dimitris2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας, όπως προβλέπεται από τον Ελληνικό Κώδικα Διαφήμισης - Επικοινωνίας, εξέτασε την υπό έλεγχο επικοινωνία και αξιολόγησε όλα τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν και τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διαδικασία. Η Επιτροπή κατέληξε ότι η υπό κρίση επικοινωνία παραβιάζει τις διατάξεις του ΕΚΔ-Ε στα εξής σημεία: 1. Η δήλωση «... οι μονάδες θα έπεφταν με το καλημέρα» καθώς και η δήλωση «κι από Internet δηλαδή για Broadband ούτε συζήτηση» αποτελούν συγκριτικό και υπερβολικό ισχυρισμό που μπορεί να παραπλανήσει τον καταναλωτή καθώς δεν ανταποκρίνονται στα ισχύοντα τώρα στην αγορά. (άρθρα 5 και 11 ΕΚΔ-Ε περί αλήθειας και συγκρίσεων) 2. Η δήλωση «Ένα είναι δίπλα σου» αποτελεί επίσης υπερβολή ως προς τις δυνατότητες εξυπηρέτησης του ενδιαφερόμενου κοινού, δεδομένου ότι 60 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα κρίθηκε αριθμός που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραπάνω δήλωση. (άρθρο 5 ΕΚΔ-Ε περί αλήθειας) 3. Η δήλωση «άσε που γλιτώνεις και το πάγιο του ΟΤΕ», αποτελεί συγκριτικό ισχυρισμό που μέσω του στοιχείου της υπερβολής και γενίκευσης οδηγεί μερίδα του καταναλωτικού κοινού στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι απολαμβάνοντας τις ίδιες υπηρεσίες εξοικονομεί το σύνολο του ποσού του παγίου (άρθρα 5 και 11 του ΕΚΔ-Ε περί αληθείας και συγκρίσεων). Με βάση τα παραπάνω η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι στα σημεία που αναφέρονται η υπό έλεγχο επικοινωνία προσκρούει στις διατάξεις του ΕΚΔ-Ε και πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως εντός 3 ημερών. Video: η διαφήμιση Πηγή: pcw.gr
gdp77 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 1) Δε χρεώνεσαι με το "Καλημέρα"; Γιατί κρίθηκε αναληθές; 2) Είναι υπερβολη, συμφωνώ 3) Δεν είναι αλήθεια ότι δεν πληρώνεις πάγιο στον OTE ; 4) Την ημέρα που ο ΟΤΕ θα βουλιάζει θα κάνω πάρτι. Τόσες δεκαετίες απολαμβάναμε υπηρεσίες πολύ χειρότερες σε σχέση με αυτές που υπήρχαν σε άλλα μέρη του κόσμου, τις χρυσοπληρώναμε και τώρα "μην τον θίξουμε"...
The_Edge Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Καλά, η συγκεκριμένη διαφήμιση θα έπρεπε να είχε κοπεί από καιρό για προσβολή της αισθητικής μας. Όλα τα λεφτά, στο σημείο 0:10 του video που έβαλε ο dimitris η κίνηση του μπαμπά με το κεφάλι προς το γιο του για να του σερβίρει καφέ. Τρελλαίνομαι στα γέλια κάθε φορά
capthookb Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Ούτε εγώ θεωρώ "ωραία" ή έξυπνη αυτή τη διαφήμιση. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, πως ο κόσμος πρέπει να επιλέγει αυτούς που παρέχουν υπηρεσίες που είναι συμφέρουσες. Το "ελάτε σ'εμάς, για να μπορέσετε να μην πληρώνετε αυτούς που πληρώνατε τόσα χρόνια" δεν πιάνει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 γιατί, δεν είναι συμφέρουσα η προσφορά της Forthnet? συμφωνώ απόλυτα με τον gdp77
DrChaos Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Η διαφημιση αυτη ειναι οντως προσβλητικη...ειδικα για τις μεγαλυτερες ηλικες...ο τροπος που παρουσιαζεται αυτος ο ¨πατερας" της διαφημισης ειναι απαραδεκτος....Ο ανιδεος τεχνοφοβος υπερηλικας που δεν εχει τη νοημοσυνη και κριση να αποφασισει μονος του και ο ¨φωστηρας" γιος που του μαθαινει την νεα τεχνολογια! Οσο για τον ΟΤΕ...οντως μας ταλαιπωρησε χρονια με τισ χρεωσεις του αλλα για ριξτε μια ματια στα φορουμ για τους ISP και δειτε παραπονα που εχει ο κοσμος για αλλες εταιριες , για dc και ταχυτητες στο 10% των διαφημιζομενων,για ωρες αναμονης στην γραμμη service και για σουρεαλιστικες συζητησεις τυπου -Γεια σας ειμαι συνδρομητης....το μοντεμ δεν συγχρονιζεται και οταν συγχρονιζεται δεν συνδεομαι και οταν συνδεομαι σερνεται -Εχετε βαλει το νεοτερο firmware στο μοντεμ???(Ετσι σε ξεφορτονονται την πρωτη φορα) ....Μεχρι να καταληξει στο συμπερασμα-μπαλαντερ σε αυτες τις περιπτωσεις φταιει ο ΟΤΕ!
StavrosD Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Που μπορώ να βρώ αυτό τον νόμο σε pdf; Ψάχνω καιρό την σχετική νομοθεσία και δεν την έχω βρει. Αν κάποιος τον έχει ας μου στείλει με pm ένα link (θυμίζω ακόμα και από το εθνικό τυπογραφείο να έχει αγοράσει κάποιος ένα νόμο, επιτρέπεται να τον μοιράσει δωρεάν. Η μεταπώληση δεν επιτρέπεται.)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Που μπορώ να βρώ αυτό τον νόμο σε pdf; Ψάχνω καιρό την σχετική νομοθεσία και δεν την έχω βρει. Αν κάποιος τον έχει ας μου στείλει με pm ένα link (θυμίζω ακόμα και από το εθνικό τυπογραφείο να έχει αγοράσει κάποιος ένα νόμο, επιτρέπεται να τον μοιράσει δωρεάν. Η μεταπώληση δεν επιτρέπεται.) http://www.edee.gr/de_code.html Γούγλης, πρώτο αποτέλεσμα στην αναζήτηση με λήμμα "Ελληνικό Κώδικα Διαφήμισης - Επικοινωνίας".
thes1os Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Η διαφημιση αυτη ειναι οντως προσβλητικη...ειδικα για τις μεγαλυτερες ηλικες...ο τροπος που παρουσιαζεται αυτος ο ¨πατερας" της διαφημισης ειναι απαραδεκτος....Ο ανιδεος τεχνοφοβος υπερηλικας που δεν εχει τη νοημοσυνη και κριση να αποφασισει μονος του και ο ¨φωστηρας" γιος που του μαθαινει την νεα τεχνολογια!Οσο για τον ΟΤΕ... Μήπως εννοείς ακριβώς την διαφήμιση του ΟΤΕ, "στην μάνα σου το'πες"?
De@th L0rd Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 1) Δε χρεώνεσαι με το "Καλημέρα"; Γιατί κρίθηκε αναληθές; 2) Είναι υπερβολη, συμφωνώ 3) Δεν είναι αλήθεια ότι δεν πληρώνεις πάγιο στον OTE ; 4) Την ημέρα που ο ΟΤΕ θα βουλιάζει θα κάνω πάρτι. Τόσες δεκαετίες απολαμβάναμε υπηρεσίες πολύ χειρότερες σε σχέση με αυτές που υπήρχαν σε άλλα μέρη του κόσμου, τις χρυσοπληρώναμε και τώρα "μην τον θίξουμε"... 3) Όχι δεν είναι αλήθεια.Το πληρώνεις μέσα στο ποσό της συνδρομής σου.Ασχέτως αν στο κόστος του έχεις δωρεάν κλήσεις κτλ. Γραμμή 2Μbit πΟΤΕ με τα πάγια το δίμηνο ~74? Γραμμή forthnet σε περιοχή χωρίς ιδιόκτητο μέγιστη 2Μbit αλλά +δωρεάν κλήσεις και "Χωρίς" πάγιο πΟΤΕ ~80? το δίμηνο.Care to do the math?
Tigran Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Χαίρομαι που βλέπω το ελληνικό δημόσιο να δουλεύει. Βέβαια το οτι ρίχνει μια "καμπάνα" κάθε 10 χρόνια ειναι ένα άλλο θέμα.
De@th L0rd Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μήπως εννοείς ακριβώς την διαφήμιση του ΟΤΕ, "στην μάνα σου το'πες"? Στην διαφήμιση του οτε ο πατέρας είναι απλά άσχετος και όχι τεχνόφοβος κ ανασφαλής.Για να είμαι ειλικρινής η διαφήμιση του πΟΤΕ έχει την πλάκα της ενώ της Forthnet όχι και παίζει με την νοημοσύνη μας.Ειλικρινά όταν λέει την λέξη "Βroadband".... ΕΧΕΙΣ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΡΕ ΤΣΟΥ...Ι ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ BROADBAND?Που το έχουν κάνει όλοι καραμέλα και το πετάνε συνέχεια...Broadband δεν είναι μόνο ονομαστικές ταχύτητες αλλά και εξαιρετικά Pings και ποιότητα γραμμής γενικώς..
gdp77 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Εγώ πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα με τον δικό μου ήταν να το πείσω ότι μπορεί να έχει τηλέφωνο και εκτός ΟΤΕ. Φοβόταν ότι θα χάσει τη γραμμή και τον αριθμό του... Δε νομίζω η διαφήμιση της forthnet να είναι εκτός πραγματικότητας.
thes1os Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 τώρα το να συγκρίνουμε τις διαφημίσεις, είναι θέμα του πώς ο καθένας το εκλαμβάνει. Για εμένα "ο πατέρας του ΟΤΕ" είναι όχι απλά άσχετος, αλλά και τεχνόφοβος και ιδιαιτέρως ανασφαλής, αλλά αυτό είναι τελείως άλλη ιστορία. Γραμμή 2Μbit πΟΤΕ με τα πάγια το δίμηνο ~74? Γραμμή forthnet σε περιοχή χωρίς ιδιόκτητο μέγιστη 2Μbit αλλά +δωρεάν κλήσεις και "Χωρίς" πάγιο πΟΤΕ ~80? το δίμηνο.Care to do the math? Όσο για το πάγιο, γιατί κάνεις την σύγκριση με την Forthnet χωρίς ιδιόκτητο?Θέλεις και εσύ να παίξεις με την νοημοσύνη μας? Το σωστό είναι στο "ιδιόκτητο". Όπου - με τα ίδια λεφτά- έχεις αντί για τα 2 Mbit του ΟΤΕ 24 Μβιτ και απεριόριστες κλήσεις. Ενώ στον ΟΤΕ χωρίς καν να σηκώσεις το ακουστικό έχεις ήδη πληρώσει τα 78 ? της forthnet και απο εκέι και πάνω μετράς...μέχρι που θα φτάσεις. όσο για την "καμπάνα" λόγω της διαφήμισης το θεωρώ γελοίο... Οι ατάκες του ΟΤΕ "σας συνδέει με το μέλλον" (ή τι ακριβώς έλεγε, δεν θυμάμαι, "είναι μπροστά" κλπ) δηλαδή αναφερόταν στην πραγματικότητα? Αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
De@th L0rd Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 τώρα το να συγκρίνουμε τις διαφημίσεις, είναι θέμα του πώς ο καθένας το εκλαμβάνει. Για εμένα "ο πατέρας του ΟΤΕ" είναι όχι απλά άσχετος, αλλά και τεχνόφοβος και ιδιαιτέρως ανασφαλής, αλλά αυτό είναι τελείως άλλη ιστορία. Όσο για το πάγιο, γιατί κάνεις την σύγκριση με την Forthnet χωρίς ιδιόκτητο?Θέλεις και εσύ να παίξεις με την νοημοσύνη μας? Το σωστό είναι στο "ιδιόκτητο". Όπου - με τα ίδια λεφτά- έχεις αντί για τα 2 Mbit του ΟΤΕ 24 Μβιτ και απεριόριστες κλήσεις. Ενώ στον ΟΤΕ χωρίς καν να σηκώσεις το ακουστικό έχεις ήδη πληρώσει τα 78 ? της forthnet και απο εκέι και πάνω μετράς...μέχρι που θα φτάσεις. όσο για την "καμπάνα" λόγω της διαφήμισης το θεωρώ γελοίο... Οι ατάκες του ΟΤΕ "σας συνδέει με το μέλλον" (ή τι ακριβώς έλεγε, δεν θυμάμαι, "είναι μπροστά" κλπ) δηλαδή αναφερόταν στην πραγματικότητα? Αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Αν συμπεριφερόσουν λιγότερο επιθετικά θα έκανα τον κόπο να σου απαντήσω για το ιδιόκτητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα