Προς το περιεχόμενο

Περίεργη Θερμοκρασία Κάρτας;;

N.I.C

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά μόλις βγήκα τώρα από το oblivion γιατί...με πέταξε η κάρτα! Πιο συγκεκριμένα εκεί που έπαιζα κανονικά, κόλλησε όλη η όθονη και κάνα λεπτό αργότερα μου έβγαλε ένα μήνυμα σφάλματος ότι ο προσαρμογέας οθόνης δεν ανταποκρίνεται, πρέπει να γίνει επανεκκίνηση του συστήματος. Επίσης όταν εμφανίστηκε το μήνυμα αυτό, όλο το desktop πήγε σε ανάλυση 800χ600 (μπορεί και πιο κάτω 640χ...) και το χρώμα έγινε αρνητικό!! Καθόλη την διάρκεια του ενός λεπτού που είχε κολλήσει το game είχα πατήσει Alt+Ctrl+Del, και μόλις βγήκε το μήνυμα, μετά από λίγο, μαύρισε η οθόνη στιγμιαία (πως είναι όταν βγαίνουμε από ένα game, που περίμενουμε λίγο...). Το μήνυμα έφυγε και όλα επανήλθαν κανονικά. Άνοίγω το PC Wizard08, για να δω τις θερμοκρασίες (κατευθείαν πήγε το μυαλό μου στα temps...) και βλέπω 62C! ποτέ δεν είχε πιάσει τόσο ψηλά η κάρτα μου! συνήθως είμαι ανάμεσα στα 54-58C. Πανικοβλήθηκα προς στιγμήν, ξανάνοιξα το game, έπαιξα για κανένα 5λεπτο, όλα οκ. τι παίζει ρε παιδιά;; Την κάρτα την έχω 3 χρόνια περίπου και δεν μου παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα. Drivers έχω τους τελευταίους 169.21, σχεδόν από τότε που κυκλοφόρησαν... Τώρα που βλέπω ξανά τa temps έχει πέσει στα 56. Τι μπορεί να'ναι; Κοίτα να δεις λίγο πρίν πάρω καινούργια VGA...μπορεί να στεναχωριέται....:-) Sorry για το μεγάλο post, αν γνωρίζει κανείς τίποτα ας πει..

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βγάλε και βάλε ξανά την κάρτα στη θέση της. Κάνω αυτό που λέει και ο φίλος παραπάνω για τις σκόνες. Κάνε ένα backup. Μετά φορμάτ, πέρασε τους οδηγούς μόνον της μητρικής και της κάρτας γραφικών και δούλεψέ την έτσι. Αν δε σου βγάλει κάτι μάλλον είναι ΟΚ. Πέρασε μετά και το παιχνίδι και αν εκεί σου παρουσιάσει πρόβλημα ίσως κάτι δεν πάει καλά με το παιχνίδι. Αν θες τρέξε το 3DMark06 για να δεις αν περάσει τα τεστς.

Δημοσ.

Λοιπόν, έτρεξα και το 3D Mark 06, να και μια φότο zwd9ymqckqbsq25ron16.png, και η θερμοκρασία ανέβηκε μέχρι και τους 62C βαθμούς όπως θα δείτε. Επίσης παρατήρησα ότι γενικά το pc κάτι έχει πάθει και δεν ανταποκρίνεται όπως πριν. Όλα αυτά από χτες και δεν πείραξα και τίποτα. Σήμερα με το που τον άνοιξα, μου έβγαλε ένα μήνυμα σφάλματος ότι έχει ανανήψει ένα καταστροφικό σφάλμα στο σύστημα! Δεν περίμενα να πάω και καλύτερα στο 3D mark, το καλό είναι ότι πέρασε τα τεστ. Ότι θα κάνω φορμάτ σίγουρα, μιας και μέσα στον μήνα πάω για αναβάθμιση. Με την πρώτη ευκαιρία θα καθάρισω κάρτα+ανεμηστήρες για να υπάρχει σωστή ροή αέρα... Υπάρχει περίπτωση να προκάλει η υπερθέρμανση όλα αυτά; Τις θερμοκρασίες πως τις βλέπετε; (οι δίσκοι που δεν φαίνονται είναι 33C και 28C)

Δημοσ.

Εγκατέστησε ένα πρόγραμμα που καταγράφει τις θερμοκρασίες (πχ rivatuner), ανοιξέ το , παίξε ενα απαιτητικο παιχνίδι για 15 λεπτά και μετά βγες και δες ποια ειναι η μέγιστη θερμοκρασία που κατέγραψε. Αν είναι κάτω απο 85 βαθμούς λογικά δεν ευθύνεται η κάρτα αν και καλό θα ήταν να την καθαρίσεις απο σκόνες.

Τώρα αυτό που με ανησύχησε πιο πολύ απο την φωτο που έδωσε είναι τα volt στην +12 γραμμή που για το καλό του υπολογιστή σου ελπίζω να μετράει λάθος, αλλιώς θα τον πάρεις σύντομα στο χέρι. Οπότε η επομενη ερώτηση είναι τι τροφοδοτικό έχεις. Απ'ότι θυμάμαι η 6800ultra ήταν αρκετά ενεργοβόρα για την εποχή της. Ελπίζω να βγάζει 20Α στην +12 γραμμή το τροφοδοτικό σου (το γράφει πάνω στο αυτοκόλλητο το τροφοδοτικό σου).

Βεβαια απο τη στιγμή που άντεξε τόσα χρόνια πολύ πιθανόν να μην φταιει και να μετράει λάθος το πρόγραμμα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι πολύ πιθανόν. Να ήταν 10 να πώ όκ αλλά 6 είναι πολύ λίγα.

Δημοσ.

Φίλε μου τώρα που το λες... με έβαλες σε υποψίες... το PSU είναι NONAME :shock:, 550w. Είχα ένα Tagan 420w παλιότερα ( το είχα πάρει μαζί με την κάρτα πριν 3 χρόνια). Μια μέρα "έσκασε" το πήγα πίσω στα Multirama...(ναι μην αρχισετε να με βρίζετε...:lol: ) και δεν είχαν αυτό (Tagan) που ήταν υπό την εγγυήση και μου έδωσαν αυτό... μεγάλη ιστορία και σαματάς τότε... Το θέμα είναι ότι δεν έχει χαρτί με τα χαρακτηριστικά!! :mad: Το καλό είναι ότι το έχω από το καλοκαίρι (Ιούνιος) και δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής πρόβλημα... Ύπάρχει κάποιο άλλο prog για να επιβεβαιώσουμε αυτά που λέει το Wizard; Έχω το Everest αλλά υπήρξε μια ασυμφωνία με τις θερμοκρασίες και δεν το πολυ εμπιστεύομαι... Τώρα είπες για τα 20Α.. εκεί γράφει 6,23V, μήπως είναι τίποτα το διαφορετικό;; (δεν τα πάω κάλα με τον ηλεκτρισμό..)

Δημοσ.

MΜε πολυμετρο γινεται να μετρησεις για να βεβαιωθεις. Δε θα σου συμβουλευα να χρησιμοποιεις το PC προτου τεσταρεις το τροφοδοτικο. Σχεδον σιγουρα τα εφτησε. Θα ελεγα να παρεις κανα αξιοπρεπες τροφοδοτικο. Η corsair εχει αρκετα ποιοτικα τροφοδοτικα σε λογικη τιμη και πολλοι λενε οτι τα καινουργια Thermaltake ειναι και αυτα πολυ καλα για τα λεφτα τους αλλα εγω λογο προιστοριας δεν τους πολυεμπιστευομαι.

Δημοσ.

Είτε χάλασε είτε όχι...τώρα μου την βιδώσατε το αλλάζω με την μία! Γιατί έρχεται και μια αναβάθμιση σε λίγο μην κλάψουμε καμιά κάρτα...Το θέμα όμως είναι ότι, άντε είναι NONAME το δέχομαι, αλλά τόσο καιρό άμα ήτα για πέταμα κάτι θα έβγαζε δεν μπορεί... Τελικά στην +12V, 20Α πρέπει να βγάζει η 6.23V και πάνω;

Δημοσ.

Οπως ολες οι συσκευες τα τροφοδοτικα χαλανε με τη χρηση. Αν ζωρισεις ενα noname πολυ πιθανο να τα δει ολα πολυ γρηγορα. να λες παλη καλα που δεν ειχες πυροτεχνηματα. Να εχεις υποψη σου παντως οτι μπορει να φταιει και η μητρικη. εκει που λεει 6,23v επρεπε να λεει κατι σε +- 5% 12v.

Δημοσ.
Οπως ολες οι συσκευες τα τροφοδοτικα χαλανε με τη χρηση. Αν ζωρισεις ενα noname πολυ πιθανο να τα δει ολα πολυ γρηγορα. να λες παλη καλα που δεν ειχες πυροτεχνηματα. Να εχεις υποψη σου παντως οτι μπορει να φταιει και η μητρικη. εκει που λεει 6,23v επρεπε να λεει κατι σε +- 5% 12v.

Ώπα κάτσε γιατί μπερδεύτηκα... δηλαδή εκεί που γράφει +12voltage επρέπε να γράφει +-5% και όχι 20Α η 6,23V;

Δημοσ.

Δες τι τιμές για τα volt θα σου δώσουν το cpuz και το everest δες επίσης και στο bios πόσα volt αναφέρει. Αν κάτι δεν πήγαινε καλά με τα volt το πιο πιθανό είναι να ανέβαζε θερμοκρασία ο επεξεργαστής σου, από τα όσα γνωρίζω.

Δημοσ.

στην +12v γραμμή αντί για 6,3 έπρεπε να σου βγάζει μια τιμη +-5 της εκατό του 12, δλδ απο 11,5-12-5ν για να είναι σταθερή η γραμμή σου, όσο πιο ασταθές είναι το ρεύμα που δίνει τόσο πιο πολύ θα τρεμοπαίζει και θα αποκλίνει αυτή η τιμή απο το 12 με κίνδυνο τα εξαρτήματα του υπολογιστή σου.

τώρα για να είναι όσο πιο σταθερή η γραμμή του +12 έχοντας πάνω πολλές συσκευές είναι καλό να βγάζει πολλά αμπερ στην γραμμή +12 πχ για ένα καινούριο καλό είναι να βγάζει συνδιασμένα στην +12 γραμμη τουλάχιστον 30Α, όταν λέω συνδιασμένα εννοώ απ'όλες τις γραμμές +12 καθώς τα καινούρια τροφοδοτικά συνήθως έχουν πάνω απο μία και το συνδιασμένο δεν είναι το αθροισμά τους δλδ ένα που βγάζει 12ν1 18Α, 12ν2 18Α δεν βγάζει συνδιασμένο 36Α, αλλά κάποια άλλη μικρότερη τιμη που τα καλά τροφοδοτικά την αναφέρουν ενώ για κάποια άλλα πρέπει να ψάξεις στην σελίδα της κατασκευάστριας εταιρίας για να το βρείς , συνήθως πάντως στο πχ που είπα πιο πάνω βγάζουν μεταξύ 25-30Α

Τεσπα όποιο τροφοδοτικό και να πάρεις με 80 ευρώ θεωρώ ότι είναι υπεραρκετό για ένα νορμάλ σύστημα. στα είπα λίγο απλουστευμένα δλδ δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά ελπίζω να κατάλαβες πάνω-κάτω τι συμβαίνει

Δημοσ.

Αν είχε πρόβλημα με τα ρεύματα δε θα έπρεπε να ανεβάζει θερμοκρασία ο επεξεργαστής; Αν πάει λιγότερο ρεύμα ο επεξεργαστής θα ζοριστεί και μπορεί και να μη δουλέψει. Αν πάει παραπάνω θα ζεσταθεί και θα ανεβάσει θερμοκρασία. Και πως μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί ένα μόνον πρόγραμμα; Ας δοκιμάσει και άλλα προγράμματα και ας δοκιμάσει κάποιου φύλλου το τροφοδοτικό, για να μην πληρώσει χρήματα χωρίς πρώτα να δοκιμάσει αν μπορεί με κάποιο άλλο τροφοδοτικό να δει τις τάσεις που θα δώσει το άλλο τροφοδοτικό ;)

Δημοσ.

Έχω ένα Thermaltake TR-2 420w, δεν νομίζω να με καλύψει στην καινούργια αναβάθμιση... Η τάση που δίνει το CPUZ είναι 1.240V-1.256V (καλό ή κακό; ) δήλαδή τα ίδια με το pc Wizard, άρα μάλλον μετράει σωστά. Θα το δω και από BIOS και θα ενημερώσω.. Αυτό όμως που με απασχολεί είναι ότι μέχρι τώρα γιατί δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα; Επίσης, όταν είχε γίνει η αλλάγη, πήγα στο Πλαίσιο για κάτι που ήθελα να πάρω και πήγα και το PC για να αλλάξω το PSU(λόγω περιορισμένου χρόνου δεν το άλλαξα μόνος) σε ένα επώνυμο (δεν μου έκατσε καλά το ΝΟΝΑΜΕ), και από εκεί μου είπαν ότι είναι πάρα πολύ καλό και ότι δεν χρειάζεται αλλάγη. Τους είπα να δουν τις τάσεις κτλ γιατί δεν τα πάω κάλα με αυτά, και είπαν ότι όλα ήταν μια χαρά...Την πάτησα για μια ακόμη φορά από το Πλαίσιο; :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...