Προς το περιεχόμενο

nVidia GT200 : GeForce 9900 GTX & 9900 GT In Q3

MixalisX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Με τον όρο "ήττα" απλά εννοώ ότι δεν της πάνε όπως τα θέλει η nVidia.

΄Ολες οι εταιρίες θα θέλανε να έχουν απόλυτο μονοπώλιο αλλά δεν γίνεται. Ωστόσο και οι πωλήσεις και τα κέρδη τους μια χαρά πάνε.

1. 8800Gt vs 9600Gt

Διαφορετικά chips σε διαφορετική τιμή. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις εδώ;

2. 280 GTX vs 9800GX2

Το δεύτερο ήταν απλά για να υπάρχει απάντηση στην 3870Χ2. ΄Εχει αποσυρθεί από την παραγωγή.

3. 9800GTX+ vs 4850

Σχεδόν ισοπαλία έρχονται στον μέσο όρο και αμφότερες έχουν προτερήματα όπως και αδυναμίες. Θα βγει λες κάνας χρήστης με 8800-οτιδήποτε να αναβαθμίσει στην μία ή στην άλλη;

Η nVidia έχει αποτύχει στο να έχει μια "καθαρή" σειρά προϊόντων, έχει ρίξει πολλά προιόντα στην αγορά και έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό που είμαστε σήμερα...

Tι μου λες. Και σε όλα τα χρόνια της ύπαρξής της δηλαδή τι έκανε; Εκτός βέβαια αν δεν παρακολουθείς τα πράγματα τόσο στενά εδώ και χρόνια. Υπήρχε εποχή που αμφότερες εταιρίες έβγαζαν καινούργιες κάρτες με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα όπως σήμερα τότε που είχαμε το περίφημο "6 months refresh cycle".

• Απαντ. 902
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αίλουρε,το GT200b πόσο ποιο αποδοτικό το κόβεις απ'το σημερινό GT200?

Aν δεν μου έχουν λάθος πληροφορίες ένα καλό ποσοστό πάνω από τη σημερινή 280. Μην φανταστείς τίποτα τρομερό, απλά αρκετά για να μην έχει προβάδισμα ο ανταγωνισμός με την επερχόμενη 4870Χ2.

Δημοσ.
Βασικα λογω μονοπωλειου εχει ριξει πολλα παρεμφερων επιδοσεων προϊοντα.

Το μονο βεβαιο ειναι οτι οποιος εδωσε 500? για μια 8800GTX G80 768 δε το εχει μετανιωσει διολου, διοτι μετα απο 1,5 χρονο (!!!) βρισκεται ακομα στη κορυφη των επιδοσεων...

650? τον Νοέμβριο του 2006. Δεν θυμάμαι με ποιόν είχα μια σχετική συζήτηση για το αν άξιζε η επένδυση. Δεν θα αλλάξω κάρτα ούτε φέτος. Θα αρπάξω μόνο έναν τερατώδη επεξεργαστή και 4 γίγα μνήμη και τέρμα για φέτος.

Δημοσ.
Το G80 είναι πυρήνας 484mm^2 στα 90nm/TSMC

Το G92 είναι πυρήνας 323mm^2 στα 65nm/TSMC

Και το G92b πυρήνας 264mm^2 στα 55nm/TSMC

(υπάρχουν βέβαια και άλλες ουσιαστικότερες διαφορές αλλά δεν είναι του παρόντος)...

Το ότι θα μπορούσαν την 9800GTX να την είχαν ονομάσει 8900κάτι το έχουμε ξαναπεί. Πέραν τούτου υπάρχουν διαφορές στους διάφορες πυρήνες και μάλιστα ουσιαστικές.

Η NVIDIA αντιπαραθέτει την 9800GTX και σύντομα και την 9800GTX+ έναντι της 4850 και αμφότερες έχουν περίπου τον ίδιο συντελεστή τιμής/απόδοσης.

Την υποτιθέμενη ήττα που την βλέπεις είναι απορίας άξιον. Κάνε λίγο υπομονή μέχρι το τέλος του 2008 και θα δούμε τότε πως διαμορφώθηκαν τα σύνολα πωλήσεων αμφότερων εταιριών και ποιός από τους δύο θα έχει κάνει το μεγαλύτερο κέρδος. Οι IHV δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Νίκες και ήττες υπάρχουν μόνο εκεί.

:-D:-D:-D:-D

Καλά το λές σοβαρά? Μιλάμε οτι έχουμε μια απο τις μεγαλύτερες φόλες που μπορεί να πάθει εταιρεία, πρωτη φορά έχω δει εταιρεία να έχει πέσει τόοοσο έξω για το ανταγωνισμό. Επίσης πρώτη φορά στις κάρτες γραφικών βλέπω το νεότερο high end μοντελάκι να καίει περισσότερο, να κοστίζει περισσότερο και να τρώει σφαλιάρες από το προηγούμενο. Αν δεν είναι αυτό φιάσκο της nvidia τότε τί είναι???

Δημοσ.

1.8800Gt - 9600Gt

Διαφορετικά chips όπως λες, ξεκίνησαν με τιμές 200 - 150 και πολύ γρήγορα είχαμε μείωση της τιμής της πρώτης, με αποτέλεσμα η διαφορά στην τιμή τους δεν μην υπερβαίνει τα 20?. Η 9600Gt δεν έχει εδώ και καιρό λόγο ύπαρξης αλλά υπάρχει ακόμα (άστους τους λόγους απ'έξω)

2.9800GX2 - 280GTX

Τραγελαφικό ότι καινούργια κάρτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την προηγούμενη, για τον λόγο αυτό την αποσύρουμε. (και στην τελική βάλτην 450? και την GX2 500?, πάλι σε σένα δεν πάνε τα λεφτά:rolleyes:)

...Αν η 4870Χ2 βγει νωρίτερα απ'ότι υπολογίζουνε και ξεπερνάει την 280 gtx θα την επαναφέρουν στην αγορά την 9800GX2 ;

3.9800GTX+ - 4850

Από τα 300? (που ξεκίνησε) κάνουμε ένα μικρό σέρβις και σας πάμε στα 150? εκεί που πλέον αξίζετε...

Και μια που τελειώσαμε, κάνουμε και μια προσευχή, χαρτζιλικώνουμε κανα game developer, ώστε η 4870 να μην χτυπήσει την πόρτα της 280, γιατί τότε ή θα πρέπει να την ρίξουμε στα 300? ή να επαναφέρουμε την GX2....σαν απάντηση βρε παιδάκι μου;)

edit: Και για την ιστορία προτημώ την GTX+ από την 4850, για τον ίδιο λόγο που προτημούσα την 3870 από την 8800GT... dual slot cooler

• Moderators
Δημοσ.
650? τον Νοέμβριο του 2006. Δεν θυμάμαι με ποιόν είχα μια σχετική συζήτηση για το αν άξιζε η επένδυση. Δεν θα αλλάξω κάρτα ούτε φέτος. Θα αρπάξω μόνο έναν τερατώδη επεξεργαστή και 4 γίγα μνήμη και τέρμα για φέτος.

Παντως μου αρεσει που απαντας σε ολα :-)

Ενας φιλος ''τα εσκασε'' προ ενος ετους και κατι μηνων, οταν επαιζε στα 520-550?, πηρε τη μοναδικα που διεθετε τοτε το e-shop, πιο συγκεκριμενα υλοποιηση της Gainward. Εδωσε 1250? για ολοκληρο το συστημα (549 για τη Vga μονο), και οπως καταλαβαινεις το μονο που δεν κανει ειναι να κλαιει τα λεφτα του :-)

Αγαπητε dterzakis μονο να σου πω οτι οταν βγηκε η 8800GT κυμαινοταν στα 250-265? ενω η 9600GT βγηκε αρκετα μετα με τιμη εκκινησης οντως τα 140-150?.

Οι διαφορες τους δεν ειναι μεγαλες, και για να ειμαι ακριβης: Οι διαφορες στις επιδοσεις τους ειναι ακριβως τοσες, οσο τα 20? διαφορα στη τιμη τους.

Οσο για την 3870, οταν την ειχα αγορασει εγω ηταν 50? φτηνοτερη απο την 8800GT και ειχε Dual slot cooler. ;)

Δημοσ.

μιας που μιλαμε για την 8800gtx εχω μια της gainward στα768mb κ ψαχνω να βρω μια ιδια για sli αλλα το μονο που βρισκω της ιδιας εταιριας ειναι στα 1g αν την παρω θα ειναι συμβατες μεταξι τους? γιατι εμαθα οτι με 7900gs που ειναι η παλια μου δ γινετε να κανω sli

Δημοσ.

Παιδιά επειδή τελευταία, μετά τις 9800GX2 και 3870χ2 κτλ. δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου τις εξελίξεις, τι ακριβώς είναι οι GTX260 και GTX280;; Εννοώ στηρίζονται σε κάποιο καινούριο chip, ή πάλι σε κάποιο παλιό overclocked, X2, ή κάτι τέτοιο, οπότε πάλι είναι "επικοινωνιακό τρικ" της nVidia (όπως π.χ. οι 9800GX2 και 9800GTX);

Συγκριτικά με τις 9800GX2, που τελευταία φορά είχαν τις καλύτερες επιδόσεις, τι επιδόσεις έχουν οι GTX260 και GTX280;; Εγώ, για να πω την αλήθεια, περίμενα να κυκλοφορήσουν οι 9900 μετά τις 9800, και έτσι τώρα έχω μπερδευτεί με τους νέους κωδικούς ονομασιών...

Τέλος θέλω να σας ρωτήσω για τις νέες ATI 4850, συγκριτικά με τις 9800 και τις GTX260, GTX280 τι παίζει με αυτές;;

Εκτός από τις απαντήσεις σας και τις γνώμες σας, αν έχετε για όλα αυτά links με όσο το δυνατόν έγγυρα συγκριτικά στείλτε τα εδώ!

Thanks! :)

Δημοσ.

Geforce 9800 GTX+ to sell for $229

Geforce 9800GTX+ GPU works at 738MHz and has significantly faster Shaders at 1836 with up to 15 percent of performance boost compared to Geforce 9800GTX. At the same time, 9800 GTX+ will launch at amazing $229 suggested e-tail price and should be available by July 15th

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8052&Itemid=1

βγαινει σε επιδοσεις πανω απο την 4850 γιαυτο και αυτη η τιμη. 30 USD πανω απο αυτην ;). τελεια οικονομικη πολιτικη

Δημοσ.

farcry βασικα που ειδες να βγενει καλητερη η Geforce 9800 GTX απο την

4850 ?

http://guru3d.com/article/amd-ati-radeon-hd-4850-review-force-3d--powercolor/11

πανω κατω ιδιες επιδοσεις εχουν και συχνα η 4850 ειναι ενα εως αρκετα κλικ πανω . με τιμη 199 USD και με ενωριμο driver (ακομα)

διχνει πιο ελπιδοφορα επιλογη. σε αυτα τα χρηματα παντα!

η ατι φενεται να ακολουθει διαφορετικη τακτικη και να χτυπαει σε μεσαιες λυσεις (πρωτα!) με μεγαλητερο κηνιτρο, τιμη-αποδοση.

edit: α καλα φιλε FarCry τωρα προσεξα το 9800 GTX+++++! παω για καφεεεε :P

τουλαχιστω δινω ενα αναλητικο review για οπιον ενδιαφερετε!

Δημοσ.
farcry βασικα που ειδες να βγενει καλητερη η Geforce 9800 GTX απο την

4850 ?

για την + λεω. μαλλον δε διαβασες καλα....:P

Δημοσ.

ναι φιλε εκανα edit. πρωι ειναι ακομα βρε!

παντος αν ειχα σκοπο για καρτα σε αυτα τα ευρα , μαλον για 4850 θα πηγενα διοτη σαν νεο chip διχνει ελπιδοφορο (το 9800 GTX+ ειναι τραβιγμενο απο τη μυτη!) ενω της ατι ακομα δεν εχει καλα καλα driver ;)

Δημοσ.

Τελικά το physX driver support κάνει κάποια διαφορά στα παιχνίδια?

Ή μόνο στο vantage? (http://www.legitreviews.com/article/731/14/)

Αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι η πλήρης λίστα παιχνιδιών που υποστηρίζονται:

http://www.nzone.com/object/nzone_physxgames_home.html

το Unreal Tournament 3 και το PT Boats: Knights of the Sea ορισμένοι τα χρησιμοποιούν στα standard reviews που κάνουν.

Έχετε βρει κάποιο bench?

Δημοσ.

Ρε παιδιά για ρίξτε ένα σύντομο brief :-D... H 9800GTX+ ξέρουμε πότε θα έρθει; Επίσης απότι βλέπω, GTX280/260, έχουν βγει (στα μέσα της εβδομάδος λογικά το πλαίσιο θα τις έχει), και ετοιμάζομαι να πάρω μια από τις 2(έχω όλο το σύστημα έτοιμο και μου λείπει μόνο η vga)... Ίσως να είναι λίγο χαζη η ερώτηση που θα θέσω αλλά δεν βαρίεσαι :-D: Ποιά απο τις 2 αξίζει; να πω πως έχω χρήματα και για τις 2 (το budget φτάνει στα 650ε) οπότε δεν παίζει πρόβλημα με τα λεφτά. Απλώς μην πάρω ας πούμε την 280 και αργότερα την φάει από την 9800GTX+ η οποία ίσως βγει σε χαμηλότερη τιμή...

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στα διπλανά Thread ;-)

Την 280 δεν θα την φτάσει καμία μονή κάρτα για τους επόμενους μήνες. Αλλά πολλά τα λεφτά… ως συνήθως.

Οπότε καλά κάνεις και διερωτάσαι για τον ανταγωνισμό… διαβασε και θα καταλάβεις.

Άσχετο (θα πεις κανείς…)

Τι monitor έχεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...