Προς το περιεχόμενο

Τσαι πανω σε λαπτοπ!!!!

tsaki67

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Εχς ενα λαπτοπ HP pavillion dv9660ev και ειχα ενα ατυχημα. Απολαμβανοντας το τσαι μου πανω απο το λαπτοπ μου επεσε ολο το τσαι πανς στο πληκτρολογιο και με λιγα λογια εγινε το λαπτοπ ποτηρι. Απο τοτε κολλησε εβγαλε μπλε οθονη και δεν ανοιγει καν πλεον. Αξιζει να το στειλω στην ΗΡ για σερβισ (εχω εγγυηση, αλλα δεν ξερω σε τι μπορει να βοηθησει). Ξερει κανεις τι μπορει να επαθε; Και αν ναι τι μπορω να κανω;

Δημοσ.

Να το αποσυναρμολογήσεις τελείως να το στεγνώσεις και να εύχεσαι να μην έχουν βραχυκυκλώσει όλα. Όσο για το service ρώτα πρώτα την τιμή, μηπως και στοιχίζει φτηνότερα ένα καινούργιο.

Δημοσ.

Κακώς δοκίμασες να το ενεργοποιήσεις. ΔΕΝ ενεργοποιούμε το φορητό όταν γίνει ατύχημα με υγρά. ΠΟΤΕ.

Εφόσων είσαι εντος εγγύησης ΜΗ δοκιμάσεις να το ανοίξεις (εκμηδενίζεις τις πιθανότητες να σε καλύψει η εγγύηση). Το μόνο που θα σου πρότεινα είναι να αφαιρέσεις το πληκτρολόγιο (χαλαρώνεις 2 βίδες από τη βάση) και αφότου το αφαιρέσεις πάρε ένα σεσουάρ για τα μαλλιά και φρόντισε να στεγνώσεις τα πάντα. Επέμεινε παραπάων για τυχών σημεία που δε μπορείς να δεις αν έχουν ή όχι ακόμα υγρασία.

Αυτά για το εσωτερικό. Για το εξωτερικό σκούπισε όσο πιο προσεκτικά μπορείς τις επιφάνειες χρησημοποιώντας ένα μαλακό ύφασμα.

Πήγαινε μετά το μηχάνημα στο σέρβις και απλά πες ότι δεν ανοίγει. Φυσικά και δεν θα αναφέρεις τις γαστρονομικές προτιμήσεις του φορητού σου. Κατά πάσα πιθανότητα θα το κααλάβουν, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να γλιτώσεις. Ελπίζω τουλάχιστον να πίνεις συρωμένο το τσάι και να μην είναι γεμάτο κομματάκια το εσωτερικό.

Δημοσ.

Δυστυχώς σε τέτοια περίπτωση η εγγύηση δεν σε καλύπτει. Το λάθος είναι δικό σου. Ότι και να κάνεις θα φαίνεται ότι βράχηκε.

Δημοσ.

Όντως συμφωνώ και εγώ, δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις κάποιον που να γνωρίζει 5 απλά πράγματα και να στο λύση όλο. Το σεσουάρ να προσέξεις να μην είναι σε πολύ κοντινή απόσταση και όχι για πολύ ώρα πάνω από το κάθε σημείο, μπορεί να δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα. Προσοχή σε σημείο που έχουν επικάλυψη πλαστικού, είναι εύκολο να παραμορφωθεί από μεγάλες και παρατεταμένες θερμοκρασίες.

Τελευταία συμβουλή....αν πιστεύεις σε κάποια θρησκεία....άρχισε να προσεύχεσαι!!!

Δημοσ.

Ακουστε τι εκανα. Πηρα τα κατσαβιδια μου και την τρελα μου και αρχισα να ξεβιδωνω. Ηθελα να δω το λαπτοπ να καταστρεφεται. Αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι ενα λαπτοπ εχει 100 βιδες και οτι το τσαι ειχε κανει καλη δουλεια. Ολο το εσωτερικο κολλαγε. Πηρα το πιστολακι και αρχισα να στεγνωνω. Το συναρμολογω και τωρα παταω το κουμπι να ανοιξει και αναβει το κουμπι (φωτακι). Τιποτα αλλο ομως. Θα το στειλω σε αυτην την ΗΡ και αν μου πει πανω απο 400-500, θα της πω κρατα το να πινετε τσαι. Εγω θα παρω αλλο. Δεν ειναι τιποτα. Μια καλη παρτιδα ποκερ. Καλη η ιδεα μου?

Δημοσ.
Καλησπερα σας. Εχς ενα λαπτοπ HP pavillion dv9660ev και ειχα ενα ατυχημα. Απολαμβανοντας το τσαι μου πανω απο το λαπτοπ μου επεσε ολο το τσαι πανς στο πληκτρολογιο και με λιγα λογια εγινε το λαπτοπ ποτηρι. Απο τοτε κολλησε εβγαλε μπλε οθονη και δεν ανοιγει καν πλεον. Αξιζει να το στειλω στην ΗΡ για σερβισ (εχω εγγυηση, αλλα δεν ξερω σε τι μπορει να βοηθησει). Ξερει κανεις τι μπορει να επαθε; Και αν ναι τι μπορω να κανω;

Αν το φορητό σου τον ανοίξεις τη εγγύηση παύει να ισχύει. Είναι πολύ πιθανόν η μητρική να έχει καεί. Στους φορητούς το ακριβότερο ανταλλακτικό είναι η μητρική. Αν δεν αναγνωρίζουν τη ζημία στα πλαίσια της εγγύησης που είναι και το πιθανότερο, η αντικατάστασή της υπολογίζεται στα 400+ ευρώ....

Δημοσ.

ενα αλλο προβλημα ειναι η διαβρωση των κυκλωματων απο την υγρασια

δυστυχως πολλες φορες η μητρικη κοστιζει περισσοτερο απο ενα νεο φορητο

Δημοσ.

Καλύτερα πριν δουλέψει κανονικά να κάνεις έλεγχο στις τάσεις κοντά στα υποσυστήματα με ένα πολύμετρο..

Δημοσ.
Καλύτερα πριν δουλέψει κανονικά να κάνεις έλεγχο στις τάσεις κοντά στα υποσυστήματα με ένα πολύμετρο..

Πέρνα και από ένα ΤΕΙ να πάρεις πτυχίο ηλεκτρονικού.

Σοβαρά τώρα, αγόρασε από ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά εξαρτήματα ένα σπρέι χωρίς λάδι για καθαρισμό ηλεκτρονικών επαφών και καθάρισε με αυτό τα πάντα. Είναι πιθανό να μην έχει καεί τίποτα και απλά να θέλει καθάρισμα...

Δημοσ.
Πέρνα και από ένα ΤΕΙ να πάρεις πτυχίο ηλεκτρονικού.

Σοβαρά τώρα, αγόρασε από ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά εξαρτήματα ένα σπρέι χωρίς λάδι για καθαρισμό ηλεκτρονικών επαφών και καθάρισε με αυτό τα πάντα. Είναι πιθανό να μην έχει καεί τίποτα και απλά να θέλει καθάρισμα...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΕΧΩ ΣΩΣΕΙ 3 ΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΚΑΦΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΤΣΑΙ ΣΕ ΑΠΛΟ ΚΑΛΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΧΩ ΞΕΒΓΑΛΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΛΥΝΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΣΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΑΠΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑ ΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΤΕΓΝΩΣΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 66ΟΟ ΠΟΥ ΤΟ ΨΑΡΕΨΑΜΕ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΔΕΙΑΣΕ ΕΝΑ ΣΕΙΚΕΡ ΜΕ ΚΑΦΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΔΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΑΚΟΜΗ!!!

Δημοσ.

Σε εμένα κάποτε είχε πέσει sprite σε ένα acer που είχα. Αυτά που έκανα ήταν να το γυρίσω ανάποδα και να το αφήσω στον ήλιο να στεγνώσει. Το φορήτο το βράδυ δεν είχε κανένα πρόβλημα μόνο 2-3 κουμπία ψιλοκολλάγανε. Είναι βέβαια και θέμα τύχης που θα σου πέσει το υγρό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...