Προς το περιεχόμενο

am2 vs am2+

-htf-viper151

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια να ρωτησω

Εχω την Asus M2N-E με socket am2

Θελω να παρω τον AMD 6400+ Black edition ο οποιος ομως υποστηριζει και τα δυο προτυπα λογικα απ'οσο ξερω ετσι?

Ποια η διαφορα λοιπον αν τον βαλω πανω σε am2 σε αυτην που εχω ? Τι καλυτερο θα εχει το am2+? Aξιζει να παρω νεα m/b με am2+? Τι λετε?

• Super Moderators
Δημοσ.

οι Athlon 64x2 (τελευταίοι έτσι) είναι καλύτεροι από Phenom σε εφαρμογές που υποστηρίζουν μέχρι 2 cores λόγο της μεγαλύτερης συχνότητάς τους...

Δημοσ.

Βασικα οι Phenom εχουν μια βελτιωση 15% μεσω ορο ανα thread σε σχεση με Κ8 Οποτε ενας 2.6-2.7 GHz Phenom πρεπει να πινει το στοκ του 6400 ακομα και σε εφαρμογες που ειναι single threaded, ενω σε οτι χρησιμοποιει SSE2 να το ξεπερναει και αρκετα.. Οσο για τη διαφωρα σε ΑΜ2+ θα μπορεσεις να κανεις πιο καλα OC σε σχεση με am2 μητρικη. Το reference clock τους ανεβαινει πολυ ψηλα με Κ8 επεξεργαστη. Παντος μακρια απο το Κ9Α2 CF-F(δεν υποστιριζει καν τον 6400). Βεβαια ο 6400 δεν εχει και τρελα περιθωρια OC. Tα 3,5GHz ομως πρεπει να τα πιανει. Eπιπλεων θα εχεις καλυτερη συμβατοτητα προς τα μπρος μεχρι και τους επερχομενους το 2009 45nm shanhai με τη προυποθεση οτι ο κατασκευαστης σου θα βγαλει bios(αν ειναι απο τους μεγαλους κατασκευαστες Asus, Gigabyte απιθανο να μην βγαλουν). Τελος μερικες πολυ καλες μητρικες ειναι αρκετα φτηνες. Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το 770-DS3 της gigabyte ας πουμε, χωρις να το εχω δωκιμασει ο ιδιος. Τελος ολες οι ΑΜ2+ μητρικες εχουν PCI-E v2. Μεσα στον Απριλη πρεπει να βγαινουν και Nvidia ΑΜ2+ μητρικες. Η Asus ηδη ετοιμαζει το Crosshair II. Τωρα αν τα παραπανω ειναι αρκετα σημαντικα ωστε να αγορασεις νεα μητρικη μονο εσυ μπορεις να το αποφασίσεις.

Δημοσ.

Bασικα η black edition του 6400 που εχω βαλει στο ματι που ειναι ξεκλειδωτη φανταζομαι θα πιανει καλα :-D

Τα παραπανω που ειπες εφοσον δεν εχουν ακομη υλοποιηθει δεν προκειται να παρω μητρικη ακομη αλλη. Μενω σε αυτην με το AM2 socket που ηδη εχω.

Μετα για τετραπυρηνο δεν το σκεφτομαι γιατι πολυ απλα θελω κυριως για κωδικοποιησεις βιντεο και τετοια τον επεξεργαστη. Σε intel δεν θελω να παω γιατι θα ειναι κριμα να παρω τον 8500 που ειναι σαφως καλυτερος αλλα με τα ιδια λεφτα περνω τετραπυρηνο και επισης δεν θελω ακομη λογω των παραπανω που ανεφερες να αλλαξω μητρικη ακομη..

Οταν αλλαξω μητρικη θα ειναι η στιγμη που θα βγει καρτα γραφικων για dx 10.1 και οσονουπω ddr3.

Απλα αν ειχε τρελες διαφορες στην ταχυτητα θα αλλαζα τωρα σε μια φθηνη με am2+ Εφοσον ομως το μονο που αλλαζει ειναι το o/c το οποιο μπορεις να κανεις δεν με ενδιαφερει και τοσο.Θα με ρωτησετε τωρα γιατι περνω τοτε τον black edition ε?

Γιατι πολυ απλα θελω να εχω την αισθηση οτι μπορω να κανω κατι και να μην νιωθω οτι εχω παρει κατι που δεν ειναι παραμετροποιησιμο.Οπως και το κινητο μου πχ δεν θα παω να παρω ενα κινητο χωρις καλο λειτουργικο χωρις να μπορεις να το πειραξεις να αλλαξεις firmware και τετοια.Οχι οτι θα τα κανω ποτε αλλα θελω να εχω την δυνατοτητα :P

• Super Moderators
Δημοσ.
viper151;2084922'']Bασικα η black edition του 6400 που εχω βαλει στο ματι που ειναι ξεκλειδωτη φανταζομαι θα πιανει καλα :-D

όπως το είπες...φαντάζεσαι...

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559562

VS

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558250

τιμη 3 ευρω διαφορα....διαφορα στις επιδοσεις?

ιιιιιιιχχχχχαααααααα!!!!

αμα τον γαργαλισουμε κ λιγο τον 8200 ξεπερνα κ τον 8400 με στοκ κολερ.

(παντος καλο ειναι που υπαρχει κοσμος που βωιθαει την AMD γιατι αμα περναμε ολοι core 2 duo θα περιμεναμε ακομα κ τον Q6600 κ ουτε κουβεντα για σειρα Ε8000)

δεν δεχετε phenom το mobo σου? κιτα για bios

Δημοσ.

Aσε τα χαζα. Στοκ ο 6400 ειναι πιο γρηγορος απ το 8200. Αξιοπρεπεις μητρικες για 775 ειναι αρκετα ακριβες(απο 100Ε και πανω)και δεν θα ειναι συμβατες με Nehalem. Παντως πανω απο 3,4-3,5 σε αερα δυσκολα να ανεβει ο 6400. Με νερο λογικα 3,6-3,7, παραπανω μονο αν εισαι κολοφαρδος και αν εισαι ατυχως ουτε τοσο. Η ΑΜδ ποτε δεν ανεβαιναν πολυ αλλωστε. Εγω θα ελεγα αν σκοπευεις σε OC ο 5000 BE ειναι καλυτερη επιλογη.

Οποιος κανει OC με μανησια Intel ψηκτρα παει γυρευοντας,ειδικα να ανεβασει την ταση. Oi Penryn λογο υψιλης πυκνοτητας των τρανζιστορ ζεσταινονται πολυ ακομα και σε στοκ ρυθμισεις. Ασε που δειχνουν πολυ ευαισθητοι στις τασεις.

• Super Moderators
Δημοσ.
Aσε τα χαζα. Στοκ ο 6400 ειναι πιο γρηγορος απ το 8200.

με την καμία δεν είναι πιο γρήγορος ο 6400+ από τον Ε8200...

εδώ ο Ε6600 ήταν ελάχιστα πιο γρήγορος από τον 6000+

E8200>E6750>=6400+

Βασικα οι Phenom εχουν μια βελτιωση 15% μεσω ορο ανα thread σε σχεση με Κ8 Οποτε ενας 2.6-2.7 GHz Phenom πρεπει να πινει το στοκ του 6400 ακομα και σε εφαρμογες που ειναι single threaded

επέτρεψέ μου να αμφιβάλω...

Δημοσ.

Αρα να περιμενω λιγο καιρο ακομη να παρω τον 8500 μιας κ θα πρεπει να αλλαξω κ μητρικη κ δεν συμφερει τωρα να παρω καινουρια μητρικη.. :-)

Δημοσ.
κάνα πιο "famous" + αξιόπιστο? :o

To site ειναι πολυ γνωστο στη γερμανια, αλλα δε λεει τπτ αυτο. Θα προτεινα αντι να βλεπεις ονοματα να κοιτας τη μεθοδολογια. Στον εν λογο συγκριτικο φαινονται και οι αδυναμιες και τα δυνατα σημεια των Phenom. Και το techreport ειχε ενα αρκετα καλο.

Απο την αλλη ο Αναντ ειχε για αλλη μια φορα μετριο συγκριτικο(δεν μου αρεσει το μιγμα εφαρμογων που χρησιμοποιει). Να τονισω τα χειρωτερα απ'οσα εχω δει ηταν το Legit ( σταθερη αξια :P) και το Χbit( εχει εξελιχτει σε νεο THG αυτο).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...