Προς το περιεχόμενο

*OVERCLOCKING HELP* please..!

paraskevas1908

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον..Τον Northwood (800mhz FSB) μου στα 2.4 τον εχω ανεβασει στα 2,66..Απο κει και μετα μου πεταει μπλε οθονες σε games και εφαρμογές κυρίως..Σε reviews του συγεκριμένου επεξεργαστή εχω δεί οτι ανεβαίνει μεχρι 3ghz ανετα χωρίς πειραγμα του voltage..Καμια ιδέα?Μηπως φταιει η RAM μου και δεν μπορει να ανεβάσει αλλο συχνότητα??Τί πρεπει να κάνω??

Δημοσ.

Κατα πάσα πιθανότητα οπως τα λες ειναι. η μνήμες πρέπει να σε κόβουν. Αυτό που πρέπει να κανεις είναι να αλλάξεις από το BIOS τον πολλλαπλασιαστή των μνημων ώστε να χρονίζονται σε χαμηλότερες συχνότητες!

Δημοσ.
Κατα πάσα πιθανότητα οπως τα λες ειναι. η μνήμες πρέπει να σε κόβουν. Αυτό που πρέπει να κανεις είναι να αλλάξεις από το BIOS τον πολλλαπλασιαστή των μνημων ώστε να χρονίζονται σε χαμηλότερες συχνότητες!

Οταν λες πολλαπλασιαστη εννοεις τα mhz της RAM?Τωρα εβαλα το VCCM σε high και τον πήγα 2.76..Τα timings δεν παιζουν ρολο?Περιπενω απαντηση παιδες...

Δημοσ.

Να ξερεις σε γενικες γραμμες οτι συνηθως οσο ανεβάζεις Mhz στις μνήμες πρεπει να αυξανονται και τα timings, για να ανεβάσεις περισσοτερα Mhz στις μνήμες συνηθως χρειάζεται να ανεβάσεις και το ρευματάκι τους για να είναι σταθερές (πρόσεχε μην το παρακάνεις και τισ παρεις στα χερια).

Όταν λεω πολλαπλασιαστης εννοω εναν διαιρέτη που καθορίζει τα Mhz τον μνημών, σε άλλες μητρικές φαίνεται ως κλάσμα πχ 1/1, 5/6, κτλ και σε αλλες ως Mhz 200. 180, 166 κτλ.

Αλλά επειδή βλέπω οτι δεν γνωρίζεις και πολλά για oc κανε ένα search στο φορουμ ή και γενικα στο net και θα βρείς αρκετους οδηγους για oc.

Πάντως με ASROCK μητρικη μην περιμένεις και πολλά για oc.

Δημοσ.
Να ξερεις σε γενικες γραμμες οτι συνηθως οσο ανεβάζεις Mhz στις μνήμες πρεπει να αυξανονται και τα timings, για να ανεβάσεις περισσοτερα Mhz στις μνήμες συνηθως χρειάζεται να ανεβάσεις και το ρευματάκι τους για να είναι σταθερές (πρόσεχε μην το παρακάνεις και τισ παρεις στα χερια).

Όταν λεω πολλαπλασιαστης εννοω εναν διαιρέτη που καθορίζει τα Mhz τον μνημών, σε άλλες μητρικές φαίνεται ως κλάσμα πχ 1/1, 5/6, κτλ και σε αλλες ως Mhz 200. 180, 166 κτλ.

Αλλά επειδή βλέπω οτι δεν γνωρίζεις και πολλά για oc κανε ένα search στο φορουμ ή και γενικα στο net και θα βρείς αρκετους οδηγους για oc.

Πάντως με ASROCK μητρικη μην περιμένεις και πολλά για oc.

Προτεινεις δηλαδη να ανεβασω το cas latency η αλλες συχνότητες?Σε τι timings να τα ανεβασω απο 2.5-3-3-8?Δεν μου εχει τετοια επιλλογη πολλαπλασιαστη δυστυχώς..

Δημοσ.

Κοιτα ετσι πως το παμε δεν γινεται δουλεια! Πες μας τι ακριβως ρυθμίσεις εχει κανει μεχρι τωρα σε fsb, μνημες, ρευματα κ.τ.λ. και αν είνσι δυνστόν βάλε και καμια φοτο απο το bios. Και τοτε ισως μπορεσουμε να σε βοηθήσουμε.

Παντως στο ξαναλεω με asrock μητρικη μην περιμένεις πολλα απο oc

Δημοσ.

Δες:FSB του CPU απο 200 σε 225..VCCM και VDDQ ΣΕ high και τα timings της μνημης read from spd δηλαδη 2.5-3-3-8.Θελω να ανεβασω και αλλο το fsb αλλα με κοβουν οι μνημες.Τι συχνότητα προτείνετε?

Δημοσ.

Αμα σε κόβουν οι μνήμες και δεν εχεις επιλογές για διαιρετη και οι επιλογες για ρευματα ειναι μονο High και low αστα γ@μ@ τα δεν μπορεις να ανεβεις αλλο!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

και οι μνήμες στα 100Mhz ? :P πάρε καινούριο pc όταν έχεις φράγκα και μην το παλεύεις με αυτό ούτως ή άλλος διαφορά δεν θα είδες πετσόκοψες τις μνήμες για να πάρει το cpu 500Mhz 0 κέρδος δλδ :-(

Δημοσ.
και οι μνήμες στα 100Mhz ? :P πάρε καινούριο pc όταν έχεις φράγκα και μην το παλεύεις με αυτό ούτως ή άλλος διαφορά δεν θα είδες πετσόκοψες τις μνήμες για να πάρει το cpu 500Mhz 0 κέρδος δλδ :-(

Οχι ρε παιδια οι μνημες δουλευουν στα 420 mhz!El3os...3.120 δουλευει..στο benchmark του crysis είδα διαφορά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...