pusher Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Θα δούμε καμία πτώση τιμών στα παλιότερα μοντέλα της nVidia;
tmjuju Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Θα δούμε καμία πτώση τιμών στα παλιότερα μοντέλα της nVidia; Μα φυσικά… Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να φτάσει καμία καινούρια κάρτα στους retail (Που είναι? Οέο?) Όσο αργούν… δεν πέφτουν oi τιμες. Τέλος, να συμπληρώσω ότι οι retailers έχουν να ξεστοκάρουν και τα παλιότερα αγορασμένα μοντέλα (στις παλαιότερες τιμές).
pusher Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μα φυσικά…Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να φτάσει καμία καινούρια κάρτα στους retail (Που είναι? Οέο?) Όσο αργούν… δεν πέφτουν oi τιμες. Τέλος, να συμπληρώσω ότι οι retailers έχουν να ξεστοκάρουν και τα παλιότερα αγορασμένα μοντέλα (στις παλαιότερες τιμές). Για κοίτα εδώ --> http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=20&category=69977735 Πωλούνται 3 υλοποιήσεις ήδη της 280, αλλά απ' όσο θυμάμαι σε αρκετές κάρτες nVidia και ειδικά για την Sparkle 8600 GT 256MB που σκόπευα ν' αγοράσω δεν υπάρχει πτώση τιμών. Επίσης είχα ακούσει ότι τα παλαιότερα μοντέλα θα σταματήσουν να κυκλοφορούν. Κάποιος μου το 'χε γράψει σε άλλο thread. Ισχύει αυτό; Και τέλος μήπως να περιμένω να έρθουν και οι νέες ATI; Αν και μάλλον από τα αντίστοιχα μοντέλα της Sparkle 8600 GT 256MB σε ATI η 8600 είναι καλύτερη, οπότε και να υπάρξει πτώση τιμών στις ATI λίγο με αφορά.
outlaw star Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 εγώ πάντως έχω να πω ότι ο σεπτέμβρης κοντά είναι...
pusher Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 εγώ πάντως έχω να πω ότι ο σεπτέμβρης κοντά είναι... Κι άλλοι μήνες είναι κοντά... Γίνε πιο αναλυτικός γιατί δεν έχω ιδέα τι περιμένουμε το Σεπτέμβρη! Επίσης όποιος μπορεί ας πει τη γνώμη του για το παραπάνω μου μήνυμα. Το παραθέτω κι εδώ: Για κοίτα εδώ --> http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=20&category=69977735Πωλούνται 3 υλοποιήσεις ήδη της 280, αλλά απ' όσο θυμάμαι σε αρκετές κάρτες nVidia και ειδικά για την Sparkle 8600 GT 256MB που σκόπευα ν' αγοράσω δεν υπάρχει πτώση τιμών. Επίσης είχα ακούσει ότι τα παλαιότερα μοντέλα θα σταματήσουν να κυκλοφορούν. Κάποιος μου το 'χε γράψει σε άλλο thread. Ισχύει αυτό; Και τέλος μήπως να περιμένω να έρθουν και οι νέες ATI; Αν και μάλλον από τα αντίστοιχα μοντέλα της Sparkle 8600 GT 256MB σε ATI η 8600 είναι καλύτερη, οπότε και να υπάρξει πτώση τιμών στις ATI λίγο με αφορά.
outlaw star Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 λέγεται ότι το σεπτέμβρη η gtx280 και 260 θα βγουν στα 55nm και με GDDR5 μνήμες...που σημαίνει γρηγορότερες αφού θα έχουν ανεβασμένους χρονισμούς,θα καίνε λιγότερο και...ελπίζω καλύτερες τιμές....
pnsdls Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 πολλα ελπιζεις gddr5 δεν υπαρχει καμια περιπτωση να εχουν εδω η παραγωγη δεν μπορει να καλυψει την ati και καθυστερει την 4870 αν εχει gddr4 καλα θα ειναι αν και δεν νομιζω γιατι θα ειναι τρελη φολα για τους κατοχους της πρωτης υλοποιησης εκτος και τους στριμωξει αγρια η ati.... και δεν νομιζω να τα κανουν πολυ πιο γρηγορα απο την πρωτης υλοποιηση 20% και πολυ λεω εκτος και τους στριμωξει ξαναλεω αγρια η ati (4870x2) αλλα το πεδιο ειναι ακομα θολο...βλεπε (drivers physx havoc nea paixnidia directx)
pnsdls Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Για κοίτα εδώ --> http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=20&category=69977735Πωλούνται 3 υλοποιήσεις ήδη της 280, αλλά απ' όσο θυμάμαι σε αρκετές κάρτες nVidia και ειδικά για την Sparkle 8600 GT 256MB που σκόπευα ν' αγοράσω δεν υπάρχει πτώση τιμών. Επίσης είχα ακούσει ότι τα παλαιότερα μοντέλα θα σταματήσουν να κυκλοφορούν. Κάποιος μου το 'χε γράψει σε άλλο thread. Ισχύει αυτό; Και τέλος μήπως να περιμένω να έρθουν και οι νέες ATI; Αν και μάλλον από τα αντίστοιχα μοντέλα της Sparkle 8600 GT 256MB σε ATI η 8600 είναι καλύτερη, οπότε και να υπάρξει πτώση τιμών στις ATI λίγο με αφορά. ρε φιλε pusher σοβαρολογεισ ποσο να πεσει απο τα 60? σε 3-4 μηνες θα πεσει στα 50 ευρω στη καλυτερη περιπτωση δηλαδη επειδη βγηκε μια καρτα high end θα πεσουν οι τιμες στις low range καρτες λες και τωρα ολοι παιρνουν gtx280 ειδικα καποιος που θα επαιρνε 8600gt οι τιμες που θα πεσουν ειναι στα υπαρχοντα high end μοντελα 9800gtx και 9800gx2 αν δεν χαντακωθει αυτη για να πουλησει η 280αντε και 8800 gt/gts512
pusher Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 ρε φιλε pusher σοβαρολογεισ ποσο να πεσει απο τα 60?σε 3-4 μηνες θα πεσει στα 50 ευρω στη καλυτερη περιπτωση δηλαδη επειδη βγηκε μια καρτα high end θα πεσουν οι τιμες στις low range καρτες λες και τωρα ολοι παιρνουν gtx280 ειδικα καποιος που θα επαιρνε 8600gt οι τιμες που θα πεσουν ειναι στα υπαρχοντα high end μοντελα 9800gtx και 9800gx2 αν δεν χαντακωθει αυτη για να πουλησει η 280αντε και 8800 gt/gts512 Δε με ενδιαφέρει να πέσει η συγκεκριμένη. Αλλά κάποια άλλη που είναι στα ~100 ? (π.χ. 9600GSO 384MB, 8800 GS 384 MB HTDP) να πέσει κανά 20. Κάτι τέτοιο να το περιμένω σύντομα;
tmjuju Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δε με ενδιαφέρει να πέσει η συγκεκριμένη. Αλλά κάποια άλλη που είναι στα ~100 ? (π.χ. 9600GSO 384MB, 8800 GS 384 MB HTDP) να πέσει κανά 20. Κάτι τέτοιο να το περιμένω σύντομα; Off topic! Μπα… Αλλά γιατί μπλέκεις έτσι τις κατηγορίες? Και γιατί κοιτάς τις 384 … κοίτα τις 512! Για να πέσουν οι κάρτες τις κατηγορίας 100 ε θα πρέπει να βγουν άλλες κάρτες αντικαταστάτες τους σε αυτή την κατηγορία… Ας μην τα μπλέκουμε… και ας προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στο topic
SaluSnikoS Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 2 ερωτησεις... 1η: Απ' οτι ειδα στη σελιδα της ΕVGA για την 280τα ελαχιστα Αμπερ στο 12 ρειλ του τροφοδοτικου θα πρεπει να ναι 40.... Ενω στην 9800χ2 ειναι 28 αμπερ... Πως γινεται να λενε στα μπεντσμαρκ π χω διαβασει οτι η 280 "καιει" λιγοτερο?? 2η: NVIDIA CUDA... το υποστηριζει μονο η 280?? Ευχαριστω... Α, στο πλαισιο την επομενη της 280 η 9800χ2 επεσε στα 540...
pusher Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Off topic!Μπα… Αλλά γιατί μπλέκεις έτσι τις κατηγορίες? Και γιατί κοιτάς τις 384 … κοίτα τις 512! Για να πέσουν οι κάρτες τις κατηγορίας 100 ε θα πρέπει να βγουν άλλες κάρτες αντικαταστάτες τους σε αυτή την κατηγορία… Ας μην τα μπλέκουμε… και ας προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στο topic Συγγνώμη για τα off-topic. Αλλά αυτό ήταν που με ενδιέφερε περισσότερο στην έλευση των νέων καρτών. Η πτώση τιμών στις παλαιότερες κάρτες. Εξάλλου σε ένα σύστημα 3ετίας δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μπει μια τέτοια κάρτα. Και για να κλείσω με τα off-topic, μία τελευταία ερώτηση. Πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει κάτι στην κατηγορία που με ενδιαφέρει εμένα;
king2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Για δείτε εδώ: Nvidia plans to launch a new Geforce 9800GTX driver and weʼve learned that you should expect a severe performance increase compared to current drives. We know that this performance jump will affect 9800GTX but as its G92 based card the new driver might speed up some other G92 based products. Nvidia is doing this simply as with current drivers Radeon 4850 and 4870 are getting too close to 9800GTX performance and Nvidia wants to make some stand. The performance might be so good that internally Nvidia calls it 9800GTX+. If we see some big improvements that will clearly mean that Nvidia was holding some performance potential back and that it was waiting for the new ATI card. It wouldnʼt be the first time. http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7975&Itemid=1 Άρα χάνουμε πολλές επιδόσεις επειδή δεν φτιάχνουν καλούς drivers.Τώρα που είναι ανάγκη έδωσαν και τους καλούς...
Age4Greeks Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δειτε τι γραφει και το ακολουθο αρθρο για καποιες "πρακτικες" της nVidia : "[H]ard|OCP has posted a fabulous article about how Nvidia is forcing e-tailers like Newegg and TigerDirect to make it harder for you to compare Nvidia video card prices. Here you can read a document from Nvidia on their UMAP (Unilateral Minimum Advertised Price) policy and how Nvidia will destroy the testicles of those who attempt to thwart their evil designs (like Newegg). I strongly suggest you read the short 2 page article but I will try to break it down for you." απο το http://www.gpureview.com/ Χμ, απο τη μια οι πανακριβες καρτες απο την αλλη μαμουνιες στην αγορα...αρχιζουν και μου δημιουργουν αρνητικη ψυχολογια αυτα τα τερτιπια της nVidia
tmjuju Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 To tri-sli δεν φαίνεται να κάνει καθόλου καλά scale. http://www.tweaktown.com/articles/1466/8/nvidia_geforce_gtx_280_in_tri_sli_tested/index.html http://www.tweaktown.com/articles/1466/9/nvidia_geforce_gtx_280_in_tri_sli_tested/index.html Ενδεικτικά δείτε τα παραπάνω. Γενικά έχω την εντύπωση ότι στον τομέα του sli δεν έκανε κανένα άλμα η nvidia σε αυτή τη γενιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.