Προς το περιεχόμενο

nVidia GT200 : GeForce 9900 GTX & 9900 GT In Q3

MixalisX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παντως παιδια οτι και να λετε η 4870χ2 θα εχει τουλαχιστον 2.4teraflop και θα ειναι σε μερικες περιπτωσεις και 65-75%(ισως το νουμερο να ειναι και ποιο μεγαλο) ποιο γρηγορη απο gtx280.

• Απαντ. 902
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όπου ακούς πολλά κεράσια...

υ.γ. η "4870X2" όπως και η 3870X2, όπως και η 9800GX2 χρησιμοποιούνε Crossfire/SLI... και ας είναι "μονές" κάρτες.

δλδ, π.χ. αν εχω Χ48 chipset(Crossfire) και βαλω πανω μια 9800χ2 δε θα παιξει?:rolleyes::rolleyes:

Δεν νομιζω... Παιζει κανονικοτατα...

Το προβλημα ειναι στο οτι στη γεφυρωση των δυο καρτων(σε περιπτωση χ2) χρεισιμοποιηται το chip... πλεον λενε οτι δε θα παρεμβαλεται.. και οτι γινεται θα γινεται μεσω των Gddr5... (τα λεω απλα απλα γιατι ετσι τα ξερω:P:p:p:p:mrgreen::mrgreen::mrgreen:)

• Super Moderators
Δημοσ.

σαν crossfire/sli λειτουργούν και πάλι...ότι πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα έχουν αυτά, έχουν και οι διπλές κάρτες μέχρι στιγμής...

Δημοσ.
δλδ, π.χ. αν εχω Χ48 chipset(Crossfire) και βαλω πανω μια 9800χ2 δε θα παιξει?:rolleyes::rolleyes:

Δεν νομιζω... Παιζει κανονικοτατα...

Είπα... χρησιμοποιούνε Crossfire/SLI...δεν είπα χρειάζονται CF/SLI motherboard.

Απλά η 3870Χ2 / 4870Χ2 / 9800GX2 "ενεργοποιούνε" το CF/SLI σε οποιοδήποτε chipset.

Το προβλημα ειναι στο οτι στη γεφυρωση των δυο καρτων(σε περιπτωση χ2) χρεισιμοποιηται το chip... πλεον λενε οτι δε θα παρεμβαλεται.. και οτι γινεται θα γινεται μεσω των Gddr5... (τα λεω απλα απλα γιατι ετσι τα ξερω:P:p:p:p:mrgreen::mrgreen::mrgreen:)

Ουδεμία σχέση.

Δεν έχει να κάνει με την "γεφύρωση" των καρτών, ούτε φυσικά με τον τύπο της μνήμης.

Δημοσ.

Oριστε γιατι το ειπα..:

While Radeon 3870X2 relies on the PLX chip to communicate between the GPUs, 4870X2 GPUs will communicate with each other through the memory. Since the GDDR5 is clocked at 1800, the total bandwidth will be roughly 160 GB/s at 1 Gigabyte through the 256bit-bus, compared to the 8 GB/s of the PLX chip of the HD3870x2. Also 4870x2 WILL NOT have micro stuttering.

Το διαβασα και γω...δεν τα λεω μονος μου... και δε ξερω οτι ΣΙΓΟΥΡΑ ισχυει... ;)

Δημοσ.
Oριστε γιατι το ειπα..:

Το διαβασα και γω...δεν τα λεω μονος μου... και δε ξερω οτι ΣΙΓΟΥΡΑ ισχυει... ;)

Αυτά είναι υποθέσεις χρηστών δεν είναι δηλώσεις τις εταιρίας ούτε σωστά.

Ακόμα και να είχανε shared memory οι δύο "πυρήνες" αυτό δεν λείνει έτσι το microstuttering.

Όσο για την περίπτωση "οι πυρήνες να επικοινωνούνε μέσω της μνήμης" ( που όπως διατυπώνεται είναι εντελώς άκυρο και ηλίθιο/δεν στέκει ) είναι ολίγον τι απίθανο να έρθει με την 4870X2...

Δημοσ.
50% καλύτερο από ότι κυκλοφορεί ? Καλά κρασά...

Αντικειμενικά ναι, το microstuttering είναι σίγουρα η καλύτερη εμπειρία στο gaming...

σώπα ρε γατίσιο μάτι εσύ που καταλαβαίνεις διαφορά αναμεσα στα 59,75 και στα 60 fps.

Αν δεν έχεις διαφορά τουλάχιστον 10fps στις διάφορες σκηνές δεν καταλαβαίνεις διαφορά.

Δημοσ.

Tο (micro)stuttering ειναι άκρως απογοητευτικό στα παιχνίδια είχα 3870χ2 και ξέρω...

Πάντως ειναι ακομα νωρις να κρινουμε τις νεες καρτες μιας και ακομα δεν υπαρχουν ωριμοι drivers.

Δημοσ.
σώπα ρε γατίσιο μάτι εσύ που καταλαβαίνεις διαφορά αναμεσα στα 59,75 και στα 60 fps.

Αν δεν έχεις διαφορά τουλάχιστον 10fps στις διάφορες σκηνές δεν καταλαβαίνεις διαφορά.

Δεν σου μίλησα άσχημα, ούτε ειρωνεύτηκα, οπότε μίλα πιο ευγενικά.

Δεν ξέρω αν έχω γατίσιο ή κανονικό μάτι, πάντως είναι πολλοί οι χρήστες που είχαν παρατηρήσει το φαινόμενο και δεν ήξεραν τι είναι, αν ήτανε "σωστό" ή κακό.

Παρεπιπτόντως το microstuttering δεν έχει να κάνει με απότομες αλλαγές των FPS...οπότε είσαι λάθος από την βάση... do your research.

Δημοσ.
Δεν σου μίλησα άσχημα, ούτε ειρωνεύτηκα, οπότε μίλα πιο ευγενικά.

Δεν ξέρω αν έχω γατίσιο ή κανονικό μάτι, πάντως είναι πολλοί οι χρήστες που είχαν παρατηρήσει το φαινόμενο και δεν ήξεραν τι είναι, αν ήτανε "σωστό" ή κακό.

Παρεπιπτόντως το microstuttering δεν έχει να κάνει με απότομες αλλαγές των FPS...οπότε είσαι λάθος από την βάση... do your research.

Δεν μιλησα ειρωνικά, απλά το θέμα είναι ανατομικό. Είναι πράγματα που δύσκολα καταλαβαίνει ενα μη εκπαιδευμένο μάτι.

Και ωω ναι το microscuttering εχει να κάνει με τις αποτομες αλλαγές του ρυθμού προβολής καρέ, απλα οι μεταβολές είναι της τάξης του χιλιοστού του δεπτερολέπτου, άρα μη παρατηρήσιμο. Περισσότερο υποκειμενικό και θεωρητικό είναι το θέμα του microscuttering, αφού ο Μ.Ο fps είναι πρακτικά ο ίδιος με μια μονοπύρηνη λύση.

Δλδ αν κάνεις έρευνα σε 100 άτομα προβάλλοντας μια σκηνή από ένα παιχνίδι στα 70fps μέσω διπύρηνης κάρτας, ζήτημα αν μετά 4-5 άτομα σου πούνε ότι ένιωσαν ότι έβλεπαν βιντεο με 30fps.

Δημοσ.

Δε θα σου πούνε ότι ένιωσαν να βλέπουν ένα βίντεο στα 30fps.

Θα σου πούνε ότι βλέπαν ένα βίντεο με υψηλά fps στο οποίο κάθε τόσο "έσπαγε" η κίνηση για χρόνο της τάξης των ms.

Και δεν χρειάζεται αετίσιο μάτι,θυμάμαι παλιά που είχα μια 9800XT και είχα τέτοιο πρόβλημα σε παιχνίδια μέχρι κι ο πατέρας μου το έβλεπε. :-D

Δημοσ.
Δεν μιλησα ειρωνικά, απλά το θέμα είναι ανατομικό. Είναι πράγματα που δύσκολα καταλαβαίνει ενα μη εκπαιδευμένο μάτι.

Και ωω ναι το microscuttering εχει να κάνει με τις αποτομες αλλαγές του ρυθμού προβολής καρέ, απλα οι μεταβολές είναι της τάξης του χιλιοστού του δεπτερολέπτου, άρα μη παρατηρήσιμο. Περισσότερο υποκειμενικό και θεωρητικό είναι το θέμα του microscuttering, αφού ο Μ.Ο fps είναι πρακτικά ο ίδιος με μια μονοπύρηνη λύση.

Δλδ αν κάνεις έρευνα σε 100 άτομα προβάλλοντας μια σκηνή από ένα παιχνίδι στα 70fps μέσω διπύρηνης κάρτας, ζήτημα αν μετά 4-5 άτομα σου πούνε ότι ένιωσαν ότι έβλεπαν βιντεο με 30fps.

Οι μικροδιακοπές είναι αποτέλεσμα frame latency. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά διορθώνεται μέσω οδηγών μόνο που θα χρειαστεί να θυσιάσουν αμφότερες εταιρίες επιδόσεις. Ποιός από τους δύο θα κάνει την αρχή δεν μπορώ να ξέρω, πάντως δύσκολο το βλέπω.

Ναι βέβαια αν το 95% των παρατηρητών είναι τυφλοί είναι λογικό να μην δούνε διαφορά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...