katerina_a_86 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Παιδια έχω βάλει εδώ και πολύ καιρό ένα tv tuner στο pc και το σήμα είναι χάλια γιατί στο δωμάτιο δεν έχω υποδοχή για την κεντρική κεραια και έχω μια εσωτερική. Υπάρχει τρόπος να βελτιώσω το σήμα??(πχ γίνεται ασύρματη μετάδοση μέσα στο σπίτι ή μπορεί να βοηθήσει κάποιος ενισχυτής??) Επίσης το πρόγραμμα της εταιρείας είναι χάλια.Υπάρχει κάποιο καλό και free ?
ata1983 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Ασύρματη μετάδοση γίνεται αλλά θα σου κοστίσει κανένα 80άρι και θα εχεις και μια επιπλέον πηγή ακτινοβολίας. Πάντως βρίσκεις άνετα! Ενισχυτή λογικά θα έχει η εσωτερική κεραία, αν όχι σίγουρα θα έχεις μια μικρή βελτίωση αλλά αν είναι χάλια πάλι χάλια θα είναι. Ο θόρυβος δεν φεύγει έτσι απλά. Αυτό που θα σου έλεγα εγώ είναι να πάρεις σήμα από την κεντρική κεραία. Αν το σπίτι είναι παλιό και δεν σε πολυνοιάζει(φοιτητικό που λέμε) άνοιξε μια τρύπα και φέρε καλώδιο απευθείας ή από την κεραία ή από άλλο δωμάτιο. Αν δεν θέλεις προχειροδουλειά θα παιδευτείς λίγο παραπάνω για να κάνεις σωστή δουλειά χωρίς τρύπες, θέλει μερεμέτια αλλά θα αξίζει τον κόπο.
zourman Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Καλησπέρα. Συγνώμη αλλά για να καταλάβω. Ασύρματη μετάδοση γίνεται, ναι. Αλλά πως αυτό θα βοηθήσει ένα ήδη εξασθενημένο σήμα;
katerina_a_86 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Το σήμα της κεντρικής κεραίας είναι καλό.Απ ότι κατάλαβα ασύρματη μετάδοση δεν λεει.Ένας ενισχυτής πόσο κάνει?
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μα τί ανακατεύεις ενισχυτές ξανά. Αν μπορείς να πάρεις γραμμή από την κεντρική κεραία, όπως σου πρότεινε ο ata1983, καν' το.Το σήμα από ΚΕΝΤΡΙΚΗ κεραία, δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση να μην έρχεται ενισχυμένο. Τώρα, είτε χρειάζεται να τραβήξεις καλώδιο κατευθείαν απ την κεραία (γύρω στο μισό ευρώ το μέτρο) - ή να βάλεις κάποιο ταυ αν έρχεται καλώδιο στο διαμέρισμα, αλλά πάει αλλού. Αν επίσης θέλεις ΑΠΛΑ να βλέπεις- κι όχι ΚΑΙ να γράφεις απ' την tv, προτείνω τον KM Player, που έχει δυνατότητα ΚΑΙ να χρησιμοποιηθεί ως PVR (πρόγραμμα για τηλεόραση).
Tigran Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Πάρε ένα διακλαδωτή κεραίας(έχει ακόμα και στα Carrefour) σύνδεσε στην μία άκρη την κεραία που έρχετε απο πάνω και στην άλλη άκρη τα δυο καλώδια που θα φεύγουν σε δυο διαφορετικές τηλεοράσεις/tv tuner. Το ενα καλώδιο θα το πας πίσω απο την μια τηλεόραση/tv tuner και το άλλο καλώδιο, πίσω απο την άλλη τηλεόραση/tv tuner. Αν πάλι το πρόβλημα ειναι απο την κεντρική κεραία, τότε θα χρειαστείς εναν ενισχυτή σήματος που μπορείς άνετα να τον βρεις σε ενα κατάστημα που πουλάει τέτοια αντικείμενα. Η τρίτη περίπτωση ειναι να έχεις μάπα κεραία, οπότε θέλει άλλαγμα η κεραία
ata1983 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Ένας εσωτερικός ενισχυτής είναι 15-30 ευρώ αλλά σε εσωτερική κεραία δεν ξέρω αν θα δεις διαφορά. Καταλαβαίνω ότι προφανώς δεν θέλεις να μπλέξεις με καλώδια αλλά είναι η πιο σωστή λύση να πάρεις από την κεντρική. Και όπως είπα με λίγη προσοχή, ένα δραπανοκατσάβιδο και λίγο χρώμα δεν θα φαίνεται τίποτα
alexikakos Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Αν βάλεις πάντος ενισχυτή σε εσωτερική καιραία εκτός από το σήμα θα ενισχυσεις και τα παρασητα. Οι ενισχυτές δεν κάνουν διακρήσεις. Ό,τι σήμα πάρει τέτοιο θα βγάλει, σε πιο δυνατό! οποτε εξωτερική καιραια δαγκωτό!
katerina_a_86 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Αν ήταν εύκολο να πάρω σήμα από την κεντρική κεραία δεν θα το συζητούσα.Είναι στην αλλη άκρη του σπιτιού γι αυτό ψάχνω μία εναλλακτική λύση που όπως βλέπω δεν υπάρχει.
alexikakos Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Κατερίνα, sorry που στο λέω αλλά... άπλωσε καλώδιο γύρο και έξω από το σπίτι... έτσι συνδέθηκα από τον πρώτο στην ταράτσα του του τρίτου.
washcloud Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Κατερίνα, sorry που στο λέω αλλά... άπλωσε καλώδιο γύρο και έξω από το σπίτι... έτσι συνδέθηκα από τον πρώτο στην ταράτσα του του τρίτου. ...εμ ό,τι λέμε και 'μεις "τόση ώρα"... Τέλος πάντων, κάποτε θυμάμαι είχα πάρει μια τοσοδούλα εξωτερική κεραία για ΜΠΑΛΚΟΝΙ...50 ? . Αν μπορείς να βρεις κάτι παρόμοιο και φθηνότερο...
johnykim Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Εγώ εδώ και χρόνια τώρα επειδή δεν έχουμε κεραία βλέπω με ένα κατσαβιδάκι τηλεόραση(αντί να βάλω το καλώδιο στη πρίζα,βάζω πάνω του το κατσαβιδάκι.Αυτό γίνεται με αλουμινόχαρτο με βίδεςκ.α. Αν είσαι σε ψηλό όροφο, μπορείς να το κάνεις.
washcloud Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Και ενισχυτή να έχει μέσα του το κατσαβιδάκι, δε νομίζω να τη βοηθήσει, τη στιγμή που λέει ότι χρησιμοποιεί κανονική εσωτερική κεραία (έχουν ενισχυτή ενσωματωμένο) ήδη και δεν είναι ικανοποιημένη...
zourman Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Αν ήταν εύκολο να πάρω σήμα από την κεντρική κεραία δεν θα το συζητούσα.Είναι στην αλλη άκρη του σπιτιού γι αυτό ψάχνω μία εναλλακτική λύση που όπως βλέπω δεν υπάρχει. Αν δεν μένεις σε χαμηλό όροφο θα μπορούσες ίσως να βγάλεις μια μικρή κεραία απλή στο μπαλκόνι σου. Βέβαια αυτό προυποθέτει άτομο που να ξέρει πώς θα κάνει τις συνδέσεις, τον προσανατολισμό της κεραίας, κλπ. Όχι κάτι δύσκολο, αλλά αν δεν ξέρει κάποιος θα ψιλοπροβληματιστεί. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα και να βοήθησα.
yaret Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 μπορείς μέσω ασύρματου, ψάξε στο Internet θα βρεις αρκετές λύσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.