Προς το περιεχόμενο

πανελλήνιες εξετάσεις 2008

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν λέω οτι δεν φταίνε και οι άλλοι, αλλά και εμείς, δεν κάνουμε τίποτα γι αυτό. Όσο για τους άπειρους τύπους και τον ελάχιστο χρόνο αφομοίωσης, δεν έχεις και άδικο, αλλά μην ξεχνάς ότι όλοι κάποια στιγμή στην ζωή τους τα περνάνε αυτά. Και οι γονείς μας τα περάσανε αυτά και δεν πάθανε τίποτα.

1) Εμένα, τουλάχιστον, να με εξαιρέσεις: δεν ψηφίζω ούτε Πράσινους, ούτε Γαλάζιους.Άρα θεωρώ ότι κάτι έκανα :P

2) Η λογική του ότι τα ίδια πέρασαν και παλαιότεροι, αναιρεί το δικαίωμα για κάτι διαφορετικό και μάλλον καλύτερο?:lol:

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εμένα, τουλάχιστον, να με εξαιρέσεις: δεν ψηφίζω ούτε Πράσινους, ούτε Γαλάζιους.Άρα θεωρώ ότι κάτι έκανα

Εντάξει, έχεις δίκιο, μην κοιτάς μεμονωμένες περιπτώσεις. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως λέει όμως και ο λαός, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη...

2) Η λογική του ότι τα ίδια πέρασαν και παλαιότεροι, αναιρεί το δικαίωμα για κάτι διαφορετικό και μάλλον καλύτερο?

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που εννοώ, είναι οτι η παιδεία είναι κάτι ευρύτερο, δεν είναι απλά κάθεσαι και μαθαίνεις τύπους. Το αν θέλεις να ασχοληθείς ή όχι είναι δικό σου θέμα, αν δεν θες, εσύ θα μείνεις ζώο (μη με παρεξηγήσεις, γενικά μιλάω, όχι σε προσωπικό επίπεδο σε καμία συζήτηση, ούτε καν σε γνωρίζω). Για να δομήσεις όμως ένα σύστημα το οποίο να σε κρίνει με βάση τα προσόντα σου, πρέπει να έχεις και κάποια κριτήρια. Ε, τώρα άμα τα κριτήρια αυτά είναι ποιος θυμάται περισσότερους τύπους, τι να κάνουμε, έτσι είναι η κατάσταση. Εξ' άλλου, η γνώση είναι γνώση, και σε τελικό επίπεδο, αυτό είναι που μετράει... Όπως και να έχει, ας ήταν το μόνο πρόβλημα της όλης κατάστασης το ότι οι μαθητές έχουν να θυμούνται πολλούς τύπους (ή πολλές σελίδες ιστορίας, για τους άλλους που ήταν θετική...)

Δημοσ.

ρε παιδια πλακα μας κανουν ετσι?

τι ακουσα στις ειδησεις?

ζητησαν επεξηγηση των λεξεων παρωχημενος και ψεγαδι

δε λεω τιποτε αλλο....απλα σκατα

Η κεντρική επιτροπή πανελληνίων εξετάσεων ζήτησε από τους τελειόφοιτους και απόφοιτους Λυκείου να αναλύσουν ένα κείμενο του Γιώργου Σεφέρη, δίνοντας τους ταυτόχρονα την ερμηνεία των «άγνωστων» λέξεων ψεγάδια, περασμένοι, υπόδικοι, ροπές, παρωχημένα, ανδροειδές και εξοβελίζω

αν μη τι αλλο εχουν δει ολοι φανταζομαι τον terminator ετσι? :P

Την δεκαετία του ʼ80 ανάλογος θόρυβος είχε προκληθεί από τις λέξεις «αρωγή» και «ευδοκίμηση» που περιελάμβανε θέμα της έκθεσης

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ιστορικού Σαράντου Καργάκου, ο οποίος δήλωσε ότι «οι ερμηνευτικές σημειώσεις που δόθηκαν, αποτελούν προσβολή ακόμη και για την Ελληνομάθεια των Αλβανοπαίδων του Γυμνασίου των Τιράνων», ενώ το μέλος της Ένωσης Φιλολόγων Χρήστος Κάτσικας έκανε λόγο για «το σχολείο της αμάθειας».

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=29785

τα ρεστα μου για τα ευκολα θεματα

Σκοπός σύμφωνα με κάποιους ήταν, να γράψουν καλά οι υποψήφιοι και να ξεπεράσουν με ευκολία τη βάση. Όπως είπε ο κ. Κάτσικας «είναι ο τρόμος της κυβέρνησης να μην μείνουν τα ΤΕΙ χωρίς φοιτητές όπως πέρσι, που δεν έπιασαν ούτε τη βάση».
Δημοσ.

Οποιος βιαζεται σκονταφτει... Δειξτε λιγη υπομονη και περιμενετε να δουμε και τα θεματα στα αλλα μαθηματα και μετα μιλαμε για "ευκολια" ή οχι...

• Super Moderators
Δημοσ.
ρε παιδια πλακα μας κανουν ετσι?

τι ακουσα στις ειδησεις?

ζητησαν επεξηγηση των λεξεων παρωχημενος και ψεγαδι

[...]

Κι εμένα μου φάνηκε σαν κακόγουστο αστείο... Μου φαίνεται απίστευτο να θεωρείται ότι παιδιά 17-18 χρονών δεν γνωρίζουν τις λέξεις για τις οποίες δόθηκε επεξήγηση.

Δεν θέλω να είμαι απόλυτος αλλά όποια/όποιος δεν ήξερε τις λέξεις δεν είναι άξιος να τελειώσει το σχολείο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Παιδια οι επεξηγησεις δοθηκαν, δεν ζητηθηκαν. Για να ειμαστε ακριβεις.

Μα αυτό γράφω: "Μου φαίνεται απίστευτο να θεωρείται ότι παιδιά 17-18 χρονών δεν γνωρίζουν τις λέξεις για τις οποίες δόθηκε επεξήγηση."

Με τρομάζει το γεγονός της παροχής διευκρινήσεων αυτό καθ'εαυτό. Σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί (οι οποίοι ξέρουν πολύ καλύτερα το επίπεδο των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο απ' ότι εγώ) θεωρούν αυτές τις λέξεις άγνωστες ή έστω δυσνόητες για ένα μεγάλο μέρος των εξεταζόμενων... :confused:

Δημοσ.
Μα αυτό γράφω: "Μου φαίνεται απίστευτο να θεωρείται ότι παιδιά 17-18 χρονών δεν γνωρίζουν τις λέξεις για τις οποίες δόθηκε επεξήγηση."

Με τρομάζει το γεγονός της παροχής διευκρινήσεων αυτό καθ'εαυτό. Σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί (οι οποίοι ξέρουν πολύ καλύτερα το επίπεδο των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο απ' ότι εγώ) θεωρούν αυτές τις λέξεις άγνωστες ή έστω δυσνόητες για ένα μεγάλο μέρος των εξεταζόμενων... :confused:

Οπως εγραψα σε αλλο thread μαθητρια δεν ηξερε την λεξη δαπεδο και περιμενετε να ξερουν αυτες τι λεξεις.

Δημοσ.
Παιδια οι επεξηγησεις δοθηκαν, δεν ζητηθηκαν. Για να ειμαστε ακριβεις.

εγω νομιζα οτι για να δοθουν επεξηγησεις ζητηθηκαν απο τους μαθητες. δηλαδη ετσι μας λενε οτι τα παιδια τους ειναι ασχετα. ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ :mad:

ρε παιδια ειστε σιγουροι οτι δοθηκαν χωρις να ζητηθουν απο τους μαθητες? θα ρωτησω καποια ατομα και θα επανελθω

EDIT

Τελικα τους δοθηκαν. Δεν ειμαστε καλα....

http://www.protothema.gr/content.php?id=8954

Δημοσ.
Οπως εγραψα σε αλλο thread μαθητρια δεν ηξερε την λεξη δαπεδο και περιμενετε να ξερουν αυτες τι λεξεις.

ίσος η καταγωγή τις να ήταν από άλλη χωρα

Δημοσ.

οι λέξεις δόθηκαν απο την αρχή... αν είχαν ζητηθεί απο τους μαθητές θα ''έφταναν'' αργότερα. 8.50 που πήραμε θέματα εμείς, οι λέξεις ήταν ήδη στο χαρτί... 7 λέξεις κιόλας όχι δυο-τρείς...

Δημοσ.

Χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής, το 50% περίπου των μαθητών πιστεύω δεν θα ήξεραν τουλάχιστον μια από αυτές τις λέξεις.

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που τέλειωσα και ξέρω..

Και θα σας το πω και πιο απλά.

Δείτε τα θέματα που πέφτουν και τι ποσοστά γράφουν κάτω από την βάση. Κάτω από την βάση σημαίνει ότι δεν μπορείς να γράψεις μια περίληψη και μια έκθεση της πλάκας. Στα ελληνικά πάντα. Όχι στα κινέζικα..

Και όχι μόνο σε αυτό το μάθημα !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...