takis_tz Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Θέλω να Κατασκευάσω ένα πρόγραμμα που να λύνει προβλήματα (Ν^2 - 1)-παζλ με τους αλγορίθμους πρώτα σε πλάτος (breadth-first search) και πρώτα σε βάθος (depth-first search). Το πρόγραμμα πρέπει να δέχεται ως παραμέτρους τη μέθοδο επίλυσης, το όνομα του αρχείου περιγραφής του προβλήματος και το όνομα του αρχείου στο οποίο θα γραφεί η λύση. Για παράδειγμα, εάν το όνομα του προγράμματος είναι puzzle.exe και θέλω να χρησιμοποιήσω την αναζήτηση κατά πλάτος, το αρχείο εισόδου είναι το input.txt και επειδή θέλω η λύση να γραφεί στο αρχείο solution.txt, θα πρέπει να καλέσω το πρόγραμμά με την εντολή: puzzle.exe breadth input.txt solution.txt Εάν αντίθετα στην περίπτωση που θέλω τον αλγόριθμο πρώτα σε βάθος, χρησιμοποιω τη λέξη depth αντί της λέξης breadth στην παραπάνω. Αυτό που με δυσκολεύει αρκετά ο τρόπος κλήσης του προγράμματός, καθώς και η μορφή των αρχείων εισόδου και εξόδου. Δεδομένου ότι το πρόγραμμά (συμπεριλαμβανομένων των λύσεων που αυτό παράγει) πρέπει να μπορεί να ελεγχθεί αυτόματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.