gargoyle1 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Παιδια καλημερα η ερωτηση ειναι η εξης εχω εναν 80αρη σκληρο και τον εχω κοψει σε 3 Partition,στο ενα εχω εγκαταστησει τα windows, στο αλλο εχω τα αρχεια μου και στο τριτο εχω τα προγραμματα τα οποια κανω εγκατασταση στον υπολογιστη.Αυτο με το σκεπτικο οτι σε περιπτωση format απλα θα φορμαρω τα windows στο συγκεκριμενο Partition και οτι τα αλλα δυο μεινουν αθεικτα.Θα σωθουν δηλαδη τα αρχεια μου και τα προγραμματα που ειναι ηδη εγκατεστημενα η θα χαθουν?τα αρχεια λογικα ναι, τα προγραμματα ομως?
accipio Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Τα άλλα δύο partitions θα μείνουν άθικτα - δεν έχει σημασία το τι περιέχουν. Προσοχή όμως στο format να επιλέξεις το σωστό partition. EDIT: Μήπως στο partition με τα προγράμματα δεν έχεις απλώς τα setup αρχεία (αυτό κατάλαβα) αλλα τα ήδη εγκατεστημένα προγράμματα; Αν ναι, δε θα χαθούν βέβαια, αλλά δε θα λειτουργούν πλέον, οπότε θα χρειαστεί να τα επανεγκαταστήσεις.
gargoyle1 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Σωστα καταλαβες φιλε accipio και αυτο ειναι που ουσιαστικα ηθελα να μαθω,οποτε μου ειναι αχρηστο αυτο το partition.Αν το συννενωσω τωρα με το partition των windows τα προγραμματα θα λειτουργουν η θα θελουν παλι εγκατασταση?μηπως επειρεαστουν και τα windows με την συννενωση?
accipio Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Αν το συνενώσεις με το partition των Windows, αφού στη συνέχεια θα κάνεις format, τι νόημα έχει να αναρωτιέσαι αν θα λειτουργούν τα προγράμματα ή όχι; Αν πάλι δεν κάνεις format, ίσως ναι, ίσως όχι (μπορεί κάποιο πρόγραμμα να λειτουργεί και κάποιο όχι - δεν νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε μια στάνταρ απάντηση). Θυμάμαι πάντως ότι για παρόμοιες περιπτώσεις (συνένωση partitions) το Partition Magic είχε ένα προγραμματάκι που ενημέρωνε αυτόματα τη registry για τις αλλαγές των γραμμάτων στα partitions, ώστε όλα να λειτουργούν σωστά.
gargoyle1 Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2008 Δηλαδη να πω εναν μπακαλικο τροπο αν μεταφερω τους φακελους απο το Partition με τα προγραμματα στο programm files των windows και μετα συννενωσω τον ελευθερο χωρο που θα μεινη με το Partition των windows με το Partition Magic θα δουλεψει?τα windows βασικα επειρεαζονται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.