Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη CPU ευκολο?

panos_kr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογο γενικης αναβαθμησης που κανω στο pc θελω να μαθω το κατα ποσο ευκολο ειναι

να αλλαξεις την CPU μονος σου?ειναι κατι απλο πχ οπως να αλλαξεις καρτα γραφικων ?

τι πρεπει να προσεξω?

Δημοσ.

Δεν είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι και σαν να αλλάζεις κάρτα γραφικών.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις στο βγάλε-βάλε της ψύκτρας, (ευαίσθητα clips, σωστή τοποθέτηση πάστας κλπ) και στα pins της μητρικής (ή του επεξεργαστή αν πρόκειται για 478).

Δημοσ.
Δεν είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι και σαν να αλλάζεις κάρτα γραφικών.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις στο βγάλε-βάλε της ψύκτρας, (ευαίσθητα clips, σωστή τοποθέτηση πάστας κλπ) και στα pins της μητρικής (ή του επεξεργαστή αν πρόκειται για 478).

Ειναι socket am2 και απο οτι εχω δει η ψυκτρα εχει ελα clipsaki και νομιζω οτι βγενει ευκολα (τωρα αν μπενει το ιδιο ευκολα δεν ξερω...)

αν το παω σε καταστημα πχ πλαισιο ποσα θα μου παρουν για την αναβαθμηση?

• Moderators
Δημοσ.

20-30? κλασικα...

Νομιζω πως μπορεις να το κανεις μονος σου, αρκει να εισαι προσεκτικοτατος.

Οι Am2/939 επεξεργαστες εκτος των αλλων ειναι και χορταστικοι! Φχαριστιεσαι πραγμα ρε παιδι μου, ειχα εναν CeleronD 478 και ηταν μιση μεριδα, μισοκοψια...

Δημοσ.
Ειναι socket am2 και απο οτι εχω δει η ψυκτρα εχει ελα clipsaki και νομιζω οτι βγενει ευκολα (τωρα αν μπενει το ιδιο ευκολα δεν ξερω...)

Iδέα δεν έχω, αλλά αν σκεφτείς πως για να σου αλλάξουν DVD player παίρνουν κάνα 20ευρο (στην ξεφτύλα)... χμμ.

• Moderators
Δημοσ.

Το Am2, οπως και το 939 δεν ειναι σαν το Intel 478? Με ενα μοχλακι στο πλάι και τα pins στον επεξεργαστη?

Εαν ναι, τοτε βγαζεις την ψυκτρα, ανεβαζεις το μοχλακι και απλα τραβας τον επεξεργαστη απαλα εξω. Το ακριβως αντιθετο κανεις για να βαλεις τον καινουριο.

Μην ξεχασεις να καθαρισεις την ψυκτρα και να βαλεις λιγη θερμοαγωγιμη παστα.

Δημοσ.

Δεν εχω πιασει ακομα τι ειναι η παστα κατι σαν κολλα ειναι?

Νομιζω οτι εχει κατι μοχλακια μαλλον κατι τετοιο που λες ειναι

Δημοσ.

Πρέπει να ξεκουμπώσεις το μοχλουδάκι που έχει στο πλάι η ψύχτρα και στην συνέχεια να την βγάλεις ...

Οταν θα βάλεις τον νέο επεξεργαστή πάνω φρόντισε να καθαρίσεις τα τυχών υπολείμματα που θα έχει στην κάτω μεριά η ψύχτρα .Στην συνέχεια βάλε λίγη πάστα (As5 ή ceramique) θα χρειαστείς περίπου τόση στο κέντρο του επεξεργαστή .attachment.php?attachmentid=17084&d=1190066225

Καλή επιτυχία

Υ.Γ : Στον δικό μου quad έχει πέσει παραπάνω (για λόγους φωτογράφισης) στον δικό σου AMD όντας μεγαλύτερος με μια τέτοια ποσότητα θα είσαι ok

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό τοποθέτησα στη νέα μου μητρική ΑΜ2 τον επεξεργαστή AMD 4800 x2 64bit. Πραγματικά, παρότι το έκανα για πρώτη φορά, ήταν μια πανεύκολη διαδικασία. Τα παιδιά παραπάνω σε κάλυψαν λεπτομερώς για το πως πρέπει να το κάνεις. Προσοχή στο θερμοαγώγιμο υλικό, δεν θέλει υπερβολική ποσότητα για να μην ξεχειλίσει.

Σου συνιστώ να το κάνεις μόνος σου, γιατί τους υπολογιστές δεν πρέπει να τους βλέπεις σαν ένα έτοιμο κουτί, αλλά σαν ένα σύνολο εξαρτημάτων που μπορούν να αλλαχτούν και να αναβαθμιστούν.

Δημοσ.

Λοιπον παιδια εκανα την αναβαθμηση εβαλα τον amd x2 5200 2.6 ghrz και 2 μνημες 1gb η καθε μια μαρκας geil στα 800mhrz αλλα οταν τον αναβω υπαρχει προβλημα η οθονη δεν ενφανιζει τπτ και χτυπαει ανα 5 sec 2 φορες χωρις να κανει ουσιαστικα τπτ τι πιστευετε οτι φτεει?

edit:1.Αναλυτικοτερα αλλαζω τον επεξεργαστη και τις μνημες τον αναβω και η οθονη βγαζει μαυρο και ακοθγετε ενα τουτ τουτ καθε μερικα δευτερα

2.Αλλαζω τις μνημες και βαζω αυτες που ειχα πριν ( μηπως το προβλημα ειναι εκει)

τον αναβω αλλα παλι τπτ το ιδιο προβλημα

3.Αλλαζω παλι επεξεργαστη και βαζω τον παλιο με τις καινουριες μηνμες αναβω ολα καλα ολα λειτουργουν αψογα

Αρα τελικα το προβλημα ειναι μαλλον με τον καινουριο επεξεργαστη

το hardware ειναι το εξης':mobo:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522463

cpu πριν athlon3500+ μετα athlon x2 5200+

gpu geforce 9600gt 512

τροφοδοτικο etasis 650w

Παρακαλω οποιος εχει καμια ιδεεα για το τι φτεει να απαντησει....

Δημοσ.

κανεις δεν ξερει τι μπορει να φτεει ?

παιζει να ειναι ελατοματικος ο επεξεργαστης?

η να εκανα κανενα λαθος και να αρχηστευτικε ?

ακολουθησα τις παραπανω οδηγιες και δεν ειδα τπτ περιεργο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...