Προς το περιεχόμενο

Εγγραφη απο εξωτερικη πηγη

alexmor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ αρχας δε ξερω αν εχω ποσταρει στο σωστο μερος .Αν λαθεψα παρακαλω βαλτε το εκει που πρεπει.

Λοιπον χθες εκανα μια εγγραφη ενος dj set απο το μικτη του μαγαζιου στο λαπτοπ μου .

Σαν ασχετος ομως με την εγγραφη δεν περιορισα την ενταση του ηχου που εδινα στο λαπτοπ απο το μικτη(δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος!!!).

Ετσι λογω του αυξημενου gain σημερα που ακουσα το set σε αρκετα σημεια παραμορφωνεται ο ηχος .

Το προγραμμα που χρησιμοποιησα για την εγγραφη ηταν το Adobe Audition .

Κ ρωταω εγω τωρα μηπως ξερει κανεις τι μπορω να κανω τωρα?

Τα αλλα προγραμματα που εχω ειναι τα Cubase k Soundforge.

Εκανα normalize k noice reduction αλλα δεν ειδα διαφορα .

ΥΓ Για την επομενη εγγραφη ποιο προγραμμα προτεινετε?

ΥΓ Πως μπορω στην επομενη εγγραφη να περιορισω το αυξημενο gain που δινεται απο το μικτη?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Αν ο ήχος παραμορφώνει την ώρα της εγγραφής,πολύ χλωμό να το διορθώσεις αργότερα.

Την επόμενη φορά όμως,δοκίμασε το Soundforge

Κατʼαρχάς αν έχεις σχετικά καλή κάρτα ήχου,θα πρέπει να ρυθμίσεις την ένταση (πριν

την εγγραφή,αν γίνεται) από το record level του πίνακα ελέγχου της,και όχι από το main vol. του pc.

Ετσι αν έχεις ανοιχτό το SoundF και παίζει αυτό που θες να γράψεις,κοιτάς τα peak meters ρυθμίζοντας το rec level,έτσι ώστε να μην ξεπερνούν οι εντάσεις το κίτρινο σημείο,περίπου. Μετά γράφεις.

Ή τελοσπάντων,χαμηλώνεις αρκετά την ένταση του input που χρησιμοποιείς (line in,λογικά) για να είσαι σίγουρος οτι δε θα παραμορφώσει,γράφεις,και μετά κάνεις normalize για να την ανεβάσεις,και αν θες χρησιμοποείς και το envelope tool για να αυξομειώσεις εντάσεις στα σημέια που θέλεις.

Α,και,δε ξέρω πολλά πράγματα για μίκτες,αλλά νομίζω πως είναι καλύτερο να τον συνδέεις από τη record out (ή αν δεν έχει,τη booth out) στη line-in του pc,και όχι από τη main-out. Έτσι οι εντάσεις διατηρούνται σε ένα σταθερό σημείο.

Αυτά. Υπάρχουν διάφορα software πάντως,και κάποια τρέχουν πιο εύκολα απ΄το SF (όπως το Audacity),αλλά αν έχεις καλό pc είσαι κουλ και μʼαυτό (αφού τρέχεις ήδη Audition,οκ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...