Προς το περιεχόμενο

ερασιτεχνης τεχνικος

whitequeenx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα....

με λένε Δάφνη και ειναι η πρωτη φορά που δημοσιεύω κάτι στο site...:-)

...αφορμή αποτελεί κάτι που μου συνεβει τις προάλλες...με πρωτοβουλία ενός φίλου αγάρασα 1 ram απο e-shop και την περάσαμε μαζί στο laptop...έμεινα άναυδη... δεν ήξερα ότι ήταν κάτι τόσο απλό...σαν να αλλάζεις κάρτα στο κινητό... και έφαγα ακόμα μεγαλύτερο φλας όταν μου είπε ότι για αυτή τη δουλειά έξω θα με χρέωναν τουλαχιστον 20-30 ευρω...:shock:επειδή λοιπόν βλέπω ότι εδώ έχει κόσμο πολύ...που ξέρει ακόμα πιο πολλά..μήπως θα μπορούσατε να προτείνετε , να συστήσετε κανα βιβλιο ή τίποτα άλλο που θα μπορούσε να με ενημερώσει σχετικά με το βασικό στυλ της όλης δομής του εσωτερικου ενος h/y...μη μας φεύγουν τα 30άρια για ψύλλου πήδημα...:-) ευχαριστω για το χρόνο σας...love...ο γκάβακας...:o

• Moderators
Δημοσ.

Ειναι οντως πολυ απλο μιας και ολα εχουν σχεδιαστει να ταιριαζουν ΜΟΝΟ εκει που πραγματικα ταιριαζουν (εννοω τα καλωδια).

Αρχισε ψαχνοντας για πιθανους τυπους συνδεσεων αρχικα των καλωδιων (π.χ. pci-express, 24pin, molex, 4pin, pci-express κτλ).

Επειτα να ξερεις πως η βαση ενος pc ειναι η μητρικη του.

Βαση αυτης (τι υποστηριζει αυτη), χτιζεις το υπολοιπο συστημα.

Μπαινεις στο site του κατασκευαστη της και κοιτας τι υποστηριζει (επεξεργαστες, τυπους μνημης και συχνοτητες, τυπους καρτων γραφικων, σκληρων, οπτικων drives), και βαση αυτων επιλεγεις τα υπολοιπα χαρακτηριστικα του pc σου.

Δημοσ.

πάρε κανένα προπολεμικό desktop κάνε το βίδες λύσε το δέσε το ξανά και μόνο έτσι θα μάθεις :-) όλο το θέμα είναι εμπειρικό αν δεν χαλάσεις κάτι δεν θα μάθεις ποτέ....

εγώ την πρώτη μου φορά έφαγα 2 ολόκληρες μέρες μόνος μου για να λύσω ένα πρόβλημα τώρα μετά απο 5 περίπου χρόνια το θυμάμαι και γελάω..

Δημοσ.

30 ευρώ δίνεις και στο πλυντήριο για να σου πλύνει το αυτοκίνητο πάντως.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνογνωσία να κάνεις κάτι τέτοιο ούτε είναι πολλά τα λεφτά.

Από την άλλη πάλι, αν μπορείς να κάνεις κάτι μόνος, καλό είναι.

Αλλά οι τεχνικοί τι? Κλέφτες θα γίνουν? :P

• Moderators
Δημοσ.

Οχι μονος, μονη :P

Δαφνη τη λενε, αποσο διαβαζω εγω δλδ στο πρωτο ποστ. :-)

(ελα μου ντε που ουτε 30? δινω για να μου πλυνουν το αμαξι παρα μονο πριν φυγω ταξιδι, δλδ μια φορα το χρονο...)

Δημοσ.

...ναι εδώ λέμε ότι δεν μας περισσεύουν....

και αμα ξαναχρειαστεις πλύσιμο στ' αμάξι στειλε μην θα ρθω αμέσως..(30 είπαμε ε?)

Δημοσ.

Κυνικά μιλώντας πληρώνουμε για ότι δεν μπορούμε ( λόγω έλλειψης γνώσεων, εργαλείων, ιδιότητας, χρόνου κοκ ) ή δεν θέλουμε να κάνουμε μόνοι μας. Επιλογή μας είναι. Το κοινωνικό επίπεδο ας το αφήσουμε εκεί όμως, αλλιώς μας μεταφέρω όλους στο διάολ.. έ στο μπλα-μπλα.

whitequeenx για όποια αναβάθμιση/εντοπισμό βλάβης/στήσιμο θελήσεις να επιχειρήσεις, ξεκινάς με search στο forum και αν δεν σε καλύψει η αναζήτηση - ξεκινάς νέο thread με την ερώτηση σου.

Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν αρκετοί να σε βοηθήσουν. ;)

/sc

Δημοσ.

1 ερώτηση προς whitequeenx : το ενδιαφέρον σου περί δομής, περιορίζεται στο laptop που ανέφερες - ή επεκτείνεται και στους tower υπολογιστές ; (διότι ήδη πήρες απαντήσεις σχετικές για tower, και δεν είμαι βέβαιος ότι σου είναι τόσο χρήσιμες...)

1 επισήμανση προς liopyr : ...τί να ΓΙΝΟΥΝ που ήδη είναι (ξέρετε ποιοί - ξέρετε τι).

επισήμανση Νο2 προς whitequeenx :

...να χαρώ εγώ δυναμικό μπάσιμο στο φόρουμ, με ραφινάτο χιούμορ :

και αμα ξαναχρειαστεις πλύσιμο στ' αμάξι στειλε μην θα ρθω αμέσως..(30 είπαμε ε?)
(..όχι σαν κάτι άλλους που το πρώτο τους post περιλαμβάνει το ξέθαμα θέματος απ΄ το 2002, greeklish, all caps, και ερώτηση από πού μπορούν να κατεβάσουν σπασμένα games )

...καλώς ήρθες... :-)

...κι όσον αφορά "το θέμα σου", καλύτερο θα ήταν θα έλεγα να μαθαίνεις "με τον καιρό"...όπου δηλαδή παίζει απορία ή και πρόβλημα, search πρώτα αν μπορεί να βρεθεί παρόμοιο topic που έχει προηγηθεί, κι αν όχι ξεκίνημα νέου τόπικ, όπως είπε και ο madsc .

Από την άλλη, δεν είναι ούτε άσχημο, ούτε ιδιαίτερα δύσκολο να κάνεις ένα google search κάθε φορά που θες να κάνεις κάτι με το pc, του στυλ "how to..." ...και μετά προσθέτεις ό,τι ρήμα και αντικείμενο θες, εάν θέλεις να την πέσεις σε μελέτη - το web είναι, δόξα τω θεώ, γεμάτο με tutorials...

Δημοσ.
πάρε κανένα προπολεμικό desktop κάνε το βίδες λύσε το δέσε το ξανά και μόνο έτσι θα μάθεις :-) όλο το θέμα είναι εμπειρικό αν δεν χαλάσεις κάτι δεν θα μάθεις ποτέ...

χα

έτσι μπήκα στα βαθιά με το hardware, όταν μου χάρισαν 5-6 πισιά 286/386 με τις οθόνες τους. Από εκεί που δε τολμούσα να ανοίξω καπάκι έμαθα να λύνω και να δένω τα πάντα, σαν παιχνίδι. Εποχές...

Δημοσ.

Άλλωστε οι γυναίκες δε χρειάζεται να γνωρίζουν από υπολογιστές. Με ένα ναζιάρικο βλέμα στο φίλο-αδερφο-ξάδερφο θα λυθεί το όποιο θέμα.:-)

Δημοσ.

Ετσι... καλύτερα να προσποιείται πως δεν ξέρει, για να κάνει και γνωριμίες με τον ωραίο γείτονα που ξέρει απο pc :mrgreen:

Πάντως με λίγο ψάξιμο στο google υπάρχουν πολλοί οδηγοί σχετικά με το «χτίσιμο» pc απο το μηδέν.

http://techreport.com/articles.x/13671

Δημοσ.
Ετσι... καλύτερα να προσποιείται πως δεν ξέρει, για να κάνει και γνωριμίες με τον ωραίο γείτονα που ξέρει απο pc :mrgreen:

Πάντως με λίγο ψάξιμο στο google υπάρχουν πολλοί οδηγοί σχετικά με το «χτίσιμο» pc απο το μηδέν.

http://techreport.com/articles.x/13671

απαιχτος !!!!ειδικα οι φωτο με 5 ποντους νύχι , να τοποθετεί επεξεργαστή ....

Δημοσ.
απαιχτος !!!!ειδικα οι φωτο με 5 ποντους νύχι , να τοποθετεί επεξεργαστή ....

:-D

Καλύτερα απο το να βλέπεις το τριχωτό χέρι ενός μαντράχαλου να πιάνει άχαρα το hardware.

Ασε που το νυχάκι πρεπει να βοηθάει πολύ στην αφαιρεση καλώδιων και jumpers.

Δημοσ.

Έκαστος στο είδος του...

Ξανασκεφτείτε το και προσπαθείστε να θυμηθείτε πόσες φορές έχετε πει "θα το κάνω μόνος μου" για να κάνετε οικονομία και τελικα βρεθήκατε να έχετε πληρώσει περισσότερα. Στο κάτω - κάτω αν είναι να μάθετε κάτι για να κάνετε οικονομία τότε ασχοληθείτε με την ιατρική. Όταν πάτε στον γιατρό σκατε το 100αρικάκι για 15' εξέταση... στο πισι θα κάνετε οικονομία... :lol: :lol: :lol:

Καλή τύχη σε όλους τους νέους :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...