kanatokefalos Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 παιδιά έχω ένα πρόβλημα. θέλω να κάνω δίχτυο στο σπίτι με 3 υπολογιστές. το pc μου έχει router πάνω και η γραμμή μου είναι όλη την ώρα μέσα στο internet τι κάνω ???? είδα κάποιο σκετικό άρθρο δοκίμασα να κάνω την πρώτη ρυθμίσει όπως την περιγραφή ο φίλος . αλλα φτάνοντας στο σημείο αυτό Πηγαίνετε στο Start ( Έναρξη ) -> Control Panel ( Πίνακας Ελέγχου ) -> Network Connections ( Συνδέσεις Δικτύου ) -> Show All Connections ( Εμφάνισε Όλες Τις Συνδέσεις Κάνετε δεξί κλίκ στην σύνδεσή σας με το Internet. Πηγαίνετε Advanced ( Για Προχωρημένους ) , βάλτε tick [ ν ] στο "Allow other network users to connect through..." [ επέτρεψε στους υπόλοιπους χρήστες δικτύου να συνδέονται μέσω... ] ( Στο άλλο πεδίο , ακριβώς από κάτω το βάζετε εφόσον θέλετε να μπορούν να ενεργοποιήσουν μόνοι τους την σύνδεση δεν υπήρχε πουθενά επιλογή σε σε εμενα να κάνω αυτό Πηγαίνετε Advanced ( Για Προχωρημένους ) , βάλτε tick [ ν ] στο "Allow other network users to connect through..." [ επέτρεψε στους υπόλοιπους χρήστες δικτύου να συνδέονται μέσω... ] δεν ξέρω αν φταίει που έχω router και είναι όλη την ώρα η γραμμή μου μέσα
tsakonas Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Καταρχας λεγεται Δικτυο. Επισης, δεν εχει καμια σχεση με το software οπως και στο χθεσινο post. Για αυτο υπαρχει ξεχωριστη ενοτητα "Δικτυα" . Αυτο που πας να κανεις εσυ, ειναι να μοιρασεις την συνδεση σου με αλλους υπολογιστες. Εσυ ομως θες δικτυο. Καμια σχεση με αυτο που πας να κανεις. Αφου εχεις ρουτερ, αν εχει και αλλα ethernet ports τοτε πολυ απλα βαζεις και τα αλλα pc στο ρουτερ και θα παρουν ιντερνετ αυτοματα. Οσο για δικτυο μεταξυ τους δλδ μοιρασμα αρχειων ειναι παρα πολυ απλο.Ενα δεξι κλικ στους φακελους που θες να μοιρασεις και διαλεγεις sharing.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Αν εχεις xp κανεις σε οσα pc θελεις στους δισκους που θελεις κοινη χρηση (δεξι κλικ πανω στο γραμμα του δισκου), οριζεις δικαιωματα , τρεχεις τον οδηγο δικτυου που εχουν τα xp μετα κανεις μια επανεκινηση και ετοιμος. Τα pc να ειναι στην ιδια ομαδα εργασιας (MSHOME ειναι η προεπιλεγμενη στα xp). Το οτι εχεις router ειναι καλο !!!! Μπαινουν αυτονομα στο ιντερνετ οι υπολογιστες χωρις να πρεπει να ειναι ανοιχτος καποιος αλλος.
kanatokefalos Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 ευχάριστο παιδιά και "σινχορεστεμε" αν τα κάνω λίγο σαλάτα
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 ευχάριστο παιδιά και "σινχορεστεμε" αν τα κάνω λίγο σαλάτα Ολοι τα εχουμε κανει και ...εξεκολουθουμε !!!!:-D
kanatokefalos Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 παιδιά να ρωτήσω κάτι άλλο!!!! αφού κάνω τον σκληρό κοινό πως μπορώ να τον δω από τον άλλο υπολογιστή???? θα τον δει κατευθείαν μονος του και εάν όχι!!!! μπορείτε να μου πόιτε τα βήματα.... Υ.Γ ότι είμαι ασκετος φαίνεται χάχα ευχάριστο πάντως όλους
kanatokefalos Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 εγώ έκανα κοινόχρηστο ένα σκληρό αλλα δεν μπορεί να τον δει ο laptop μου πουθενά
kanatokefalos Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 παιδιά πήρα τηλέφωνο και μίλησα με τον τεχνικό από το μαγαζί που αγορασα το pc και μου είπε πως με router δεν μπορώ να δω τα αρχεία από τον έναν υπολογιστή στον άλλο. το router μου είπε όπως και ο φιλος ποιο πάνω.... είναι μονο για να παίρνει internet το κάθε pc ξεχωριστά. για να κανο εγο αυτό που θέλω δηλαδή να μπορεί το ένα pc να διαβάσει τον σκληρό του αλλου πρέπει να φτιάξω δίχτυο και να συνδέσω τους 2 υπολογιστές με ανάστροφο καλοδιο. μονο εστί θα μπορεί να διαβάσει το ένα pc τα αρχεία του αλλου. οποτε λογικά μάλλον δεν σας είπα σοστα τι θέλω να κάνω και εγινε παρεννοήσει πάλι σορη παιδια
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 παιδιά πήρα τηλέφωνο και μίλησα με τον τεχνικό από το μαγαζί που αγορασα το pc και μου είπε πως με router δεν μπορώ να δω τα αρχεία από τον έναν υπολογιστή στον άλλο. Με απλο adsl modem δεν μπορεις να δεις αρχεια απο αλλο υπογιστη απλα γιατι δεν εχεις δικτυο.Με router adsl modem μια χαρα τα βλεπεις !!!!Τεσσερεις υπολογιστες εχω σε router και βλεπει καθενας τους αλλους μια χαρα. Φαινεται οτι υπαρχουν και πιο ασχετοι απο μενα αφου σου ειπε κατι τετοιο ;;;
tsakonas Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 XAXAXA...παρε ξανα τον τεχνικο και πες του να παρει φορα και να δωσει μια στον τοιχο μπας και....ελεος δλδ... καλο, καλο , γελασα αρκετα .... Τελικα δεν μας ειπες τι εκανες...εβαλες πανω στο ρουτερ τα υπολοιπα PC? Απτο λαπτοπ ισως δε τα βλεπεις γιατι σου βγαζει καποιο μηνυμα με δικαιωματα? για δωσε παραπανω πληροφοριες Edit: εχει δικιο ο Γιαννης, ισως εχεις μοντεμ και το ξερει αυτο ο τεχνικος και εσυ το αποκαλεις ρουτερ...για πες τι μοντελο ειναι , μαρκα κλπ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 ισως εχεις μοντεμ και το ξερει αυτο ο τεχνικος και εσυ το αποκαλεις ρουτερ...για πες τι μοντελο ειναι , μαρκα κλπ. Πιο απλα ποσες ...."τρυπες" εχει πισω για καλωδιο δικτυου ????:confused:
kanatokefalos Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 και εγώ πιστεύω πως έχει άδικο. εγώ πήγα ο υπολογιστής μου τοπικός d δεξή κλικ κινεί χρίσει και ασφάλεια διχτια κινεί χρίσει και ασφάλεια και μετά επέλεξα και στα δυο πινακάκια ok στην συνεχεια κάτι για δημιουργία δίχτυο και μετά next εδοσα διαφορετικά ονόματα εκεί που τα ζήτησε και στο τελευταίο πινακάκι εκεί που σου λέει για να αποθικευτουν η ριθμισις σου σε δισκέτα εγώ επέλεξα χωρίς αποθηκεύσει επανεκκινήσει πήγα στον δεύτεο υπολογιστή τον άνοιξα κοίταξα και και στους κοινοχρηστους φακέλους αλλα δεν βλεπη τίποτα δοκίμασα να κανο το ειδιό μπας και δει τον c αλλα τίποτα το router μου έχει 1 θήρα που έχω συνδεμένο με αυτό το pc και άλλες 3 για να συνδέω αλλα 3 exo ena level one fbr 1461 absl2+modem router 1w_4l
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 το router μου έχει 1 θήρα που έχω συνδεμένο με αυτό το pc και άλλες 3 για να συνδέω αλλα 3 exo ena level one fbr 1461 absl2+modem router 1w_4l Αρα ειναι router και ο ...τεχνικος ασχετος !!!!
kanatokefalos Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 μάλλον ο τεχνικός είναι όντως ελεος.an έκανα σωστά τις συνδέσεις τώρα που διαπιστώσαμε ότι έχω όντως ρούτερς τι μπορεί να ftei.an εξαιρέσουμε αυτό το laptop βλέπει κανονικά internet
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.