oneofthem Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 γεια σας, θέλω να αγοράσω μια ψύκτρα κάτι ανάλογο με αυτήν http://www.dosv-net.com/HR01/HR-01K8_2.jpg δεν υπάρχει χώρος για ανεμιστηράκι 120mm για ένα χιλιοστό απότι υπολογίζω - για πάχος μιλάμε μην ρωτήσετε τι και πως και αν υπάρχουν άλλες επιλογές, ξέρω τι ρωτάω και γιατί αν υπήρχαν άλλες λύσεις δε θα ρώταγα αυτό που θέλω να μάθω επειδή δεν έχω πιάσει τέτοια ψύκτρα ποτέ μου είναι αν μπορεί να αντέξει να μειώσω φυσικά την επιφάνειά της (εννοώ αυτήν που παίρνει το ανεμιστηράκι δλδ τις λεπίδες όλες μαζί) και αν ναι με ποιον τρόπο η ψύκτρα είναι ψιλοακριβή γιαυτό παρακαλώ βοηθείστε με αν έχετε καμία ιδέα ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John-lamia Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 γιατι δεν περνεις μια αλλη που να μπενει?? παρε μια που να εισαι οκ τωρα να παρεις αυτη κ να την στραβοσεις για να μπει ειναι λιγο κουφο.... ποσο εχει? πανο απο 65Ε? αν ειναι ετσι με καμια 80ρια ευρω περνεις υδροψιξη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650510 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oneofthem Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 γιατι δεν περνεις μια αλλη που να μπενει??παρε μια που να εισαι οκ τωρα να παρεις αυτη κ να την στραβοσεις για να μπει ειναι λιγο κουφο.... ποσο εχει? πανο απο 65Ε? αν ειναι ετσι με καμια 80ρια ευρω περνεις υδροψιξη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650510 μου αρέσει που το γραψα ρε συ John-lamia αν υπήρχαν άλλες λύσεις δε θα ρώταγα μην το ψάχνετε γιατί κάθε φορά θα με ρωτάτε, γιατί αυτό δε γίνεται κοκ μιλάμε για server motherboard με λίγες επιλογές για ψύκτρες κλπ κλπ κλπ σε αυτό που ρωτάω αν μπορείς να απαντήσεις θα ήμουν ευγνώμων anyway και πάλι thnx για την απόπειρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Καλησπέρα. Στην ουσία δεν υπάρχει τρόπος να μειώσεις την επιφάνεια της συγκεκριμένης ψύκτρας, χωρίς να αλλάξεις την κατεύθυνση του aiflow πόσο μάλλον την συνολική της απόδοσης. Τα "φτερά" της είναι πολύ λεπτά για να τα κόψεις ή να τα τροχίσεις χωρίς να την χαλάσεις. Αν μιλάμε για 1-2mm διαφορά δοκίμασε να τα "φας" από τον ανεμιστήρα ή σήκωσε μια photo από το case να δούμε αν υπάρχει άλλη λύση στην τοπολογία που θες να χρησιμοποιήσεις. /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HighT3ch Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 oneofthem μας ζητάς να σου δώσουμε λύση χωρίς να μας δίνεις γνωστά (για σένα είναι για μας όχι) στοιχεία. Αν δεν γνωρίζουμε το τι συμβαίνει μέσα στο κουτί σου, τι περιθώρια έχεις ή έστω μια φωτογραφία ρε αδερφέ πως περιμένεις να δώσουμε λύση! Εγώ ξέρω πως όλα γίνονται αν το θέλεις και ξέρεις τον τρόπο αλλά όταν ο άλλος πάει να σου δώσει το χέρι να σε βοηθήσει και συ του το χτυπάς δεν πρόκειται να γίνει δουλειά. Το πρόβλημα δεν είναι το πως θα αφαιρέσεις "φύλα" από την thermalright αλλά τι θα κάνεις με τα pipes. Δεν είναι δύσκολο πάντως να κόψεις, να "ξανακλείσεις" και να στεγανοποιήσεις τα pipes με καλάι. To αισθητικό αποτέλεσμα δεν ξέρω απλά αν θα είναι καλό. Αν το πρόβλημα είναι αποκλειστικά στο fan υπάρχουν 12αρια low profile αρκετά λεπτότερα από τα παραδοσιακά. Επίσης ήθελα να σου πω ότι αν υπάρχει καλό airflow στο case αυτή η ψήκτρα μπορεί να κρατήσει CPU ως passive και μόνο χωρίς τον ανεμιστήρα ακόμα και αν αυτός είναι overclocked. Για παράδειγμα έχω έναν C2D E8200 με την thermalright passive σε midi κουτί Coolermaster Elite 330 και δουλεύει απροβλημάτιστα στα 3,6G κάθε μέρα και με θερμοκρασίες αρκετά χαμηλές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oneofthem Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 καταρχήν ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις έκανα λάθος και έδωσα την 120 ως πιο γνωστή, αλλά απότι βλέπω δεν είναι λεία η πλαϊνή επιφάνειά της, οπότε άκυρο, κοιτάξτε αυτήν: http://www.dosv-net.com/HR01/HR-01K8_2.jpg - για κόψιμο προφανώς δε γίνεται, αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι επαναλαμβανόμενη λείανση πάνω σε λειαντική επιφάνεια προς τη μία κατεύθυνση παράλληλα με τις πλάκες της ψύκτρας δλδ όλες οι πλάκες αργά και λίγο λίγο να τριφτούν μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα η τριβή θα ασκείται σε όλες τις πλάκες μαζί ώστε να μην υπάρχει στράβωμα πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει ζημιά? τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ως επιφάνεια τριβής και κατά πόσο πιστεύετε ότι θα χει αποτέλεσμα στην πράξη? oneofthem μας ζητάς να σου δώσουμε λύση χωρίς να μας δίνεις γνωστά (για σένα είναι για μας όχι) στοιχεία. όπως έγραψα δε ζητάω λύση στο πρόβλημα του χώρου γιατί όσα στοιχεία και να σου δώσω δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση που δεν βλέπω, λύση θα ήθελα στο συγκεκριμένο δλδ μείωση της επιφάνειας της ψύκτρας, γιαυτό και ρωτάω αυτό εξαρχής, αλλά δε γίνεται σε κάθε post να γράφω μια παράγραφο γιαυτό, οπότε λυπήσου με, σου απαντώ με λίγα λόγια γιαυτά που έθεσες: οι επεξεργαστές καταναλώνουν πολύ ρεύμα, παράγουν πολύ θερμότητα, άρα δεν παίζει passive, ειδικά δίπλα σε fb-dimms που επίσης βγάζουν πολύ θερμότητα κλπ κλπ, επίσης για τα low profile fan ξέρω ότι δεν κάνουν και τόσο καλή δουλειά, ως δευτερεύουσα λύση την έχω στο μυαλό μου αλλά θέλω να αποκλείσω αυτό που ρωτάω πρώτα, ένα ένα για τα pipes που είπες, από τις εικόνες συμπεραίνω πως για την απόσταση που θέλω - δλδ θέλω μείωση ουσιαστικά από .25mm έως και 1mm - ότι δεν θα βρω heatpipes, μόνο πλάκες θα κόψω, οπότε ελπίζω πως δε θα χω πρόβλημα, το θέμα του πώς όμως δεν το χω γιαυτό ρωτάω - και πάλι ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 για ρίξε μια ματία στην Thermalright Ultima 90 που τα ΣΠΑΕΙ http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/utm90/product_cpu_cooler_utm90.html?art=MTQyMywxLCxoZW50aHVzaWFzdA== και review http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3068 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HighT3ch Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να αφαιρέσεις από το πάχος της ψήκτρας χωρίς κατ ουσίαν να την διαλύσεις. Δεν νομίζω πως θα βρεις εργαλείο να αφαιρέσει κομμάτι από τα φύλα χωρίς να τα στραβώσει, είναι πάρα πολύ λεπτά και μαλακά. Ο μόνος τρόπος να αφαιρέσεις μέρος από τα φύλα χωρίς να στραβώσουν είναι να τα "ξε-φορέσεις" από την ψήκτρα, να τα βάλεις όλα πλάκα και να τα κόψεις σε "μαχαίρι" και μετά να τα ξαναπεράσεις. Ψάξε καλά σε έτοιμες αερό-ψηκτρες προτού κάνεις άλλη κίνηση, είμαι σίγουρος ότι κάτι θα βρεις να σου κάνει ακριβώς. Αν είσαι πολύ γενναίος μπορείς να φτιάξεις μια ψήκτρα μόνος σου, αντίγραφο της thermalright, με χάλκινα φύλα και χαλκοσωλήνες στα μέτρα που θες, αλλά είναι αρκετά extreme. Πάντως αυτό που φαινομενικά για σένα μπορεί να μην γίνεται ίσως γίνεται αν ακολουθήσεις άλλη τακτική. Θα μπορούσες πχ αντί να ψύχεται η ψήκτρα από fan επάνω στην ψήκτρα, να βρίσκεται αλλού το fan και να σπρώχνει αέρα εκεί που θες. Ίσως αν δημιουργούσες ένα tunel που θα καθοδηγούσε τον αέρα εκεί ακριβώς που τον θες. Ιδέες λέω τώρα. Υγ. Για την Thermalright Ultima 90 που λέει ο Thresh για checkαρε τις διαστάσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oneofthem Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 ναι σίγουρα κάτι τέτοιο θα γίνει αν δε βρεθεί άλλη λύση, 2 passive ψύκτρες, duct και πιο δυνατά ανεμιστηράκια από μπροστά υπάρχουν και κάποιες άλλες λύσεις, απλά κοιτάω τώρα που δεν είναι και καλοκαίρι ακόμη μήπως μπορώ να πετύχω το ιδανικό, δλδ ψύκτρες που να παίρνουν 12άρια ανεμιστηράκια, αυτός είναι ο πρώτος στόχος τα φύλλα είναι πολύ λεπτά λες οπότε το τρίψιμο το ξεχνάμε το επόμενο που έχω στο μυαλό μου είναι αν μπορώ να φτιάξω bracket το socket είναι το 771, η ultima 90 και οποιαδήποτε άλλη μέχρι 59mm πάχος είναι super αλλά πως θα τη βάλω είναι το θέμα, μπορώ να κάνω κάτι? το bracket που δίνει η tr για το 771 το έχω δει με την u90 και δεν κάνει δουλειά α ευχαριστώ και για τον χρόνο σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HighT3ch Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Αν το bracket είναι το πρόβλημα σου, φτιάξε δικό σου, είναι το μόνο εύκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oneofthem Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 ok απλά θα χρειαστώ λογικά τις ψύκτρες πρώτα, οι ultima 90 παίρνουν και 12άρια ανεμιστηράκια οπότε φαίνονται ok, θα δούμε thnx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.