Ailuros Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 :-D:-D:-D Καλά το λές σοβαρά? Μιλάμε οτι έχουμε μια απο τις μεγαλύτερες φόλες που μπορεί να πάθει εταιρεία, πρωτη φορά έχω δει εταιρεία να έχει πέσει τόοοσο έξω για το ανταγωνισμό. Επίσης πρώτη φορά στις κάρτες γραφικών βλέπω το νεότερο high end μοντελάκι να καίει περισσότερο, να κοστίζει περισσότερο και να τρώει σφαλιάρες από το προηγούμενο. Αν δεν είναι αυτό φιάσκο της nvidia τότε τί είναι??? Σοβαρότατα μιλάω. Και αν θέλεις να συγκεκριμενοποιήσεις σημείο προς σημείο τι εννοείς με τις εκάστοτε αοριστίες σου, πολύ ευχαρίστως να απαντήσω σε κάθε ένα μεμονωμένα. Η διαφορά της GTX280 με την 8800GTX στον μέσο όρο αγγίζει το 1.8χ φορές και η μέγιστη διαφορά είναι κατά πολύ μεγαλύτερη ανάλογα με την εφαρμογή. Τώρα όσων αφορά τον ανταγωνισμό σε τι ακριβώς έπεσε "έξω"; Λίγο πολύ στα επίπεδα της 9800GTX βρίσκεται η 4850 και με περίπου ίδιες τιμές. ΄Οσων αφορά τα επερχόμενα RV770 μοντέλα κανένα σχόλιο μέχρι εμφανίσεως τον πραγματικών μετρήσεων/αναμετρήσεων. Που ακριβώς ήσουνα εσύ όταν γκάριζα επί βδομάδες αν οι χρήστες μπορούν να περιμένουν να αποφύγουν οτιδήποτε 9800GX2/3870X2 γιατί επέρχεται μια αρκετά επαρκέστερη και φθηνότερη πρόταση υπό μορφής RV770; Υπάρχει πλέον η 4850 διαθέσιμη με αρκετά δελεαστικότερη τιμή από τις 2 προαναφερόμενες.
Arxidamos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Ρίξε μια ματιά στα διπλανά Thread ;-)Την 280 δεν θα την φτάσει καμία μονή κάρτα για τους επόμενους μήνες. Αλλά πολλά τα λεφτά… ως συνήθως. Οπότε καλά κάνεις και διερωτάσαι για τον ανταγωνισμό… διαβασε και θα καταλάβεις. Άσχετο (θα πεις κανείς…) Τι monitor έχεις? 17'' προσωρινά, και μετά σε μια 22'' ή 24'' (σε κανα μήνα).... Κοίτα επειδή δεν κατάλαβα και πολλά, θέλω με απλά και καθαρά λόγια, να μου πείτε εάν στην τελικα αξίζει να πάρω GTX280... ή να προτιμήσω την GTX260, με την προυπόθεση ότι θα έχει αντοχή στον χρόνο... EDΙΤ: όταν λες διπλανά thread εννοείς τις σελίδες;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Αγαπητε Ailuros, καποτε ειχες πει (δυστυχως δεν ειμαι σε θεση να κανω αναζητηση τωρα) να κοιταξουμε συντομα για τις νεες καρτες στο e-shop. Ακομα και τωρα εγω δε τις βλεπω πουθενα στο συγκεκριμενο καταστημα... @Arxidamos: Thread ειναι το νημα οχι οι σελιδες.
Ailuros Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Eίχε ένα προβληματάκι η Gainward φαίνεται στην παραγωγή. Στο πλαίσιο ρωτήσει κάποιος για το "κατόπιν παραγγελίας" τι λένε;
tmjuju Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 17'' προσωρινά, και μετά σε μια 22'' ή 24'' (σε κανα μήνα).... Πρόταση μου λοιπόν… να περιμένεις να τα πάρεις και τα δύο μαζί. Καθώς οι κάρτες αυτές είναι πολύ ακριβές για να τις συνδυάσεις με 17” και στην ουσία θα μείνουν ανεκμετάλλευτες. Συν το ότι σε αυτό τον μήνα θα υποχωρήσουν (σχετικά) οι τιμές. Άρα δεν έχεις λόγο να πάρεις κάτι που δε θα το εκμεταλλευτείς για 1-2 μήνες και το οποίο θα έχει πέσει και σε αγοραστική αξία. Κοίτα επειδή δεν κατάλαβα και πολλά, θέλω με απλά και καθαρά λόγια, να μου πείτε εάν στην τελικα αξίζει να πάρω GTX280... ή να προτιμήσω την GTX260, με την προυπόθεση ότι θα έχει αντοχή στον χρόνο... EDΙΤ: όταν λες διπλανά thread εννοείς τις σελίδες; Δες εδώ http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=25'>http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=25 Και εδώ http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=25
Arxidamos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Τελικά αποφάσισα να πάρω την GTX280... Απότι βλέπω είναι αρκετά καλή, και θα κρατήσει για καιρό, εννοώντας στα παιχνίδια... 2 τελευταίες ερωτήσεις: 1) η 9800GTX+, η οποία απότι είδα, βγαίνει σε 3 εβδομάδες από τώρα, εάν όλα πάνε καλά, θα είναι καλύτερη/χειρότερη από την GTX280 και 260; 2) το psu μου είναι 600w. Την αντέχει την 280; Ευχαριστώ και πάλι. EDIT: tmjuju μου έδωσες δύο ίδια links
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Η 9800GTX+ θα βγει για να ανταγωνιστει την 4850, ουτε καν την 4870! Απορω πως γινεται να ξερεις τοσο λιγα και να επιλεγεις καρτες γραφικων...
Strategos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 εγω πιστευω οτι η 9800gtx+~=4870. δεν πιστευω οτι η διαφορες 4850 και 4870 θα ειναι μεγαλες απο οτι εχω δει σε 3dmark(αν ειναι αληθινα). ισως να εχει ο thresh δικαιο σε αυτα που ελεγε.
Arxidamos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Η 9800GTX+ θα βγει για να ανταγωνιστει την 4850, ουτε καν την 4870!Απορω πως γινεται να ξερεις τοσο λιγα και να επιλεγεις καρτες γραφικων... Εσύ πολύξερε, κράτα τα σχόλια για τον εαυτό σου οκ; Εαν θες μην βοηθάς, εγώ απευθύνθηκα στο ευρύ κοινό του insomnia, να μου δώσει κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΚΟΜΑ, και δεν είμαι ενημερωμένος γιαυτό... Και που ξέρεις εσύ τις γνώσεις μου πάνω στο συγκριμένο θέμα;
Ailuros Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Παρακαλώ μην αγχώνεστε ΄Οσων αφορά τους υποψήφιους αγοραστές θα ήταν σοφότερο να δούνε και τις επιδόσεις της 4870 για να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα, πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση.
ikaruga24 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Eίχε ένα προβληματάκι η Gainward φαίνεται στην παραγωγή. Στο πλαίσιο ρωτήσει κάποιος για το "κατόπιν παραγγελίας" τι λένε; Ακομα περιμενουν. Στο λεω απο τα "μεσα".
FarCry Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 κατεβηκαν τα κοκκινα σωβρακα MSRP: $229 Core clock: 738 MHz Shader clock: 1836 MHz 512MB GDDR3 Memory: 1100 MHz 2- and 3-Way SLI support kick in the ass http://www.pcper.com/article.php?aid=580&type=expert&pid=1
tmjuju Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 κατεβηκαν τα κοκκινα σωβρακα εεεεεεΠ κάτσε να ρθει… (oc?) κάτσε να ρθει και 4870 (oc?) κάτσε να δούμε τις τιμές οπός τελικά θα διαμορφωθούν στην Ελλάδα – Ευρώπη (ox ox ox) και κάτσε να δούμε και εάν το physX είναι μόνο για το Vantage… και μετά μιλάμε για σώβρακα σουτιέν και κιλοτάκια… Ως τότες ας θυμηθούμε το υπέροχο άσμα του ενός και μοναδικού Πανούση «Όλος ο κόσμος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες» ΛΟΛ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 στο CoD4 η 9800GTX+ έχει περισσότερα avg frames από την 9800GTX ενώ έχει λιγότερα min & max fps...κάτι μου μυρίζει εδώ και δεν είναι τα πόδια μου?!
Galis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 δεν μου στεκει το benchmark.Ουτε σε 4850vs9800gtx,ουτε 9800gtxvs9800gtx+,ουτε 4850vs8800gtoc. Καθολου λογικα δεν μας τα λεει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.