Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα τοπικού δικτύου

Aristeidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν να πως έχουν τα πράγματα:

Έχω το μόντεμ της φορθνετ που συνδέεται στο ίντερνετ.. Έχω πάρει ένα wireless router, το οποίο συνδέεται με το μόντεμ και μου παρέχει ασύρματο ίντερνετ στο λαπτοπ. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να παίρνω ιντερνετ με το λαπτοπ μέσω του router και να δίνω ιντερνετ στον σταθερό μου (μέσω δικτύου).

τώρα να πως έχει το θέμα με τις ip:

το μοντεμ της φορθνετ έχει ip 192.168.1.1, το router 10.0.0.1 και συνδέεται στο μοντεμ με την ip 192.168.1.2. το λάπτοπ συνδεεται με το router με την ip 10.0.0.2. τωρα θέλω να κάνω μια ενσύρματη σύνδεση του λαπτοπ με το σταθερό και να του δώσω και αυτουνου ιντερνετ.. αλλά δεν ξέρω μπερδεύομαι.. τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλω στο λάπτοπ και τι στο σταθερό;

Δημοσ.

Ο router σου δεν είναι και modem για να συνδέσεις πάνω του κατευθείαν την τηλ. γραμμή και να μη χρειάζεσαι το μοντεμάκι της forthnet και να μη μπλέκεσαι με 2 δίκτυα;

Ποιο μοντέλο ακριβώς είναι το ρουτεράκι;

Δημοσ.

το μοντεμ της φορθνετ έχει ip 192.168.1.1, το router 10.0.0.1 και συνδέεται στο μοντεμ με την ip 192.168.1.2. το λάπτοπ συνδεεται με το router με την ip 10.0.0.2. τωρα θέλω να κάνω μια ενσύρματη σύνδεση του λαπτοπ με το σταθερό και να του δώσω και αυτουνου ιντερνετ.. αλλά δεν ξέρω μπερδεύομαι.. τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλω στο λάπτοπ και τι στο σταθερό;

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο router σου να έχει by default bridged τα δύο interfaces (το ασύρματο με το ενσύρματο του LAN, το οποίο βλέπω ότι έχει 4 ports).

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να δουλέψει αν συνδέσεις το PC σου στο LAN interface και του δώσεις διεύθυνση 10.0.0.3 με subnet το ίδιο που έχει και το Laptop (μάλλον 255.255.255.0), και gateway επίσης τον ίδιο με το laptop (10.0.0.1). DNS server επίσης ίδιο με του laptop, ή έναν ανοικτό, π.χ. 208.67.222.222).

Τις ρυθμίσεις του Laptop δε χρειάζεται να τις πειράξεις.

Δημοσ.

Το βρήκα! Έβαλα στις LAN ρυθμίσεις του λάπτοπ ip: 192.168.0.1, subnet 255.255.255.0 και gateway 10.0.0.1, με dns 192.168.1.1-2

και στο σταθερό ip 192.168.0.2 με ίδιο subnet και gateway 192.168.0.1 και ίδιo dns.

δεν τις έβαζα έτσι τις ρυθμίσεις του λάπτοπ απ'την αρχή επειδή τα windows μου βγάζανε popups και μου λέγανε ότι ίσως υπάρξει κάποιο πρόβλημα. πφφ..

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας!

Δημοσ.
Δε θέλω να συνδέσω το σταθερό με το ρούτερ, αλλά με το λάπτοπ και μέσω του λάπτοπ να παίρνει ίντερνετ

Ουπς, συγγνώμη δε διάβασα προσεκτικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...