Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με DVD δισκάκια Creation

gadg3takias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν πήρα προχθές μια 25άδα Creation DVD-R με ταχύτητα εγγραφής μέχρι 16x και πάω χθες να γράψω κάποια avi για να μην μου πιάνουν τον δίσκο και με το που βάζω το δισκάκι μέσα για να αρχίσει η εγγραφή μου πετάει μήνυμα το Nero πως η μάρκα (τα Creation δηλαδή) του δίσκου που έβαλα δεν υπάρχει στην disc certified list του κατασκευαστή του drive μου και μου δίνει την επιλογή από κάτω να κάνει, στο τέλος της εγγραφής, verify για να ελέγξει αν γράφτηκαν σωστά τα αρχεία. Το πρόβλημα τώρα είναι πως γράφει τα αρχεία με ταχύτητα 4x και όχι 16x που είναι το maximum με αποτέλεσμα να κάνει γύρω στα 20 λεπτά για να τελειώσει! Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω να τα γράφει στην full ταχύτητα; Με άλλα δισκάκια (Sony, Philips, Verbatim κλπ) δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα όπως δεν υπάρχει και με τα CD-R της Creation. Το DVD Drive που έχω είναι ένα Samsung SH-S182M (που κατα τα άλλα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο) και για εγγραφή χρησιμοποιώ το Nero 6.6.1.4

Δημοσ.

XM!

Λοιπών 4χ είναι μια ταχύτητα που έχουν όλοι η κατασκευαστές όταν τα drive τους συναντήσουν ενα dvd-/+r που δεν το έχουν στο firmware, το μόνο που μπορείς να κανείς είναι ένα update στο firmware, δες εδώ.

Α, μερικά drive όπως τα liteon / benq μπορούν να δημιουργήσουν απο μόνα τους ένα αρχείο με πιθανές επιλογές στην ποιότητα και την ταχύτητα της εγγραφής.

Δημοσ.

Λοιπόν κατέβασα από το site της samsung (από εδώ) το firmware αλλά σ'αυτό το zip αρχείο που κατέβασα λείπει ένα αρχείο το οποίο βασικά κάνει το update! Εγώ κατέβασα το version SB06 καθώς είχα ήδη εγκατεστημένο το SB05 και άμα κάνει κάποιος τον κόπο να κατεβάσει και τα 2 θα δει πως στο zip του SB05 υπάρχει και ένα αρχείο AUTORUN.BIN από το οποίο γίνεται η εγκατάσταση του firmware το οποίο αρχείο δεν υπάρχει στο SB06!

Δημοσ.

Ναι δεν κατάλαβες. Το έκανα extract το zip αλλά αυτό το αρχείο που υπάρχει στο SB05 και κάνει το update (δηλαδή το AUTORUN.BIN), δεν υπάρχει αντίστοιχο στο SB06 και έτσι δεν μπορώ να κάνω το update!

Δημοσ.

D:\SH-S182M_SB06\

sfdnwin.exe

SH-S182M_SB06.BIN

Εγω πάντως τα βλέπω και τα δυο αρχεία, όπως είπα extract me το winrar και θα πρέπει να είναι εκεί.

Θα κανεις extract και το SH-S182M_SB06.exe.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...