Προς το περιεχόμενο

γραφικά στο Matlab


tzinis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έστω ότι έχω δύο διανύσματα D=[1 2 3...] και Ε=[5 6 7...].

 

Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα γράφημα όπου στον άξονα χ θα εμφανίζονται τα στοιχεία του D ως τελείες και στον άξονα y τα στοιχεία του Ε ως τελείες?

οι μονάδες των αξόνων χ,y είναι ίδιες (1 έως 23).

 

σε περίπτωση που γίνεται, μπορώ μετά να εμφανίσω πάνω στο γράφημα και την ευθεία των ελαχίστων τετραγώνων ή να βγάλω τον συντελεστή συσχέτισης R?

 

καταλαβαίνω οτι ζητάω αρκετά αλλά πρέπει να εμφανίσω στην διπλωματική μου κάτι γραφήματα και από Μatlab ξέρω τα πολύ βασικά και επειδή παρουσιάζω σε λίγες μέρες δεν έχω χρόνο να το ψάξω μόνος μου.

 

ευχαριστώ

Δημοσ.

Αφού περάσεις τα διανύσματά σου, γράψε plottools on και θα σου ανοίξει ένα παράθυρο που θα σου επιτρέπει να κάνεις αυτά που ζητάς και πολλά άλλα με γραφικό περριβάλλον και όχι με κώδικα. Κάποια μικρή γνώση από MAtlab βέβαια απαιτείται για να κάνεις ακριβώς αυτό που θέλεις.

Δημοσ.

D=[1 2 3];

E=[5 6 7];

 

plot(0,E,'b*',D,0,'r*')

 

p = polyfit(D,E,1)

 

y=polyval(p,D);

 

hold on

plot(D,y,'r-')

 

TSS = sum((E-mean(E)).^2);

RSS = sum((E-y).^2);

Rsquared = 1 - RSS/TSS

 

text(D(1),y(1)+1,[num2str(p(1)) 'x' '+' num2str(p(2))])

text(D(1),y(1)+2,['R^2=' num2str(Rsquared)])

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...