dimpap04 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Καλημέρα σε όλους, Τα ερωτήματά μου είναι 2: 1. ξεκινώ το πρόγραμμα, τοποθετώ την ταινία που θέλω, προσθέτω τους υπότιτλους, αλλά εδώ είναι το πρόβλημά μου. Τους εμφανίζει σαν κώδικα, (κοινώς σχηματάκια). 2. πώς μπορώ να προσθέσω ενεργό κουμπί μενού, π.χ. όπως το setup ή το play, κ.α. Η ταινία μου είναι σε μορφή avi και θέλω να την μετατρέψω σε dvd με δικό μου μενού. Μπορεί κάποιος παρακαλώ να με βοηθήσει; Αν γνωρίζει καλά το πρόγραμμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kastel Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Η ελληνική γραμματοσειρά στους υποτίτλους δεν υποστηρίζεται.
dimpap04 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις, εάν είναι δυνατόν, μήπως χρειάζεται κάποια ρύθμιση ή κάτι που δεν έκανα σωστά στο πρόγραμμα ώστε να δείχνει σωστά τους υπότιτλους;
accipio Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Χρησιμοποιώ κι εγώ το εν λόγω πρόγραμμα και μπορώ να σου πω ότι δεν γίνεται τίποτα με καμία ρύθμιση - έχω δοκιμάσει ό,τι ήταν δυνατό να σκεφτώ. Απλώς κάποιες φορές βλέπει σωστά τους ελληνικούς υπότιτλους (ελάχιστες, σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, και μάλιστα δεν φαίνονται πάντα σωστά όλοι οι χαρακτήρες) και τις περισσότερες όχι.
kastel Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Η μόνη λύση αφού ντε και καλά θες να χρησιμοποιήσεις αυτό το πρόγραμμα είναι πρώτα να ενσωματώσεις τους υποτίτλους πάνω στο avi και μετά να χρησιμοποιήσεις το TMPEGEnc για να δημιουργήσεις το DVD με το menu του.
accipio Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Τώρα που το ξανακοίταξα παρατήρησα ότι με κάποιες γραμματοσειρές της Magenta φαίνονται πολλοί ελληνικοί χαρακτήρες σωστά - όχι όλοι δυστυχώς. Αν βρω χρόνο και όρεξη, ίσως ασχοληθώ με την τροποποίηση μιας απ' αυτές, μήπως και καταφέρω τίποτα (χλωμό το βλέπω όμως).
dimpap04 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Και μόνο που μπήκες σε αυτόν τον κόπο, πραγματικά σ'ευχαριστώ. Αν πάλι βρεθεί η χρυσή λύση, τότε τί να πω, είσαι Θεός...
dimpap04 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Τώρα, όσον αφορά την ενσωμάτωση των υποτίτλων, μπορείτε να μου πείτε ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω ώστε το TMPGEnc DVD Author 3 να τους βλέπει; Το λέω παιδιά γιατί μου άρεσε πολύ. Έχει αρκετά καλά πραγματάκια για να φτιάξεις menu για dvd. Και πάλι σας ευχαριστώ
kastel Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Για να ενσωματώσεις υποτίτλους σε avi χρησιμοποίησε ή το VirtualDub (free) ή το WinAvi Video Converter (share). Δες τους οδηγούς "ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΜΕ ΤΟ VIRTUALDUB" και "ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΜΕ ΤΟ WINAVI VIDEO CONVERTER", από εδώ.
accipio Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Προσπάθησα με μια γραμματοσειρά και με τη συγκεκριμένη ταινία που επέλεξα είχα σωστό αποτέλεσμα. Όμως με κάποιες άλλες ταινίες και πάλι δεν εμφανίζονται σωστά όλοι οι χαρακτήρες. Δοκιμάστε την πάντως και πείτε αποτελέσματα. Όποτε ξαναβρώ τη διάθεση θα ξαναπροσπαθήσω, αν και μάλλον δε θα τα καταφέρω, απ' ό,τι καταλαβαίνω. Τελικά αυτό το πρόγραμμα είναι εντελώς αλλοπρόσαλλο με τη διαχείριση των ελληνικών γραμματοσειρών. Κάποια αρχεία υποτίτλων δεν έχουν κανένα πρόβλημα, άλλα εμφανίζονται με κουτάκια, άλλα σαν αλαμπουρνέζικα... τι να πει κανένας... απλώς έλεος! TMPGENC.zip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.