MixalisX Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 No it is not some April Fool jokes. VR-Zone has learned that there will be two high end parts from Nvidia to replace the current GeForce 9800 GX2 and 9800 GTX in Q3. These two parts are GeForce 9900 GTX and GeForce 9900 GT based on the new GT200 architecture. GeForce 9800 GX2 and GTX will have a short lifespan since they will be replaced in a couple of months time. Nvidia has positioned GeForce 9900 GTX to replace 9800 GX2 and this gave a clue that a single GT200 card will actually outperform a dual G92 card. Likewise for GeForce 9900 GT, outperforming and replacing 9800 GTX. CJ revealed to us that Nvidia will have a hard time fitting GT200 onto the PCB since the GPU is gonna be large and very power hungry so we can probably assume it is still 65nm based. The PCB for GT200 will be P651. http://www.vr-zone.com/articles/NVIDIA_GT200_:_GeForce_9900_GTX_&_9900_GT_In_Q3/5684.html
johnnyelectro Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Ναι το έχω διαβάσει και εγώ εδώ και μερικές μέρες που ανακοινώθηκε, http://www.nordichardware.com/news,7578.html Αναμενόμενο ήταν αφού οι 9800gtx και gx2 δεν υποστηρίζουν dx10.1 να έβγαινε κάτι άλλο σχετικά γρήγορα στην αγορά σε σχέση με την μεγάλη αναμονή για κάτι καλύτερο που είχαμε μετά την 8800gtx... Οπότε και πάλι αναμονή! Ελπίζω όμως να δούμε μεγάλες διαφορές και όχι μερικά frames:p
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 κάτι μου λέει πως σοβαρή κάρτα θα δούμε τον Οκτώβριο/Νοέμβριο? άντε μέχρι να δει ο Ailouros το topic
MixalisX Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 βασικά τιμές δεν μάθαμε... Να φανταστώ να αρχίζουμε να μαζεύουμε?
littlelouievegos Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Ναι γνωστες πληροφοριες που εχουν διαρευσει εδω και καιρο στο νετ και τις εχει αναφερει και ο Ailuros εδω μεσα. Το launch date της νεας σειρας κανεις δεν το ξερει με σιγουρια (και πως μπορει αλλωστεκαι εξαρταται απο πολλες παραμετρους ως συνηθως (being taped out successfully,GDDR5 availability etc). Απο καλοκαιρι μεχρι τελος χρονιας.. Το Q3 παντως μου ακουγεται αρκετα λογικο, αν και ειμαι σιγουρος οτι προκειται για εικασια.
John-lamia Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 κάτι μου λέει πως σοβαρή κάρτα θα δούμε τον Οκτώβριο/Νοέμβριο? δεν ειχαν πει για καλοκαιρι?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 τα rumors λένε ότι θέλουν...Nvidia/ATI δεν έχουν ανακοινώσει τπτ...ούτε ανακοινώνουν ποτέ
Ailuros Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Aν ονομάσουν οτιδήποτε GT200 9900-οτιδήποτε θα'θελα πολύ να μάθω πως θα ονομάσουν τα G92b@55nm Tresh, Μάλλον τέλος Q2-αρχές Q3. Και μια και ήδη κάποιος άφησε να διαρρεύσουν μερικές άλλες λεπτομέρειες: G92 = [8*(2*8)] GT200 = [10*(3*8)] CJ revealed to us that Nvidia will have a hard time fitting GT200 onto the PCB since the GPU is gonna be large and very power hungry so we can probably assume it is still 65nm based. <600mm^2@65nm. ΄Ισως κάποιος θυμάται ότι είχα πετάξει κάπου στο ξεκούδουνο ότι αμφότερες εταιρίες θα χρεώσουν περίπου $1 ανά τετραγωνικό χιλιοστό. Κάτι παραπάνω λοιπόν δίνω από τον φίλτατο CJ εδώ και για όσους ξέρουν να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές ακόμα και για την τελική τιμή. Πλάτος διαύλου κατά 33% υψηλότερο από ότι στo G80 και GDDR5 θα χρησιμοποιηθεί μάλλον σε οτιδήποτε 55μ, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένου και του G92b. Οπότε και πάλι αναμονή! Ελπίζω όμως να δούμε μεγάλες διαφορές και όχι μερικά frames RV770 = ~RV670+50% GT200 = 2*G92 (***edit: διπλάσιες επιδόσεις εννοώ)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 λογική ονομασία για 55nm G92... (it's Thresh damn it... )
pappous_soulis Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 G92 = [8*(2*8)]GT200 = [10*(3*8)] Ποιος θα μου μεταφράσει τα νούμερα αυτά?
MixalisX Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 ailoure από όσα διάβασα παραπάνω κάτι ξέρεις απο τα πισια, αλλα πλέασε λίγο λιγότερα νούμερα και περισσότερες επεξηγήσεις για να τα καταλαβαίνει και ο απλός μέσος insomniaκιας.... φιλικά παντα.
Ailuros Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Ποιος θα μου μεταφράσει τα νούμερα αυτά? Τα πράσινα κουτάκια τα βλέπεις? Το κάθε ένα αντιπροσωπεύει ένα SP. Σε κάθε cluster το G80 έχει 16 (2*8). 8 clusters * 16 SPs = 128SPs. Voila
Ailuros Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 ailoure από όσα διάβασα παραπάνω κάτι ξέρεις απο τα πισια, αλλα πλέασε λίγο λιγότερα νούμερα και περισσότερες επεξηγήσεις για να τα καταλαβαίνει και ο απλός μέσος insomniaκιας.... φιλικά παντα. Προς το παρών ήδη έχω υπαινιχτεί παραπάνω από ότι επιτρέπεται. Το παραπάνω διάγραμμα ανήκει στο G80. Aν η προηγούμενη απάντησή μου σε βοηθάει να κατανοήσεις προς ποιά κατεύθυνση πάει η επόμενη γενιά έχει καλώς. Αν όχι δεν μπορώ να βοηθήσω για τώρα παραπάνω γιατί θα βρω μπελά.
littlelouievegos Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Τα πράσινα κουτάκια τα βλέπεις? Το κάθε ένα αντιπροσωπεύει ένα SP. Σε κάθε cluster το G80 έχει 16 (2*8). 8 clusters * 16 SPs = 128SPs. Voila Ετσι.. Εεετσιιι.. Και ξανα.. Εεετσιιι.. Το τριαρακι δεν το περιμενα με τπτ και μου ηρθε ουρανοκατεβατο.. WTFBBQ!! Αν ξεραμε και τα clocks θα μπορουσαμε να υπολογισουμε και pixel/texel fill rate.. LOL Εδω κολλαει το του ειπαμε να παει να χεστ.. και ξεκωλ.. Πωπω τι εχει να γινει.. Απορω ειλικρινα πως χωρεσε αυτο το θηριο στα 65nm..Jesus..
MixalisX Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 μαλιστα.... δηλαδη... αν καταλαβα...με απλά ελληνικά... να περιμένουμε μέχρι τέλος του χρόνου κάρτες γραφικών με πάνω απο 100% μεγαλήτερη επεξεργαστική ταχύτητα απο ότι ποιό γρήγορο έχουμε σήμερα??? Συνωψίζοντας.... όσοι έχουν υπομονή να περιμένουν 6-7 μήνες για αγορά GPU γιατι θα γίνει συντομά το πανηγύρι της αρκούδας????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.