Προς το περιεχόμενο

forthnet... και βραχυκυκλωμα.! βοηθεια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι??

Το margin και το attenuation δεν είναι σταθερά στοιχεία της γραμμής??

Γίνεται με την αλλαγή παρόχου να αλλάξουν αυτά τα νούμερα (για την ίδια γραμμή)??

Είχα isdn ΟΤΕ και shared LLU vivodi στα 2mbit (απλή adsl static me Speedtouch).

Τα νούμερα ήταν πάρα πολύ καλά (στο άριστο και το noice margin και το attenuation)...

Γύρισα σε ON office pstn στον ίδιο χαλκό σε full LLU adsl2+ 24down/1up static , με το Pirelli,

και τα νούμερα χάλασαν αρκετά, ενώ και η γραμμή κόβεται συχνά πυκνά (κυρίως απόγευμα - βράδυ) και μου έχει σπάσει τα αρχ@@@ να παίρνω το τεχνικό τμήμα τους...

Μου είπε ένα παληκάρι ότι τα νούμερα είναι διαφορετικά από adsl σε adsl2+ αλλά δεν μου φάνηκε λογικό.

Μπας και έχει δίκιο, ή έχουν κάνει καμιά μαλακία στη μεταφορά και στη σύνδεση της γραμμής από το ένα dslam στο άλλο (συστέγαση δεν έχουν όλοι αυτοί) ?

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Το margin και το attenuation δεν είναι σταθερά στοιχεία της γραμμής??

Γίνεται με την αλλαγή παρόχου να αλλάξουν αυτά τα νούμερα (για την ίδια γραμμή)??

το attenuation δεν νομίζω να αλλάζει, αλλά το margin σίγουρα αλλάζει...

κάποιοι πάροχοι παίζουν στα 6db (πχ Forthnet) κάποιοι άλλοι πιο πάνω (πχ OTEnet)

Δημοσ.

to margin οχι δεν ειναι σταθερο αναλογως την γραμμη που εχεις.και το attenuatiuon δεν ειναι παντα το ιδιο εξαρτατε

απο το dslam και το ρουτερ.πανω κατω ειναι το ιδιο.αν εχεις 1024 γραμμη το margin θα ειναι 30.αν πας για 24 mbit το margin

αναλογως την ετερεια θα παιξει απο 6 εως 9.και ναι αναλογως το πρωτοκολλο θα δεις και λιγο διαφορετικα νουμερα.και πριν

ιχες 2 mbit αρα ειχες πολυ καλο margin οποτε και σκαμπανεβασματα να εκανε το margin δεν ειχες προβληνα.τωρα ομως φτανεις την

γραμμη στα ακρα οποτε θα φανουν τα σκαμπανεβασματα.αν εχεις αποσυνδεσεις σου ανεβαζουν το margin ριχνωντας σου την ταχυτητα

και ναι συστεγαση γινετε.

Δημοσ.

Σαν να λέμε την πούτσισα...

Στα 8mbit με κατεβάσανε για να μην κάνει συνέχεια διακοπές .

Το κουφό είναι ότι δουλεύει σωστά την περισσότερη ώρα και ξαφνικά κόβει...

Μυρίζομαι μαλακία στη συνδεσμολογία (πχ. Στο ΚΑΦΑΟ ή στο dslam) ή βραχυκύκλωμα (φαντάζεσαι να έχουν ενώσει κανένα καλώδιο λάθος μαζί με κανέναν άλλο ) ?

Θα τους βάλω να ακολουθήσουν τη γραμμή από το κτίριο μέχρι το dslam ,μέτρο μέτρο :-)

Δημοσ.

μπα χλωμο να ακολουθησουν την γραμη μετρο μετρο.εδω δεν ξερουν analyzer τι σημαινει.οσο για το βραχυκυκλωμα που λες μην το γελας ;)

Δημοσ.

εγω παλι εχω απογοητευτει. εδω και 1-2 μηνες, εχω αποσυνδεσεις καθε λιγα δευτερολεπτα-λεπτα.

μετα απο αναφορα προβληματος, οι αποσυνδεσεις περιοριστηκαν λιγακι και τα παρασιτα στο τηλεφωνο ηρεμησαν. υστερα απο εβδομαδα ξανα τα ιδια.

εχω παρει 3-4 φορες τηλεφωνο, ολες τις φορες το ''φτιαχνουν'' αλλα μετα απο 2-3 μερες ξαναχαλαει.

μεχρι προχτες, και για τις προηγουμενες 3 μερες το ξαναεφτιαξαν και ηχος κρυσταλο και αποσυνδεσεις μηδεν. τελεια.

απο προχτες, παλι τα ιδια. αποσυνδεσεις και συνδεση στα 3-4 Mbps αποσυνδεσεις και το τηλεφωνο κανει λες και ακους τροπικη καταιγιδα απο τα παρασιτα.

οταν χαλαει το τηλεφωνο (δεν μπορω πλεον να μιλησω με κανεναν απο τα παρασιτα) χαλαει και το ιντερνετ. οταν ηρεμουν τα παρασιτα, εχω και ιντερνετ. οταν ολα ειναι καλα, το down margin ειναι 11 db. οταν αρχισουν τα παλαβα, παιρνει κατι τιμες 65355226726476 (π.χ.)και χανω το ιντερνετ.

ΒΑΡΕΘΗΚΑ να παιρνω πλεον τηλεφωνο. τι θα αλλαξει. ? 3-4 φορες με εφτιαξαν για λιγες μερες και ξανα παντα τα ιδια.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν τιθεται θεμα εσωτερικου προβληματος σπιτι.

τωρα δεν ξερω αν αξιζει για ιδιοκτητο hol η επιστροφη στον ΟΤΕ. και τι κανω οσον αφορα το νουμερο της γραμμης και ποσο καιρο θα μεινω χωρις τηλεφωνο αν επιστρεψω στον οτε.

οχι τιποτε αλλο, δεν μπορω να εχω σταθερο τηλεφωνο και δεν μπορω να μιλησω με τα παρασιτα τους που πνιγουν την ομιλια.

κριμα, γιατι χρησιμοποιω forthnet πολλα χρονια και πλεον εχω απογοητευτει εντελως.

δεν ξερω ποια ειναι η φυση του προβληματος, αλλα μαλλον ουτε και αυτοι. ή, για να ακριβολογω, ξερουν, γιατι με φτιαχνουν καθε φορα για λιγες μερες αλλα μετα ξανα τα ιδια. ΓΙΑΤΙ. ???

edit: αυτη τη στιγμη, που ηρεμησαν τα παρασιτα (δεν ξερω για ποσο) το linksys δειχνει:

Downstream Rate: 17410 Kbps

Upstream Rate: 1020 Kbps

Downstream Margin: 11 db

Upstream Margin: 12 db

Downstream Line Attenuation: 17

Upstream Line Attenuation: 7

το καλο ειναι, οτι μετα απο τις επανειλλημενες προσπαθειες τους, το down margin απο 6-7 που ηταν παντα, ειναι πλεον στα 11 db και κλειδωνω 17-18 Mbps με download 2Mbyte/sec και upload 112 Κbyte/sec. οχι και ασχημα οπου παλαιοτερα επεφτε συνεχεια κατω απο 6 το margin και αποσυνδεομουν, ωστωσο, τωρα η φυση των αποσυνδεσεων μιαζει διαφορετικη.

αν ο φιλος poulinos ξερει να μου δωσει τα φωτα του το ποια μπορει να ειναι η βλαβη να τους ξαναεπαιρνα τηλ να τους ζητησω να κοιταξουν κατι συγκεκριμενα.

τους ειπα να δηλωσουμε βλαβη βροχου καθε φορα και μου απαντουν, οχι δεν ειναι αυτο.

τα παρασιτα δεν εχουν συγκεκριμενη στιγμη που ξεκινουν και σταματουν. μπορει να ειναι πρωι ή μεσημερι ή και τρεις το πρωι.

δεν θα κανω τον κοπο να αναφερθω στα κοινα προβληματα που εχουμε ολοι (μεγαλα ping, αργο σερφαρισμα, κλασικες αραιες αποσυνδεσεις, κ.ο.κ.) τα θεωρω δεδομενα πλεον και δεν παραπονιεμαι για αυτα.

ειχα την εντυπωση ομως οτι το dslam αμπελοκηπων ειναι σχετικα απο τα καλυτερα.

αλλα απο οτι φαινεται, δεν βλεπω πολλους να παραπονιουνται για το ιδιο προβλημα για να υποθεσω οτι ειναι μαζικο προβλημα.

ειλικρινα, ειμαι σε αναζητηση εναλλακτικου παροχου για την εναλλακτικη forthnet.

Δημοσ.

το margin 243243 στην ουσια ειναι αρνητικο που δεν υπαρχει κοινως εχει πεσει η συνδεση.β.δεν φταιει κατι στο σπιτι σου αλλα

κατι απεξω και ο οτε μαλλον κανει την κοτα.αν ακους εσυ το παρασιτο φαντασου ποσο επηρεαζεται το adsl απο αυτο

για αυτο και παιζει χαλια.σου εβαλαν προφιλ 12 margin.stin ουσια δηλαδη η γραμμη σου ειναι πιο σταθερη αλλα λιγο πιο αργη.

εχεις συναγερμο?

επισης οταν ακους παρασιτα αμα κλεισεις το ιντερνετ τα παρασιτα συνεχιζουν στο τηλ?επισης αν αφησεις πανω ενα τηλ συνεχιζουν?απαντησε μου σε αυτα οποτε μπορεσεις και μετα θα μιλισουμε με pm.

Δημοσ.
το margin 243243 στην ουσια ειναι αρνητικο που δεν υπαρχει κοινως εχει πεσει η συνδεση.β.δεν φταιει κατι στο σπιτι σου αλλα

κατι απεξω και ο οτε μαλλον κανει την κοτα.αν ακους εσυ το παρασιτο φαντασου ποσο επηρεαζεται το adsl απο αυτο

για αυτο και παιζει χαλια.σου εβαλαν προφιλ 12 margin.stin ουσια δηλαδη η γραμμη σου ειναι πιο σταθερη αλλα λιγο πιο αργη.

εχεις συναγερμο?

επισης οταν ακους παρασιτα αμα κλεισεις το ιντερνετ τα παρασιτα συνεχιζουν στο τηλ?επισης αν αφησεις πανω ενα τηλ συνεχιζουν?απαντησε μου σε αυτα οποτε μπορεσεις και μετα θα μιλισουμε με pm.

1) δεν εχω συναγερμο.

2) αν αποσυνδεσω εντελως το linksys τα παρασιτα συνεχιζονται. εξ, αλλου επειδη ετσι ανακαλυπτω οτι εχουν αρχισει τα παρασιτα. αρχιζουν οι αποσυνδεσεις, και τοτε σηκωνω το τηλ, και διαπιστωνω οτι αρχισαν τα παρασιτα.

3) αν αφησω επανω ενα τηλ ? αν εννοεις τηλεφωνικη συσκευη, ναι συνεχιζουν. οταν θα αρχισουν τα παρασιτα, ειται αποσυνδεσω τηλεφωνο, το ιντερνετ χαλαει, ειτε βαλω μονο τηλεφωνο εχω παρασιτα.

κατι που εχω διαπιστωσει, αλλα δεν γινεται παντα. οταν και εφ'οσον αρχισουν τα παρασιτα σε τεραστια ενταση, και δοκιμαζοντας restart to router δεν γινεται τιποτα, αν δοκιμασω να σηκωσω το ακουστικο και καλεσω εναν αριθμο (το κινητο μου) μερικες φορες, τα παρασιτα χαμηλωνουν αλλα δεν εξαφανιζονται. με αυτον τον τροπο θα συνδεθω (οπως-οπως) και θα αποσυνδεθω παλι μετα απο λιγο.

ομως αυτο δεν γινεται παντα. το ανακαλυψα τον τελευταιο καιρο και το δοκιμαζω.

ειναι λες και οταν σηκωνω το ακουστικο και κανω κληση, κατι ξεμπλοκαρει για λιγο.

βεβαια απο τα πειραματα αυτα εχω ανακαλυψει οτι λειτουργει και αντιστροφα μερικες φορες.

δηλαδη, ειμαι χάλια, σηκωνω ακουστικο να κανω κληση και εκεινη τη στιγμη το ρουτερ αποσυνδεεται, αλλα αυτο γινεται οταν ΗΔΗ η συνδεση εχει προβλημα.

το παραξενο ειναι οτι τα παρασιτα αρχιζουν και σταματουν χωρις καμια δικη μου υπαιτιοτητα και σε οποιαδηποτε χρονικη στιγμη (πρωι-μεσημερι-νυχτα-ξημερωματα) και κρατουν ειτε αρκετα λεπτα της ωρας ή ωρες πολλες.

Δημοσ.

roger 4 δεν γραφουμε greeklish.καλως ηρθες βεβεα.β.το παν ειναι τι χαλκο εχεις.και λογικο ειναι ο οτε να φτιαχνει τα δικα του πιο γρηγορα.η χωρα της διαφθορας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...