sabbas_ Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 παιδια εχω το εξης πρόβλημα θέλω απο μια θέση μιας λίστας που εχω αποθυκευση αυτη τη θέση temp να πηγαίνα πρως τα πίσω της θέσεις κ εως ότου συναντισω δυο φορες το χαρακτηρα'\n' και να αποθηκευσω ταθτοχρονα της θέσεις που συναντισα τα '\n' . Ετσι οστε στο τελοσ να εχο temp το συνολικο αριθμό και δυα άλλα temp2 temp3 τις δυα άλλες θέσεις! > for (int y =h; y>0; y--){ // keno2= keno -1; // System.out.println("keno 2 "+keno2); // if ( list.get(y).getValue().equals('\n') ){ // for( int q =keno2; q>0; q-- ) // if( list.get(q).getValue().equals('\n') ){ // keno3 = keno2-1; // // System.out.println("keno 3 "+keno3); // } // // // // } ευχαριστώ
Γηρυόνης Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Η λογική του if είναι σωστή (αν υποθέσουμε ότι η equals είναι μια δική σου μέθοδος που συγκρίνει χαρακτήρες). Από εκεί και πέρα θα πρέπει να αποθηκεύσεις τη θέση του πρώτη \n και να συνεχίσεις μέχρι να βρεις το ίδιο. Δεν είμαι σίγουρος γιατί χρειάζεσαι το δεύτερο βρόχο... για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις, εκτός του να βρεις τα δύο \n.
snk7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 int proto_n =0; int deftero_n=0; int diakrisi_n =0; string grammi =""; for (int y =h; y>0; y--){ if (diakrisi== 0){ if ( list.get(y).getValue().equals('\n') ){ proto_n = list.get(y).getValue(); diakrisi = 1; } } if (diakrisi== 1){ y--; // to not include /n inside of grammi string at the end grammi = + list.get(y).getValue(); if ( list.get(y).getValue().equals('\n') ){ deftero_n = list.get(y).getValue(); diakrisi = 2; } } } //for System.out.println("thesi protou n "+proto_n); System.out.println("thesi defterou n "+deftero_n); System.out.println("emfanizei "+grammi);
snk7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 για να κανεις optimise τον κωδικα θα σου προτεινα αντι για diakrisi = 2 να εβαζες break
sabbas_ Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 snk7 πολυ καλο αυτο που μου εγραψες!Δυστηχος ομως ωστόσο είχα λ΄υση το προβλιμά μου!κ πλεον δεν εχω χρόνο για να το δοκιμάσω αλλα μου φένεται σουπερ! thx
snk7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 εχω κανει ενα μικρο λαθος αλλα μαλλον ηταν λογω της ωρας. σε περιπτωση λοιπον που το δοκιμασεις... το y--; // to not include /n inside of grammi string at the end θα το μεταφερεις κατω απο το proto_n = list.get(y).getValue(); diakrisi = 1; αλλιως θα παραλυπτει μια θεση του πινακα και σε περιπτωση που παραληψει το δευτερο /n θα δεις μεχρι το τελος του πινακα... οτι αλλη απορια εχεις πες ριξε φωνη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.