Προς το περιεχόμενο

Περίεργη Θερμοκρασία Κάρτας;;

N.I.C

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως ολες οι συσκευες ετσι και τα τροφοδοτικα μπορει ν παρουσιασουν προβλημα μετα απο καποιο διαστημ χρησης. Γι΄αυτο αλλωστε υπαρχουν και οι εγγυησεις. Ο μονος τροπος για να μετρησεις σωστα τις τασεις του τροφοδοτικου ειναι με ενα πολυμετρο. Κανενα προγραμμα δεν ειναι 100% αξιοπιστο γιατι βασιζονται σε τσιπακια πανω στην μητρικη. Απο κει και περα μπορεις να δωκιμσεις τροφοδοτικο καποιου φιλου σου για να δεις αν θα δειχνει σωστες μετρησεις, που ειναι και η 2 καλυτερη επιλογη. Τωρα μην εισαι και τοσο σιγουρος οτι το ελεξανε το τροφοδοτικα αν δουλευε αρκετα ωστε να κανει boot το PC, αλλα το αρχικο TR2 εχει βεβαρημενο ιστορικο(δεν ειναι noname παντως) και πορει καλυστα να χαλασε αφου στο ελεξανε. Συμβαινουν αυτα. Αν τρεχει οντως το 12V στα 6V περιπου θα σου καψει το PC. προσοχη. O EddieObscurant εχει δικιο αυτο εννοουσα. Απο 11,40 - 12,60 εισαι εντος προδιαγραφων ΑΤΧ. Και πολλπλα προγραμματα να δωκιμασεις για της τασεις δεν εχει νοημα απο το ιδια chip πανω στην μητρικα θα παιρνουν την ταση. Οσο για την ενδειξη του CPU-Z αυτο αφορα τη ρυθμιση εχει η μητρικη στο bios για των επεξεργαστη και οχι το τροφοδοτικο.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μάλλον δεν κατάλαβες. Το PSU που έχω είναι ΝΟΝΑΜΕ 550w. Έχω και ένα ΤR-2 Thermaltake 420w για να δοκιμάσω πάνω αλλά δεν θα κρατήσει για τα καινούργια κομμάτια που θα βάλω εντως ολίγου..Όπότε πάω για αλλάγη... Δηλαδή αυτό το μήνυμα που έβγαλε αρχικά (με το game που με πέταξε) οφείλεται στα γεγονός ότι οι τάσεις δεν είναι αρκετές; Η αύξηση θερμοκρασίας οφείλεται σε αυτό;

Δημοσ.

Μόλις έτρεξα και το RivaTuner και η μεγαλύτερη θερμοκρασία ήταν 78C ! Από την στιγμή που ξεκίνησε να γράφει κάτω από τους 75 δεν έπεσε...Τελικά για όλο αυτό φταίει η τάση;

EDIT: Sorry για την διπλή απάντηση έπρεπε να κάνω EDIT :o

Δημοσ.

Ότι είναι καλύτερο, είναι δεν το αμφισβητώ αλλά δεν νομίζω να αντέξει πάνω την 9800GTX... γι'αυτό απότι φαίνεται θα πάω σε καινούργιο.

Τελικά με τα temps, τι έγινε; Είναι μεγάλα για μια 6800ultra ε; (78c σε full load πάντα).

για όλο αυτό φταίει η τάση;

Δημοσ.
Μόλις έτρεξα και το RivaTuner και η μεγαλύτερη θερμοκρασία ήταν 78C ! Από την στιγμή που ξεκίνησε να γράφει κάτω από τους 75 δεν έπεσε...Τελικά για όλο αυτό φταίει η τάση;

EDIT: Sorry για την διπλή απάντηση έπρεπε να κάνω EDIT :o

Μου φαίνεται ότι έχεις μπερδέψει τις τάσεις και το που πηγαίνουν. Στον επεξεργαστή πηγαίνουν 12V. Στη μητρική πάνε 3.3, 12 και 5.5 volt. Στην κάρτα γραφικών (δεν ξέρω πόσα volt πάνε) μπορεί να ανεβάζει θερμοκρασία όχι γιατί μπορεί να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό, αλλά και γιατί μπορεί να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών, ο ανεμιστήρας. Για αυτό σου είπα να τρέξεις το 3dmark. Το παιχνίδι μπορεί να σε πέταξε γιατί μπορεί να μπερδεύτηκαν οι εντολές με τα win. Στην εικόνα που έδειξες τα 6volt νομίζω ότι πρέπει να ήταν κοντά στα 12volt. Τώρα κοιτάζω και εγώ μέσα από το AsusProb τα volts και όλες οι τιμές είναι κοντά σε αυτές που πρέπει να είναι. Για τα 6v δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό. Για την κάρτα γραφικών αν είναι η 8800GT που έχω, μπορεί να φτάσει και 91 και 92 βαθμούς. Δες και αυτό το άρθρο για τα volts

http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.html :)

Το τροφοδοτικό παίζει αναμφίβολα μεγάλο ρόλο. Όμως για εμένα όσο καλό τροφοδοτικό και αν έχεις, αν δεν έχει ups δεν είσαι καλυμμένος από το παίξιμο στις τάσεις της ΔΕΗ. Και με το ups δεν είσαι απόλυτα καλυμμένος, όμως βοηθάει στο να έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια.

Δημοσ.

Οκ σας ευχαριστώ ρε παιδιά. Θα καθαρίσω την κάρτα και βλέπουμε... Κανένα καλό PSU έχετε υπόψιν; Γύρω στα 80ε να μην πάω παραπάνω. Κάτι τέτοιο ας πούμε; UPS έχω αυτό το APC.

Δημοσ.

Από τροφοδοτικά δε γνωρίζω τόσα για το ποια μάρκα είναι καλή για τα λεφτά της. Στα ups τα APC είναι απλά κορυφαία :) Μπορεί να στοιχίζουν κάτι παραπάνω, αλλά το αξίζουν!!

Δημοσ.

Ρε παιδιά μήπως τελικά δεν τρέχει τίποτα με το PSU μου; το λέω αυτό διότι θυμήθηκα σήμερα και μπήκα bios, και έγραφε ΟΚ στην +12V καθώς και στην 3.3V. Σημαίνει τίποτα αυτό; Και κάτι άλλο: η θερμοκρασία της ΚΜΕ στο BIOS την δείχνει 20C, ενώ στο pcwizard 28+C. Ειναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας, από το άνοιμα του υπολογιστή μέχρι να φτάσει σε idle κατάσταση;

Από τροφοδοτικά δε γνωρίζω τόσα για το ποια μάρκα είναι καλή για τα λεφτά της. Στα ups τα APC είναι απλά κορυφαία :) Μπορεί να στοιχίζουν κάτι παραπάνω, αλλά το αξίζουν!!

Ναι το ξέρω. APC έχω και εγώ, το αναφέρω πάνω...

Δημοσ.

Δες τη cpu σου μήπως στην ψύκτρα επάνω έχει μαζέψει σκόνη. Η σκόνη δεν αφήνει τη θερμοκρασία αν φύγει από το επεξεργαστεί :)

Δημοσ.

Μπα δεν έχει τίποτα. η διαφορά όμως μεταξύ BIOS και pc wizard (δηαλδή από την εκκίνηση του υπολογιστή μέχρι να φτάσει σε idle κατάσταση) δεν νομίζω να οφείλεται στην σκόνη...Ότι κράταει την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα ναι το ξέρω..

Για το άλλο τι έχετε να πείτε; Αν υπήρχε πρόβλημα με τα Α στην +12V, στο BIOS θα έλεγε ΟΚ;

Δημοσ.

Πάντως εγώ που αντιμετώπιζα ένα παρόμοιο πρόβλημα με έναν επεξεργαστή που είχα πιο παλιά,όταν καθάρισα το ανεμιστηράκι (δεν το ειχα καθαρίσει ποτέ πριν!) δεν μου ξανακόλλησε.Καθάρισε όλη την κάρτα και το ανεμιστηράκι (αν έχει) και αφού θα τον κάνεις τον κόπο ρίξε γενικά ένα καθάρισμα μέσα!

Δημοσ.

Μπα από τότε δεν ξανακόλλησε σε κανένα game. Κάθάρισα την κάρτα από πίσω, και λίγο τον ανεμηστήρα του κουτιού που φυσάει πάνω σε αυτήν, και είναι μια χαρά τώρα. Για το PSU ανησυχώ τώρα...

Δημοσ.

Πήρα από ένα φίλο το Everest Ultimate 2007, και στην +12V μου λέει 12V! Ποιό από τα δυο να πιστέψω τώρα;; ορίστε φότο..

k6prqvqupuzk761o18zi.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...