Προς το περιεχόμενο

Java - Αποριούλα

elis88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω φτιάξει ενα προγραμματάκι σε java το οποίο έχω φτιάξει και Graphical User Interface. Πως γίνεται το πρόγραμμα να εκτελίται με διπλό κλικ και όχι με την γνωστή εντολή java ....

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Εφτιαξα το jar από το netbeans το κάνει μόνο του. Ενώ στο laptop τρέχει μια χαρά στο κανονικό μου pc δεν τρέχει :(

Δημοσ.

Μαλλον το κανονικο σου pc δεν εχει συνδεσει τα jar με το java VM.

Αν κανεις τη συντομευση οπως προταθηκε θα δουλεψει. Επισης μπορεις να φτιαξεις ενα batch file με την ιδια εντολη και μετα να φτιαξεις ενα exe απο το batch file χρησιμοποιοωντας ενα batch file compiler. Ετσι θα μπορεις να βαλεις και δικο σου εικονιδιο πανω.

Δημοσ.
Μαλλον το κανονικο σου pc δεν εχει συνδεσει τα jar με το java VM.

Αν κανεις τη συντομευση οπως προταθηκε θα δουλεψει. Επισης μπορεις να φτιαξεις ενα batch file με την ιδια εντολη και μετα να φτιαξεις ενα exe απο το batch file χρησιμοποιοωντας ενα batch file compiler. Ετσι θα μπορεις να βαλεις και δικο σου εικονιδιο πανω.

Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πως να το κάνω αυτο; Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

Δημοσ.
Εφτιαξα το jar από το netbeans το κάνει μόνο του. Ενώ στο laptop τρέχει μια χαρά στο κανονικό μου pc δεν τρέχει :(

Μάλλον δε δουλεύει γιατί του λείπουνε τα εξωτερικά jars που χρησιμοποιείς (αν χρησιμοποιείς). Δοκίμασε να τα βάλεις όλα στον ίδιο υποκατάλογο. Αν ακόμα δεν τρέχει τότε πες μας τι σφάλμα σου βγάζει.

Δημοσ.

Τελικά μάλλον φταίει κάτι στο αλλό pc γιατι το έστειλα σε κάτι φίλους μου και τους δούλεψε κανονικά.Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.
Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πως να το κάνω αυτο; Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

To bat2exe converter παιρνεις απο εδω

http://www.computerhope.com/dutil.htm

φτιαχνεις ενα text file το ονομαζεις program.bat και γραφεις μεσα

start java -jar program.jar

Μετα ανοιγεις το bat2exe και επιλεγεις το bat αρχειο, φτιαχνεις ενα exe, αν θες επιλεγεις να ειναι ghost application για να κρυβεις και το παραθυρο της γραμμης εντολων.

Νομιζω εχει και επιλογη να κολλησεις πανω οτι icon θες. To exe μπαινει στο ιδιο folder με το jar

Αν εχει κανει και το java προγραμμα να χρησιμοποιει το look and feel των windows, θα ξεγελασεις αρκετους οτι προκειται για ενα συνηθισμενο windows application.

Δημοσ.

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει δύο εφαρμογές για exe wrapper.

Ποιο εύκολη και καλή είναι μακράν το open source

http://launch4j.sourceforge.net/

Μπορείς να κάνεις τα πάντα: να ορίσεις σε τι JVM να τρέχει(ακόμα και custom), splash screen,παραμετροποίηση της JVM ( όπως το heap size ) και πολλά άλλα.

Δεύτερη επιλογή είναι ένα script που τρέχει με NSIS (NullSoft Scriptable install system). Και σε αυτήν την περίπτωση έχεις άπειρες δυνατότητες με την μόνη διαφορά ότι πρέπει να μάθεις NSIS (δεν την συνιστώ)

http://www.geocities.com/java_intro/?20084

Για εφαρμογές Java για Windows υπάρχουν αυτές οι επιλογές αλλά και άλλες .... όπως να κάνεις σε C μία εφαρμογούλα που να τρέχει απλά την εφαρμογή σου.Αν και αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ πιο εύκολα και με NSIS χωρίς όμως να κάνεις wrap το jar file σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...