Προς το περιεχόμενο

WD 1TB - USB ή Ethernet?

silverthan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά το USB 2 είναι πιο γρήγορο (480Mbit/Sec) από το Ethernet (100Mbit), αλλά εάν έχεις δύκτιο δεν χρειαζέτε να έχεις ανοικτό τον Host υπολογιστή για να βλέπουν οι άλλοι τα data του δίσκου.

Η καλύτερη λύση θα ήταν 1Gbit Ethernet... αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει σε δίσκους ακόμα σε λογικές τιμές...

Η επιλογή δικιά σου...

Δημοσ.

Εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Αν σε ενδιαφέρει το διαμοίρασμα αρχείων σε δίκτυο τότε πας για ethernet. Αν όχι δεν υπάρχει λόγος.

Αν τελικά καταλήξεις σε ethernet τότε κάνε μεταβολή από την WD και κοίτα καλύτερα τις προτάσεις της Lacie ή της Maxtor και μετά αν μπορείς να ανέβεις τιμή στρέψουν προς Synology.

Επειδή ήμουν και εγώ προ ολίγων μηνών σε αναζήτηση πληροφοριών για στήσιμο NAS διαβάζωντας κατέληξα πάντως ότι γενικά η καλύτερη λύση είναι ένα ήσυχο κουτί με χαμηλής κατανάλωση τροφοδοτικό που να τρέχει linux ώστε να μπορείς να το επεκτείνεις όσο θέλεις με το RAID του και όλες τις "ανέσεις" και τις δυκλίδες ασφαλείας.

Αφιέρωσε χρόνο και κοίτα στο smallnetbuilder.com επιδόσεις και ταχύτητες των διαφόρων έτοιμων λύσεων που υπάρχουν όπως και πληροφορίες για το πως να στήσεις ένα σύστημα μόνος σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...