100 010 00 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Είναι ενα βοηθημα για υπολογισμο δανειου. Μου τρεχει με run, αλλα οταν βαζω τις τιμες στα text boxes ( 3+1 του αποτελεσματος) μου βγαζει error " Compile error: Method or data member not found" >Private Sub cmdCalculate_Click(Index As Integer) (Κιτρινο) Dim cPrincipal As Currency Dim fIntRate As Single Dim nTerm As Integer, cPayment As Currency ' Store the Principal in the variable cPrincipal cPrincipal = Val(txtPrincipal[b].Text[/b]) (το .Τεχτ μου το μπλεδιζει) ' Convert inerest to its decimal equivalent ' i.e. 12.75 becomes 0.1275 fIntRate = Val(txtIntRate.Text) / 100 ' Convert annual interest rate to monthly ' By dividing by 12 (months in a year) fIntRate = fIntRate / 12 ' Convert number of years to number of months ' by multiplying by 12 nTerm = Val(txtTerm.Text) * 12 ' Calculate and display the monthly payment ' The format function makes the displayed number, looks good cPayment = cPrincipal * (fIntRate / (1 - (1 + fIntRate) ^ -nTerm)) txtPayment.Text = Format(cPaymant, "Fixed") End Sub Private Sub cmdExit_Click(Index As Integer) End End Sub Ευχαριστω εκ των προτερων παιδες
Harkon Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 μήπως το .Text στο txtPrincipal το έχεις γράψει με Ελληνικά;
gvarth Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Είναι ενα βοηθημα για υπολογισμο δανειου. Μου τρεχει με run, αλλα οταν βαζω τις τιμες στα text boxes ( 3+1 του αποτελεσματος) μου βγαζει error " Compile error: Method or data member not found" >Private Sub cmdCalculate_Click(Index As Integer) (Κιτρινο) Dim cPrincipal As Currency Dim fIntRate As Single Dim nTerm As Integer, cPayment As Currency ' Store the Principal in the variable cPrincipal cPrincipal = Val(txtPrincipal[b].Text[/b]) (το .Τεχτ μου το μπλεδιζει) ' Convert inerest to its decimal equivalent ' i.e. 12.75 becomes 0.1275 fIntRate = Val(txtIntRate.Text) / 100 ' Convert annual interest rate to monthly ' By dividing by 12 (months in a year) fIntRate = fIntRate / 12 ' Convert number of years to number of months ' by multiplying by 12 nTerm = Val(txtTerm.Text) * 12 ' Calculate and display the monthly payment ' The format function makes the displayed number, looks good cPayment = cPrincipal * (fIntRate / (1 - (1 + fIntRate) ^ -nTerm)) txtPayment.Text = Format(cPaymant, "Fixed") End Sub Private Sub cmdExit_Click(Index As Integer) End End Sub Ευχαριστω εκ των προτερων παιδες Καλημέρα, απ' ότι παρατηρώ , τα textbox που θα είναι στη φόρμα σου πρέπει να έχουν συγκεκριμένα ονόματα και όχι text1 , text2 κ.λ.π. που τα ονομάζει αυτόματα η Visual Basic τη στιγμή που εισάγεις κάποιο textbox στη φόρμα σου. Μετά , σ' αυτό που μπλεδίζει , αντί cPrincipal = Val(txtPrincipal.Text) (το .Τεχτ μου το μπλεδιζει) Γράψε : cPrincipal = Val(txtPrincipal.Text) και βέβαια , από τα Properties του συγκεκριμένου , ονόμασέ το txtPrincipal. Όμοια , πρέπει να αλλάξεις και τα ονόματα στα άλλα textbox ώστε να τα βρίσκει σωστά η VB και να μη βγάζει μύνημα λάθους. Δοκίμασέ τα και τα λέμε.
100 010 00 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 μήπως το .Text στο txtPrincipal το έχεις γράψει με Ελληνικά; Με αγγλικα το εχω γραψει
100 010 00 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Καλημέρα, απ' ότι παρατηρώ , τα textbox που θα είναι στη φόρμα σου πρέπει να έχουν συγκεκριμένα ονόματα και όχι text1 , text2 κ.λ.π. που τα ονομάζει αυτόματα η Visual Basic τη στιγμή που εισάγεις κάποιο textbox στη φόρμα σου. Μετά , σ' αυτό που μπλεδίζει , αντί cPrincipal = Val(txtPrincipal.Text) (το .Τεχτ μου το μπλεδιζει) Γράψε : cPrincipal = Val(txtPrincipal.Text) και βέβαια , από τα Properties του συγκεκριμένου , ονόμασέ το txtPrincipal. Όμοια , πρέπει να αλλάξεις και τα ονόματα στα άλλα textbox ώστε να τα βρίσκει σωστά η VB και να μη βγάζει μύνημα λάθους. Δοκίμασέ τα και τα λέμε. Αυτο που παρατηρεις να γραψω, ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο που εχω γραψει χωρις το bold βεβαια (εγω το εβαλα για να καταλαβουν που μπλεδιζει), οσων αφορα το δευτερο αν δεις πιο κατω στο κωδικα εχω και αλλα textboxes που τα εχω ονομασει διαφορετικα οπως σωστα παρατηρεις με διαφορετικο ονομα για να τα βρισκει, το εχω τσεκαρει στα properties του καθε txtname ξεχωριστα. Που κανω λαθος?
gvarth Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Αυτο που παρατηρεις να γραψω, ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο που εχω γραψει χωρις το bold βεβαια (εγω το εβαλα για να καταλαβουν που μπλεδιζει), οσων αφορα το δευτερο αν δεις πιο κατω στο κωδικα εχω και αλλα textboxes που τα εχω ονομασει διαφορετικα οπως σωστα παρατηρεις με διαφορετικο ονομα για να τα βρισκει, το εχω τσεκαρει στα properties του καθε txtname ξεχωριστα.Που κανω λαθος? Ανέβασε , εφόσον είναι εφικτό , σαν συνημμένο , ΟΛΟ το Project που δημιούργησες στην Visual Basic ώστε να του ρίξω μια ματιά. Το πιθανότερο είναι , να αποτελείται από 3 ή 4 αρχεία. Θα το δοκιμάσω και θα σου γράψω τη γνώμη μου.
100 010 00 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Αισθανσου σα το σπιτι σου Loan_calc.zip
gvarth Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Αισθανσου σα το σπιτι σου Thanks για την οικειότητα Ρίξε μια ματιά στο συνημμένο. Αν υπάρξουν απορίες θα επανέλθουμε. NewVB Loan Calc.zip
100 010 00 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Τρομερη βλακεια ειχα κανει. Τι διαφορα εχει το unload με το end? Βεβαια δε καταλαβα που μου αλλαξες τα Dim με το Dim nterm As Double επειδη τωρα μαθαινω κωδικα . Ευχαριστω
gvarth Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Τρομερη βλακεια ειχα κανει. Τι διαφορα εχει το unload με το end? Βεβαια δε καταλαβα που μου αλλαξες τα Dim με το Dim nterm As Double επειδη τωρα μαθαινω κωδικα . Ευχαριστω Δεν ήταν μόνο το End. Αν προσέξεις τον κώδικα που εκτελείται όταν πατήσεις το πλήκτρο για υπολογισμό , θα δείς ότι τα αντικείμενα text που αναφέρομαι έχουν παρενθέσεις ακριβώς όπως είναι το όνομά τους το οποίο φαίνεται όταν πας στις ιδιότητες (Properties) του καθ' ενός απ' αυτά. Στον δικό σου κώδικα , έλειπαν αυτά ... Η δήλωση : Dim nterm As Double δηλώνει απλά ότι η μεταβλητή nterm είναι διπλής ακρίβειας. Δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας. Όσον αφορά την Visual Basic 6 κοίταξε εδώ για Tutorials ώστε σταδιακά να μπαίνεις στο πνεύμα αυτής της γλώσσας προγραμματισμού. Καλή συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.