Προς το περιεχόμενο

πανελλήνιες εξετάσεις 2008

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθε φορα ολοι δεν γραφουν καλα μεχρι να βγουν οι βαθμοι και καθε φορα πεφτουν οι βασεις μεχρι να βγουν και να ειναι περιπου ιδιες με την προηγουμενη φορα.

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδιά για τους κάτω από 10 σίγουρα δεν σας φταίνε τα θέματα. Μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους.

Συμφωνώ.

Τα 2 πρώτα θέματα δεν ήταν και τόσο δύσκολα.Ίσως η απόδειξη να ήταν κάπως,αλλά ένας μέτριος μαθητής τα γράφει,δεν υπάρχει περίπτωση..

• Moderators
Δημοσ.
Παιδιά για τους κάτω από 10 σίγουρα δεν σας φταίνε τα θέματα. Μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους.

Αυτά τα 85% κάτω από την βάση το λένε έτσι για να μην σας ρίξουν την ψυχολογία.

Καλή συνέχεια !

Ναι σιγουρα το κανουν γιαυτο το λογο, αλλα ας μην ξεχναμε οτι εχει υπαρξει ξανα χρονια με το 85% κατω απο τη βαση, ενω πολυ συχνα πανω απο 2/3 ηταν κατω απο τη βαση (ισως μοναδικη εξαιρεση η περσυνη χρονια). Για Μαθηματικα Κατευθυνσης μιλαμε...

Επισης, αφου το λες που το λες οτι το κανουν αυτο για να μη μας ριχνουν την ψυχολογια, γιατι μας το λες ετσι? Δηλαδη εσυ θελεις να μας τη ριξεις? Ευχαριστουμε πολυ...

Ευχομαι να ειχες καποιον να σου εκανε τα ιδια οταν εδινες κι εσυ.

Αυτα και λυπαμαι που ποσταρα για μια ακομα φορα στο μπλα μπλα. :fear:

Δημοσ.
Ναι σιγουρα το κανουν γιαυτο το λογο, αλλα ας μην ξεχναμε οτι εχει υπαρξει ξανα χρονια με το 85% κατω απο τη βαση, ενω πολυ συχνα πανω απο 2/3 ηταν κατω απο τη βαση (ισως μοναδικη εξαιρεση η περσυνη χρονια). Για Μαθηματικα Κατευθυνσης μιλαμε...

Επισης, αφου το λες που το λες οτι το κανουν αυτο για να μη μας ριχνουν την ψυχολογια, γιατι μας το λες ετσι? Δηλαδη εσυ θελεις να μας τη ριξεις? Ευχαριστουμε πολυ...

Ευχομαι να ειχες καποιον να σου εκανε τα ιδια οταν εδινες κι εσυ.

Αυτα και λυπαμαι που ποσταρα για μια ακομα φορα στο μπλα μπλα. :fear:

Το να νομίζεις ότι θα πέσουν οι βάσεις 2000 μόρια μόνο κακό θα σου κάνει. Όλη η ελλάδα να γράψει 10 δεν θα πέσουν τόσο.

Αν γράψεις στα άλλα θα πας καλύτερα. Αν περιμένεις να πέσουν οι βάσεις δεν θα πας πουθενά.

Δημοσ.

Πράγματι τα 2 πρώτα θέματα τα έγραφες πολύ εύκολα ;) Και η απόδειξη, μπορεί να ήταν καλά τρυπωμένη, αλλά εφόσον είναι μες στην ύλη σου (και εμού), υποχρεούσαι να την διαβάσεις ... Πάει και τελείωσε χωρίς μα και μου ...

Στο 3ο έχασα το γ και το δ ... Για το γ είχα κάποιες ιδέες αλλά δεν κατάφερα να τις υλοποιήσω ... Στο δ, δυστυχώς δεν σκέφτηκα να κάνω ΘΜΤ ... :-(

Στο 4ο θέμα έχασα 15 μόρια ... :-( Αυτά ... σχετικά καλά, αλλά σε σύγκριση με θέματα άλλων χρονιών περίμενα να πάω καλύτερα ;)

George να σου πω την καθαρή αλήθεια ... ? Όποιος ήταν διαβασμένος έγραφε γύρω στο 14 - 15 ... Πάει και τελείωσε ;) Άντε να έπεφτε στο 12, εξαιτίας του άγχους κ.τ.λ (βέβαια, έτσι και αλλιώς γνωρίζουμε ότι οι Πανελλήνιες είναι μία ψυχοφθόρα εμπειρία - οπότε ...) Από 'κει και πέρα, ήθελε και λίγη φαντασία, λίγη δημιουργικότητα, και πολύ τσαμπουκά για να φτάσεις το 20 ;)

Αυτό που με ενόχλησε, είναι ότι μετά απογοητεύεσαι γιατί είναι μάθημα βαρύτητας ...

Παραδέχομαι, ότι αν είχα κάνει μια πιο οργανωμένη προετοιμασία όλη τη χρονιά θα είχα γράψει καλύτερα ;) Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν διάβαζα κ.τ.λ, αντιθέτως διάβασα και μάλιστα πολύ ... Μεγαλύτερη ποικιλία ασκήσεων αν είχα λύσει, θα έγραφα πολύ καλύτερα ;)

Αν γράψεις στα άλλα θα πας καλύτερα. Αν περιμένεις να πέσουν οι βάσεις δεν θα πας πουθενά.

Το ότι ο Γιώργος περιμένει να πέσουν οι βάσεις, δεν σημαίνει ότι δεν θα διαβάσει κιόλλας ... Με συγχωρείς, αυτό ισχύει και για όλους μας ... Προσπαθούμε για το καλύτερο (όπως κάναμε μέχρι τώρα) και αν πέσουν οι βάσεις έχει καλώς ... Αλλιώς, τί να κάνουμε, ας είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα ;) (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προετοιμαστήκαμε, εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι :-))

• Moderators
Δημοσ.

Δε νομιζω να φανηκε απο πουθενα οτι εχω παρατησει τα μαθηματα ή κατι τετοιο.

Δε λεω οτι ηταν και το αγαπημενο μου μαθημα (ισα ισα δε πηγαινα καθολου τα μαθηματικα φετος, εν αντιθέσει με περσυ).

Στο θεμα 3 εκανα λαθος στο δευτερο μιγαδικο (πανε 7 μορια).

Αρα δεν εβγαλα ουτε το γ (λαθος απο την αρχη) πανε κι αλλα 6

Αρα ουτε και το δ. (κι αλλα 6 εφυγαν με τη μια....)

Αυτο πιστευω πως ηταν καθαρα θεμα τυχης.

Επισης το να χασεις 1,5 ωρα με το δευτερο θεμα και να βλεπεις οτι βγαινει αρτζι μπουρτζι και λουλας και οτι εχεις ηδη χασει το μισο πρωτο λογω αποδειξης και το μισο χρονο σου σε θεματα που επρεπε να ειχαν βγει σε μιση ωρα, με τι ψυχολογια θα συνεχισεις για τριτο και τεταρτο?

Εννοειται οτι με το πρωτο σκαλωμα (βλεπε παραγωγος και να σκεφτω οτι το 1/e ηταν ριζα), εχανα παρα πολυ περισσοτερο χρονο για να συγκεντρωθω απ'οτι εαν ειχα παει καλυτερα στα προηγουμενα...

Δημοσ.

Το ότι ο Γιώργος περιμένει να πέσουν οι βάσεις, δεν σημαίνει ότι δεν θα διαβάσει κιόλλας ... Με συγχωρείς, αυτό ισχύει και για όλους μας ... Προσπαθούμε για το καλύτερο (όπως κάναμε μέχρι τώρα) και αν πέσουν οι βάσεις έχει καλώς ... Αλλιώς, τί να κάνουμε, ας είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα ;) (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προετοιμαστήκαμε, εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι :-))

παιδια δεν ειναι θεμα προετοιμασιας...οι πανελαδικες ειναι ενας ηλιθιος και ανουσιος θεσμος...μια κακη στιγμη αρκει για να χασεις 1 ολοκληρο χρονο...

εγω ευτυχως περισυ ειχα και την καβατζα της μεταγραφη(οπως και ολοι οσοι ειστε τριτεκνοι)...

μην αγχωνεστε...ξερω για ατομο που εγραψε ασχημα στα μαθηματικα και στο τελος καταφερε να περασει ηλεκτρολογος μηχανικος...

Δημοσ.

όντως δύσκολα τα μαθηματικά σήμερα...ακούω πολλούς ότι η απόδειξη είναι ''άκυρη'' και παρόμοια...απο την στιγμή που είναι στην ύλη έπρεπε όσοι δώσαμε σήμερα να την ξέρουμε...και όχι μόνο επειδή δεν έχει όνομα ή δεν είναι ωραία όπως πχ ενδιαμεσων τμών,Fermat ή κανόνα παραγώγισης δεν μπορεί να πέσει...

δεύτερο θέμα νομίζω σχετικά εύκολο

τρίτο θέμα το xlnx στο 0 και στο +οο είναι άσκηση του βιβλίου.

το δύσκολο ήταν στο 3 β νομίζω με τις ρίζες.έπρεπε να πάρεις 4 περιπτώσεις 1 σελίδα γράψιμο για 6 μόρια.:eek:

To τέταρτο θέμα ήταν λιγο δύσκολο. έπρεπε να παίξεις με τον τύπο της παραγώγου της γενικής, να κάνεις κανα μαγικό κόλπο και τσούκ! έβγαινε...

κάπου εκεί στο δρόμο έχασα ένα (-) με αποτέλεσμα να μην μου βγαίνει το θέμα

τραβάω λοιπόν στα καλα του καθουμένου μία κάθετη γραμμή στο προηγούμενο (-) και ξαφνικά μου εμφανίζεται ένα ωραίο (+) με αποτέλεσμα να μου βγεί το ερώτημα.:lol:

και τα μαθηματικά εύκολα ήταν...

για να δούμε το Σάββατο....

επαληθεύτικα πλήρως μπορώ να πώ...:rolleyes:

Δημοσ.
Στο 99.9% των περιπτώσεων όποιος διαβάζει γράφει. Όλα τα άλλα είναι απλές δικαιολογίες.

Σωστός... Κανείς δεν λέει οτι το σύστημα είναι χαλαρό, αλλά άμα έχεις διαβάσει σοβαρά θα γράψεις....

Δημοσ.

μαλλον μιλατε εκ του ασφαλους! σιγουρα οποιος ειναι καλα διαβασμενος εχει και πιθανοτητες να γραψει. οχι βεβαια το 99,9 που ειπε καποιος πιο πανω. και η ψυχολογια παιζει σπουδαιο ρολο. αν καποιον τον πιασει το αγχος (που κυριως πιανει οσους εχουν διαβασει καλα) δεν θα αποδωσει το μεγιστο που μπορει. και δεν ισχυει μονο για τις εξετασεις αυτο

Δημοσ.

σίγουρα η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο...και ο βαθμός συγκέντρωσης στην όλη διαδικασία.για παράδειγμα χτές υπήρχαν στην τάξη μου οι κλασσικοί ''τουρίστες'', έγραψαν την απόδειξη, το σωστό λάθος και τέρμα...άρχισαν λοπόν την κουβέντα και περίμεναν μεχρι τις 10:30:00 να την κάνουν...

ακόμα όταν υπάρχει ''κίνηση' στην τάξη', τουαλέτα-(σκονάκι),αντιγραφή κλπ σου αποσπάει την προσοχή...

τέλος στο τελευταίο 20άλεπτο ο επιτηρητής σαν κόυκος να λέει την ώρα κάθε λεπτό που περνάει...σαν την αντίστροφη μέτρηση στις 31/12 ένα πράμα..

αν τα ξέρεις βέβαια τα γράφεις...αν δεν τα ξέρεις και θές να σκεφτείς λίγο οι πιο πάνω παράγοντες το κάνουν πιο δύσκολο...

Δημοσ.

ρε παιδια μπορει καποιος να με διαφωτισει για τις μεταγραφες?

ας πουμε αν περασω βιολογια πατρας θα μπορεσω να παω θεσσαλονικη που ειναι ο αδερφος μου και υπαρχει αντιστοιχο τμημα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...