zengas Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Καλημέρα. Θέλω να ρυθμίσω τον mail server(ubuntu) να στέλνει αυτόματη απάντηση όταν κάποιος χρήστης δεν΄είναι στο γραφείο. Μολονότι με χρηση exchange η διαδικασία αυτή είναι πολύ απλή, δεν έχω βρει κάτι για το postfix. Ευχαριστώ.
nske Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Ποια συνθήκη (την οποία θα μπορούσε να καταλάβει ένας υπολογιστής) ικανοποιείται όταν κάποιος χρήστης "δεν είναι στο γραφείο";
firewalker Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάποιο flag που θα μπορεί να το αλλάζει ο χρήστης; Ή και αυτόματα. Όπως η κατάσταση χρήστη στα πρωτόκολλα στιγμιαίας επικοινωνίας. Η αν ένα νέο mail δεν αναγνωσθεί στα πρώτα 10 λεπτά από τον χρόνο έλευσης να σημαίνει ότι ο χρήστης λείπει. Δεν ξέρω αν κάτι από τα παραπάνω είναι εύκολο να γίνει. Ιδέες "ρίχνω".
zengas Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Όταν έχουμε exchange server to outlook εμφανίζει στα tools μια επιλογή και μπορείς να ρυθμίσεις για το account σου ότι αν π.χ είσαι σε άδεια να στελνει αυτόματη απάντηση. nske δεν υπάρχει τετοια συνθήκη ο κάθε χρήστης ρυθμίζει το δικό του account(εκτός βεβαία αν βάλουμε φωτοκύτταρο στις θέσεις εργασίας). Οταν δουλεύεις με postfix το outlook δεν σου βγάζει καν αυτή την επιλογή. Ρωτάω λοιπόν αν κάποιος γνωρίζει κάποιον τρόπο η κάποιο πρόγραμμα για το ubuntu που θα μπορούσε να γίνει αυτή η διαδικασία. Ευχαριστώ και συγνώμη για την ασάφεια στο πρώτο post.
nske Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Α μάλιστα, φαντάστηκα ότι θα διαπιστώνεται αυτόματα από το αν είναι logged on ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι μηχανισμό χρησιμοποιεί το outlook και ο Exchange server, πάντως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το postfixadmin για να το ορίζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.