Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με format Seagate 1TB

kanenas_0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να και κατι καινουργιο.

Μολις αγορασα ενα Seagate Barracuda 7200.11 1TB. Τον ενωσα με μια PCI SATA2 καρτα που επισης μολις αγορασα. Φορτωσα τα drivers της καρτας και μετα εβαλα τον δισκο. Το συστημα ειναι XP SP2 και τον αναγνωρισε μετα απο το reboot.

Τον εκανα initialize μεσα απο την διαχειρηση συσκευων (Basic disk), τον εβαλα σαν extended partition και αρχισα να τον κοβω σε logical δισκους.

Προβλημα ομως οταν κανω format τους logical δισκους.

Τους κανω NTFS (fast η normal format δεν εχει διαφορα), αλλα μολις τελειωνει το format, ενα popup μου λεει πως 'The format did not complete successfully'.

Σβηνω τα partitions απο τον δισκο και δοκιμαζω PartitionMagic.

Οταν κανει format πεταει ενα popup με 'Error #514 Unknown error formatting volume'. Η περιγραφη του λαθους στην Symantec δεν εχει σχεση με το δικο μου setup.

Ξερει κανενας τι παιζεται με αυτους τους δισκους?

Δημοσ.

Ισως να μη φταιει ο δισκος.

Τον πηγα στο Plaisio, δοκιμασαν και μου ειπαν οτι καταφεραν να τον φορμαρουν χωρις προβλημα. Τον χωρισαν σε 5 partitions.

Πιθανον να φταιει το κουτι η ισως η PCI SATA καρτα. Καποιο η και τα δυο, δεν καλυπτουν terrabyte δισκους.

Ενωσα τον δισκο κατ'ευθειαν στην καρτα και ειχα παλι προβλημα, οποτε η καρτα φταιει στα σιγουρα.

Η καρτα ειναι Trust eSATA PCI Card IF3300 (απο MediaMarkt).

Το κουτι ειναι Trust eSATA II Hard Disk Case 3.5" CA-5100 (επισης απο MediaMarkt).

Τα παω γα επιστροφη.

Ξερει κανενας ποιο κουτι (συρταρωτο) καλυπτει στα σιγουρα μεγαλης χωριτικοτητας δισκους και SATA2 στα 3GB?

Το ιδιο και με καρτες.

Δημοσ.

Λυθηκε το προβλημα.

Εν τελει εφταιγε η Trust eSATA καρτα.

Εβαλα μια αλλη που ειχα (Equip eSATA PCI Card 1+1) και δουλεψε αψογα με εναν 1TB Seagate εσωτερικο (με το κουτι της Trust) και ενα 1TB My Book εξωτερικο.

Παραξενο λιγο μια και οι δυο eSata καρτες χρησιμοποιουν το ιδιο Initio τσιπακι.

Μακρυα απο Trust καρτες.

Δημοσ.

Παω να παρω μια Promise τωρα για να βγαλω τα 3GB.

Ισως να δουλεψει και με το ηλιθιο My Book Home 1TB.

Ανακαλυψα οτι η καρτα που εχω ειτε δεν το καλυπτει σωστα, η τα My Book δεν δουλευουν καλα με eSata (πολλα παραπονα σε forums).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...