Προς το περιεχόμενο

πανελλήνιες εξετάσεις 2008

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φυσικά και είναι δύσκολος ο προγραμματισμός πρέπει να έχεις μια καλή επαφή στα Μαθηματικά και βέβαια το φροντιστηριο επιβάλεται γιατί εκεί σου μαθαίνουν τα στοιχειώδη

πράγματα και όχι αυτά του σχολείου.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολύ καλός στα μαθηματικά για να τα βγάλει πέρα με τον προγραμματισμό. Φυσικά ο μαθηματικός τρόπος σκέψης βοηθάει μιας και τα μαθηματικά και η πληροφορική είναι έννοιες αλληλένδετες, όμως δεν είναι και απαραίτητος, τουλάχιστον σε επίπεδο λυκείου.

Εγώ για παράδειγμα δεν είμουν ποτέ καλός στα μαθηματικά (ιδιαιτέρως σε αυτά της Γ' λυκείου που τα θεωρώ πολύ δύσκολα) αλλά στον προγραμματισμό τα πήγαινα τέλεια και ήταν μάλιστα το αγαπημένο μου μάθημα.

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι και εγώ πιστεύω πως στον προγραμματισμό δεν θες και πολλά μαθηματικά...τώρα για αοδε είναι το πως το βλέπει ο καθένας. άλλοι το βρίσκουν εύκολο να το παπαγαλίζουν(έτσι θα γίνει η δουλειά), άλλοι δύσκολο. Εγω προσωπικά δεν το πάλευα με τίποτα, άσχετα αν έγραψα καλά.

Δημοσ.
Νομίζω πως δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολύ καλός στα μαθηματικά για να τα βγάλει πέρα με τον προγραμματισμό. Φυσικά ο μαθηματικός τρόπος σκέψης βοηθάει μιας και τα μαθηματικά και η πληροφορική είναι έννοιες αλληλένδετες, όμως δεν είναι και απαραίτητος, τουλάχιστον σε επίπεδο λυκείου.

Εγώ για παράδειγμα δεν είμουν ποτέ καλός στα μαθηματικά (ιδιαιτέρως σε αυτά της Γ' λυκείου που τα θεωρώ πολύ δύσκολα) αλλά στον προγραμματισμό τα πήγαινα τέλεια και ήταν μάλιστα το αγαπημένο μου μάθημα.

δεν ειναι ο μαθηματικος τροπος σκεψης αλλα ο αλγοριθμικος. ο μαθηματικος θα σου λυσει την ασκηση με μαθηματικα και εσυ θα το κανεις προγραμμα μεσω αλγοριθμων. δε σου ζητανε να λυσεις το μαθηματικο προβλημα. οταν κανετε αριθμητικη αναλυση θα το καταλαβετε

Δημοσ.
παιδια αοδε δεν ειναι τιποτα! αρκει να το διαβαζετε στην ωρα του, να μην αφηνετε κενα και τακτικες επαναληψεις!

πολλοι λενε πχ ε μωρε αστο θα το διαβασω αλλη μερα και αυτη η αλλη μερα γινεται η παρα αλλη και τελικα θα καταντησετε να το διαβασετε πριν τις εξετασεις οπως εκαναν πολλοι και την πατησαν!

Και εγώ κάπως έτσι την πάτησα φέτος. Πάντως το ΑΟΔΕ ειναι σίγουρα το ποιο ανούσιο μαθήματο καθώς δεν μπορείς να το μάθεις απλά πρεπει να το παπαγαλίσεις. Όσο για το προγραμματισμό εμένα μου φάνηκε αρκετά εύκολο μάθημα αλλά δεν διάβαζα θεωρία και δεν έγραψα πολύ καλα τελικά.

Δημοσ.
Φυσικά και είναι δύσκολος ο προγραμματισμός πρέπει να έχεις μια καλή επαφή στα Μαθηματικά και βέβαια το φροντιστηριο επιβάλεται γιατί εκεί σου μαθαίνουν τα στοιχειώδη

πράγματα και όχι αυτά του σχολείου.

Παιδιά βλέπω όλοι απο ενιαία λύκεια κανέναν απο ΤΕΕ δεν έχουμε?Εγώ είμαι στην κατεύθυνση Πληροφορικής και δίνω 3 μαθηματα Νέα Ελληνικά,Μαθηματικά,Δικτυα Η/Υ

12-13-14 Ιουνίου το ένα μετά το άλλο. Άγχος υπάρχει πολύ και πιστεύω να μου βγεί σε καλό.

Οποιος είναι από ΤΕΕ ας γραφει και εκεινος να ανταλλάζουμε απόψεις για τις Πανελλαδικές!Καλη επιτυχία σε όλους!

Πέρσι χωρίς φροντηστήριο έγραψα 19.6....

Δημοσ.

χωρις φροντιστηριο περσυ εγραψα 17 και αυτο γιατι εκανα λαθη σε θεωρια..

εξαρταται απο τον καθηγητη πως θα στα μεταδωσει και φυσικα αν τα πιανεις..

με μαθηματικα δεν εχει σχεση εκτος απο το γεγονος οτι χρησιμοποιεις τη λογικη σου

Δημοσ.
δεν ειναι ο μαθηματικος τροπος σκεψης αλλα ο αλγοριθμικος. ο μαθηματικος θα σου λυσει την ασκηση με μαθηματικα και εσυ θα το κανεις προγραμμα μεσω αλγοριθμων. δε σου ζητανε να λυσεις το μαθηματικο προβλημα. οταν κανετε αριθμητικη αναλυση θα το καταλαβετε

+1. Tα μαθηματικά που ξέρετε είναι αρκετά, αλλά δεν έχετα μάθει να τα εφαρμόζετε στον προγραμματισμό. Δεν ξέρω ποιά είναι η ύλη του προγραμματισμού, μιας και εγώ ήμουν θετική κατεύθυνση, αλλά άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο. Όπως ειπώθηκε, όταν μάθετε αριθμητική ανάλυση θα έχετε μάθει να εφαρμόζετε τα μαθηματικά (με τις οποιεσδήποτε παραδοχές τους, διότι διαφορετικά δεν γίνεται) στον προγραμματισμό...

Δημοσ.
(με τις οποιεσδήποτε παραδοχές τους, διότι διαφορετικά δεν γίνεται) στον προγραμματισμό...

παραδοχη σε υπολογισμους γινεται παντα οταν εχουμε δεκαδικα ψηφια και οσο αυξανεται η ακριβεια μειωνεται και το σφαλμα μεχρις ωτου θεωρηθει αμελητεο. δεν εχει να κανει με τον αλγοριθμο αυτο ουτε με τη λυση. μπορει να γινει και μαθηματικη αναπαρασταση της λυσης αν και οποτε αυτο απαιτειται οπως κανουν τα διαφορα μαθηματικα πακετα (mathematica, matlab, maple)

Δημοσ.

Ξερει κανεις αν γινεται, οταν θα ανακοινωθουν τα αποτελεσματα, να μπορεσω να δω τους βαθμους μου απο την σελιδα του υπουργειου με τον κωδικο μου?(μην βαρατε αν ειναι βλακεια δεν ηταν δικη μου ιδεα):-)

Δημοσ.
παραδοχη σε υπολογισμους γινεται παντα οταν εχουμε δεκαδικα ψηφια και οσο αυξανεται η ακριβεια μειωνεται και το σφαλμα μεχρις ωτου θεωρηθει αμελητεο. δεν εχει να κανει με τον αλγοριθμο αυτο ουτε με τη λυση. μπορει να γινει και μαθηματικη αναπαρασταση της λυσης αν και οποτε αυτο απαιτειται οπως κανουν τα διαφορα μαθηματικα πακετα (mathematica, matlab, maple)

εννοώ αλγοριθμικές παραδοχές. Και θα σου πω ένα εξής παράδειγμα. Έστω οτι θέλεις να υπολογίσεις ένα ολοκλήρωμα. Ας πούμε το e^(x^2) από 0 έως 1 που όσοι δώσανε μαθηματικά κατεύθυνσης γνωρίζουν οτι δεν υπολογίζεται αναλυτικά. Στην αριθμητική ανάλυση θα χρησιμοποιήσεις διάφορες μεθόδους. Οι πιο απλή είναι η μέθοδος του τραπεζίου. Ε, αυτή η μέθοδος είναι προσεγγιστική, δηλαδή κάνεις την παραδοχή οτι το εμβαδόν που περικλείεται κάτω από την f(x) ανάμεσα στο χ(i) και στο χ(i+1) είναι ίσο με το εμβαδόν που περικλείεται κάτω από το τραπέζιο που έχει ως βάσεις του τα f(x(i)) και f(x(i+1)) και ύψος χ(i+1)-x(i). Αυτό δεν είναι παραδοχή μαθηματικών που να σχετίζεται με τα δεκαδικά ψηφία, είναι παραδοχή αλγοριθμική διότι αλλιώς το ολοκλήρωμα αυτό δεν υπολογίζεται. Μπορείς να καταφύγεις σε καλύτερες μεθόδους με ανώτερης τάξης ακρίβεια (π.χ. simpson 1/3, simpson 4/3, romberg αν δεν κάνω λάθος) ή ακόμα και να μειώσεις το βήμα. Σε κάθε περίπτωση όπως κάνεις παραδοχή... Αλλιώς, αν δεν κάνεις τέτοιες παραδοχές δεν έχει λόγο ύπαρξης η αριθμητική ανάλυση και όλα θα λύνονταν αναλυτικά.

Αυτά, αν και ξεφύγαμε αρκετά από το θέμα...

Δημοσ.

Ας μην ξεφύγουμε καθώς απο τα εξεταστικά κέντρα συνεχίζονται τώρα οι διορθώσεις των γραπτών και θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του μήνα το αργότερο..

Δημοσ.
ιδιαιτερο?

Όχι, καθόλου ουτε φροντ, ούτε ιδιαίτερο, μόνο ότι έκανα στο σχολείο

btw 19,4 εγραψα, όχι 19,6, λάθος

Φέτος, με 7-8 ιδιαίτερα π έκανα υπολογίζω να έχω γράψει 18-19.... Θα δούμε σε λίγες μέρες όμως...

Δημοσ.

ναι υπάρχουν μαθήματα που και χωρίς φροντιστήριο μπορείς να τα πάς καλά(αν ασολείσαι βέβαια). Τέτοια είναι ο ΑΟΔΕ, τα μαθηματικά γενικής πχ. Τα άλλα, μαθηματικα κατ,φυσική είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρεις μόνος σου...

Δημοσ.
εννοώ αλγοριθμικές παραδοχές. Και θα σου πω ένα εξής παράδειγμα. Έστω οτι θέλεις να υπολογίσεις ένα ολοκλήρωμα. Ας πούμε το e^(x^2) από 0 έως 1 που όσοι δώσανε μαθηματικά κατεύθυνσης γνωρίζουν οτι δεν υπολογίζεται αναλυτικά. Στην αριθμητική ανάλυση θα χρησιμοποιήσεις διάφορες μεθόδους. Οι πιο απλή είναι η μέθοδος του τραπεζίου. Ε, αυτή η μέθοδος είναι προσεγγιστική, δηλαδή κάνεις την παραδοχή οτι το εμβαδόν που περικλείεται κάτω από την f(x) ανάμεσα στο χ(i) και στο χ(i+1) είναι ίσο με το εμβαδόν που περικλείεται κάτω από το τραπέζιο που έχει ως βάσεις του τα f(x(i)) και f(x(i+1)) και ύψος χ(i+1)-x(i). Αυτό δεν είναι παραδοχή μαθηματικών που να σχετίζεται με τα δεκαδικά ψηφία, είναι παραδοχή αλγοριθμική διότι αλλιώς το ολοκλήρωμα αυτό δεν υπολογίζεται. Μπορείς να καταφύγεις σε καλύτερες μεθόδους με ανώτερης τάξης ακρίβεια (π.χ. simpson 1/3, simpson 4/3, romberg αν δεν κάνω λάθος) ή ακόμα και να μειώσεις το βήμα. Σε κάθε περίπτωση όπως κάνεις παραδοχή... Αλλιώς, αν δεν κάνεις τέτοιες παραδοχές δεν έχει λόγο ύπαρξης η αριθμητική ανάλυση και όλα θα λύνονταν αναλυτικά.

Αυτά, αν και ξεφύγαμε αρκετά από το θέμα...

χμ οχι ακριβως διοτι αν μειωσεις παρα πολυ το μεγεθος του τραπεζιου η αλλιως αυξησεις τον αριθμο των τραπεζιων σε υπερμετρο βαθμο η απαντηση που θα βρεις τεινει στην μαθηματικη λυση. γιαυτο σου ειπα οτι ειναι θεμα ακριβειας ψηφιων. τα παντα βασιζονται στην αριθμητικη ισχυ των υπολογιστων και οχι των υπολογιστικων μεθοδων. αυτο που λες, οι παραδοχες, στην πραγματικοτητα μεταφραζονται σε ακριβεια της λυσης (δεκαδικων ψηφιων) που ανεφερα παραπανω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...