Προς το περιεχόμενο

nVidia GT200 : GeForce 9900 GTX & 9900 GT In Q3

MixalisX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 902
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δε ξέρω αν είναι offtpic αλλα θέλω να το αναφέρω!!!!

H Rambus μήνυσε την Nvidia

Η εταιρεία Rambus Inc., μια από τις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου στην αδειοδότηση τεχνολογιών που αφορούν σε αρχιτεκτονικές ταχύτατων τύπων μνήμης, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση στο περιφερειακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας κατά της Nvidia Corporation για παραβίαση ευρεσιτεχνίας. H μήνυση αφορά μεγάλο αριθμό προϊόντων της Nvidia, που ενσωματώνουν memory controllers για τους τύπους μνήμης SDR, DDR, DDR2, DDR3, GDDR και GDDR3-SDRAM και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Rambus, παραβιάζουν 17 ευρεσιτεχνίες της. - Τα προϊόντα που αναφέρονται στη μήνυση περιλαμβάνουν Northbridge και Southbridge chips, επεξεργαστές γραφικών, media communication και multimedia application καθώς και άλλα προϊόντα από τουλάχιστον έξι σειρές παραγωγής της Nvidia.

"Για πάνω από έξι χρόνια, προσπαθούμε ευγενικά να διαπραγματευτούμε με την Nvidia και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, αλλά οι δικές μας προσπάθειες καλής πίστης δε βρήκαν ανταπόκριση", είπε ο Tom Lavelle, Αντιπρόεδρος και Γενικός Σύμβουλος της Rambus. "Τα γραφικά και προϊόντα multimedia απαιτούν ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις στον τομέα της μνήμης και όσο η Nvidia αναβαθμίζει το προϊοντικό της portfolio, τόσο περισσότερο παραβιάζει τις ευρεσιτεχνίες μας."

Σαν να μην έφταναν οι μπελάδες στο… κεφάλι του Jen-Hsun Huang, CEO της Nvidia [από τις επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων της, από την ενθουσιώδη υποδοχή των χρηστών στα νέα προϊόντα ATI Radeon HD 4800 της AMD, από τις χαμηλές πωλήσεις της νέας Geforce GTX 280 κ.ά.], έχει τώρα να αντιμετωπίσει και τη Rambus.

πηγή: http://www.otenet.gr/portal/portal/info/technology/pc_epixeiriseis?media-type=html&user=anon&js_panename=pc_epixeiriseis&action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=988058&category=pc_epixeiriseis

http://www.businesswire.com/portal/site/home/permalink/?ndmViewId=news_view&newsId=20080710006242&newsLang=en

Δημοσ.

κανουν την εμφανιση τους σιγα σιγα κ η +

en9800gtx_hires.jpg

EN9800GTX+/HTDP/512M

Επεξεργαστής γραφικών GeForce 9800GTX+

Μέγεθος και τύπος μνήμης 512MB DDR3

Συχνότητα λειτουργίας πυρήνα 738MHz

Συχνότητα λειτουργίας shaders 1836MHz

Συχνότητα λειτουργίας μνήμης 2,2GHz (1100MHz DDR3)

Εύρος memory interface 256-bit

Μεγ. Ανάλυση (DVI) 2560 x 1600 pixels

Υποστήριξη διαύλου PCI Express 2.0

Έξοδος DVI DVI-I x 2

HDCP συμβατότητα ΝΑΙ

Έξοδος D-Sub ΝΑΙ, μέσω DVI σε D-Sub adaptor

Έξοδος HDTV ΝΑΙ, μέσω καλωδίου HDTV Out

TV-Out ΝΑΙ, μέσω S-Video σε Composite

MicroNews: Η ASUS ανακοίνωσε την πρώτη υπερχρονισμένη Geforce 9800GTX+ κάρτα γραφικών. Πρόκειται για το μοντέλο EN9800GTX+ TOP, το οποίο ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με την “standard έκδοση” EN9800GTX+/HTDP/512M.

Και τα δυο μοντέλα θα συνοδεύονται από πλούσιο λογισμικό που θα περιλαμβάνει και τις εφαρμογές GamerOSD (για real-time overclocking, benchmarking και video capturing ενώ παίζετε… παιχνίδια) και SmartDoctor (για overclocking στους shaders, προστασία κ.α). Δυστυχώς, για την “TOP” έκδοση η ASUS δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες που να αφορούν τους χρονισμούς στην GPU, στη μνήμη ή στους shaders. Για την ώρα ανακοίνωσε απλώς τις προδιαγραφές της EN9800GTX+/HTDP/512M:

πηγη: http://www.asus.com/news_show.aspx?id=12146

Δημοσ.
άντε με το καλό να έρθουν μπάς και πέσουν οι τιμές.

ενας καλός λογός για να πέσουν οι τημές των καρτων της NV ειναι να τα βρεί στα οικονωμικά με της εταιρίες παραγωγής γιατι σα να αρχισε να χανει μερικες απ το στατοπεδο της....

Σύμφωνα με φήμες, υπάρχουν κατασκευαστές που σκέφτονται να την κάνουν

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8544&Itemid=1

Άλλες φήμες λένε πάντως ότι η eVGA και η XFX έχουν ήδη κάνει κινήσεις προς το μπλέ στρατόπεδο ωστόσο δεν υπάρχει η παραμικρή επιβεβαίωση για το θέμα. Είναι σχεδόν σίγουρο πως η παραπάνω φημολογία είναι παντελώς ανακριβής, ωστόσο η δυσαρέσκεια πολλών AIB partners της Nvidia είναι δεδομένη.

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/07/21/two-nvidia-partners-defect

εγω παντος ειχα πει οτι η eVGA κ XFX θα αρχισουν να συνεργάζονται κ με την ΑΤΙ για παραγωγη καρτων γιατι κατι τετοιες αρβιλοκουβεντες γυριζουν καιρο τωρα!

Δημοσ.

Άλλες φήμες λένε πάντως ότι η eVGA και η XFX έχουν ήδη κάνει κινήσεις προς το μπλέ στρατόπεδο ωστόσο δεν υπάρχει η παραμικρή επιβεβαίωση για το θέμα. Είναι σχεδόν σίγουρο πως η παραπάνω φημολογία είναι παντελώς ανακριβής, ωστόσο η δυσαρέσκεια πολλών AIB partners της Nvidia είναι δεδομένη.

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/07/21/two-nvidia-partners-defect

Κλασσικές αρλούμπες του "theinquirer".

Kαι ως συνήθως δεν υπάρχει παραμικρή επιβεβαίωση.

(σιγά μην υπήρχε)... :rolleyes:

Ντόρος να γίνεται δηλαδή, πετώντας και μία "δεδομένη" (?) δυσαρέσκεια στο τέλος μπας και αποκτήσει ένα-κάποιο λόγο ύπαρξης η είδηση... :mad:

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν ήταν ότι άλλαξαν στρατόπεδο νομίζω αλλά ότι σταμάτησαν να είναι Nvidia Exclusive, σαν την Gainward

Δημοσ.
δεν ήταν ότι άλλαξαν στρατόπεδο νομίζω αλλά ότι σταμάτησαν να είναι Nvidia Exclusive, σαν την Gainward

ναι αλλά θα ήταν πολύ κουλό να κάνει κάτι τέτοιο η evga...μη ξεχνάμε ότι πια βγάζει και nvidia mobos σε αντίθεση με την gainward που βγάζει μόνο κάρτες

Δημοσ.
δε ξέρω αν είναι offtpic αλλα θέλω να το αναφέρω!!!!

H Rambus μήνυσε την Nvidia

Και κατάλαβες τι μας "ανέφερες" ή έγινε απλή αντιγραφή/επικόλληση και έληξε το θέμα; Η ιστορία με την Rambus είναι κολόνια ετών και όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και εκεί αργούν αυτές οι υποθέσεις μέχρι να εμπεριστατωθεί υποτιθέμενο αδίκημα. Πέρα από το να μηνύει δεξιά και αριστερά τις εκάστοτε εταιρίες η Rambus καλό θα ήταν κατ' εξαίρεση να βγάλει κάνα φράγκο με το IP της όπως και θα έπρεπε αντί να περιμένει να τους λυπηθεί κανένας δικαστής και τους χαρίσει μερικά εκατομύρια δολάρια από μυνήσεις μπας και πληρώσουν κάνα λογαριασμό.

΄Η να στο κάνω πιο λιανά: για πες μου πόσους πελάτες τις έχουν απομείνει της Rambus τους οποίους τροφοδοτεί με IP και δεν τους έχει μηνύσει ακόμα;

Δημοσ.

Είναι κακό πράγμα οι αποκλειστικότητες ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...