prigipa_m Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 απο αυτα που εγραψες εγω θα απαντησω μονο σε ενα.με 46 attenution φεξε χαραλαμπε.20dB και κάτω = αστέρι 20dB-30dB εξαιρετικό 30dB-40dB πολύ καλό 40dB-50dB καλό 50dB-60dB φτωχό με πιθανά προβλήματα σύνδεσης 60dB και πάνω = σίγουρα προβλήματα σύνδεσης το 46 δειχνει κανα 4 χιλιομετρα αποσταση και δεν προκειται οχι 24 να δεις αλλα αν εβλεπες 10 θα αναβες και κερακι. Μην πολυ πιστεύεις τα νούμερα..Υπάρχουν και άνθρωποι κάτω του 20db με χαμηλή ταχύτητα συχρονισμού
warewolf Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 υστερα απο οσα διαβασα εδω (αλλα και απο αλλου ψαχνοντας) κατεληξα στο συμπερασμα οτι το προβλημα ειναι στο last mile και οχι στο σπιτι μου. ισως καποια εργασια τεχνικων στο καφαο, ισως κατι στο Α/Κ. το θεμα ειναι, εγω τωρα τι πρεπει να κανω ? να αποδεχτω τις νεες μου ταχυτητες, ή να τηλεφωνησω στην forthnet και αυτοι με τη σειρα τους στον οτε, ωστε οι τεχνικοι του οτε να ψαξουν την βλαβη ? απο οσο ξερω οι τεχνικοι της φορθνετ δεν εχουν δικαιωμα στο last mile. εχω ελπιδες απο τους τεχνικους του οτε, ή θα γραψουν κανονικα την forthnet και εμενα ?
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 υστερα απο οσα διαβασα εδω (αλλα και απο αλλου ψαχνοντας) κατεληξα στο συμπερασμα οτι το προβλημα ειναι στο last mile και οχι στο σπιτι μου.ισως καποια εργασια τεχνικων στο καφαο, ισως κατι στο Α/Κ. το θεμα ειναι, εγω τωρα τι πρεπει να κανω ? να αποδεχτω τις νεες μου ταχυτητες, ή να τηλεφωνησω στην forthnet και αυτοι με τη σειρα τους στον οτε, ωστε οι τεχνικοι του οτε να ψαξουν την βλαβη ? απο οσο ξερω οι τεχνικοι της φορθνετ δεν εχουν δικαιωμα στο last mile. εχω ελπιδες απο τους τεχνικους του οτε, ή θα γραψουν κανονικα την forthnet και εμενα ? ας τα ξαναγραψω διοτι βαρεσε ο explorer.αν δηλωσεις βλαβη στον οτε η βλαβη θα κλεισει και σπανια θα αλλαξει κατι.ο οτε δεν γινετε στον κα8ενα να αλλαζει ζευγαρι οταν για καποιον λογο πεσει η ταχυτητα.δεν υπαρχουν τοσα ζευγαρια και φαντασου οτι σε πολλες περιοχες βλεπεις φερεσυχνα ακομα. ουτε προκειτε ο οτε να σκαψει να σου φερει αλλο καλωδιο αμα το καλωδιο εχει προβλημα εκτος αν ειναι τρελο προβλημα.υποχρεουται να δωσει φωνη και οχι adsl 24 mbit.και το ιδιο κα ιγια αυτους.οταν δεν παιζεις 24 σε ριχνουν στα 8.οι τεχνικοι βλεπουν μεχρι box η κατανεμητη.μετα ολο το αλλο ο οτε.οποτε μην τρεφεις πολλες ελπιδες. Μην πολυ πιστεύεις τα νούμερα..Υπάρχουν και άνθρωποι κάτω του 20db με χαμηλή ταχύτητα συχρονισμού οπως ειχα ξαναπει αυτα και ολα τα γραφηματα ειναι στην θεωρια.στην πραξη ουτε με attenuation 70 παιζεις .β.μπορει να εισαι 1 km μακρια και να εχεις attenuation 44 οπως μπορει να εχεις attenuation 10 και για αλλους λογους να παιζεις στα 5 mbit αντι για 20.ολα αυτα ειναι θεωρια στην πραξη τα καλωδια δεν ειναι τα προβλεπομενα ουτε στην προβλεπομενη κατασταση. αν εχω καταλαβει καλα, τα πραγματα εχουν ως εξης:ενας νεος χρηστης στο ιδιοκτητο forthnet, δοκιμαζει την πρωτη στιγμη, την πρωτη μερα της συνδεσης του γινονται αποσυνδεσεις. η forthnet σκεφτεται: παρασιτα, θορυβος, ριξτε του την ταχυτητα σε σημειο που θα σταθεροποιηθει. και τοτε, σε συγχρονιζουν εκει, και σου λενε, τι να κανουμε, ετσι ειναι η καλωδιωση σου μεχρι εκει μπορεις να πας. και εμεις το δεχομαστε. στη δικη μου περιπτωση ομως, μπηκα στο ιδιοκτητο, και απο την πρωτη στιγμη συγχρονιστηκα στα 23 Mbps. χωρις αποσυνδεσεις. οποτε η forthnet ειπε: τοσο καλη ειναι η γραμμη του, εκει θα τον συγχρονιζουμε. βλεπετε, η διαφορα με εμενα ειναι οτι η γραμμη μου ΕΔΙΝΕ ανετα συγχρονισμο 23Mbps. και ρωτω: ΤΙ αλλαξε μετα απο ενα χρονο και η γραμμη εχει θορυβο ? απο τη στιγμη που αποδειχτηκε οτι στο σπιτι μου δεν εχω προβλημα, δεν θα επρεπε η forthnet μονη της η σε συνεργασια με τον ΟΤΕ να βρουν που ειναι η βλαβη ? γιατι ακολουθουν την τακτικη ριξτου την ταχυτητα μεχρι να μεινει σταθερος ? μηπως πρακτικα ειναι ανεφικτο να ελεγχθει η γραμμη μου απο το σπιτι εως εκει που καταληγει ? ειναι εφικτο, να βρουν το σημειο βραχυκυκλωματος, διαρροης, ή οτι αλλο ειναι σε οποιοδηποτε σημειο ? (καφαο,δρομους, φαναρια ή απο οπου στο διαολο περναει η γραμμη ?) πρεπει να επικοινωνησω με τεχνικους του οτε, μηπως αυτοι το βρουν, ή δεν εχουν πλεος αρμοδιοτητα στο ιδιοκτητο της forthnet. η απορια μου ειναι η εξης: αν η γραμμη μου κοπει (κυριολεκτικα) επειδη σκαψανε ενα χαντακι σε εναν δρομο, ποιοε εχει την ευθυνη αποκαταστασης ? ο οτε ή η forthnet ? σε ποιον πρεπει να απευθυνθω τωρα για να ελεγχθει η γραμμη μου μετρο προς μετρο (απο το σπιτι μεχρι το dslam) ωστε να βρεθει σε ποιο σημειο ειναι το προβλημα ? μηπως τελικα δεν δουλευει το συστημα ετσι ? ξερει καποιος να απαντησει σε αυτο ? ΓΙΑΤΙ, αφου η γραμμη μου ηταν σε κατασταση των 23Mbps, κανεις δεν κανει κατι να επανελθει στο ιδιο σημειο ? ηδη, συγχρονιζομαι στα 15 (απο 23) και παλι εχω 2-3 αποσυνδεσεις το 24ωρο. η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τα ωιλα γραμματα του συμβολαιου που υπεγραψα στο ιδιοκτητο της forthnet. στην περιπτωση μου, οπου οταν μπηκα ειχα ενα χρονο συγχρονισμο 23 Mbps, δεν ειναι υποχρεωμενοι (το τεχνικο συνεργειο) να κρατουν την γραμμη μου σε αυτη την κατασταση ? αν δηλαδη, αρχισουν διαρροες απο βροχη, βραχυκυκλωματα, εργασιες σε καφαο απο καποιον τεχνικο και εππηρεαστει η γραμμη μου ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ? αν ειναι ετσι δεν εχω λογους να ειμαι στο ιδιοκτητο πλεον. θελω να ξερω, για να κανω αιτηση διακοπης απο το ιδιοκτητο. τι μπορει να αλλαξει στο καλωδιο?καποιος να σκαψει και να κοψει καλωδια και μετα αντε ξανα ενωμα και το ενωμα δεν γινετε με τον σωστο τροπο.εχω δει να εχουν ενωσει καλωδια στον αερα απλα στριβωντας τα μεταξυ τους.ουτε μονωτικη ουτε τιποτα.εβρεχε και βρεχοντουσαν και ειχαν σκουριασει ολα.στην ν.σμυρνη πχ που εφτιαξαν το garage και εκοψαν τοσα χιλιαδες ζευγαρια σιγα μην γινει τελεια ενωση. η γραμμη μπορει να ελεχθει παρα πολυ καλα με analyzer το οποιο σου δειχνει τα παντα.οτι σου δειχνει τα παντα και οτι λες πχ στον οτε οτι εκει υπαρχει αυτο εκει αυτο δεν σημανει οτι ο οτε θα σου αλλαξει το ζευγαρι διοτι με αυτην την λογικη 8α πρεπει να καταργηθουν τα μισα ζευγαρια.οι τεχνικοι του οτε ενω στην πραξη αυτοι πρεπει να δουν καποια πραγματα στην πραξη απλα αν δουν οτι παιζεις κλεινει εκει το 8εμα.αν τωρα κοπει η γραμμη σου και σωστη η απορια σου διοτι εχει γινει το κοιταει ο οτε και μονο ο οτε η κα8ε ετερεια μπορει να δει απο box η κατανεμητη μεχρι το σπιτι σου δηλαδη 50 μετρα καλωδιο και να δει μεσα στο αστικο κεντρο.καφαο κτλ μονο ο οτε.οτι ειναι υπογειο μονο ο οτε να το πω απλα.ο provider μπορει να μετρησει την γραμμη σου αλλα οπως σου ειπα ο οτε δεν θα σε αλλαξει επειδη εσυ κλειδωνες 24 και τωρα πχ 15 .τα 15 για τον οτε ειναι 8εικα.οχι δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να κραταει την γραμμη σου στα 23 mbit .ο provider δεν μπορει να το κανει διοτιδεν του ανηκει το καλωδιο ο οτε δεν προκειται να σκαψει ολη την ελλαδα για καινουρια καλωδια.το ποσο 8α πρεπε να ειχαμε κανονικα με βαση ενα τελειο καλωδιο και τι γινετε στην πραξη ειναι αλλη ιστορια.απλα τα ιδια ισχυουν ακομα και να φυγεις απο το ιδιοκτυτο.δηλαδη και να πας στο ιδιοκτυτο του οτε μια απο τα ιδια.οι λογοι να πεσει η ταχυτητα σου μπορει να ειναι διαφορα.να σου πω και ενα παραδειγμα που θα σοθ φανει τραβηγμενο αλλα μπορεις να αποδειξεις οτι δεν μπορει να γινει.ξερεις πχ αν καποιος οτετζης πχ μενει κοντα σου η εχει καποιον φιλο κοντα σου και επειδη το δικο σου ζευγαρι ηταν καλυτερο το εδωσαν αλλου???αυτα τα λιγα απο μενα.ελπιζω να βοηθησα.οσο για τις βροχες κτλ οπως το ειπες δεν μπορουν να γινουν πολλα.και θα στο πω πολυ απλα.οταν κατι απο την αρχη δεν στηνεται σωστα δηλαδη ο οτε ριχνει καλωδια οπου βρει οπως βρει τα κοβει η δεη μετα της δεη τα κοβει ο οτε δεν προκεται να παιξει ποτε σωστα.και για να δεις το μπαχαλο κανε μια βολτα στους δρομους.κοιτα τα πλαστικα κουτια στις κολωνες πανω και κοιτα ιδιετερα τα σιδερενια κουτια που πολες φορες ειναι ανοιχτα και τα καλωδια κρεμονται εξω η ειναι σκουριασμενα γυρω απο τις βιδες .δες καλωδια να περνανε κολητα με καλωδια ρευματος.δες χωνευτες να ειναι ανοιχτες και τα καλωδια σαν αντερα με μονη μονωση τα πλαστικα καπακια πουθ βαζει ο οτε.μια μικρη βολτα θα σε κανει να καταλαβεις πολλα.κατεβα σε κατανεμητη παλιου σπιτιου να δεις ρεκλετες σιδερενιες στα προθυρα αυτοκτονιας απο την πολλη σκουρια.και αυτα μονο ο οτε μπορει να τα αλλαξει αλλα οπως βλεπεις τα παγια τοσο χρονων και τοσα εκατομμυρια ατομα που πληρωναμε παγια εγιναν βιλες.με τοσα λεφτα 8απρεπε να ηταν ολα υπογεια μην πω ολα οπτικη ινα.
warewolf Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 δεν εχεις αδικο σε ολα τα παραπανω. λογω της δουλειας μου, εχω δει παρα πολλα απο αυτα που περιγραφεις. να φανταστεις, κατεβηκα στον πινακα της πολυκατοικιας να δω μηπως εβαλε εκει καποιος χερι και εφριξα. ζευγαρια στον αερα ξυσμενα στην ακρη οπου μερικα ακουμπουσαν στις ρεγκλετες. ματισμενοι αγωγοι στριμενοι με το χερι χωρις ταινια. ειχα παρει και το ασυρματο τηλ μαζι μου, το εβαλα ανοιχτη ακροαση και καθως κουνουσα το αναρχο πληθος των καλωδιων ακουγα χρατς χρουτς. απλα ελπιζα το προβλημα μου να βρισκοταν σε καποιο καφαο. ξερεις, παει ενας τεχνικος να κανει μια εργασια, και κουναει καλωδια απο εδω και εκει και να γ..ει ολα. καποτε ειχα δει σε καφαο τεχνικο οτε να προσπαθει να βαλει κοριο σε γραμμη και τα ειχε πατικωσει ολα για να τον κρυψει. (το πως τον ειδα, και βρισκομουν εκει, ειναι αλλη ιστορια) καποτε νοικιαζαμε διαμερισμα, ψαχνοντας και για παρκινγκ του αυτοκινητου. τωρα, θα κανουμε και δημοσκοπισεις, ποια περιοχη εχει καλο last mile να παμε εκει να νοικιασουμε ? ελπιζω να δοσουν λυση στο (αμεσο ?) μελλον με ασυρματα δυκτια. (γιατι με ενσυρματα, αν αρχισουν παλι να σκαβουν, θα κοπει το νερο χαχα, ασε που δεν συμφερει) παντως, τους τηλεφωνησα, ζητησα αναφορα στον οτε για βλαβη και τους ειπα να με ξανα ανεβασουν. συγχρονιζω στα 18-19 και ψιλο κανω αποσυνδεσουλες. περασα και το τελευταιο firmware στο linksys wag354 v2. απο πλευρας μου εκανα οτι μπορουσα. το ιδιο και εσεις που απαντησατε στις αποριες μου. σας ευχαριστω.
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 απλα οτι μπορεις να φτιαξεις στον κατανεμητη καντο.αν ακους χρατσ χρουτσ απλα προσπαθησε να βγαλεις το ζευγαρι σου στον αερα και να βαλεις μια πλαστικι ρεγκλετα και να βαλεις απλα το δικο σου ζευγαρι εκει.χορις να ειναι κομμενο καπου ,καποτε καποιος συγχρονιζε χαμηλα ακουγε θορυβο στο τηλ και τελικα ηταν στον κατανεμητη που ειχαν κοπει ενα καλωδιο το ειχαν ενωσει απλα στριβωντας το και ειχε σκουριασει.
warewolf Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 ξανα προβλημα υστερα απο μερικες εβδομαδες, παλι χωρις τηλ. δηλωσα βλαβη βροχου και σε 3 μερες ο οτε αποκατεστησε την βλαβη και επανηλθα. οποτε, το λεω για τους φιλους εδω, αν εχετε παρομοια συμπτωματα, ζητηστε αμεσως ελεγχο για βλαβη βροχου. μαλλον εκει συνηθως οταν βαζουν χερι οι τεχνικοι γινεται της που...ας. φτιαχνουν καποιον αλλον,και χαλανε εσενα. δεν εκπλησομαι. αγωγοι σαν... ξεμαλλιασμενος φιδες παντου.
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 αν και τις ειχα σηκωσει αλου ας τις βαλω και εδω δεν εχω προχειρες απο κατι καφαο και κατι κολωνες
borror Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Να προσθέσω κάτι άλλο εγώ σαν ενδεχόμενο. όλα είναι στα καλώδια. Αν είναι το πρόλημα τα καλώδια του σπιτιού μας τότε δικό μας πρόβλημα. Αν ομως δεν είναι αυτό? Είναι τα καλώδια που χρησιμοποιεί η εκάστοτε forthnet για να φέρει την DSL στο χώρο του καθενός. Σε περιπτώσεις που αναγκαστικά ρίχνουν την ταχύτητα για να πάνε όλα πιο καλά (εφόσον όσο πιο γρήγογη έίναι μια DSL είναι και πιο ευάισθητη), δεν θα έπρεπε εφόσον η forthnet χρησιμοποιεί τα καλώδια του οτε και τον πληρώνει, να αντικαταστεί ο οτέ τα καλώδια (αλλαγή απερχομένου λεγόμενη αν θυμάμαι καλα)??? Γιατί θεωρητικά σύμφωνα με τις τηλεπικοινωνίες το ίδιο πρόβλημα θα υπήρχε σε οποιοδήποτε DSLAM αν κούμπωνε κανείς εφόσον όλα είναι καθαρά θέμα απόστασης και θέμα καλωδίου που συνδέει το DSLAM με το χώρο μας. Δηλαδή αν έίχε κανείς 24 conn-x θα είχε ακριβώς τα ίδια προβλήματα (θεωρητικά πάντα).
a-wto- Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 warewolf, κι εχω ειχα την περιπετεια μου με το περιφημο "βραχυκυκλωμα"... Ειμουν σχεδον ενα χρονο στο ιδιοκτητο διχως προβληματα στην τηλεφωνια και σταθερο ιντερνετ στα 15Mbps χωρις αποσυνδεσεις και SNMargin στα 6db. Ξαφνικα μια μερα το τηλεφωνο παπαλα... Στην εξυπηρετηση πελατων(ειτε τηλεφωνικα,ειτε σε υποκαταστημα φορθνετ) ακουγα οτι η γραμμη μου φαινεται βραχυκυκλωμενη και οτι εχει ειδοποιηθει ο ΟΤΕ. Επειτα απο αρκετες ημερες ταλαιπορειας οπου ποτε δουλευε για λιγες ωρες και μετα χανοταν παλι το τηλεφωνικο σημα η κατασταση με το τηλεφωνο φαινεται να εχει στρωσει. Το ιντερνετ ομως εχει αλλαξει.Κλειδωνω στα 10Mbps ή στα 13 και καμια φορα στα 15.Το SNR αλλαζει πολυ συχνα καθε λιγα λεπτα και παιζει 8 με 12db. Μεχρι και αλλαγη ολων των καλωδιων στο σπιτι καναμε προληπτικα... Παιδια αν γνωριζει κανεις ποια εταιρια στην Θεσσαλονικη (Ν.Βαρνα) δινει κανονικο τηλεφωνο σε 2play (οχι δηλαδη VoIP) χωρις προβληματα,παρακαλειται να το αναφερει
poulinos Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Να προσθέσω κάτι άλλο εγώ σαν ενδεχόμενο. όλα είναι στα καλώδια. Αν είναι το πρόλημα τα καλώδια του σπιτιού μας τότε δικό μας πρόβλημα. Αν ομως δεν είναι αυτό? Είναι τα καλώδια που χρησιμοποιεί η εκάστοτε forthnet για να φέρει την DSL στο χώρο του καθενός. Σε περιπτώσεις που αναγκαστικά ρίχνουν την ταχύτητα για να πάνε όλα πιο καλά (εφόσον όσο πιο γρήγογη έίναι μια DSL είναι και πιο ευάισθητη), δεν θα έπρεπε εφόσον η forthnet χρησιμοποιεί τα καλώδια του οτε και τον πληρώνει, να αντικαταστεί ο οτέ τα καλώδια (αλλαγή απερχομένου λεγόμενη αν θυμάμαι καλα)??? Γιατί θεωρητικά σύμφωνα με τις τηλεπικοινωνίες το ίδιο πρόβλημα θα υπήρχε σε οποιοδήποτε DSLAM αν κούμπωνε κανείς εφόσον όλα είναι καθαρά θέμα απόστασης και θέμα καλωδίου που συνδέει το DSLAM με το χώρο μας. Δηλαδή αν έίχε κανείς 24 conn-x θα είχε ακριβώς τα ίδια προβλήματα (θεωρητικά πάντα). αν ο οτε εκανε αλλαγη απερχομενου η αλλαγη κιριου τοτε απλα θα ειχε ξεμεινει απο καλωδια.πολλες φορες παιζουν και τραμπες.και ο οτε δεν ειναι υποχρεωμενος να αλλαζει καλωδια ουτε υπαρχει νομος.και εδω πολλες φορες δεν υπαρχουν καν αναπληρωματικα απερχομενα και βλεπεις οτι υπαρχουν και φερεσυχνα.μην το ψαχνεις.ναι οταν το καλωδιο ειναι χαλια οτι και provider Να βαλεις θα παιξεις το ιδιο.η μονη μικρη διαφορα ισως λιγο καλυτερα ισως λιγο χειροτερα 8α υπαρχει λογο διαφορετικου dslam.και 10 εταιρειες να αλλαξεις τον ιδιο χαλκο θα παρεις. warewolf, κι εχω ειχα την περιπετεια μου με το περιφημο "βραχυκυκλωμα"...Ειμουν σχεδον ενα χρονο στο ιδιοκτητο διχως προβληματα στην τηλεφωνια και σταθερο ιντερνετ στα 15Mbps χωρις αποσυνδεσεις και SNMargin στα 6db. Ξαφνικα μια μερα το τηλεφωνο παπαλα... Στην εξυπηρετηση πελατων(ειτε τηλεφωνικα,ειτε σε υποκαταστημα φορθνετ) ακουγα οτι η γραμμη μου φαινεται βραχυκυκλωμενη και οτι εχει ειδοποιηθει ο ΟΤΕ. Επειτα απο αρκετες ημερες ταλαιπορειας οπου ποτε δουλευε για λιγες ωρες και μετα χανοταν παλι το τηλεφωνικο σημα η κατασταση με το τηλεφωνο φαινεται να εχει στρωσει. Το ιντερνετ ομως εχει αλλαξει.Κλειδωνω στα 10Mbps ή στα 13 και καμια φορα στα 15.Το SNR αλλαζει πολυ συχνα καθε λιγα λεπτα και παιζει 8 με 12db. Μεχρι και αλλαγη ολων των καλωδιων στο σπιτι καναμε προληπτικα... κανονικα η forthnet βαζει 6 margin για να παιξεις οσο πιο γρηγορα .απο εκει και περα εξαρτατε απο πολλα αν 8α αλλαχθει αυτο η αν η γρμαμη ειναι χαλια μπορει να παιζει πανω κατω. Παιδια αν γνωριζει κανεις ποια εταιρια στην Θεσσαλονικη (Ν.Βαρνα) δινει κανονικο τηλεφωνο σε 2play (οχι δηλαδη VoIP) χωρις προβληματα,παρακαλειται να το αναφερει
a-wto- Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 κανονικα η forthnet βαζει 6 margin για να παιξεις οσο πιο γρηγορα .απο εκει και περα εξαρτατε απο πολλα αν 8α αλλαχθει αυτο η αν η γρμαμη ειναι χαλια μπορει να παιζει πανω κατω. φιλε απ'τον Σεπτεμβριο ειμαι στο ιδιοκτητο της φορθνετ και μεχρι το "βραχυκυκλωμα" δεν ειχα κανενα προβλημα,κλειδωνα στα 15 και ειχα 6 margin σταθερα,χωρις αποσυνδεσεις στην γραμμη. Στο σπιτι δεν αλλαξαμε ή προσθεσαμε τιποτα και μια μερα μετα απο τοοοοσους μηνες μας κοβει το τηλεφωνο η φορθνετ και λεει "βραχυκυκλωμα στην γραμμη σας".... Ετσι εγινε η φαση και τωρα που γραφω ναι μεν το τηλεφωνο λειτουργει αριστα,το δε ιντερνετ ομως παραμενει ασταθες. Γι'αυτο προσανατολιζομαι γι'αλλαγη εταιριας εφοσον συνεχιστη η κατασταση αυτη.
poulinos Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 φιλε απ'τον Σεπτεμβριο ειμαι στο ιδιοκτητο της φορθνετ και μεχρι το "βραχυκυκλωμα" δεν ειχα κανενα προβλημα,κλειδωνα στα 15 και ειχα 6 margin σταθερα,χωρις αποσυνδεσεις στην γραμμη.Στο σπιτι δεν αλλαξαμε ή προσθεσαμε τιποτα και μια μερα μετα απο τοοοοσους μηνες μας κοβει το τηλεφωνο η φορθνετ και λεει "βραχυκυκλωμα στην γραμμη σας".... Ετσι εγινε η φαση και τωρα που γραφω ναι μεν το τηλεφωνο λειτουργει αριστα,το δε ιντερνετ ομως παραμενει ασταθες. Γι'αυτο προσανατολιζομαι γι'αλλαγη εταιριας εφοσον συνεχιστη η κατασταση αυτη. ας πω μερικα αν και τα εχω ξαναπει.το dslam δεν αποφασιζει ετσι στα καλα καθουμενα να σε κλειδωσει χαμηλοτερα.για να σε κλειδωσει χαμηλοτερα δεν παιζει ρολο ουτε το φορτο ουτε κατι αλλο.οτι γραμμη βρισκει εκει σε κλειδωνει με βαση το Noise margin του προφιλ που εχεις που στην δικια σου περιπτωση ειναι το 6 και ποθ δεν εχει αλλαξει.οποτε και ετερεια να αλλαξεις ο οτε θα σου δωσει το ιδιο καλωδιο οποτε θα εχεις την ιδια ταχυτητα η και χειροτερη αν η επομενη ετερεια σε κλειδωνει με περισσοτερο margin.και τα dslam δεν ειναι forthnet.,hol,vivodi ειναι alcatel ειναι σιεμενς.οποτε και σε αλλη ετερεια να πας απλα dslam θα αλλαξεις και θα παιξεις λιγο καλυτερα η λιγο χειροτερα.το 8 mbit δεν 8α ξαναγινει 15 δηλαδη.δεν εισαι ο πρωτος που το παθενει αυτο και ο οτε δεν εχει απειρα απερχομενα ζευγαρια για να σε κανει αλλαγη.τραμπες αναμεσα στα ζευγη γινονται.εδω σε πολλα σημεια υπαρχουν φερεσυχνα ακομα και δεν υπαρχουν spare καλωδια.απλα εκει αν εσυ δεν παιζεις θα παρεις καποιου που δεν εχει adsl και εκεινος οταν βαλει adsl θα εχει το δικο σου προβλημα εκτος αν βαλει 1 mbit .ο οτε δεν προκειται να σκαψει γι ανα περασει καλωδια.απο την στιγμη που εχεις adsl για τον οτε εισαι μια χαρα ας κλειδωνεις και στα 2.απειρα φερεσυχνα εκει εξω απειρα ζευγη κομενα ραμενα σκουριασμενα απειρα ζευγη με υγρασια απειρα ζευγη με πηνια απειρα διαζευμενα ζευγη και αλλα τοσα.απλα εγω τα γραφω
nick#18 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 απο αυτα που εγραψες εγω θα απαντησω μονο σε ενα.με 46 attenution φεξε χαραλαμπε.20dB και κάτω = αστέρι 20dB-30dB εξαιρετικό 30dB-40dB πολύ καλό 40dB-50dB καλό 50dB-60dB φτωχό με πιθανά προβλήματα σύνδεσης 60dB και πάνω = σίγουρα προβλήματα σύνδεσης το 46 δειχνει κανα 4 χιλιομετρα αποσταση και δεν προκειται οχι 24 να δεις αλλα αν εβλεπες 10 θα αναβες και κερακι. το Noice Margin ή το Attenuation ειναι αυτο??? να τα δικα μου Noise Margin: upstream 12 dB downstream 9 dB Attenuation upstream 26 dB downstream 27 dB
nick#18 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 poulinos ευχαριστω και για αυτο και για την απαντηση με τα router στο αλλο thread
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.