Προς το περιεχόμενο

"Παραβίαση" παροχών ενοικιαζόμενης κατοικίας

stako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό νοικιάσαμε ένα σπίτι. Κάναμε συμβόλαιο 2 ετών. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω τώρα είναι ότι ενώ το σπίτι υποτίθεται είχε ηλιακό θερμοσίφωνο τελικά δεν έχει. Αυτό το ανακαλύψαμε αυτές τις μέρες που σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε την αυτόνομη θέρμανση με την οποία λειτουργούσε το μπόιλερ και με το οποίο είχαμε ζεστό νερό.

Επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη και μου είπε ότι όντως το σπίτι ΔΕΝ έχει ηλιακό. Ισχυρίζεται ότι μου το είχε πει. Φυσικά δεν μου είχε πει τίποτα, το αντίθετο, είπε ότι έχει (πριν το νοικιάσουμε) και επίσης το έγραφε και στην αγγελία ότι το σπίτι διέθετε ηλιακό.

Οπότε ζήτησα μείωση του ενοικίου κατά το ποσό με το οποίο πιστεύω ότι επιβαρύνομαι μηνιαία από την αναγκαστική χρήση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα αλλά και σκεπτόμενος ότι ο ηλιακός είναι μια άνεση που ήθελα να έχω στο σπίτι και τελικά δεν υπάρχει. Ο ιδιοκτήτης μου το αρνήθηκε και είπε ότι δεν αλλάζει τίποτα.

Τι μπορώ να κάνω με βάση τον νόμο?

Από ότι βρήκα από το Google υπάρχουν κάποιες διατάξεις στον Αστικό Κώδικα (ΑΚ) που μπορεί να είναι σχετικές με το πρόβλημα μου:

---------------------

Σύμφωνα μέ τά άρθρα τού ΑΚ, ορίζονται τά κάτωθι:

1. αρθρ. 576 = Εάν τό μίσθιο παρουσιάσει ή έχει ελλάτωμα πού εμποδίζει τήν συμφωνημένη χρήση, ο μισθωτής δικαιούται στήν μείωση ή στήν μή καταβολή τού μισθώματος

2. αρθρ. 577-578-579-580 = Εάν τό ελλάτωμα πού εμφανίστηκε τό γνώριζε ή ώφειλε νά τό γνωρίζει ο εκμισθωτής καί δολίως τό απέκρυψε ή αποσιώπησε τότε ο μισθωτής μπορεί νά εγείρει καί αξίωση αποζημείωσης εκτός καί εάν αυτά τά ελλατώματα τά εγνώριζε ο μισθωτής κατά τήν σύναψη τού συμφωνητικού.

3. αρθρ 589 = Εάν ο μισθωτής δέν ενημερώσε τόν εκμισθωτή περί τών ελλατωμάτων τότε τού οφείλει αποζημείωση

---------------------

Σαν μόνη απόδειξη ότι ο ιδιοκτήτης είπε ψέματα ή τέλος πάντων απέκρυψε το θέμα του ηλιακού έχω την καταχώρηση στην εφημερίδα. Το τι ειπώθηκε μεταξύ μας πιστεύω δεν στέκει πουθενά (σωστά?).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορέσει να με βοηθήσει σε αυτό το θέμα...

Δημοσ.

Εννοείται ότι ο νόμος σε καλύπτει και έχεις δίκιο. Όμως ισχύουν και δύο πράγματα.

1. Μπορείς να αποδείξεις αυτό που λες;

2. Είσαι διαθέσιμος να κάνεις κάτι παραπάνω;

• Super Moderators
Δημοσ.

Aπό μια γρήγορη ματιά, μπορώ να σου πω ότι το άρθρο 576 του ΑΚ δεν έχει εφαρμογή στην περίπτωσή σου.

"Εάν τό μίσθιο παρουσιάσει ή έχει ελλάτωμα πού εμποδίζει τήν συμφωνημένη χρήση, ο μισθωτής δικαιούται στήν μείωση ή στήν μή καταβολή τού μισθώματος"

Το ελλάτωμα δεν εμποδίζει τη συμφωνημένη χρήση. Απλώς το ελλάτωμα δεν είναι στις συμφωνηθείσες ιδιότητες του ακινήτου (και γι'αυτό φταίει φυσικά ο εκμισθωτής).

Κράτα την αγγελία, θα σου χρειαστεί!

Δημοσ.

Ισως να υπαρχει κατι αντιστοιχο στην Ελλαδα, στη Γαλλια οταν εχεις προβλημα με τον ιδιοκτητη και θελεις να τον πας στα δικαστηρια, δεν του πληρωνεις τα ενοικια, αλλα βαζεις εδω: http://www.caissedesdepots.fr/spip.php?article57 . επειτα περιμενετε και οι δυο να γινει το δικαστηριο κλπ , ο ιδιοκτητης εχει μεγαλο προβλημα γιατι δεν λαμβανει τα ενοικια αλλα ειναι υποχρεωμενος να περιμενει την δικαστικη αποφαση για να λαβει τα ενοικια απο το ταμειο αυτο. Παραπανω λεπτομερειες δεν γνωριζω , αλλα ειναι ενας τροπος να τα 'χωσεις' στον ιδιοκτητη και να μην παιρνει τα ενοικια και να μην μπορει να σου κανει τιποτα γι αυτο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ισως να υπαρχει κατι αντιστοιχο στην Ελλαδα, στη Γαλλια οταν εχεις προβλημα με τον ιδιοκτητη και θελεις να τον πας στα δικαστηρια, δεν του πληρωνεις τα ενοικια, αλλα βαζεις εδω: http://www.caissedesdepots.fr/spip.php?article57 . επειτα περιμενετε και οι δυο να γινει το δικαστηριο κλπ , ο ιδιοκτητης εχει μεγαλο προβλημα γιατι δεν λαμβανει τα ενοικια αλλα ειναι υποχρεωμενος να περιμενει την δικαστικη αποφαση για να λαβει τα ενοικια απο το ταμειο αυτο. Παραπανω λεπτομερειες δεν γνωριζω , αλλα ειναι ενας τροπος να τα 'χωσεις' στον ιδιοκτητη και να μην παιρνει τα ενοικια και να μην μπορει να σου κανει τιποτα γι αυτο.

Ναι, υπάρχει στην Ελλάδα και λέγεται Ταμείο Παρακαταθηκών Και Δανείων. Αλλά δεν είναι πάντα ορθή η κατάθεση εκεί. Γίνεται όταν υπάρχει αμφισβήτηση ως προς το ύψος της οφειλής ή όταν ο αντισυμβαλλόμενος αρνείται να πάρει τα λεφτά (για οποιονδήποτε λόγο).

@ stako: Πήγαινε σε δικηγόρο. Τέτοιες υποθέσεις δεν λύνονται σε fora.

Δημοσ.

θα πας σε δικηγορο για εναν ηλιακο 600ε?

ο δικηγορος θα πληρωθει περισσοτερα:P

πες του μλκ θα βαλει ή θα φυγεις ή ακομη καλυτερα πες του αν δεν βαλεις δεν πληρωνω μεχρι να μου κανεις εξωση:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...