Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση Mac Mini σε HDTV και αναπαραγωγή HD Video

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Κατόπιν σχετικού

αιτήματος, παρουσιάζω τη σύνδεση του Mac Mini με την τηλεόραση για την προβολή HD video Κλπ.

2377168449_aab887cc42.jpg

Συσκευές:

- Mac Mini με intel Core 2 [email protected] και 1GBRam

- TV Philips 42PFL9732D, 42" 1080p και ambilight

- Αποκωδικοποιητής Dolby Digital + DTS Creative DDts-100

- Ηχεία Creative Inspire T7700 7.1

2378009312_f95eed2ac8.jpg

Άλλες συσκευές που φαινονται στις φωτό:

- Panasonic BluRay DMP-BD10

- Dvd Recorder με HD Sony

- Το παλιό Mac Mini με Intel Solo

- Δορυφορικός Δέκτης DSN

- Eye Tv (USB Tuner Analog+Digital για MAC)

- iPhone 8GB

- 2 Σκληροί Δίσκοι WD συνδεδεμένοι με το MAC (από τον έναν τρέχει και το Apple TV)

Το Mac Mini συνδέθηκε με την τηλεόραση με καλωδιο DVI το οποίο καταλήγει σε HDMI στο πίσω μέρος της TV. Η ανάλυση στην TV ρυθμίστηκε στα 1980Χ1020 και όπως βλέπετε στις φωτό η οθόνη προσαρμόστηκε άψογα και τα επίπεδα στις λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακά (βέβαια αν και η TV είναι 100Hz το MAC παίζει στα 50Hz).

2377168723_b2879efe98.jpg

2377169257_efa2605efe.jpg

Για τη διαχέιριση των multimedia αρχείων επιλέχτηκε (αντί για το VLC που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα) το XBMC (Xbox Media Center) το οποίο είναι open source media player που αρχικά ξεκίνησε για χρήση στο Xbox αλλά στη συνέχεια κυκλοφόρησε και για Windows, Linux και MAC. Είναι απίστευτα έυχρηστο πρόγραμμα που παίζει σε full screen στο mac και το χειρίζεσαι άνετα με το Remote Control!

2377169627_5708c12d0c.jpg

2378008770_dc9fc34551.jpg

Αναγνωρίζει τα πάντα από Multimedia αρχεία και στην περίπτωσή μας αυτά που μας ενδιαφέρουν περισσότερο είναι τα .mkv. Τα διάφορα αρχεία με HD τρέιλερς, ταινίες κλπ που υπάρχουν στο internet, τα βρίσκουμε σε αυτό το φορμάτ. Και το VLC τα παίζει αλλά το XBMC, τα πάει πολύ καλύτερα (το παλιό mac mini με τον απλό επεξεργαστή μπορούσε να αναπαράγει σωστά ταινίες μέχρι 720p, ενώ στα 1080p ...αγκομαχούσε. Το νέο με Core2Duo, δε μασάει πουθενά). Επίσης στα αρχεία .mkv συμπεριλαμβάνεται και ο ήχος σε φορμάτ Dolby Digital ή DTS ανάλογα με την ταινία.

2377171103_0b7cd52e4b.jpg

2377171557_bebef9c6f8.jpg

Το XBMC έχει άπειρες επιλογές ρυθμίσεων που περιλαμβάνουν τα πάντα (ανάλυση οθόνης, ρύθμιση ύψος υποτίτλων, ρυθμίσεις ήχου κλπ) καθώς επίσης και μια εφαρμογή weather (αντίστοιχη με αυτό που έχει το Wii). Επίσης το MAC Mini συνδέεται με τον αποκωδικοποιητή της Creative με οπτικό καλώδιο.

2378011826_41c6020ba2.jpg

Η ποιότητα στην αναπαραγωγή HD Video είναι απίστευτη (προφανώς όχι τόσο τέλεια όσο από original bluray disks στο panasonic) Και παίζουν όλα σε κανονικό full screen. Οι εικόνες που βλέπετε είναι από τη "Νεκρή νύφη" (υπάρχουν και trailers στο διαδίκτυο) και είναι σε 1080p!

2377171997_2e03539000.jpg

2377172675_a2e8cd607e.jpg

2377173203_345613abef.jpg

Αυτά! Για τυχόν απορίες ...ρωτήστε.

PS: Μεγαλύτερη ανάλυση των Φωτογραφιών Εδώ!

B)

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολύ καλό project.

Να ρωτήσω , το XBMC υποστηρίζει όταν δεν το χρησιμοποιείς για να βλέπεις κάτι να έχει widgets ?Δηλαδή πρόγνωση καιρού , ατζέντα για συναντήσεις , απλά παιγνίδια κτλ ?

• Super Moderators
Δημοσ.
Πολύ καλό project.

Να ρωτήσω , το XBMC υποστηρίζει όταν δεν το χρησιμοποιείς για να βλέπεις κάτι να έχει widgets ?Δηλαδή πρόγνωση καιρού , ατζέντα για συναντήσεις , απλά παιγνίδια κτλ ?

Όταν δεν βλέπεις video μπορείς να το χρησιμοποιείς για να ακούς μουσική, να βλέπεις φωτογραφίες ή να παρακολουθείς την πρόβλεψη για τον καιρό. Games klp προφανώς και όχι! Ακόμη και στο xbox παλιά ο ρόλος ήταν ως file manager και δεν είχε να κάνει με τα games!

Τώρα αν κάνει κάτι παραπάνω στην έκδοση για windows ...δεν το ξέρω!

B)

• Super Moderators
Δημοσ.
Συγχαρητηρια για το review...

Το take 2 του apple tv εχει βγει για mac mini?

Ναι έχει βγει αλλά μόνο για Tiger (γι'αυτό και ο εξωτερικός δίσκος, για να bootάρω από αυτόν για το AppleTV) B)

Για όσους ρωτάνε σχετικά με τις ταινίες ...ψάξτε και λίγο!

Τις δικές μου πάντως τις έχω από BluRay και HD-DVD rips που έφτιαξα από τα original δισκάκια! :devil:B):o

Δημοσ.

Πολύ καλό το review (or whatever) τέλειο το setup.Μια παιχνιδομηχανή λείπει εκεί πέρα και ήταν super (ps3 αλλά δεν το λέω για να μήν ανέβει κανένα troll απο το console games). Μια λέξη μόνο μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα μου "Drooling" :cry::cry:

• Super Moderators
Δημοσ.
Πολύ καλό το review (or whatever) τέλειο το setup.Μια παιχνιδομηχανή λείπει εκεί πέρα και ήταν super (ps3 αλλά δεν το λέω για να μήν ανέβει κανένα troll απο το console games). Μια λέξη μόνο μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα μου "Drooling" :cry::cry:

Το PS3 θα αντικαταστήσει soon το Panasonic BluRay Player (αν και το ενδιαφέρον για games είναι ελάχιστο εως και ανύπαρκτο).

PS: Άσχετο-Σχετικό: Σήμερα ήταν η τελευταία φορά που αγόρασα το HighTech! Αν νομίζουν πως αυτά που δίνουν είναι bluray στα 1080p είναι ...γελασμένοι! Απλά ...τραγικό (και ζητάνε και 12 ευρω!)

B)

Δημοσ.

Χωρίς το appleTV (που έχεις απο ότι βλέπω :P) μπορείς απο το mac mini να ενοικιάσεις ταινίες απο το apple store (ή όπως αλλίως λέγεται)? Μου αρέσει τρομακτικά η ιδέα να κατεβάζω την ταινιούλα μου και να την βλέπω...

Και φίλε Billdanos θα σου λύσει και το πρόβλημα για την ενοικίαση blu-ray κάτι τέτοιο. Εξάλλου 3.99$ (a.k.a 2.6eura) για fullHD ταινία δεν είναι τίποτα (όλα αυτά υπο την προυπόθεση ότι έχεις μια καλή συνδεση, που φαντάζομαι οτι έχεις).

Δημοσ.

Πολυ ωραιο το setup,αλλα νομιζω τα ηχεια της creative μου φαινονται σαν παραφωνια σε ενα τοσο προσεγμενο και ακριβο setup..

Η οθονη ειναι ολα τα λεφτα!!!!

Χωρίς το appleTV (που έχεις απο ότι βλέπω :P) μπορείς απο το mac mini να ενοικιάσεις ταινίες απο το apple store (ή όπως αλλίως λέγεται)? Μου αρέσει τρομακτικά η ιδέα να κατεβάζω την ταινιούλα μου και να την βλέπω...

Ναι γινεται πολυ ευκολα σε οποιον υπολογιστη (pc or mac) εχει εγκατεστημενο το itunes 7.6 με αγορα μιας itunes gift card απο ebay.

Δες εδω:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2020753&highlight=gift+card#post2020753

Y.Γ.:Μπορεις να νοικιασεις τις ταινιες,αλλα οχι σε hd format. Μονο με το appletv μπορεις να τις νοικιασεις σε hd format.:mad::mad:

• Super Moderators
Δημοσ.

Κατόπιν σχετικού

αιτήματος, παρουσιάζω τη σύνδεση του Mac Mini με την τηλεόραση για την προβολή HD video Κλπ.

[...]

Σε ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες στο αίτημά μου και δημοσίευσες αυτό το κατατοπιστικό και εξαιρετικό αρθράκι-review. :-)

Το μελετάω και θα επανέλθω. :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

Και φίλε Billdanos θα σου λύσει και το πρόβλημα για την ενοικίαση blu-ray κάτι τέτοιο. Εξάλλου 3.99$ (a.k.a 2.6eura) για fullHD ταινία δεν είναι τίποτα (όλα αυτά υπο την προυπόθεση ότι έχεις μια καλή συνδεση, που φαντάζομαι οτι έχεις).

Μπορείς να νοικιάσεις ταινίες σε HD από το itunes αλλά μόνο αν έχεις account από USA μιας κσι στην Ευρώπη δεν προσφέρεται ακόμη η υπηρεσία.

Το Apple TV δεν είναι η συσκευή, απλά το software που παίζει στο mac mini αλλά από εξωτερικό δίσκο, μιας και απαιτεί tiger και όχι Leopard.

Τα ηχεία της Creative. μπορεί να μοιάζουν της πλάκας, αλλά για ένα normal δωμάτιο σας πληροφορώ ότι η απόδοσή τους είναι πολύ καλή (ειδικά σε ταινίες με DTS). Αργότερα ίσως προστεθεί κάτι καλύτερο, μιας και για την ώρα οι λύσεις για 7.1 με DTS-HD κλπ είναι λίγες και κοστίζουν μια περιουσία!

B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...