kesogdem Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Εχω ενα παλιό σύστημα (intel pentium III 933 MHZ σέ μητρική GIGABYTE 6VX7-4X/6VX7B-4X) που γιά σερφάρισμα ΜΟΝΟ, κάποιες ελεύθερς ωρες εμένα μού αρκεί.Εχω 2 σκληρούς WD120JB-00EVA0 & WD800BB-55HEA0.Στόν 80άρι εχω τά ΧΡ αλλά τελευταία αρχίζει καί κάνει κάτι θορύβους οπότε μάλλον πλησιάζει η ωρα του. ΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ; (IDE SATA ....αυτά δέν καταλαβαίνω γιατί ειμαι τελείως ασχετος) Η σύνδεσή τής πλακοκορδέλας καί τροφοδοσίας μού φαίνεται απλή καί μπορώ νά τήν κάνω μόνος μου. Καί κάτι αλλο.Κάνοντας test γιά αποδοχή vista μού λέει οτι τό σύστημά μου μπορεί νά δεχτεί τά Bussines αρκεί νά βάλω μνήμη 1G ενώ τώρα εχω 512 καί νά αναβαθμίσω τήν κάρτα γραφικών (Radeon 9200).Εσείς μέ τήν εμπειρία σας τί λέτε;
chrisimone Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 ουτε για πλακα να σκεφτεις να βαλεις βιστα .... εδω σε γρηγορα μηχανακια και αργει να φορτωσει ... καλα εισαι με τα xp καταρχας το οτι κανει θορυβο δεν σημαινει οτι παει να χαλασει μπορεις να τρεξεις καποια διαγνωστικα για την κατασταση του δισκου επεισης εχε κατα νου οτι εχεις παλια μητρικη και κατα πασα πιθανοτητα να μην μπορει να αναγνωρισει .. μεγαλυτερο δισκο ... οποτε βρες εναν 120αρη (αφου εχεις εναν ηδη και στον αναφνωριζει..) και βαλτον .. θα εισαι κομπλε
kesogdem Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 ουτε για πλακα να σκεφτεις να βαλεις βιστα .... εδω σε γρηγορα μηχανακια και αργει να φορτωσει ... καλα εισαι με τα xp καταρχας το οτι κανει θορυβο δεν σημαινει οτι παει να χαλασει μπορεις να τρεξεις καποια διαγνωστικα για την κατασταση του δισκου επεισης εχε κατα νου οτι εχεις παλια μητρικη και κατα πασα πιθανοτητα να μην μπορει να αναγνωρισει .. μεγαλυτερο δισκο ... οποτε βρες εναν 120αρη (αφου εχεις εναν ηδη και στον αναφνωριζει..) και βαλτον .. θα εισαι κομπλε Φίλε μου σε ευχαριστώ γιά τήν απάντησή σου. Μήπως μπορείς νά μέ βοηθήσεις μέ τό διαγνωστικό πρόγραμμα καί πώς νά ζητήσω τόν σκληρό πού θά αγοράσω σάν IDE ; Μέ συγχωρείς αλλ'ά ειμαι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ!!!!
stefanos_79 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Το σκληρο θα τον ζητησεις ως IDE.Οσο για διαγνωστικα υπαρχουν πολλα πχ το HD Tune που ειναι και free.Μπορεις βεβαια να πας και στο site της WD και να κατεβασεις το WD Diagnostics.Τα Vista μην τα σκεφτεσαι καθολου
washcloud Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 καταρχας το οτι κανει θορυβο δεν σημαινει οτι παει να χαλασει ...αλλά ; http://support.wdc.com/download/ , και στα δεξιά θα δεις 1 λίστα με διαγνωστικά για όλα τα...γούστα : Για Windows,για δισκέτα, για cd...Eπιλέγεις αυτό που σου "ταιριάζει", και τσεκάρεις ΤΟΥΣ δίσκους σου. Όσο αφορά τις διαφορές μεταξύ IDE (ή αλλιώς ΑΤΑ ή ATAPI) και SATA δίσκων,,,google - και θα δεις "εμφανισιακά" που διαφέρουν (το πως συνδέονται , κι αν η μητρική σου υποστηρίζει SATA κλπ..). IΣΩΣ να χρειαστείς αναβάθμιση του BIOS για αναγνώριση δίσκων > 120 Gb,πράγμα που δεν στο προτείνω να το επιχειρήσεις χωρίς την "βοήθεια" φίλου γνώστη, γι' αυτό και θα έλεγα να μείνεις στη "σιγουριά" των 120Gb - άντε να βρεις τέτοιον όμως...(το ιδανικό θα ήταν να μπορούσες να δοκιμάσεις έναν 160άρη επάνω,να δεις αν τον βλέπει κανονικά). Γενικά, για να έχεις την μέγιστη απόδοση αυτού του pc,καλό είναι να το στήσει είτε φίλος γνώστης, είτε τεχνικός, αν σε παίρνει να σκάσεις κανένα 30άρι με 50άρι ΜΟΝΟ για το "στήσιμο"... (...αυτός μπορεί να σου αναβαθμίσει/παραμετροποιήσει το BIOS "με ασφάλεια", να δοκιμάσει τί δίσκους και τί μνήμες μπορεί να πάρει, να σου δώσει καμμιά κάρτα γραφικών λόγο πιο "προκομμένη" από αυτήν που ήδη έχεις κλπ... ) Αν πάλι δεν σε παίρνει για παραπανίσια έξοδα, τσούκου-τσούκου εδώ μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα... Όσο για τα Vista που λες, για διάφορους λόγους, θα πρότεινα να μην ασχοληθείς. Βάλε χp με service pack 2 και θα είσαι μια χαρά από πολλές απόψεις.Από την άλλη, τίποτα δεν σου απαγορεύει να κάνεις "πειράματα" ΚΑΙ με μια 2η εγκατάσταση με Vista (που ουσιαστικά ΔΕΝ τα "χρειάζεσαι", για τέτοιο μηχάνημα, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να τα "χαρείς"...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.