Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 το GT200b θα αξίζει λογικά...
tmjuju Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 το GT200b θα αξίζει λογικά... Καλά θα είναι εάν δώσει πάνω από 10%-15% Γενικά πάντως το ότι πλέον έχουν εμπειρία στα 55 είναι πολύ καλό. Καμιά φορά στο shrink κάνεις και κάποιες μικρές αλλαγές σε σημεία που πόναγαν από υπερθέρμανση. Κατά αυτό τον τρόπο κερδίζεις παραπάνω από το θεωρητικό. Έχουν θεωρητικά λίγο χρόνο ακόμα για μικροαλλάγές στον πυρήνα. Η εμπειρία από το shrink του 92 θα τους δώσει χρήσιμα στοιχεία για το πώς αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του chip.
FarCry Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Να δω τι αλλο λαγό απο το καπέλο της θα βγάλει η nvdia μόλις βγει η 4870...9800GTX++ ίσως? Nvidia needs this card as Geforce 8800GT clearly loses against Radeon 4850 and it is about time to try to convince people to buy a new card. We heavily suspect that 9800GT comes with the new 55nm chip and Nvidia will do whatever is within its power to get the performance up to level where the new card wins against Radeon 4850. That is why they waited for ATI to make a first move http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8033&Itemid=1 συμφωνα με αυτα η 9800GT φαινεται οτι θα κοντραρει την 4850 και η GTX+ την 4870. Αν γινει κατι τετοιο αναμενεται η 9800GTX να καταργηθει προς χαρην της 9800GTX+ μαλλον τα φαινομενα απατουν. δεν ειναι εποχη 9700. ξερει να παιζει καλο σκακι η nvidia οποτε η 260 και 280 θα αλωνιζουν μεχρι την εμφανιση της 4850Χ2 και 4870X2 (οπου θα κερδισουν σε επιδοσεις) και μετα θα βγαλει τα GT200b (για να παρει το πανω χερι again) και θα καταργησει τις 260, 280 αντιστοιχα. πως βλεπετε το σεναριο? πιασαρικο?
MixalisX Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Εγώ βλέπω ότι δεν προλαβαίνει να βγεί η μία καρτα μιλάμε αγωνιοδώς για την επομενη που θα βγεί.... Το θέμα είναι ρε παιδιά, ποιά κάρτα θα πάρουμε μετά το καλοκαίρι???
nikosl Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 τρέχα nvidia τρεχα μπας και προλάβεις :lol: :lol:
tmjuju Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Επηρεασμένοι από άλλους μανατζαρέους αποφάσισαν να παίζουν και αυτοί σε ρυθμούς τικ τοκ Τικ τοκ σύνολο 1 χρόνος Τικ εξάμηνο Τοκ εξάμηνο Και άρα κάθε εξάμηνο έχουμε νέα προϊόντα ενώ κάθε έτος νέα γενιά. (όχι τόσο νέα σε κάποιες περιπτώσεις) Πάντως όντος είναι ξέφρενος ο ρυθμός, ο κύκλος ανάπτυξης 6 μηνών είναι τρελό πράγμα.
king2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Εγώ βλέπω ότι δεν προλαβαίνει να βγεί η μία καρτα μιλάμε αγωνιοδώς για την επομενη που θα βγεί.... Το θέμα είναι ρε παιδιά, ποιά κάρτα θα πάρουμε μετά το καλοκαίρι??? Όποιος βιάζεται σκοντάφτει.Το θέμα είναι να μην παίρνεις όοτι πιο καινούργιο γιατί θα σου κοστήσει πανάκριβα.Πάρε μία κλάση πιο κάτω για την εποχή.Θα χάσεις λίγα σε επιδόσεις αλλά θα κερδίσεις πολλά σε χρήματα...Η 9800gtx+ αν είναι όπως λένε στα 55nm θα καίει λιγότερο και δεν θα εκλύει πολύ θερμοκρασία,πράγμα που το κάνει η gtx280 και η 3870x2.Το μέλλον θα δείξει.Προς το παρόν όσο βγαίνουν καινούργιες κάρτες το καλό πάει προς τον καταναλωτή γιατί πέφτουν οι παλιές...Πριν λίγους μήνες η 8600 gt είχε 150euro και βάλε.Τώρα με 120 euro(8800gt) παίρνεις 10 φορές καλύτερη κάρτα... Και γιατί να πάρεις ότι πιο νέο?Περίμενε να βγούν τα νέα games που να γ@@@νε τις κάρτες και βλέπουμε.Προς το παρόν με μια 9800gtx είμαστε πιστεύω μια χαρά.Θα γίνει και best for value αν πέσει και άλλο όπως λένε...
MixalisX Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Όποιος βιάζεται σκοντάφτει.Το θέμα είναι να μην παίρνεις όοτι πιο καινούργιο γιατί θα σου κοστήσει πανάκριβα.Πάρε μία κλάση πιο κάτω για την εποχή.Θα χάσεις λίγα σε επιδόσεις αλλά θα κερδίσεις πολλά σε χρήματα...Η 9800gtx+ αν είναι όπως λένε στα 55nm θα καίει λιγότερο και δεν θα εκλύει πολύ θερμοκρασία,πράγμα που το κάνει η gtx280 και η 3870x2.Το μέλλον θα δείξει.Προς το παρόν όσο βγαίνουν καινούργιες κάρτες το καλό πάει προς τον καταναλωτή γιατί πέφτουν οι παλιές...Πριν λίγους μήνες η 8600 gt είχε 150euro και βάλε.Τώρα με 120 euro(8800gt) παίρνεις 10 φορές καλύτερη κάρτα...Και γιατί να πάρεις ότι πιο νέο?Περίμενε να βγούν τα νέα games που να γ@@@νε τις κάρτες και βλέπουμε.Προς το παρόν με μια 9800gtx είμαστε πιστεύω μια χαρά.Θα γίνει και best for value αν πέσει και άλλο όπως λένε... Εγώ πάντως τόσα χρόνια που παρακολουθώ το θέμα βλέπω πως όπως είπες και εσύ παίρνουμε μια γενιά μικρότερη κάρτα γιατί έχουμε best value for money. Συμφωνω. Εδώ όμως γίνεται της κολάσεως. Δέν μιλάμε σε χρόνια ή σε εξάμηνα όπως παλιά αλλά μιλάμε για διαφορά μηνών πρίν απο νέες κάρτες. Όλο και καλήτερες. Τελευταία φορά που έκανε κοιλιά το θέμα ήταν με την σειρά 8χχχ όταν πλέον είχαν βγεί όλες της σειράς στην φόρα. Μιά κάρτα που έπαιρνες πρίν απο έναν χρόνο είχε μετα απο έναν χρόνο ακόμα αξία και χαμηλή σχετικά πτώση τιμών. Είχε ακόμα για λιγους μήνες καλή μεταπωλητική αξία. Εδώ όμως έχουμε χάσει την μπάλα. Το τί θα πάρεις σήμερα είναι αύριο κιόλας πεταμένα λεφτά. Είναι φοβερό. Οκ, όσο περιμένουμε τόσο το καλήτερο. Πάντως για εμάς σαν και εμένα τους ανυπόμονους έχει καταντήσει ένα σχεδόν σαδιστικό παιχνίδι πελάτη-εταιρίας.
king2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Εγώ πάντως τόσα χρόνια που παρακολουθώ το θέμα βλέπω πως όπως είπες και εσύ παίρνουμε μια γενιά μικρότερη κάρτα γιατί έχουμε best value for money. Συμφωνω. Εδώ όμως γίνεται της κολάσεως. Δέν μιλάμε σε χρόνια ή σε εξάμηνα όπως παλιά αλλά μιλάμε για διαφορά μηνών πρίν απο νέες κάρτες. Όλο και καλήτερες. Τελευταία φορά που έκανε κοιλιά το θέμα ήταν με την σειρά 8χχχ όταν πλέον είχαν βγεί όλες της σειράς στην φόρα. Μιά κάρτα που έπαιρνες πρίν απο έναν χρόνο είχε μετα απο έναν χρόνο ακόμα αξία και χαμηλή σχετικά πτώση τιμών. Είχε ακόμα για λιγους μήνες καλή μεταπωλητική αξία. Εδώ όμως έχουμε χάσει την μπάλα. Το τί θα πάρεις σήμερα είναι αύριο κιόλας πεταμένα λεφτά. Είναι φοβερό. Οκ, όσο περιμένουμε τόσο το καλήτερο. Πάντως για εμάς σαν και εμένα τους ανυπόμονους έχει καταντήσει ένα σχεδόν σαδιστικό παιχνίδι πελάτη-εταιρίας. Εγώ απο τα Χριστούγεννα περιμένω για να πάρω new pc.Αλλα συνέχεια βγαίνουν νέες κάρτες και λέω (ακόμα λίγο-ακόμα λίγο).Το θέμα είναι να μην καίνε και πάρα πολύ όπως 3870χ2 η gt280 η 9800gx2.Ας βγουν στα 55nm και βλέπουμε...
John-lamia Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 συμφωνα με αυτα η 9800GT φαινεται οτι θα κοντραρει την 4850 και η GTX+ την 4870. Αν γινει κατι τετοιο αναμενεται η 9800GTX να καταργηθει προς χαρην της 9800GTX+ μαλλον τα φαινομενα απατουν. δεν ειναι εποχη 9700. ξερει να παιζει καλο σκακι η nvidia οποτε η 260 και 280 θα αλωνιζουν μεχρι την εμφανιση της 4850Χ2 και 4870X2 (οπου θα κερδισουν σε επιδοσεις) και μετα θα βγαλει τα GT200b (για να παρει το πανω χερι again) και θα καταργησει τις 260, 280 αντιστοιχα. πως βλεπετε το σεναριο? πιασαρικο? ξανά ζεσταμένο φαγητό της NV.... μέχρι στιγμής θεωρητικά η καλύτεροι κάρτα της NV είναι 260 με την τιμή που διαδίδετε ότι θα έχει. καινούργια τεχνολογία με καλή τιμή προς τις επιδόσεις που θα αποδίδει. το ότι θα κράτηση την οροφή με κόντρα τον εαυτό της ( 9800gx2 vs gtx280 ) θα έπρεπε να ντρέπεται με αυτή τη στάση απέναντι σε μας τους καταναλωτές. αν η ΑΤΙ αυτή τη στιγμή είχε την 4850 200 έναντι των 160 ( http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1136089 ) που την δίνει αυτή τη στιγμή πάλι κερδισμένη θα ήταν! αφού τα ρίχνει στην 9800 με 250Ε.... το αν ξέρει να παίζει με τις τιμές το απέδειξε κ αυτό με την 9800gx2 που μέχρι την τελευταία μέρα πριν την gtx280 την είχε σε απαγορευτικοί τιμή!!!! γνώμη τιμών : 9800gt2 = 340E gtx280 = 460E gt260 = 370E 9800gtx = 150E τέτοιες τιμές αν είχε δεν ιέ είχε να φοβηθεί τίποτα απ την ΑΤΙ
pusher Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Εγώ απο τα Χριστούγεννα περιμένω για να πάρω new pc.Αλλα συνέχεια βγαίνουν νέες κάρτες και λέω (ακόμα λίγο-ακόμα λίγο).Το θέμα είναι να μην καίνε και πάρα πολύ όπως 3870χ2 η gt280 η 9800gx2.Ας βγουν στα 55nm και βλέπουμε... Κι εγώ όταν βγήκαν οι Core 2 σκέφτηκα την αναβάθμιση, αλλά ποτέ δεν την έκανα. Και καλύτερα... γιατί μετά βγήκε το PCI-E 2.0, σύντομα θα βγουν οι Nehalem, triple channel για τις μνήμες ένα σωρό νέες κάρτες γραφικών. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ακόμη με την x700 παίζω ένα σωρό παιχνίδια με πολλές από τις επιλογές των γραφικών στο Full. (Όχι όλες βέβαια!) Μόνο κανά 2 δε μπόρεσα να δοκιμάσω που είχαν Shader Model 3. Όποιος βιάζεται να προμηθευτεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κατά την πρώτη κυκλοφορία της σίγουρα βγαίνει οικονομικά χαμένος και πέρα από αυτό λίγες είναι η φορές που η τρέχουσα του δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα.
dreamwebx Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 τιμες για GTX 260 αν και παλι εχω την αισθηση οτι ειναι τσιμπημενες. ... Γνωριζουμε ποτε ερχονται στην αγορα? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1137980 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1138103
MixalisX Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Όποιος βιάζεται να προμηθευτεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κατά την πρώτη κυκλοφορία της σίγουρα βγαίνει οικονομικά χαμένος και πέρα από αυτό λίγες είναι η φορές που η τρέχουσα του δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα. οκ, συμφωνούμε πολύ σε αυτό αλλά να μήν είμαστε και εντελώς οπισθοδρομικοι ετσι? Αν περιμένουμε επ-αορίστον το χάσαμε το παιχνιδι. Η σου κάνει ο υπολογιστής σου με αυτα που έχει τώρα ή δεν σου κάνει. Το καλήτερο πράγμα για έναν gamer ειναι η μέση. κάθε 2-3 χρόνια μια αναβάθμισουλα αξίζει τα λεφτά της. Πόσο μάλον για εμάς τους έλληνες που παίζουμε με 99% σπασμένα games. Εγώ προτειμώ προσοπικά να ρίχνω τα λεφτά μου για αναβαθμίσεις ανα νορμάλ διαστήματα και βγαίνω πολύ ποιο οικονομικά απο ότι θα αγόραζα οριγκιναλ τίτλους. Τουλαχιστον αν δε προωθούμε την βιομηχανία παιχνιδιών να προοθήσουμε την βιομηχανία υπολογιστών. Μακάρι να μπορούσα να τα αγόραζα όλα ορίγκιναλ, αλλά ποιός μπορεί σημερα πραγματικά να το κάνει αυτο?
pusher Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Εγώ στα 1,5 με 2 χρόνια που είχα το PC πήγα από τα 512 MB RAM στα 2 GB και μόλις κυκλοφορήσουν και οι ATI 4870 για να διαμορφωθούν τελικά οι τιμές θα πάρω μία της σειράς 38x0 ή μία 8800... Πάντως όποιος βιάστηκε να αγοράσει πριν ένα χρόνο μητρική για Core 2 φέτος αν θέλει να πάει πάλι στους νέους επεξεργαστές και να εκμεταλλευτεί και το triple channel θα πρέπει να πάει πάλι σε ολοκηρωτική αναβάθμιση. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο. Καλύτερα να πάρει ένα καλύτερο Core 2 όταν βγουν οι καινούριοι επεξεργαστές και πέσουν οι τιμές παρά να πάει σε αγορά νέου υπολογιστή. Και αργότερα μόλις μείνει 2 γενιές πίσω πάει για αγορά νέου PC. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. τιμες για GTX 260 αν και παλι εχω την αισθηση οτι ειναι τσιμπημενες. ... Γνωριζουμε ποτε ερχονται στην αγορα? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1137980 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1138103 Νομίζω ότι ήρθαν (αφού υπάρχουν στη σελίδα του ΠΛΑΙΣΙΟΥ)!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.