djpal Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Γειά σε όλους. Έχω ενα παλιο μηχανακι και δεν ηξερα υι να το κανω οπότε το έκανα ftp server. τα χαρακττηριστικα είναι: P2 450, 512MB RAM 133MHZ, 8GB HDD, 4MB S3TRIO 3D/2X ΚΛΠ. OS : windows xp sp2 με όλα τα γραφικά απενεργοποιημένα και να τρέχει μόνο ένα internet security και το golden ftp pro 3.66. Σαν ftp client χρησιμοποιώ το FTP NOW. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ δουλέυει κανονικά ο server όταν πάει ο ξαδερφός μου να κατεβάσει μεγάλα αρχεία όπως 695ΜΒ και άνω κατεβάζει το 1% και μετά ξαφνικά δεν γίνεται τίποτα! Η connection failed λέει ή τιποτα! Μήπως το μηχάνημα τρώει πολύ ζόρι επειδή είναι παλιό και "πέφτει" ο server? Στο μηχάνημα επίσης έχω κανει shared τους εξωτερικους σκληρούς δίσκους στο τοπικό δίκτυο και ότι κατεβάζω απο τους άλλους 2 που έχω το αποθηκεύω εκει. η διαβάζω αρχεία π.χ. ταινιες η τραγούδια και όλα αυτά μέσω είναι μέσω αυτού του υπολογιστή. η σύνδεση είναι 24Mbit της Forthnet. Μήπως το παρατράβηξα?
parsifal Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Στα logs του FTP server βλέπεις τίποτα περίεργο; Στον Event Viewer των Windows... ;
djpal Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Στα logs του FTP server βλέπεις τίποτα περίεργο; Στον Event Viewer των Windows... ; connection terminated by the remote socket μου λέει. και μετα data sending failed. όλα αυτα απο το log του server. Τώρα έβαλα to cerberus ftp server και για client το bulletproof και δοκιμάζω. Τοπικά το ftp το δουλεύει άψογα. κατεβάζει ότι θες. λές να φταίει ο ISP μήπως μου κόβει την σύνδεση?
parsifal Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 λές να φταίει ο ISP μήπως μου κόβει την σύνδεση? Έχω κι εγώ Forthnet και 2-3 φορές που χρειάστηκε να κατεβάσουν από τον server μου μεγάλα αρχεία, δεν υπήρξε πρόβλημα.
djpal Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Έχω κι εγώ Forthnet και 2-3 φορές που χρειάστηκε να κατεβάσουν από τον server μου μεγάλα αρχεία, δεν υπήρξε πρόβλημα. Κοίταξα και κατα πόσο καταπονείται το μηχάνημα και δεν καταλαβαινει.. Την ώρα που κατεβάζει καποιος η cpu είναι αντε 10-15% και η μνημη χαλαρά το ίδιο και το pagefile. μεχρι τώρα όλα καλά. Επιασε το 25% απο download. Εβαλα passive mode αν και δεν ξέρω τι ακριβως είναι μπορείς να μου πείς?
parsifal Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Εβαλα passive mode αν και δεν ξέρω τι ακριβως είναι μπορείς να μου πείς? Δες αυτό το link, είναι αρκετά διαφωτιστικό...
djpal Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Σ'ευχαριστώ πολύ! Παρατήρησα και κάτι άλλο. Τώρα μπορει να κατεβάζει μεγάλα αρχεία αλλά με την εξής παρατήρηση: η σύνδεση κλείνει και ανοιγει δηλαδή στο log μου λέει: connection timed out starting new connection... username μπλα μπλα μπλά password μπλα μπλα μπλα με λίγα λόγια κάνει τα ίδια απλά ο ftp client υποστηρίζει resume download και έτσι γίνεται δουλειά. στα logs δεν βγάζει σφάλμα παρα ότι διακόπτει την συνδεση ο client. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.