djpal Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Έχω ένα παλιό pc με τα εξής χαρακτηριστικά: Pentium II 450, 512MB RAM PC 133, 8GB HDD, S3 TRIO 3D/2X 4MB VGA, GIGABYTE 6BXC M/B Η μητρική είναι slot1 και λέει ότι υποστηρίζει μέχρι pentium 3 550 Εχω στην ακρη εναν p3 800eb σε ppga socket 370 και ενα ανταπτορακι για slot1. Τον βαζω και δεν λειτουργει. Ουτε καν παιρνει τασεις. dip switch για συχνότητες είναι οκ. και ο επεξεργαστής λειτουργεί κανονικότατα σε άλλο motherboard socket 370 χωρίς το ανταπτοράκι. Αν κάνω αναβάθμιση Βios λέτε να δουλέψει? Η μήπως το ανταπτοράκι δεν ειναι εντάξει. Δεν έχω άλλο για δοκιμή και αυτό μου το χαρίσανε κιολάς. Τα φώτα σας Please.
washcloud Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Aν δει τον 800άρη, μιά χαρά pc θα είναι, και θα μπορείς να ψήνεις ταινίες και όχι καφέδες και σουβλάκια,με έναν μεγαλύτερο δίσκο επάνω. Όσο για το slocket (τον αντάπτορα), δεν μπορώ να ξέρω αν φταίει ή όχι, αλλά την αναβάθμιση στο BIOS να την κάνεις οπωσδήποτε. Έχω παρόμοια "αρχαίες" motherboard που "μανίσια" υποστηρίζανε μέχρι P3 @ 550 και με BIOS update μέχρι 800άρηδες, επίσημα, κι όμως έχω βάλει και 1000άρη P3 επάνω κι έχει δουλέψει.Μ' αυτό εννοώ δοκίμασε το update -δεν έχεις τίποτε να χάσεις.Επίσης δοκίμασε να βάλεις τις μνήμες να τρέξουν σε κάτι λιγότερο από τα 133 (124,122,103 MHz, ό,τι επιλογές σου δίνει τέλος πάντων), και γενικώς τσέκαρε τις ρυθμίσεις του BIOS, πχ αν υπάρχει "auto" στην αναγνώριση του επεξεργαστή, ή στο βολτάζ που χρειάζεται για να δουλέψει, κι ότι άλλο δεις που μπορεί να το παραμετροποιήσεις, έχοντας αρχικά τον 550άρη επάνω... Αν όλα πάνε καλά, xp sp2 επάνω και θα είσαι μια χαρά (κι αν κάτσει και καμμιά κάρτα γραφικών 8,16,32,64 mb, ακόμα καλύτερα...)
djpal Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Aν δει τον 800άρη, μιά χαρά pc θα είναι, και θα μπορείς να ψήνεις ταινίες και όχι καφέδες και σουβλάκια,με έναν μεγαλύτερο δίσκο επάνω.Όσο για το slocket (τον αντάπτορα), δεν μπορώ να ξέρω αν φταίει ή όχι, αλλά την αναβάθμιση στο BIOS να την κάνεις οπωσδήποτε. Έχω παρόμοια "αρχαίες" motherboard που "μανίσια" υποστηρίζανε μέχρι P3 @ 550 και με BIOS update μέχρι 800άρηδες, επίσημα, κι όμως έχω βάλει και 1000άρη P3 επάνω κι έχει δουλέψει.Μ' αυτό εννοώ δοκίμασε το update -δεν έχεις τίποτε να χάσεις.Επίσης δοκίμασε να βάλεις τις μνήμες να τρέξουν σε κάτι λιγότερο από τα 133 (124,122,103 MHz, ό,τι επιλογές σου δίνει τέλος πάντων), και γενικώς τσέκαρε τις ρυθμίσεις του BIOS, πχ αν υπάρχει "auto" στην αναγνώριση του επεξεργαστή, ή στο βολτάζ που χρειάζεται για να δουλέψει, κι ότι άλλο δεις που μπορεί να το παραμετροποιήσεις, έχοντας αρχικά τον 550άρη επάνω... Αν όλα πάνε καλά, xp sp2 επάνω και θα είσαι μια χαρά (κι αν κάτσει και καμμιά κάρτα γραφικών 8,16,32,64 mb, ακόμα καλύτερα...) όσον αφορά την κάρτ έχω μια 64ΜΒ ge-force mx-440. Αλλά δεν μπορεί να περασει xp μου βγαζει μπλε οθόνη με αυτη την κάρτα. Πρέεπι να τα περάσω με την παλιά και μετα να βάλω αυτήν πάνω και δουλέυει κανονικά. Ρυθμισεις απο το ΒΙΟS δεν μου δίνει τιποτα. Μόνο με DIP SWITCHES αλλά όσον αφορά την cpu. Το Voltage και οι χρονισμοι των μνημών γίνονται αυτόματα μέσω του fsb και δεν σε αφήνει να τα πειράξεις... Θα δοκιμάσω Bios Update και βλέπουμε! Θα ενημερώσω!
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Αν όντως έχει επιλογή το BIOS για ν' αλλάξεις το voltage για cpu, μάλλον δε χρειάζεται να κάνεις κάτι με το switch (..switch ; ...περίεργο...Δεν αλλάζει την τάση με τζαμπεράκια ; ) του slocket.Mάλιστα, φρόντισε να είναι στο "auto"... Eπίσης, τσέκαρε το manual της μητρικής, μήπως έχει κι αυτή κανένα switch ή τζαμπεράκι γι' αλλαγή σε χρονισμό από 133 σε πχ 100, και κάνε πειραματισμούς...
djpal Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Αν όντως έχει επιλογή το BIOS για ν' αλλάξεις το voltage για cpu, μάλλον δε χρειάζεται να κάνεις κάτι με το switch (..switch ; ...περίεργο...Δεν αλλάζει την τάση με τζαμπεράκια ; ) του slocket.Mάλιστα, φρόντισε να είναι στο "auto"...Eπίσης, τσέκαρε το manual της μητρικής, μήπως έχει κι αυτή κανένα switch ή τζαμπεράκι γι' αλλαγή σε χρονισμό από 133 σε πχ 100, και κάνε πειραματισμούς... Δυστυχώς δεν καταφερα τίποτα. Έκανα αναβάθμιση δοκιμασα έναν celeron ίδιο socket και δούλεψε με το ανταπτοράκι. O pentium 3 δεν παίζει. Ενώ σε άλλο μηχάνημα με άλλη μητρική παίζει. Volt δεν με αφήνει να πειράξω είναι αυτόματα. Γιατί όμως? Δεν το πιάνω.. Δοκίμασα και σε 66/100/133 fsb αλλά μπα...
ptsiou Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 μπορεισ να κοιταξεισ στο site της μητρικη σου μπορει να σου δωσει τη λυση. πολυ πιθανο να βαλεις καινουργια bios
djpal Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 μπορεισ να κοιταξεισ στο site της μητρικη σου μπορει να σου δωσει τη λυση.πολυ πιθανο να βαλεις καινουργια bios Κοίταξα ήδη, αναβάθμισα στην τελευταία έκδοση του Bios. O επεξεργαστής δεν παιρνει τάσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.