gdp77 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Ναι, είναι ανοικτά με proprietary units και references... Δε θα συνεχίσω άλλο την κουβέντα. Την άποψη μου την έχω πει και την έχω τεκμηριώσει και με γραπτά δεδομένα. Το μέλλον θα δείξει αν έχω δίκιο. Να το χαίρεστε το OOXML
simosx Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 To OOXML, όπως είναι τώρα, είναι ελλιπές, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση τρίτοι κατασκευαστές να κάνουν μια πλήρη υλοποίηση. Ένα πράγμα που αρκετοί κάνουν λάθος είναι ο βαθμός υποστήριξης που μπορεί να έχει ένα πρόγραμμα για ένα φορμάτ, όπως το OOXML. Υπάρχει λογισμικό που υλοποιεί το OOXML, αλλά σε πολύ περιορισμένο βαθμό. Η Microsoft μετέτρεψε τα υπάρχοντα binary φορμάτ σε μια μορφή XML, από όπου προέκυψε το OOXML. Η μετατροπή αυτή και τέτοιες μηχανικές μετατροπές δεν διατηρούν την πιστότητα του αρχικού φορμάτ. Υπάρχουν ένα σωρό ασάφειες και tags στο XML που δεν καθορίζονται τι ακριβώς κάνουν, και δουλεύουν μόνο στο msoffice. Οι υπόλοιποι είναι πάντα σε μειονεκτική θέση. Το αποτέλεσμα του OOXML είναι ότι η μάικροσοφτ διακυρήσει ότι έχει φορμάτ σε XML, μόνο το MSOffice θα είναι αυτό που θα μπορεί να απεικονίσει τα έγγραφα, και θα συνεχίσει το μονοπώλιο ως έχει. Είναι βλακεία αν εμείς, ως καταναλωτές και τελικοί χρήστες, δεν έχουμε πρόβλημα με το μονοπώλιο και τα μη-ανοιχτά φορμάτ για τα έγγραφά μας.
gtroza Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 1ον) Μιλάω για το OOXML το format αρχείων του Office 2007 το οποίο είναι ανοικτό format. Δηλαδή έχει ανακοινωθεί στον κόσμο πώς ακριβώς είναι ένα ooxml κείμενο και μπορείς Οποιοσδήποτε να γράψει και να διαβάσει το format αυτό.. φαντάσου τα κινέζικα (κάποιο απ' όλα), ως ανοιχτό format ! .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα