαυτό και ρώτησα αν έχει κάποιος προσωπική άποψη.

Συγνώμη για το μακροσκελές post, αλλά μάλλον έπρεπε να εξηγήσω καλύτερα το ερώτημά μου. Επειδή δεν θεωρώ τον εαυτό μου αυθεντία, ευπρόσδεκτες οι προτάσεις σας και για άλλες αντίστοιχες επιλογές, αλλά προς θεού, μη μου λέτε να αγοράσω Ferrari γιατί είναι καλύτερες.

υπάρχει ένα της Lenovo και ένα της Samsung που το παρουσίασε στην Cebit 2008 όπως έγραψα πιο πάνω :-)

Είναι γεγονός πως κοίταξα λίγο επιπόλαια τα τελευταία μοντέλα της CEBIT. Θα τα δω καλύτερα και θα επανέλθω. Ευχαριστώ anyway...

Δημοσ.

Φίλε μου έχω την 226BW εδώ και αρκετούς μήνες. Μάλιστα την έφερα από Παρίσι 3 περίπου μήνες πριν κυκλοφορήσει επίσημα εδώ, αφού είχα καταλήξει σε αυτήν. Τότε έδωσα 400 ευρώ αλλά τώρα τη βρίσκεις νομίζω γύρω στα 300...

Περίμενα κάτι καλό και ευτυχώς η οθόνη ξεπέρασε τις προσδοκίες μου!Πολύ ζωντανά χρώματα, βλέπεις ανετότατα ακόμα και σε μεγάλη οπτική γωνία (κυρίως οριζόντια), και φυσικά ούτε ίχνος ghosting ακόμα και σε παιχνίδια με πολύ γρήγορο framerate. Ήταν εξάλλου μέσα στις απαιτήσεις μου καθώς είμαι gamer και βλέπω πολλές ταινίες.

Το μόνο αρνητικό -αν μπορεί καποιος να το πει έτσι- είναι το blue led που υπάρχει στο start button...αν είσαι σε σκοτεινό δωμάτιο και παίζεις ή βλέπεις ταινία κάνει λίγο...μπαμ στο μάτι, αλλά πίστεψέ με το συνηθίζεις (ή βάζεις κάτι μπροστά του:)

Ειλικρινά είναι μια υπέροχη οθόνη που σίγουρα αξίζει τα λεφτά της και αν έχεις κιόλας καινούρια κάρτα γραφικών (πιστεύω έχεις για να θες 22άρα οθόνη) τότε ετοιμάσου να παίζεις σε αναλύσεις 1680χ1050 και να βλέπεις HD movies ;) Στη συνιστώ ανεπιφύλακτα και σε διαβεβαιώνω πως είναι..τεσταρισμένη! (Εννοείται δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα κανένα ίχνος καμμένου pixel...φτου φτου)

• Super Moderators
Δημοσ.

fulcad γωνία θέασης TN Panel έχει...δλδ τπτ αξιόλογο...

και αν δεν σου κάτσει S-Series TN Panel θα έχει και input lag πέρα από τα χειρότερα χρώματα...

Δημοσ.
...Ειλικρινά είναι μια υπέροχη οθόνη που σίγουρα αξίζει τα λεφτά της και αν έχεις κιόλας καινούρια κάρτα γραφικών (πιστεύω έχεις για να θες 22άρα οθόνη) τότε ετοιμάσου να παίζεις σε αναλύσεις 1680χ1050 και να βλέπεις HD movies ;)...

Καλή κάρτα γραφικών δυστυχώς δεν έχω κι ας την πήρα μόλις πριν ένα χρόνο. Έπεσα θύμα της τσιγκουνιάς και της βιασύνης μου, καθώς η 6600GT που είχα άρχισε να κάνει νερά κι έτσι βρέθηκα αδιάβαστος σε γνωστό κατάστημα, με αποτέλεσμα ο ξερόλας πωλητής να μου πασάρει μια 1600PRO, ως τεφαρίκι. Ευτυχώς που δεν είμαι πλέον φανατικός gamer (αποτελεί όμως την επόμενη προτεραιότητά μου η αλλαγή σε κάτι πολύ καλύτερο) κι έτσι με αρκετούς συμβιβασμούς άντεχε τα 1680x1050 του LG 20" που είχα μέχρι πρόσφατα. Θέλησα να ανέβω λίγο σε ίντσες γιατί έχω το monitor στο 1 μέτρο περίπου και αυτή η απόσταση είναι λίγο κουραστική στις 20" και native ανάλυση, για οτιδήποτε άλλο κάνεις πέρα από παιχνίδια και ταινίες. Αν πάλι πάω στις 24-26", πέρα από το κόστος, θα χρειαστώ όχι κάρτα γραφικών αλλά τέρας, οπότε για την περίπτωσή μου τουλάχιστον, οι 22" δείχνουν ιδανικές.

Ευχαριστώ για το post σου, αλλά μετά την προτροπή του φίλου ThReSh έψαξα λίγο καλύτερα τα καινούργια μοντέλα της φετεινής CEBIT και διαπίστωσα πως η Samsung αντικαθιστά τη σειρά 226 με τα 2243 και 2253 (ΤΝ panel και μη βαράτε οι οπαδοί των πανάκριβων S-PVA). Τα πρώτα σχόλια από ξένα fora είναι πολύ καλά, οπότε μέχρι να βγουν επίσημα reviews και φυσικά οι τιμές στην Ευρώπη, θα πρέπει μάλλον να περιμένω. Ελπίζω μόνο να μην αργήσουν πολύ, γιατί καθώς δεν έχω πια το πτωχό πλην τίμιο 20άρι LG, ανέσυρα το πρώτο μου TFT που φυλάω στοργικά για τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Για την ιστορία και μόνο: QDI (!!!) στις 15" (ναι υπήρχαν κάποτε και τέτοια), μέτρια χρώματα, ταχύτητες και γωνίες θέασης, πανάκριβο για την εποχή του (380€ το 2002, σχεδόν όσο έκανε και το υπέροχο 17άρι Trinitron Sony που είχα παράλληλα), αλλά όσοι τόλμησαν και πέταξαν από τότε τα μπαούλα CRT που μας καταδυνάστευαν με τον όγκο και την ακτινοβολία τους, δε θα γελάσουν.

P.S.: fulcad, απαντώντας στις 7:30 το πρωί, να υποθέσω πως ήταν μετά από εξαντλητικό ολονύκτιο gaming; όχι τίποτα άλλο, αλλά για να νοσταλγήσω τις παλιές καλές εποχές...:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...