equi1908 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Εχω ενα Text box και θελω το κειμενο που υπαρχει μεσα να αλλαζει γραμματοσειρα αναλογα με μια λιστα που θα εχει μεσα ολες τις γραμματοσειρες του συστηματος. Πως το κανω αυτο σε visual basic 6? Επισης δεν μπορω να βρω πως θα βαλω scroll bars στο text box... Ειμαι αρχαριος γι αυτο βοηθηστε
equi1908 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Καλημέρα, Κοίταξε εδώ . Για το επιπεδο μου αυτα ειναι κινεζικα Αυτο ειναι το ερωτημα: "Σχεδιάστε μια λίστα (List Box) με τη βοήθεια της οποίας θα επιλέγετε γραμματοσειρά για το κείμενό σας ( στη λίστα να εμφανίζονται όλες οι γραμματοσειρές που προσφέρει το σύστημα ταξινομημένες )."
gvarth Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Για το επιπεδο μου αυτα ειναι κινεζικα Αυτο ειναι το ερωτημα: "Σχεδιάστε μια λίστα (List Box) με τη βοήθεια της οποίας θα επιλέγετε γραμματοσειρά για το κείμενό σας ( στη λίστα να εμφανίζονται όλες οι γραμματοσειρές που προσφέρει το σύστημα ταξινομημένες )." Καλέ μου φίλε , ωραία μας το διατυπώνεις το ερώτημα "Σχεδιάστε μια λίστα (List Box) με τη βοήθεια της οποίας θα επιλέγετε γραμματοσειρά για το κείμενό σας ( στη λίστα να εμφανίζονται όλες οι γραμματοσειρές που προσφέρει το σύστημα ταξινομημένες ). Απλά , η λύση που θα δοθεί , αποτελείται από κλήσεις το Application Program Interface (API) των windows , δηλαδή , κινέζικα ... Δεν υπάρχει - σύμφωνα με τις γνώσεις σου - λύση απλή και κατανοητή σε αυτό που ζητάς. Απλά , προσπάθησα να σου δώσω link ώστε να το ψάξεις και μόνος σου. Δεν συνηθίζω να δίνω "έτοιμο φαγητό". Πρέπει να διαβάσεις πολύ για να το φτιάξεις μόνος σου ή να το βρείς κατά τύχην στο Internet (όχι και ότι θα το καταλάβεις) . Για άσκηση στο έδωσαν ή θέλεις σε κάποιο δικό σου πρόγραμμα να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο ;
equi1908 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Καλέ μου φίλε , ωραία μας το διατυπώνεις το ερώτημα Απλά , η λύση που θα δοθεί , αποτελείται από κλήσεις το Application Program Interface (API) των windows , δηλαδή , κινέζικα ... Δεν υπάρχει - σύμφωνα με τις γνώσεις σου - λύση απλή και κατανοητή σε αυτό που ζητάς. Απλά , προσπάθησα να σου δώσω link ώστε να το ψάξεις και μόνος σου. Δεν συνηθίζω να δίνω "έτοιμο φαγητό". Δεν γνώριζα ότι στην VB6 είσαι σε αρχικό στάδιο. Πρέπει να διαβάσεις πολύ για να το φτιάξεις μόνος σου ή να το βρείς κατά τύχην στο Internet (όχι και ότι θα το καταλάβεις) ... Για άσκηση στο έδωσαν ή θέλεις σε κάποιο δικό σου πρόγραμμα να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο ; Μετα το πρωτο μαθημα Visual Basic στο ΤΕΙ Πληροφορικης, ο καθηγητης μας εβαλε ασκηση της οποιας το ενα ερωτημα ειναι αυτο... Και δεν εχω τις γνωσεις να κανω κατι τετοιο
gvarth Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Μετα το πρωτο μαθημα Visual Basic στο ΤΕΙ Πληροφορικης, ο καθηγητης μας εβαλε ασκηση της οποιας το ενα ερωτημα ειναι αυτο... Και δεν εχω τις γνωσεις να κανω κατι τετοιο Τώώώρα μάάάλιστα . Δηλαδή στο πρώτο μάθημα VB6 σας έκανε θεωρία και κάποια πρακτική για το πως κάνουμε προσπέλαση στους πόρους του συστήματος ; Σας έμαθε επίσης για τα objects (textbox) , τις ιδιότητές τους και πως τις αλλάζουμε ; Μωρέ μπράβο ! Δεν σας είπε ότι η VB6 ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ; Δεν σας μίλησε για την τεχνολογία .ΝΕΤ ; Τι να πω , προχώρησε πολύ η τεχνολογία και φαίνεται πως έχασα το τραίνο ... Ας μιλήσει και κάποιος άλλος ...
equi1908 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Τώώώρα μάάάλιστα . Δηλαδή στο πρώτο μάθημα VB6 σας έκανε θεωρία και κάποια πρακτική για το πως κάνουμε προσπέλαση στους πόρους του συστήματος ; Σας έμαθε επίσης για τα objects (textbox) , τις ιδιότητές τους και πως τις αλλάζουμε ; Μωρέ μπράβο ! Δεν σας είπε ότι η VB6 ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ; Δεν σας μίλησε για την τεχνολογία .ΝΕΤ ; Τι να πω , προχώρησε πολύ η τεχνολογία και φαίνεται πως έχασα το τραίνο ... Ας μιλήσει και κάποιος άλλος ... Τι εννοεις δεν υποστηριζεται επισημα? Θα καταργηθει? Δεν ξερω τιποτα, εγω ξερω μονο οτι μας εβαλε μια κωλοασκηση που δεν μπορω να την φτιαξω Αστα να πανε... Τελος παντων. Ευχαριστω για τη βοηθεια
gvarth Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Αστα να πανε... Και εμεις ψαχνομαστε Τελος παντων. Ευχαριστω για τη βοηθεια Να' σαι καλά. Και επειδή δεν προβλέπω να τη λύνει και κανένας (εκτός αν τη βρεί κάπου έτοιμη), ζητείστε του να σας τη λύσει και να σας πεί σε ποιά στοιχεία της διδασκαλίας που σας έκανε βασίστηκε για να τη λύσει. Μήπως ο αγαπητός κ. καθηγητής θέλει να σας προσανατολίσει στην αγορά συγκεκριμένου συγγράματος που θα έχει μέσα (συμπτωματικά) τις ασκήσεις που θα σας ζητήσει στην εξεταστική ; Τι μου θυμίζουν όλα αυτά ...
ant0ine Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Τα events ξέρεις τι είναι; Εν γένει θα βάλεις ένα ListBox και θα εισάγεις manually όλα τα διαφορετικά fonts που θες να υπάρχουν διαθέσιμα. Έτσι στο Load της φόρμας θα γράψεις τα εξής: > Private Sub load() List1.AddItem "Font 1" List1.AddItem "Font 2" List1.AddItem "Font 3" End Sub Έπειτα θα πετάξεις στην φόρμα και ένα textbox το οποίο θα του θέσεις το property Multiline = True. Δεν θυμάμαι αν στην VB 6.0 μπορείς να ορίσεις τι scrollbars θα υπάρχουν. Αν ήταν σε .NET θα ήταν πολύ πιο εύκολο. Ψάξε στα properties του textbox, ίσως να υπάρχει ένα Scrollbars property. Επίσης άλλαξε το MultiSelect, SelectionMode ή όπως λέγεται σε None ή Simple, ή σε ότι τέσπα σε αφήνει να επιλέγεις μόνο μία εγγραφή από το ListBox και όχι πολλές μαζί. Στο Click event του Listbox θα βάλεις τον κώδικα που θα αλλάζει το font του textbox, δηλαδή: > Private Sub List1_Click() If List1.SelCount = 0 Then Exit Sub TextBox1.Font = List1.Selected(List1.ListIndex).Text End Sub Το Text property μπορεί να μην υπάρχει, αλλά αν φτάσεις ως εκεί θα την βρεις την άκρη. Αν δεν σου λένε ΤΙΠΟΤΑ όλα αυτά, τότε θα πρέπει να ψάξεις για κανένα tutorial να δεις πως είναι η Visual Basic. Το να σου δώσω έτοιμο το project δεν θα σε βοηθήσει καθόλου. Προσπάθησε να παίξεις λίγο με το περιβάλλον και να δεις πως είναι, είναι πολύ εύκολο αυτό που σου ζητάνε. Happy coding!
ant0ine Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Χμμμμμμμμμμμμ τώρα που το έψαξα λίγο, αντί για > TextBox1.Font = List1.Selected(List1.ListIndex).Text γράψε αυτό. > TextBox1.Font = List1.List(List1.ListIndex) DoEvents
ant0ine Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Φίλε gvarth έχω την εντύπωση ότι τα παραλές. Δεν νομίζω να φταιεί ο καθηγητής με το τι διδάσκεται στο συγκεκριμένο ΤΕΙ. Δεν νομίζω να ορίζει αυτός τι θα διδάξει, απλά πως θα το διδάξει. Προσωπικά συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να διδάσκεται VB 6.0 στα σχολεία, αλλά ούτε και .NET. Θα προτιμούσα να μείνουν στην παραδοσιακή ANSI C όπου θα μπουν στην διαδικασία να σκέφτονται αλγοριθμικά, και όχι να βάζουν κουτάκια και δεν ξέρω τι άλλο πάνω σε φόρμες. Αυτό δεν είναι προγραμματισμός. Επίσης θα μάθουν πως να διαχειρίζονται τη μνήμη του υπολογιστή, μιας και όσο εξελίσσονται τα συστήματα καθώς και τα resources, η προσοχή μας φεύγει από αυτό. Π.χ. παλιά φτιάχναμε εφαρμογές των KB και τώρα ξεπερνάνε τα αρκετά MB και δεν μας ενδιαφέρει καν.
random Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 "παλιά"... το 1 Mb μνήμης κόστιζε 1.000, ενώ σήμερα γύρω στις 7 (δραχμές)
ant0ine Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δεν αντιλέγω, απλά τονίζω το γεγονός ότι είμαστε πλέον πολύ πιο χαλαροί στη διαχείριση της μνήμης μιας και πλέον αυτή είναι άπλετη. Το γεγονός ότι έχουμε μπόλικη δεν θα πρέπει να μας κάνει να μην ενδιαφερόμαστε για την σωστή διαχείρισή της. Τέσπα είναι μεγάλο θέμα και ξεφεύγουμε από το προκείμενο!
gvarth Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Φίλε gvarth έχω την εντύπωση ότι τα παραλές. Δεν νομίζω να φταιεί ο καθηγητής με το τι διδάσκεται στο συγκεκριμένο ΤΕΙ. Δεν νομίζω να ορίζει αυτός τι θα διδάξει, απλά πως θα το διδάξει. Προσωπικά συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να διδάσκεται VB 6.0 στα σχολεία, αλλά ούτε και .NET. Θα προτιμούσα να μείνουν στην παραδοσιακή ANSI C όπου θα μπουν στην διαδικασία να σκέφτονται αλγοριθμικά, και όχι να βάζουν κουτάκια και δεν ξέρω τι άλλο πάνω σε φόρμες. Αυτό δεν είναι προγραμματισμός. Επίσης θα μάθουν πως να διαχειρίζονται τη μνήμη του υπολογιστή, μιας και όσο εξελίσσονται τα συστήματα καθώς και τα resources, η προσοχή μας φεύγει από αυτό. Π.χ. παλιά φτιάχναμε εφαρμογές των KB και τώρα ξεπερνάνε τα αρκετά MB και δεν μας ενδιαφέρει καν. Καλημέρα, Δεν τα παραλέω φίλε μου. Απλά ίσως να τα "φούσκωσα" λίγο για να δείξω και να περάσω το μύνημα ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ στο πρώτο μάθημα , με ανύπαρκτες γνώσεις μαθητών , να τους ζητά να γεμίσουν ComboBoX με τις γραμματοσειρές του συστήματος ταξινομημένες. Αποκλείεται να πρόλαβε να καλύψει την ύλη που απαιτείται ώστε να φτάσει να ζητά τέτοια πράγματα στο πρώτο μάθημα. Προφανώς και δε φταίει ο καθηγητής σχετικά με το τι διδάσκεται στο εν λόγω ΤΕΙ , άφησε όμως και κάποιο ενδεχόμενο ανοικτό... Δυστυχώς υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις όπου καθηγητές "οδηγούσαν" σπουδαστές στην αγορά συγκεκριμένων συγγραμάτων για να έχουν πιθανότητα να περάσουν το μάθημα. Τις ασκήσεις και τη δυσκολία αυτών την επέλεγε ο καθηγητής με τους βοηθούς του. Το βιβλίο , που δεν είχε εγκριθεί να μοιραστεί στους σπουδαστές , ήταν γραμμένο από τον καθηγητή και τους βοηθούς του... Και αυτά δεν έγιναν μόνο σε ΤΕΙ αλλά και σε ΑΕΙ (Αθήνας & Επαρχίας). Επίσης , συμφωνώ μαζί σου όταν γράφεις : Προσωπικά συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να διδάσκεται VB 6.0 στα σχολεία, αλλά ούτε και .NET. Θα προτιμούσα να μείνουν στην παραδοσιακή ANSI C όπου θα μπουν στην διαδικασία να σκέφτονται αλγοριθμικά, και όχι να βάζουν κουτάκια και δεν ξέρω τι άλλο πάνω σε φόρμες. Αυτό δεν είναι προγραμματισμός. Επίσης θα μάθουν πως να διαχειρίζονται τη μνήμη του υπολογιστή, μιας και όσο εξελίσσονται τα συστήματα καθώς και τα resources, η προσοχή μας φεύγει από αυτό. Φιλικά Γιώργος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.