Προς το περιεχόμενο

Δικαστηριο για 50ρακι?!

paul_w810i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
sorry...αλλα...laughing out loud?

κόπηκες για το 50? :rolleyes:

άμα κόπηκες στις εξετάσεις για το 50ρακί μήπως δεν θα έπρεπε να οδηγείς?

QFT...

topic fail...

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Α δηλαδη παροτι ειναι παρανομος καποιος, πρεπει να περιμενουμε να τραυματισει κανεναν ή ακομα και σκοτωσει(μην κολλησεις στο 50ρακι, σκεψου αυτοκινητο) ωστε τοτε να του αποδωσουμε τις ευθυνες και να του παρουμε το διπλωμα?

Τραγικο δεν ακουγεται?

Καθόλου τραγικό. Όπως προανέφερα, η έλλειψη διπλώματος είναι τυπικό αδίκημα. Αυτό σημαίνει ότι το δίπλωμα δεν δίνει τη γνώση απλώς πιστοποιεί την υποτιθέμενη ύπαρξή της. Τούτο σημαίνει ότι εάν εσύ οδηγείς επί σειρά ετών αλλά στερείσαι διπλώματος δεν σημαίνει ότι δεν ξέρεις να οδηγείς. Σημαίνει απλώς ότι δεν υπάρχει πιστοποίηση της γνώσης σου από την Πολιτεία.

Προτεινεις λοιπον οτι καποιος μπορει να περναει με κοκκινο πχ ελευθερα και εφοσον δεν προκαλει ατυχημα ο τροχονομος που θα τον δει, δεν πρεπει να τον "γραψει", διοτι δεν προκαλεσε ατυχημα. Και μονο αν προκαλεσει να τον γραψει.

Τραγικο και παλι δεν ειναι?

Τραγικό είναι να προσπαθείς να βγάλεις άστοχα συμπεράσματα από κάτι που δεν έγραψα.

Η διαφορά της ύπαρξης διπλώματος οδήγησης από την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη ή την παραβίαση των διατάξεων περί προτεραιότητας, είναι απλή:

• Στην μεν έλλειψη διπλώματος, ποτέ δεν παθαίνει κανείς τίποτα από μόνη την έλλειψη.

• Αντίθετα, από μόνη της η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ατύχημα, ενδεχομένως σοβαρό ή και θανατηφόρο.

Για αυτο γινονται οι νομοι! Για να προλαβουν τα ατυχηματα!

Αν παρανομησες, τέλος! Θα πληρωσεις. Θα υπαρξουν ποινες. Για να προστατυτουν οι υπολοιποι πολιτες. Δεν θα περιμενουμε να σκοτωσεις ή τραυματισεις καποιον για να σου επιβαλουμε ποινη!

Θα σου επιβαλουμε οταν παρανομησεις ακομα και αν δεν τραυματισεις, για να σου βαλουμε μυαλο ωστε να μην το ξανακανεις, να μειωθουν δηλαδη οι πιθανοτητες να προκληθει ατυχημα.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ(αδικη συμπεριφορα προς τους συνανθρωπους σου).

Αν ισχυει η λογικη σου, οτι μονο αν παρανομησεις και προκαλεσεις ατυχημα πρεπει να επιβαλλονται ποινες, τοτε δεν θα μειωνονται οι πιθανοτητες για ατυχημα αφου δεν θα βαλεις ποτε μυαλο, παρα μονο αν προκαλεσεις ατυχημα!

Αυτο λεγεται προληψη. Σου βαζω μυαλο ΠΡΙΝ προκαλεσεις την καταστροφη.

Σε παραπέμπω (χωρίς bold και κραυγές) σε όσα έγραψα παραπάνω και επαναλαμβάνω: από μόνη της η έλλειψη διπλώματος δεν προκαλεί ατύχημα.

Έχω και αποφάσεις δικαστηρίων, αν θες να διαβάσεις.

Διαφωνω.

Οι περισσοτεροι αν τους αφησουμε χωρις προστιμο ή ποινη, δεν θα συμμορφωθουν.

Πρεπει να υπαρξει ποινη μπας και το φιλοσοφησουν λιγο και συμμορφωθουν....

Ευτυχώς (για την κοινωνία μας) που το ποινικό μας δίκαιο και ο νομοθέτης δεν συμφωνούν μαζί σου. Η τιμωρητική πλευρά της δικαιοσύνης είναι ιδεολόγημα του 19ου αιώνα. Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας έχει προοδεύσει από τότε.

Δημοσ.
Βεβαια δεν φταει μονο το διπλωμα σε τετοιες περιπτωσεις αλλα και η ανυπαρξια των οργανων του νομου να περιορισουν την παρανομια.

Θα διαφωνήσω εν μέρει... τα όργανα του νόμου δεν μπορούν να είναι μεσα σε κάθε σπίτι να ελέγχουν τον κάθε πιτσιρίκα. Στην ανωτέρω περίπτωση π.χ., το μηχανάκι πως βρέθηκε στα χέρια του 17χρονου; Από μόνο του;

Δημοσ.
Καθόλου τραγικό. Όπως προανέφερα, η έλλειψη διπλώματος είναι τυπικό αδίκημα. Αυτό σημαίνει ότι το δίπλωμα δεν δίνει τη γνώση απλώς πιστοποιεί την υποτιθέμενη ύπαρξή της. Τούτο σημαίνει ότι εάν εσύ οδηγείς επί σειρά ετών αλλά στερείσαι διπλώματος δεν σημαίνει ότι δεν ξέρεις να οδηγείς. Σημαίνει απλώς ότι δεν υπάρχει πιστοποίηση της γνώσης σου από την Πολιτεία.

To oτι δέν έχεις δίπλωμα σημαίνει απλά οτι δέν ξέρεις να οδηγείς.

Το άν ξέρεις λίγο ή πολύ και δέν στο έδωσαν γιατί έκανες κάποιο ψιλολαθάκι της στιγμής είναι υποθετικές περιπτώσεις ούτε ο ίδιος δέν μπορεί να το βεβαιώσει.

Παρόλα αυτά συμφωνώ οτι πρέπει να υπάρχει την πρώτη φορά τουλάχιστον όχι εντελώς αθώωση αλλά επιείκια στην ποινή, διαφορετικά θα είναι έτοιμος να το επαναλάβει.

Δημοσ.
Πριν 2-2.5 χρονια ενας 17χρονος με το μηχανακι του(χωρις διπλωμα εννοειται) ετρεχε με 80+χιλιομετρα την ωρα μεσα σε χωριο και σκοτωθηκε. Το κακο ειναι οτι τραυματισε ανεπανορθωτα(αχρηστεψε το δεξι χερι) ενα κοριτσι 12 χρονων.

Ε προτιμω να μην δειχνουμε καμια επιεικεια οσες ορμονες και να εχουν οι νεοι. Βαρυ προστιμο!

Θα μου πεις "ε μια περιπτωση μονο ειναι αυτη":

•Ειναι αληθεια μια? Με τιποτα!

•Ακομα και μια να ειναι σε ολοκληρο το συμπαν, το κοριτσι εκεινο το σκεφτεται κανεις που αλλοιωθηκε η ζωη του? Μπορουμε αραγε να λεμε "έτσι πρέπει να είμαστε πιο δίκαιοι μ' αυτούς." Οχι!

Βεβαια δεν φταει μονο το διπλωμα σε τετοιες περιπτωσεις αλλα και η ανυπαρξια των οργανων του νομου να περιορισουν την παρανομια.

Εγώ πριν από λίγα χρόνια παραλίγο να χάσω το αριστερό μου πόδι από ατύχημα με μηχανή και είχα και δίπλωμα. Που θέλεις να καταλήξεις.:-):-)

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λες (και θα έπρεπε να τονίσεις και το "υποτιθέμενη"), αλλά η διαφορά μεταξύ των δυο είναι πως ο 17χρονος που πήρε το μηχανάκι ή το αμάξι, ασχέτως αποτελέσματος δεν έχει το δικαίωμα να βρίσκεται στον δρόμο. Για να μην μιλήσω καν για τα κίνητρα που ωθούν την πλειοψηφία των ανηλίκων να πάρουν το μηχανάκι ή το αμάξι του μπαμπά και να βγούν για τσάρκα (μαγκιά/γκόμενες/το feeling του "μεγάλου" κ.ο.κ.).

Και βέβαια αφού ξέρουν οτι -αν- τους πιάσουν θα την σκαπουλάρουν στο δικαστήριο έχοντας βγάλει το δίπλωμα σε 1-2 χρόνια, το κάνουν καθημερινά γράφοντας τον νόμο (και ίσως και τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων) στα παλιά τους τα παπούτσια.

Το αν υπάρχουν διπλωματούχοι που δεν ξέρουν που παν' τα τέσσερα, και μη διπλωματούχοι που οδηγούν καλύτερα από επαγγελματίες το γνωρίζουμε όλοι.

Εγώ πριν από λίγα χρόνια παραλίγο να χάσω το αριστερό μου πόδι από ατύχημα με μηχανή και είχα και δίπλωμα. Που θέλεις να καταλήξεις.:-):-)

[...]ετρεχε με 80+χιλιομετρα την ωρα μεσα σε χωριο[...]

Θα μου πεις αν είχε δίπλωμα δεν θα έτρεχε;

Όχι, chances are πως θα έκανε την ίδια μαλακία...

Ποιός μου λέει εμένα όμως πως αυτός οδηγούσε χρόνια και του έτυχε η στραβή που δεν θα μπορούσε να ισιώσει ούτε ο επαγγελματίας οδηγός, ή πως πήρε για πρώτη-δεύτερη φορά το μηχανάκι του και όρμησε με 80+ μέσα στο χωριό για να ξεκαυλώσει;

Δημοσ.
To oτι δέν έχεις δίπλωμα σημαίνει απλά οτι δέν ξέρεις να οδηγείς.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι αυτό είναι τουλάχιστον αστείο, έτσι; Το σωστό είναι 'το οτι έχεις δίπλωμα σημαίνει οτι έμαθες αρκετά πράματα έτσι ώστε να περάσεις τις εξετάσεις για να το πάρεις". Σε καμία περίπτωση η κατοχή δε συνεπάγεται γνώση οδήγησης. Πόσους ξέρεις που "έμαθαν (και καλα) πριν με τον μπαμπά" ή που πήγαν στη σχολή και λένε στο δάσκαλο "κοίτα μάστορα, δε θέλω 10 μαθήματα για να πάω να περάσω τις εξετάσεις, θέλω τουλάχιστον 30 μπας και μάθω λίγο να οδηγάω, ε πόσους; Εγώ πάντως κανένα.

Δημοσ.

Ο φίλος παραπάνω

Α) Οδηγούσε παράνομα πριν δύο χρόνια, χωρίς δίπλωμα. Δεν πλήρωσε και το πρόστοιμο...

Β) Δεν έκανε τίποτα γι αυτό τα προηγούμενα δύο χρόνια. Συνέχισε να οδηγεί παράνομα.

Γ) Μόλις έλαβε την κλήση από το δικαστήριο προσπάθησε να βγάλει το δίπλωμα αλλά απέτυχε.

Από εκεί και μετά θεωρώ ότι η νομοθεσία και οι ποινές θα πρέπει να πέσουν βαριά μιάς και δεν δείχνει μεταμέλεια, αλλά αντίθετα προσπαθεί να την βγάλει λάδι με την χαρακτηριστική ελληνική κουτοπονηριά δείχνωντας και ενοχλημένος.

Αν ήταν σε κάποια άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να οδηγήσει από την ίδια στιγμή, ούτε θα μπορούσε να βγάλει δίπλωμα για 5 χρόνια. Και αν τον έπιαναν ξανά θα πήγαινε φυλακή. Αν ήταν ανήλικος, συνηπεύθυνοι και οι γονείς μέσα με βαριές καμπάνες.

Έτσι άλλωστε ξεκινά και η κατάσταση που χειροτερεύει. Δεν θα μου κάνουν κάτι με το μηχανάκι στα 16. Δεν θα μου κάνουν κάτι με το αμαξι στα 26. Στα 36 την βγάζουμε λάδι με πιο βαριές παραβάσεις και ίσως γίνουμε βουλευτές για να κάνουμε χοντρό παιχνίδι.

Η νομοθεσία είναι εκεί για να αποτρέπει. Αν την παραβείς οι συνέπειες τις παράβασης είναι εκεί από κάτω γραμμένες. Μετά την πρώτη παράγραφο του Νόμου.

Δημοσ.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι αυτό είναι τουλάχιστον αστείο, έτσι; Το σωστό είναι 'το οτι έχεις δίπλωμα σημαίνει οτι έμαθες αρκετά πράματα έτσι ώστε να περάσεις τις εξετάσεις για να το πάρεις". Σε καμία περίπτωση η κατοχή δε συνεπάγεται γνώση οδήγησης. Πόσους ξέρεις που "έμαθαν (και καλα) πριν με τον μπαμπά" ή που πήγαν στη σχολή και λένε στο δάσκαλο "κοίτα μάστορα, δε θέλω 10 μαθήματα για να πάω να περάσω τις εξετάσεις, θέλω τουλάχιστον 30 μπας και μάθω λίγο να οδηγάω, ε πόσους; Εγώ πάντως κανένα.

Όπως επίσης πόσους ξέρετε που πήραν το δίπλωμα και δεν ξέρουν τον Χριστό τους από οδήγηση? (τρανά παραδείγματα 2-3 φίλες μου....να ναι καλά το λάδωμα!!!!)

Δημοσ.

Εχω διπλωμα σημαινει οτι περασα καποιες εξετασεις για να το παρω, αρα οι πιθανοτητες να ξερω να οδηγω, να ξερω τα σηματα και τους κανονες οδικης συμπεριφορας(που φτιαχθηκαν για να μειωνουν τις πιθανοτητες ατυχηματων), ειναι μεγαλυτερες απο την περιπτωση που:

Δεν εχω διπλωμα αρα κανεις δεν μπορει να διαβεβαιωσει κανεναν οτι ξερω να οδηγω ή οτι ξερω τα σηματα και τους κανονες οδικης συμπεριφορας.

Η κοινωνια και ο νομοθετης βγαζει καποιους κανονες για να υπαρχει οσο το δυνατον καλυτερη και ασφαλεστερη ζωη.

Ενας νομος εξ αυτων ειναι και η υπωχρεωση κατοχης διπλωματος για να σου επιτραπει να οδηγεις, ωστε να αυξανονται οι πιθανοτητες γνωσεως οδηγησης και των κανονων οδικης συμπεριφορας, ωστε να μειωνονται οι πιθανοτητες προκλησης ατυχηματος.

Αν καποιος υποστηριζει οτι εγω ειμαι Σουμαχερ και δεν χρειαζομαι κανενα διπλωμα για να πιστοποιησει τις φοβερες μου οδηγικες ικανοτητες, και εσυ το βρισκεις λογικο να τον παρουμε στα σοβαρα, ε τοτε τι να πω....

Τραγικό είναι να προσπαθείς να βγάλεις άστοχα συμπεράσματα από κάτι που δεν έγραψα.

Το εξελαβα οτι το εγραψες αυτονομο, μόνο του. Δηλαδη οτι ισχυει καθολικα το:

"Μπορεί να είναι επικίνδυνη. Όντως. Δεν είναι πάντα όμως. Οπότε ίσως δεν πρέπει να είμαστε τόσο απόλυτοι."

Και το:

"Σε περίπτωση που δεν εμπλακεί σε ατύχημα ή εμπλακεί χωρίς υπαιτιότητά του, δεν υπάρχει λόγος αυστηρότητας. Είναι τυπικό το αδίκημα."

Οπως ομως διευκρινιζεις τωρα, πιστευεις οτι ισχυουν τα παραπανω για την προκειμενη περιπτωση του διπλωματος και οχι καθολικα για ολες τις παραβασεις.

Αν ειναι ετσι καλως....

Αν και παλι διαφωνω για τους λογους που ηδη εγραψα(περι μειωσης πιθανοτητας, υπαρξη νομων κρατους για καποιο λογο και οχι για πλακα, κλπ)

Ευτυχώς (για την κοινωνία μας) που το ποινικό μας δίκαιο και ο νομοθέτης δεν συμφωνούν μαζί σου. Η τιμωρητική πλευρά της δικαιοσύνης είναι ιδεολόγημα του 19ου αιώνα. Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας έχει προοδεύσει από τότε.

Βλεπω ποσο εχει προοδευσει στην Ελλαδα, οπου καθημερινα σκοτωνονται πιο πολλοι και απο οσους σκοτωνονταν οταν γινοταν πολεμος!

Αμα δεις τα στατιστικα θα δεις οτι η προοδος μας ειναι πραγματικα μεγαλη.:lol:

Για να κλαιμε ειναι, αλλα αν δικαιολογεις την παρανομια και δινεις αλλοθι για επιδειξη επιεικειας (λογω μη σοβαρης παρανομιας!) τοτε τι να πω? Απλα διαφωνουμε....:o

Θα διαφωνήσω εν μέρει... τα όργανα του νόμου δεν μπορούν να είναι μεσα σε κάθε σπίτι να ελέγχουν τον κάθε πιτσιρίκα.

Εννοειται. Αλλα ουτε μπορουν να βλεπουν τον καθε μοτοσυκλετιστη και να κλεινουν τα ματια οταν δεν φοραει κρανος και να υποκυπτουν στα παρακαλια του, κλπ....

Σε αυτα που ειπα στην αρχη αυτου του ποστ περι μειωσης πιθανοτητων οταν....

Δημοσ.

Το αν υπάρχουν διπλωματούχοι που δεν ξέρουν που παν' τα τέσσερα, και μη διπλωματούχοι που οδηγούν καλύτερα από επαγγελματίες το γνωρίζουμε όλοι.

Το να εμπλακείς σε ένα ατύχημα δεν σημαίνει ότι δεν ξέρεις που σου πάνε τα τέσσερα.

Δημοσ.
Το να εμπλακείς σε ένα ατύχημα δεν σημαίνει ότι δεν ξέρεις που σου πάνε τα τέσσερα.

Το να μην ξέρεις που πάνε τα τέσσερα όμως εκτοξέυει γεωμετρικά τις πιθανότητές σου να προκαλέσεις ή να εμπλακείς σε ατύχημα.

Δημοσ.

Όλοι μαθαίνουν με τον μπαμπά και μετά με τον δάσκαλο το επικηρώνουν άλλοι με 30 μαθήματα, άλλοι με 10, άλλοι με κανένα για να πάνε να δώσουν εξετάσεις και να το πάρουν. Αφού νοιώσουν έτοιμοι να περάσουν τις εξετάσεις, δώσουν, και πετύχουν κατα κανόνα ξέρουν να οδηγούν τα λαδώματα ανήκουν στις εξαιρέσεις και είναι και αυτά παράνομα.

Αφού ξέρουν σημαίνει οτι μπορούν να πάρουν δίπλωμα δέν καταλαβαίνω γιατί να μήν πάνε να δώσουν εξετάσεις να το πάρουν, για να είναι συνέχεια εκτεθειμένοι?

Δημοσ.
Ο φίλος παραπάνω

Α) Οδηγούσε παράνομα πριν δύο χρόνια, χωρίς δίπλωμα. Δεν πλήρωσε και το πρόστιμο...

Β) Δεν έκανε τίποτα γι αυτό τα προηγούμενα δύο χρόνια. Συνέχισε να οδηγεί παράνομα.

Γ) Μόλις έλαβε την κλήση από το δικαστήριο προσπάθησε να βγάλει το δίπλωμα αλλά απέτυχε.

Από εκεί και μετά θεωρώ ότι η νομοθεσία και οι ποινές θα πρέπει να πέσουν βαριά μιάς και δεν δείχνει μεταμέλεια, αλλά αντίθετα προσπαθεί να την βγάλει λάδι με την χαρακτηριστική ελληνική κουτοπονηριά δείχνωντας και ενοχλημένος.

Αν ήταν σε κάποια άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να οδηγήσει από την ίδια στιγμή, ούτε θα μπορούσε να βγάλει δίπλωμα για 5 χρόνια. Και αν τον έπιαναν ξανά θα πήγαινε φυλακή. Αν ήταν ανήλικος, συνηπεύθυνοι και οι γονείς μέσα με βαριές καμπάνες.

Έτσι άλλωστε ξεκινά και η κατάσταση που χειροτερεύει. Δεν θα μου κάνουν κάτι με το μηχανάκι στα 16. Δεν θα μου κάνουν κάτι με το αμαξι στα 26. Στα 36 την βγάζουμε λάδι με πιο βαριές παραβάσεις και ίσως γίνουμε βουλευτές για να κάνουμε χοντρό παιχνίδι.

Η νομοθεσία είναι εκεί για να αποτρέπει. Αν την παραβείς οι συνέπειες τις παράβασης είναι εκεί από κάτω γραμμένες. Μετά την πρώτη παράγραφο του Νόμου.

Θα συμφωνήσω :-)

Δημοσ.

+1. Πρόστιμο επι τόπου. Αλλά κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν και τε λεφτά δικαστές κλπ. Άμα δε δουλέψει καλά το όλο σύστημα υπάρχει πρόβλημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...