Προς το περιεχόμενο

Μονο το ubuntu άντεξε σε διαγωνισμό hacking

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΡΕ σεις ήμαρτον διαβάζω σε διάφορα forum αυτή την εμπάθεια και την αρνητική διάθεση προς το ubuntu και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Το ubuntu δεν σέβετε στην διανομή του στο ακέραιο την gpl άδεια αλλά και το ελεύθερο λογισμικό. Ερχετε με κάποιο πρόγραμμα προεγκατεστημένο κλειστού κώδικα? Δεν έχει ακόμα και στα cd που διανέμει την φράση ότι το λογισμικό αυτό είναι ελεύθερο σαν τον λόγο και πρέπει αν το διανέμετε ελεύθερο παντού.

Ακόμα έχει καθιερώσει κάποιο κλειστό πρότυπο όπως κάνουν η apple και η microsoft η δουλεύει πάντα με ανοιχτά πρότυπα. Και η καθιέρωση μιας διανομής deb που βασίζετε 99% στο debian και στα πακέτα του σε τι θα δημιουργήσει πρόβλημα και γιατί θα δέσμευσει τους χρήστες της?

Δλδ κάποιος χρήστης που χρησιμοποιεί ubuntu και όλα τα προγράμματα ελεύθερου λογισμικού που θα βρει στην διανομή αθ δυσκολευτεί να πάει σε άλλη και για ποιό λόγο?

Ολα αυτά είναι ερωτήματα που κανείς από τους επικρητές της διανομής δεν έχει απαντήσει. Αντίθετα σε όλα τα τεχνολογικά forum ιδίως στην ελλάδα οι ubuntu χρηστές δεχόμαστε μια επίθεση από τους core linux user λες και τους μολύναμε τον χώρο. Προσωπικά με έχουν χαρακτηρίσει σε διάφορα forum από fun boy μέχρι ότι πέρνω επιταγές από την canonical επείδη μόνο και μόνο ανοίγω θέματα για το ubuntu και υπερασπίζομαι την διανομή.

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ένας μάγειρας όπως εγώ με τις επιταγές της canonical μόνο αυτοι που τα λένε ξέρουν :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

οι επιαγες εξωφλουνται στην χωρα εκδοσης και δεν ισχυει ακομα ουτε για τις χωρες τις ΕΕ . πχ οι επιταγες στην γαλλια εξωφλουνται στην γαλλια και το μονακο αποκλειστικα. Με western union ειναι μπλεξιμο γιατι πανω απο 200? και μετα την δευτερη συναλλαγη θα πρεπει να στειλεις προσωπικα στοιχεια για να συνεχισεις τις συναλλαγες. Μαλλον με τραπεζικο εμβασμα θα κανεις δουλεια σου. ή

>apt-get install check-400?-0-1-2008-canonical

προσωπικά δεν μου αρέσει το Ubuntu Way, και δε θέλω να το βλέπω να καθιερώνεται ως THE WAY.

Τι σε εμποδίζει να ακολουθείς το debian way; Τίποτα. Ευτυχώς η πλειοψηφία των χρηστών GNU/LINUX έχει διαφορετική άποψη από σένα. Αν ποτέ το GNU/LINUX αποτελέσει εναλλακτική λύση σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ για τα Windows, αυτό θα γίνει γιατί το Ubuntu way θα επικρατήσει των άλλων διανομών σε ποσοστό χρηστών.

Τι σε εμποδίζει να ακολουθείς το debian way; Τίποτα. Ευτυχώς η πλειοψηφία των χρηστών GNU/LINUX έχει διαφορετική άποψη από σένα. Αν ποτέ το GNU/LINUX αποτελέσει εναλλακτική λύση σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ για τα Windows, αυτό θα γίνει γιατί το Ubuntu way θα επικρατήσει των άλλων διανομών σε ποσοστό χρηστών.

THE PROSECUTION RESTS IT' S CASE LADIES AND GENTLEMEN OF THE JURY

Να υποθέσω ότι δεν κατάλαβες; Η συλλογιστική μου αναφέρεται και σε προηγούμενο post του ίδιου thread :

To Ubuntu κατακτά 10-15% της desktop αγοράς -->

Καθολική 0-day υποστήριξη από hardware vendors -->

Game developers γράφουν παιχνίδια που τρέχουν native σε Ubuntu -->

To Ubuntu γίνεται εναλλακτική λύση των Windows ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Αν με το ειρωνικό σου σχόλιο εννοούσες κάτι άλλο, περιμένω να το διευκρινίσεις.

Να υποθέσω ότι δεν κατάλαβες; Η συλλογιστική μου αναφέρεται και σε προηγούμενο post του ίδιου thread :

To Ubuntu κατακτά 10-15% της desktop αγοράς -->

Καθολική 0-day υποστήριξη από hardware vendors -->

Game developers γράφουν παιχνίδια που τρέχουν native σε Ubuntu -->

To Ubuntu γίνεται εναλλακτική λύση των Windows ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Αν με το ειρωνικό σου σχόλιο εννοούσες κάτι άλλο, περιμένω να το διευκρινίσεις.

Η δική μου συλλογική ειναι:

1- Δεν με ενδιαφερουν τα ποσοστα. Σε οποιον του αρεσει, οποιος δεν του αρεσει να μην το χρησημοποιει. Και με την σημερινη κατασταση ειμαι πολυ ευχαριστημενος και δεν θελω να αλλαξει τιποτα. Φτανει που ξερω οτι εχω ανωτερο συστημα απο τους αλλους B)

2-Επιθυμω οι κατασκευαστες να βγαζουν drivers για linux αλλα και οπως ειναι τωρα δε με πειραζει απλα αγοραζω μονο προιοντα απο εταιρειες που υποστηριζουν linux.

3-για τα games καρφι δε μου καιγεται , οποιος θελει ας αγορασει gameboy να παιζει

4-το linux ειναι εναλλακτικη λύση -η προσωπικη μου εμπειρια αυτο μου λεει.

....αυτα

Ναι, ναι, μιλάω πολύ και έχω πει τι πιστεύω σχετικά σε 666 άλλα θέματα, αλλά μιας που ξέφυγε το θέμα ας την ξαναματαεπαναλάβω κι εδώ.

Δε ξέρω τι συμβαίνει με τα πολιτικά και δε με ενδιαφέρει. Θεωρώ ότι η GPL είναι επαρκής εγγύηση για να μην ανησυχώ για την Canonical όσο δείχνει να την ασπάζεται. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν πιστεύω ότι έχει την δυνατότητα να δέσει κυριολεκτικά κάποιον, οπότε δε νομίζω ότι θα μπορούσε να δαγκώσει όσους δεν θέλουν να είναι πελάτες της, με τον τρόπο που το κάνει η Microsoft. Για έναν χομπίστα κομπιουτερά και έναν επαγγελματία της πληροφορικής που θα κάτσουν να εξετάσουν τις διαθέσιμες επιλογές σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών και να τις παραμετροποιήσουν όσο χρειαστεί, θα ήταν ασύγκριτα καλύτερα από άποψη interoperability αν όσοι χρησιμοποιούν σήμερα Windows χρησιμοποιούσαν Ubuntu. Μπορεί η Canonical να δυσκολεύει τα patches ή οτιδήποτε, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ένα μηχάνημα με ubuntu μπορεί να συνεργαστεί άψογα με οποιοδήποτε άλλο ανοικτό λειτουργικό. Σήμερα. Με ανησυχεί βέβαια μήπως στο μέλλον ενθαρρύνει κλειστές τεχνολογίες, οι οποίες στην χειρότερη περίπτωση "μολύνουν" και άλλες διανομές (ή ακόμη και πιο βασικά projects ελεύθερου λογισμικού) και στην καλύτερη κάνουν το Ubuntu καθόλου διαφορετικό από τα Windows.

Όμως θέλω να επικεντρώσω αλλού. Το ζήτημα δεν είναι να χρησιμοποιήσει ο κόσμος Ubuntu ή οποιοδήποτε ελεύθερο λογισμικό επειδή είναι της μόδας (αυτό μπορεί να ήταν από μόνο του ένα καλό, αλλά και πολύ εύθραυστο επίτευγμα). Πιο σημαντικό είναι να αποκτήσει συνείδηση τι σημαίνει να έχεις ελευθερία επιλογής, τι σημαίνει να μην δένεσαι με vendors και να μάθει να εκμεταλλεύεται αυτό το προνόμιο (παύλα δικαίωμα). Διαφορετικά δυστυχώς φοβάμαι ότι θα καθοδηγείται μια ζωή και, ακόμη και αν το λουράκι του είναι από χαρτί, δε θα έχει τη γνώση να προσπαθήσει να το σπάσει. Αν αφεθείς να νομίζεις ότι η μια κουταλιά νερό είναι ωκεανός, θα είσαι πρόθυμος να εμπιστευθείς στα πάντα τον καλό σου ναυαγοσώστη.

Ναι, ισχύει αυτό που λέει ο Gdp, δεν είναι δίκαιο να απαιτούμε από όλους να γίνουν computer-άδες. Όμως πιστεύω ότι το Ubuntu τραβάει τη γραμμή computerά - απλού χρήστη σε πολύ λάθος σημείο. Οι χρήστες Ubuntu ενθαρρύνονται να διατηρήσουν την ίδια κακή, ραγιάδικη, νοοτροπία που είχαν στα windows. Τα σοβαρά αποτελέσματα θα φανούν στην πορεία, ενδεχομένως, αν η Canonical συγκεντρώσει ποσοστό και αποφασίσει να το εξαργυρώσει, αλλά και ήδη φαίνονται ανησυχητικά σημάδια, από το πλήθος και το είδος των προβλημάτων που απασχολούν τόσους χρήστες της διανομής.

Εν πάσι περιπτώσει, ότι είναι να γίνει θα γίνει, οπότε ίδωμεν. Απλά μην τρελένεστε με την Canonical, δεν είναι κάποιος από μηχανής θεός.

Ναι, ισχύει αυτό που λέει ο Gdp, δεν είναι δίκαιο να απαιτούμε από όλους να γίνουν computer-άδες. Όμως πιστεύω ότι το Ubuntu τραβάει τη γραμμή computerά - απλού χρήστη σε πολύ λάθος σημείο. Οι χρήστες Ubuntu ενθαρρύνονται να διατηρήσουν την ίδια κακή, ραγιάδικη, νοοτροπία που είχαν στα windows. Τα σοβαρά αποτελέσματα θα φανούν στην πορεία, ενδεχομένως, αν η Cannonical συγκεντρώσει ποσοστό και αποφασίσει να το εξαργυρώσει.

Ρε συ nske εξήγησέ μου τι εννοείς και πώς το Ubuntu ενθαρρύνει τον κόσμο να διατηρήσει κακή νοοτροπία. Είμαι υποστηρικτής της ιδέας του Ubuntu και θεωρώ ότι καταλαβαίνω απόλυτα την open source λογική και προσφέρω όσο μπορώ στο community. Έχω όμως πολλούς φίλους και γνωστούς που δεν είναι computer-άδες, είναι άσχετοι και δεν τους εννδιαφέρει να επενδύσουν χρόνο για να μάθουν και θέλουν ένα μηχάνημα για να γράφουν κείμενα για τη δουλειά τους, να surf-άρουν, να κατεβάζουν mp3 και να διαχειρίζονται τις φωτογραφίες τους. Ε, αυτή η κατηγορία χρηστών αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών. Εσύ δηλαδή τι θες, να τους πετάξουμε στα Win όλους αυτούς; Είναι κακό που το Ubuntu προσπαθεί να τους φέρει στον κόσμο του Linux; Τι φοβάσαι, μη χαθεί το terminal και δεν μπορείς να γράψεις σε κονσόλα; Ή μήπως δε θα μπορείς να κάνεις c ompile κώδικα από source; Και για να τα πούμε έξω από τα δόντια : ΝΑΙ, οι restricted drivers είναι αναγκαιότητα αν θέλουμε να υπάρξει σοβαρή υποστήριξη από hardware vendors. Εκεί πρέπει όλοι οι Linux-άδες να κάνουν υποχώρηση. Αλλιώς δε γίνεται.

Εσύ δηλαδή τι θες, να τους πετάξουμε στα Win όλους αυτούς;

Εγώ θέλω ακριβώς να καταλάβουν ότι δεν είναι μπαλάκι κανενός για να πετιούνται από δω και από κει και να εξετάσουν οι ίδιοι τις επιλογές τους σοβαρά πριν αποφασίσουν τι τους συμφέρει. Όχι να κάνουν κάτι επειδή ακούν τον οποιοδήποτε λέει ότι η Canonical και το Ubuntu μαμάνε. Η ευθύνη της επιλογής είναι αποκλειστικά δική τους, είτε τη θέλουν είτε όχι. Αυτό δεν προϋποθέτει το να είναι κομπιουτεράδες, προϋποθέτει να έχουν συνείδηση ότι ο υπολογιστής είναι κάτι διαφορετικό από ένα απλό σφυρί που δεν έχει τίποτα για εξέταση και αξίζει να του δώσουν την παραπάνω προσοχή.

Είναι κακό που το Ubuntu προσπαθεί να τους φέρει στον κόσμο του Linux; Τι φοβάσαι, μη χαθεί το terminal και δεν μπορείς να γράψεις σε κονσόλα;

Όχι, απλά δε μου αρέσει η εικόνα της αγέλης.

Και για να τα πούμε έξω από τα δόντια : ΝΑΙ, οι restricted drivers είναι αναγκαιότητα αν θέλουμε να υπάρξει σοβαρή υποστήριξη από hardware vendors. Εκεί πρέπει όλοι οι Linux-άδες να κάνουν υποχώρηση. Αλλιώς δε γίνεται.

Νομίζεις ότι το Free Software κατέφερε να είναι εκεί που είναι σήμερα επειδή έκανε υποχωρήσεις σε πράγματα που ενδεχομένως να φαίνονταν βραχυπρόθεσμα ασύμφορα ή και ακατόρθωτα με τα δεδομένα της εκάστοτε στιγμής; Κάνε μια αναδρομή, από την αφετηρία του GNU Project π.χ., τον ιδεολογικό πυρήνα του ελεύθερου λογισμικού. Προσωπικά πιστεύω ότι το ελεύθερο λογισμικό δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα για το μέλλον του άλλο από τις υποχωρήσεις.

Και για το συγκεκριμένο δε συμφέρει κιόλας απο πρακτικής άποψης να γίνουν υποχωρήσεις. Δες π.χ. τις εταιρίες που ισχυρίζονται σήμερα ότι παρέχουν (κλειστή) υποστήριξη για Linux στο hardware τους και θα δεις ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα maintainability. Οι drivers που αναπτύσονται έξω από τον kernel έχουν συχνά προβλήματα συμβατότητας και δε μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι θα παίζουν με το επόμενο release του kernel. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι και ανοικτοί!

Η πρόταση ότι το Linux είναι (ή δεν είναι) καλή εναλλακτική λύση των windows είναι θεμελιωδώς λάθος! Ποιος είπε ότι το Linux φτιάχτηκε για να "αντικαταστήσει" ή να υποδείξει τον "σωστό τρόπο" σε ένα λειτουργικό του οποίου (σαν ρίζα τουλάχιστον) προϋπάρχει?

Όχι κύριοι, όσο και αν δεν σας αρέσει και όσο και αν θεωρείτε ότι φοβόμαστε μην χάσουμε την κονσόλα, το να μπορείς να κάνεις compile C κώδικα με έναν open source compiler είναι θεμέλιο του οικοδομήματος του Linux (*NIX)! Επίσης, δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη release του kernel καθυστέρησε ελαφρώς να δοθεί στο κοινό γιατί αναμενόταν η ολοκλήρωση της υλοποίησης του GNU Project (ή εν πάσει περιπτώσει επειδή δεν θυμάμαι καλά τις ημερομηνίες και σύμφωνα με τα λόγια του Torvalds το GNU ήταν ότι έπρεπε για την διανομή του Linux)! Αυτό και μόνο δείχνει ποια είναι η φιλοσοφία του project.

Δεν με ενδιαφέρει αν για το Linux υπάρχουν όμορφα DE's και περιστρεφόμενοι A-blended και ημι-transparent κύβοι γιατί ΔΕΝ είναι αυτό το Linux. Το να έχεις επιλογή όμως ποιο από αυτά θα χρησιμοποιήσεις, αυτό είναι. Και να έχεις το δικαίωμα να το παραμετροποιήσεις κατά το πώς σου αρέσει. Και (σαφώς) να μην χρειάζεται να περιμένεις τους drivers της οποιαδήποτε εταιρείας σαν μάννα εξ' ουρανού. Θέλω το software που χρησιμοποιώ να είναι open source ώστε να υπόκειται σε έλεγχο από μιά σαφώς μεγαλύτερη ομάδα χρηστών και να είναι σε θέση να διορθωθεί άμεσα και όχι περιμένοντας από 3 developers οι οποίοι θα δεχθούν εντολή από τους προϊσταμένους τους για να διορθώσουν τα bugs και οι οποίοι εκτός των άλλων να πιέζονται να βγάλουν νέα release με χιλιάδες bugs αλλά με το γαμάτο Χ feature το οποίο και αυτό θα έχει με τη σειρά του ένα σωρό bugs. Το software πρέπει να είναι λειτουργικό και να κάνει αυτό που υπόσχεται, όχι να είναι ωραίο στο μάτι. Δεν είμαστε έκθεση ζωγραφικής εδώ, ωραία είναι η "Κραυγή" και η "Γκουέρνικα", το software είναι feature rich και bug free.

Το μικρό αυτό παραλήρημα έγινε γιατί προσφάτως 3 άτομα μου ζήτησαν να τους κάνω install στα laptop τους "εκείνΑ τΑ Linux που έχουν τον κύβο που γυρνάει. Μα καλά, ο Gates τι κάνει και δεν έχει φτιάξει κάτι καλύτερο ακόμα;"

Όπως πάντα no offense intended...

Όχι, απλά δε μου αρέσει η εικόνα της αγέλης.

ΣτΜ: Η αγέλη προϋποθέτει τσοπάνη και κοπάδι έτοιμο να τον ακολουθήσει απλά και μόνο επειδή εκείνος το θέλει. Ενδιαφέρουσα η έμμεση ταύτιση της αγέλης με το Ubuntu και την κοινότητά του. Φυσικά, αν ειλικρινά δεν πιστεύεις πως η πλειονότητα είναι εξ' ορισμού μια δυνατότητα για το χειρότερο, ελπίζω να ελπίζεις πως η πραγματικότητα θα σε διαψεύσει. Αν όχι, μολονότι δεν είμαι οπαδός ούτε σταυροφόρος του Ubuntu ή κάποιας άλλης διανομής και μολονότι κι εγώ έχω κάποιες φορές συμμεριστεί τον πόνο του Ευάγγελου Λεμπέση ("Ο ρόλος των βλακών εν τω συγχρόνω βίω") και του Wilchelm Reich ("Άκου, ανθρωπάκο!"), θα μπορούσες σε παρακαλώ να προσθέσεις κι εμένα σε αυτή την αγέλη;

τον πόνο του Ευάγγελου Λεμπέση ("Ο ρόλος των βλακών εν τω συγχρόνω βίω")

Είσαι Μεγάλος!!!! Και μόνο το ότι έχεις διαβάσει Λεμπέση σε ανεβάζει στην υπόληψή μου. Το βιβλίο είναι όντως πάντα επίκαιρο αν και ολίγον τι ...χμ.... να το πω.... συντηρητικό, Δεξιόστροφο? να το πώ.... Σε κάθε περίπτωση όμως μεγάλο σύγγραμα....

Μια διόρθωση μόνο... αν δε με απατά η μνήμη ο τίτλος είναι "Η επαναστατική μαζα" υπότιτλος "και η τεραστία σημασία των βλακών εν τω συγχρόχω κοινωνικω βίω"

Είσαι Μεγάλος!!!! Και μόνο το ότι έχεις διαβάσει Λεμπέση σε ανεβάζει στην υπόληψή μου. Το βιβλίο είναι όντως πάντα επίκαιρο αν και ολίγον τι ...χμ.... να το πω.... συντηρητικό, Δεξιόστροφο? να το πώ.... Σε κάθε περίπτωση όμως μεγάλο σύγγραμα....

Μια διόρθωση μόνο... αν δε με απατά η μνήμη ο τίτλος είναι "Η επαναστατική μαζα" υπότιτλος "και η τεραστία σημασία των βλακών εν τω συγχρόχω κοινωνικω βίω"

Στη ουσία είναι δύο βιβλία σε ένα. "Η επαναστατική μάζα" είναι το ένα από αυτά. Το άλλο είναι αυτό ακριβώς που λες. Είναι πράγματι δεξιόστροφο. Το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς ίσως και για αυτό του Reich αν δε γνωρίζει το πολιτικό στίγμα του συγγραφέα. Sorry για το offtopic.

Η πρόταση ότι το Linux είναι (ή δεν είναι) καλή εναλλακτική λύση των windows είναι θεμελιωδώς λάθος! Ποιος είπε ότι το Linux φτιάχτηκε για να "αντικαταστήσει" ή να υποδείξει τον "σωστό τρόπο" σε ένα λειτουργικό του οποίου (σαν ρίζα τουλάχιστον) προϋπάρχει?

[...]

Δεν ειναι λαθος σημασιολογικά η χρηση του ορου 'εναλλακτικη λύση´. Δεν σημαινει 'να αντικαταστησει, αλλα επιλογή

Source.png Πηγή:

1. The choice between two mutually exclusive possibilities.
    2. A situation presenting such a choice.
    3. Either of these possibilities. See synonyms at choice.

[*]Usage Problem. One of a number of things from which one must be chosen.

nullscan

To Linux είναι OS. Εφόσον είναι OS (εκτός αν είναι κάτι άλλο και δεν το έχω καταλάβει) και εφόσον τα Win είναι αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο OS (αναφέρομαι σε ποσοστά), το Linux είναι εναλλακτική λύση ως OS. Ούτε και εγώ είπα ότι φτιάχτηκε για να αντικαταστήσει τα Win. (Πολύ θα ήθελα να τα συντρίψει όμως, αλλά αυτό είναι προσωπική μου επιθυμία και όχι κατ' ανάγκη του Torvalds η του Shuttleworth).

Όχι κύριοι, όσο και αν δεν σας αρέσει και όσο και αν θεωρείτε ότι φοβόμαστε μην χάσουμε την κονσόλα, το να μπορείς να κάνεις compile C κώδικα με έναν open source compiler είναι θεμέλιο του οικοδομήματος του Linux (*NIX)! Επίσης, δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη release του kernel καθυστέρησε ελαφρώς να δοθεί στο κοινό γιατί αναμενόταν η ολοκλήρωση της υλοποίησης του GNU Project (ή εν πάσει περιπτώσει επειδή δεν θυμάμαι καλά τις ημερομηνίες και σύμφωνα με τα λόγια του Torvalds το GNU ήταν ότι έπρεπε για την διανομή του Linux)! Αυτό και μόνο δείχνει ποια είναι η φιλοσοφία του project.

Και ξαναρωτάω : Με τη διάδοση του Ubuntu, αισθάνεσαι ότι διατρέχεις κίνδυνο να στερηθείς κάτι εσύ ή να αλλάξει η φιλοσοφία του project;

Δεν με ενδιαφέρει αν για το Linux υπάρχουν όμορφα DE's και περιστρεφόμενοι A-blended και ημι-transparent κύβοι γιατί ΔΕΝ είναι αυτό το Linux. Το να έχεις επιλογή όμως ποιο από αυτά θα χρησιμοποιήσεις, αυτό είναι. Και να έχεις το δικαίωμα να το παραμετροποιήσεις κατά το πώς σου αρέσει.

Συμφωνούμε.

Και (σαφώς) να μην χρειάζεται να περιμένεις τους drivers της οποιαδήποτε εταιρείας σαν μάννα εξ' ουρανού.

Εγώ πάλι δε θέλω να περιμένω πότε θα μπορέσει το community να κάνει reverse engineer για να έχω υποστήριξη σε καινούριο hardware. Και εφόσον καμία εταιρεία του επιπέδου nvidia κτλ δε θα βγάλει open drivers, θέλω άμεση υποστήριξη, έστω και restricted. Εσύ μπορείς να δουλεύεις με παλιό hardware, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου.

Το μικρό αυτό παραλήρημα έγινε γιατί προσφάτως 3 άτομα μου ζήτησαν να τους κάνω install στα laptop τους "εκείνΑ τΑ Linux που έχουν τον κύβο που γυρνάει. Μα καλά, ο Gates τι κάνει και δεν έχει φτιάξει κάτι καλύτερο ακόμα;"

Γιατί εκνευρίστηκες; Δεν ανέφερες προηγουμένως τη δυνατότητα επιλογής που δίνει το GNU/LINUX; Τόσα ξέρει ο άλλος, τόσα λέει. Είναι noob και θέλει κύβους. Είναι όμως επιλογή του (όσο τραγικά και αν είναι αυτά που λέει) και το GNU/LINUX μπορεί να του προσφέρει αυτά που ζητάει, όπως προσφέρει και σε σένα όσα ζητάς απ' αυτό.

Υ.Γ. Καλά και εγώ θα εκνευριζόμουν με τους noobs, αλλά από την άλλη θα χαιρόμουν που θα μου δινόταν η ευκαιρία να τους δείξω τον κόσμο του Linux. Οι κύβοι και τα μπιχλιμπίδια ίσως ήταν μόνο η αρχή μιας πολύ καλής (πληροφοριακής) συμβίωσης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...